Duben
ohodnotit

Čas hrdinů

Age of Heroes

Žánr:
Rok:
2011
Délka:
99 minut
„Skutečný příběh jedné z nejdůležitějších elitních jednotek v historii britských ozbrojených sil.“

Komentáře k filmu Čas hrdinů

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 11
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.3.2012
Levný válečný   "B" film, který zde   ani nešel do kin je jasné   proč. Já osobně nemám rád   levné televizní a dvd filmy   s válečnou tématikou jsou   většinou, alespoň pro mě   slabé. Reálné to celé asi   moc nebude a znovu se   nečíhnu, ale na druhou   stranu, čekal jsem větší   katastrofu. Těch 50% tak   nějak plus mínus,no:-))
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.10.2013
Akční thriller natočený   podle skutečných příběhů   30. komanda Iana Fleminga   během druhé světové   války. Tak se píše v   popisku na tento film. Kdo   něco ví o práci a zázemí   takových commandos, uzná,   že je to natočeno v celku   věrně. Jenomže nějak   divně. Příběh je málo   propracovaný a tak docela   nezáživný. Už na začátku   chybí nějaký logický   pořádný výcvik. Snímek by   se sice od jiných nijak   neodlišoval, ale nebyla by to   alespoň taková podivnost.   Střih nemá logiku a je   zmatečný. Zasloužilo by si   to i daleko delší stopáž,   aby každá dějová etuda   mělo více prostoru a nebyla   to taková naprosto zbytečná   fofr akce. Jediné co se   povedlo je soundtrack. Ten je   tak dobře poslouchá, až je   ho na takový film škoda.   Snímek měl rozhodně na   víc. A tak opět nevyužitá   šance na pořádný biják.
Hugin
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.2.2013
Anglická válečná klasika.   Vždy se musí objevit   alespoň jedna, ne-li více,   postava „dementního“   důstojníka, Němci jsou zlí   až běda a celý film se nese   v duchu drsňáckých   hlášek. Poněvadž jsou   Angličané na svoje comandos   náležitě, a oprávněně,   hrdí, tak pochybuji, že by   filmaři studovali nějaké   historické prameny. Nevím,   zda bych si např. jako člen   elitního komanda nevzal do   zasněženého Norska bílé   maskování. Scény z vězení   mně spíše než realisticky,   připadaly jako z dílny Monty   Python a celý příběh jako   bych už někde viděl,   hlavně co se týče cíle   mise. Obdoba italského filmu   „Pravděpodobnost nula“ z   roku 1969. Čas hrdinů má,   na dnešní dobu poněkud   nezvykle, nějakých 90 minut,   takže se neustále něco   děje a není čas na hluchá   místa. Což je v tomto   případě na škodu. Určitě   by stálo za pozornost   rozvinout, retrospektivně,   rodinné vztahy majora Jonese,   a tak nějak „polidštit“   i další členy komanda.   Žádná z postav neměla v   podstatě možnost nabídnout,   mně jako divákovi, něco s   čím by dokázala vyvolat   nějaké emoce. A co se stalo   s tím Beowulfem? Dozvím se   to vůbec někdy? A kdo byl   vlastně ta norská   odbojářka? Jak k tomu všemu   přišla? Jaké mělo   úspěšné splnění cílů   mise důsledek na vývoj   bojových operací? Proč si   členové komanda, i přes   jasný rozkaz, nenechali   poslední kulku pro sebe?   Proč nepoužili při akci   německé zbraně, se kterými   se ve výcviku seznamovali,   místo toho aby naříkali nad   nedostatkem munice? Bylo   takové nějaké celé   nedotažené.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.11.2013
Grendel - viking
Bolo by to dobré, keby to   nemalo zopár do oči   bijúcich záležitostí,   ktoré mi nešli do hlavy.   Neviem, ale keď vo väznici   ohrozujete zbranou   nadriadených, myslím, že   vás nepošlú bojovať v   elitnej jednotke. Vôbec   nezodpovedali nejaké   základné veci, ako kto   vlastne bola tá ženská, čo   sa stalo s Beowulfom, a hlavne   Seanom Beanom (ale tipujem, na   99% ako vždy mŕtvy). A   hlavne čo som nechápal to   nebojácne postávanie   nemeckého dôstojníka pred   ich úkrytmi, keby ho v pohode   sundali, tak budú mať tých   Nemcov jednoduchšie   premôcť. Ale ok, pri týchto   Bčkach netreba premýšľať   a v konečnom dôsledku to bol   celkom dobrý dobrodružný   film. Avšak Briti sú na   špeciálne jednotky commandos   hrdí, tak by si zaslúžili   zrejme film o nich troška na   väčšej úrovni. Haluz bol   ale koniec, len sek a   dobojované a sme pred   bránami Švédska a... the   end
PORTER
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.6.2015
Slabá válečná podívaná   ,určitě zajímavá   příběhem, další   válečná akce Britů   tentokrát zaměřená na   Norsko o které jsem nevěděl   ale filmové zpracování se   moc nepovedlo jak režijně   tak hereckými výkony.
pigal
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.8.2012
30. komando sa obracia v hrobe...
Vojnovy film so Seanom   Beanom?Super!Lenze prislo   velke sklamanie.Priemerna   rezia a scenar, spolu s nizkym   rozpoctom dali vzniknut   slabemu odvaru, ktory vas   unudi k smrti.Sean Bean sice   bojuje statocne, ale ostatne   herecke vykony hranicia s   parodiou, vcetne Dannyho   Dyera.
