Jeden svět
ohodnotit

Čas hrdinů

Age of Heroes

Žánr:
Rok:
2011
Délka:
99 minut
„Skutečný příběh jedné z nejdůležitějších elitních jednotek v historii britských ozbrojených sil.“

Obsah filmu Čas hrdinů

 
Začátek války byl pro Velkou Británii katastrofou, protože její armáda nebyla připravená. Jednou z jednotek, které jsou totálně zdecimovány, je i útvar desátníka Rainse. Odmítá už bojovat a všechny síly soustředí na záchranu svých mužů, které se snaží odvést do Dunkerku. Když v noci narazí na jinou britskou jednotku, odmítá uposlechnout příkazy jejich velitele, vrhnout se opět do boje. Je zatčen a deportován do vězení v Británii. Tam se seznámí s mužem, který absolvoval výcvik u speciálních jednotek. Oba vojáci se vzpírají vězeňské autoritě, brzy spojí své síly a dají se dohromady. Velení britské armády je znepokojeno německými úspěchy na...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Oficiální stránka:
www.ageofheroesmovie.c...
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Čas hrdinů >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

julo
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 4.6.2020
Uniforma
Zimná akcia v hnedých uniformách.Jeden zo   slabších filmov s touto tématikou.Veľmi   nesúroda akcia.3/10
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 19.2.2018
Film šlape od začátku do konce a je stále se   na co dívat. Co ho však zcela beznadějně   táhne ke dnu je diletantský scénář plný   nesmyslů a vlastně vůbec neschopnost normálně   odvyprávět vlastní příběh. Ve výsledku je z   toho pouhé akční béčko a jestli měl být   film poctou, tak je to spíše výsměch.
radegaster
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 6.1.2018
Čas neumětelů
Tak tahle hra na vojáky mě vůbec nevzala.   Připomenutí vojenských operací z let 2.   světové války v amatérském až diletantském   provedení je spíš výsměchem statečným   ženám a mužům jenž se podíleli na porážce   nacismu.Pokud by takto skutečně vypadal nábor   ,organizace a činnost zvláštních jednotek   jejího královského veličenstva ,pak by   Hitlerovy formace byly v Londýně dřív, než by   tupouni z řad producentů tohoto rádoby   válečného snímku dopili odpolední   čaj.Pochopit ,proč někdo vyprodukuje takový   film bez elementární znalosti historických   faktů je až děsivé. Události let 1939-1945   už dávno vytlačily z myslí současných lidí   jiné palčivější problémy , to ovšem nikoho   neopravňuje k tomu aby z toho udělal lacinou   zkazku.Mnoho z nás nemusí být   "Commandos" abychom věděli, že v   zimních měsích je v Norsku sníh a poslat tam   jednotku bez bílé pelerýny je stejně   nenápadné jako se postavit nahý na náměstí   .Vykreslení celé akce je naivní až stupidní a   může to mít úspěch jen pokud protivník je   stejně myšlenkově postižený, což ovšem   koliduje s realitou věci , poněvadž takový blb   by si nikdy nepodrobil značnou část   Evropy.Scénář snímku je bezduchým blábolem   který jen neumětelsky propojuje několik postav   ,které jsou podány jako z laciného žurnálu ,   kdy myšlenkově je na výši alespoń trochu   postava "Beovulfa" .Režijní pojetí   pak přímo zapadá do schématu:no a co , stejně   jsme vyhráli.Jsou i horší snímky z tohoto   žánru, ale tady jediným plusem je severská   příroda. Námět skvělý, provedení otřesné.
PORTER
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.6.2015
Slabá válečná podívaná ,určitě zajímavá   příběhem, další válečná akce Britů   tentokrát zaměřená na Norsko o které jsem   nevěděl ale filmové zpracování se moc   nepovedlo jak režijně tak hereckými výkony.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.11.2013
Grendel - viking
Bolo by to dobré, keby to nemalo zopár do oči   bijúcich záležitostí, ktoré mi nešli do   hlavy. Neviem, ale keď vo väznici ohrozujete   zbranou nadriadených, myslím, že vás nepošlú   bojovať v elitnej jednotke. Vôbec nezodpovedali   nejaké základné veci, ako kto vlastne bola tá   ženská, čo sa stalo s Beowulfom, a hlavne   Seanom Beanom (ale tipujem, na 99% ako vždy   mŕtvy). A hlavne čo som nechápal to nebojácne   postávanie nemeckého dôstojníka pred ich   úkrytmi, keby ho v pohode sundali, tak budú mať   tých Nemcov jednoduchšie premôcť. Ale ok, pri   týchto Bčkach netreba premýšľať a v   konečnom dôsledku to bol celkom dobrý   dobrodružný film. Avšak Briti sú na   špeciálne jednotky commandos hrdí, tak by si   zaslúžili zrejme film o nich troška na   väčšej úrovni. Haluz bol ale koniec, len sek a   dobojované a sme pred bránami Švédska a... the   end
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.10.2013