Film v ziadnom   pripade nedoporucujem.
radegaster
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 6.1.2018
Čas neumětelů
Tak tahle hra na vojáky mě   vůbec nevzala. Připomenutí   vojenských operací z let 2.   světové války v   amatérském až diletantském   provedení je spíš   výsměchem statečným   ženám a mužům jenž se   podíleli na porážce   nacismu.Pokud by takto   skutečně vypadal nábor   ,organizace a činnost   zvláštních jednotek jejího   královského veličenstva   ,pak by Hitlerovy formace byly   v Londýně dřív, než by   tupouni z řad producentů   tohoto rádoby válečného   snímku dopili odpolední   čaj.Pochopit ,proč někdo   vyprodukuje takový film bez   elementární znalosti   historických faktů je až   děsivé. Události let   1939-1945 už dávno   vytlačily z myslí   současných lidí jiné   palčivější problémy , to   ovšem nikoho neopravňuje k   tomu aby z toho udělal   lacinou zkazku.Mnoho z nás   nemusí být   "Commandos" abychom   věděli, že v zimních   měsích je v Norsku sníh a   poslat tam jednotku bez bílé   pelerýny je stejně   nenápadné jako se postavit   nahý na náměstí   .Vykreslení celé akce je   naivní až stupidní a může   to mít úspěch jen pokud   protivník je stejně   myšlenkově postižený, což   ovšem koliduje s realitou   věci , poněvadž takový blb   by si nikdy nepodrobil   značnou část   Evropy.Scénář snímku je   bezduchým blábolem který   jen neumětelsky propojuje   několik postav ,které jsou   podány jako z laciného   žurnálu , kdy myšlenkově   je na výši alespoń trochu   postava "Beovulfa"   .Režijní pojetí pak přímo   zapadá do schématu:no a co ,   stejně jsme vyhráli.Jsou i   horší snímky z tohoto   žánru, ale tady jediným   plusem je severská příroda.   Námět skvělý, provedení   otřesné.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 19.2.2018
Film šlape od začátku do   konce a je stále se na co   dívat. Co ho však zcela   beznadějně táhne ke dnu je   diletantský scénář plný   nesmyslů a vlastně vůbec   neschopnost normálně   odvyprávět vlastní   příběh. Ve výsledku je z   toho pouhé akční béčko a   jestli měl být film poctou,   tak je to spíše výsměch.
Sanchez
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.1.2013
Už z prvních záběrů jde   jasně poznat, že se nejedná   o nabroušený válečný   trhák, který bude lámat   žebříčky návštěvnosti.   Stěžejní je ale slovo   'válečný', což tenhle film   je a za to si zaslouží   pochvalu a body k plusu. Není   to žádné politické   tlachání o válce, nýbrž   příprava na akční konflikt   se vším všudy. A i když to   není žádný blockbuster   zasypaný milionovým   rozpočtem, i tak jsou   kostými a repliky zbraní   věrohodné. V hlavní roli se   dokonce prosazuje známý S.   Bean, který tomu vlastně i   velí (doslova). Vytknul bych   především upjatou   přímočarost a častější   logické nešvary, ale za to   se člověk dočká akce v   podobě napadení nacistické   základny nebo výcviku   elitního komanda.
julo
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 4.6.2020
Uniforma
Zimná akcia v hnedých   uniformách.Jeden zo   slabších filmov s touto   tématikou.Veľmi nesúroda   akcia.3/10
above
Hodnocení:
Přidáno: 23.8.2011
Zajímavý film o o 2.   světové válce z prostředí   Němci okupovaného Norska,   kam je poslána jakási   elitní jednotka vyřídit   důležitý úkol, který   může radikálně ovlivnit   průběh války. Film sice   natočili Britové, ale   čiší z něj to   "americké"   hrdinství spojenců a   německá zvrácenost. Film   má celkem spád, nějaká   akce se tu také objeví, mě   se to líbilo....

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih27633minih27633Rabín, kněz a krásná blondýnka (2000) 
Keeping the Faith n
minih6067minih6067Dennis - postrach okolí (1993) 
Dennis the Menace n
minih58806minih58806Nehoda (2009) 
Yi ngoi n
minih23534minih23534Základní instinkt (1992) 
Basic Instinct n
minih62250minih62250Legenda o upírech (2007) 
Metamorphosis n
minih57681minih57681Nejlepší z Brooklynu (2009) 
Brooklyn's Finest n
minih44467minih44467Svatba na bitevním poli (2008) 
Svatba na bitevním poli n
minih28962minih28962Milion let před Kristem (1966) 
One Million Years B.C. n
minih4674minih4674Herbie a stará dáma (1974) 
Herbie Rides Again n
minih68758minih68758Válka bohů (2011) 
Immortals n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Neobyčejné životy (2009) [TV c...

10:35 - 11:30

48 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

ČT2 - Vládci třetí říše

11:15 - 12:05

8 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

NOVA - Rizzoli & Isles - Vraždy na pi...

10:55 - 11:45

28 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:30 - 11:30

53 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10