Akční thriller natočený podle skutečných   příběhů 30. komanda Iana Fleminga během   druhé světové války. Tak se píše v popisku   na tento film. Kdo něco ví o práci a zázemí   takových commandos, uzná, že je to natočeno v   celku věrně. Jenomže nějak divně. Příběh   je málo propracovaný a tak docela nezáživný.   Už na začátku chybí nějaký logický   pořádný výcvik. Snímek by se sice od jiných   nijak neodlišoval, ale nebyla by to alespoň   taková podivnost. Střih nemá logiku a je   zmatečný. Zasloužilo by si to i daleko delší   stopáž, aby každá dějová etuda mělo více   prostoru a nebyla to taková naprosto zbytečná   fofr akce. Jediné co se povedlo je soundtrack.   Ten je tak dobře poslouchá, až je ho na takový   film škoda. Snímek měl rozhodně na víc. A tak   opět nevyužitá šance na pořádný biják.
Hugin
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.2.2013
Anglická válečná klasika. Vždy se musí   objevit alespoň jedna, ne-li více, postava   „dementního“ důstojníka, Němci jsou zlí   až běda a celý film se nese v duchu   drsňáckých hlášek. Poněvadž jsou   Angličané na svoje comandos náležitě, a   oprávněně, hrdí, tak pochybuji, že by   filmaři studovali nějaké historické prameny.   Nevím, zda bych si např. jako člen elitního   komanda nevzal do zasněženého Norska bílé   maskování. Scény z vězení mně spíše než   realisticky, připadaly jako z dílny Monty Python   a celý příběh jako bych už někde viděl,   hlavně co se týče cíle mise. Obdoba italského   filmu „Pravděpodobnost nula“ z roku 1969.   Čas hrdinů má, na dnešní dobu poněkud   nezvykle, nějakých 90 minut, takže se neustále   něco děje a není čas na hluchá místa. Což   je v tomto případě na škodu. Určitě by   stálo za pozornost rozvinout, retrospektivně,   rodinné vztahy majora Jonese, a tak nějak   „polidštit“ i další členy komanda.   Žádná z postav neměla v podstatě možnost   nabídnout, mně jako divákovi, něco s čím by   dokázala vyvolat nějaké emoce. A co se stalo s   tím Beowulfem? Dozvím se to vůbec někdy? A kdo   byl vlastně ta norská odbojářka? Jak k tomu   všemu přišla? Jaké mělo úspěšné splnění   cílů mise důsledek na vývoj bojových   operací? Proč si členové komanda, i přes   jasný rozkaz, nenechali poslední kulku pro sebe?   Proč nepoužili při akci německé zbraně, se   kterými se ve výcviku seznamovali, místo toho   aby naříkali nad nedostatkem munice? Bylo   takové nějaké celé nedotažené.
Sanchez
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.1.2013
Už z prvních záběrů jde jasně poznat, že se   nejedná o nabroušený válečný trhák, který   bude lámat žebříčky návštěvnosti.   Stěžejní je ale slovo 'válečný', což tenhle   film je a za to si zaslouží pochvalu a body k   plusu. Není to žádné politické tlachání o   válce, nýbrž příprava na akční konflikt se   vším všudy. A i když to není žádný   blockbuster zasypaný milionovým rozpočtem, i   tak jsou kostými a repliky zbraní věrohodné. V   hlavní roli se dokonce prosazuje známý S. Bean,   který tomu vlastně i velí (doslova). Vytknul   bych především upjatou přímočarost a   častější logické nešvary, ale za to se   člověk dočká akce v podobě napadení   nacistické základny nebo výcviku elitního   komanda.
pigal
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.8.2012
30. komando sa obracia v hrobe...
Vojnovy film so Seanom Beanom?Super!Lenze prislo   velke sklamanie.Priemerna rezia a scenar, spolu s   nizkym rozpoctom dali vzniknut slabemu odvaru,   ktory vas unudi k smrti.Sean Bean sice bojuje   statocne, ale ostatne herecke vykony hranicia s   parodiou, vcetne Dannyho Dyera.
Film v ziadnom   pripade nedoporucujem.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.3.2012
Levný válečný "B" film, který zde   ani nešel do kin je jasné proč. Já osobně   nemám rád levné televizní a dvd filmy s   válečnou tématikou jsou většinou, alespoň   pro mě slabé. Reálné to celé asi moc nebude a   znovu se nečíhnu, ale na druhou stranu, čekal   jsem větší katastrofu. Těch 50% tak nějak   plus mínus,no:-))
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih10285minih10285Klid noci (1982) 
Still of the Night n
minih164493minih164493Fauda (2015) [TV seriál] 
Fauda n
minih146931minih146931Špióni odvedle (2016) 
Keeping Up with the Joneses n
minih6411minih6411Divoká banda (1969) 
The Wild Bunch n
minih19866minih19866Podzemka (1985) 
Subway n
minih109374minih109374Místa (2014) [2k digital] 
Místa n
minih188942minih188942Nebezpečný (2021) 
Dangerous n
minih6138minih6138Bébés à gogo (1956) 
Bébés à gogo n
minih31847minih31847První velká vlaková loupež (1978) 
The Great Train Robbery n
minih41453minih41453Vojákova dívka (2003) [TV film] 
Soldier's Girl n


Hodnocení:n12345678910
Čas hrdinů (2011)Čas hrdinů (2011)Čas hrdinů (2011)Čas hrdinů (2011)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190271
Osobností: 697371
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177913

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10