Duben
ohodnotit

Čarodějné pohádky [TV seriál]

Žánr:
Rok:
2002
Délka:
9 minut, 13 dílů
Premiéra v ČR:
25.1.2002
Popis / Obsah / Info k filmu Čarodějné pohádky
Čarodějné pohádky je český animovaný televizní seriál z roku 2002 vysílaný v rámci Večerníčku, kdy byla vysílána 1. série o sedmi dílech. Druhá šestidílná série byla natočena a vysílána o šest let později. Seriál byl natočen na základě knižní předlohy spisovatele Josefa Štefana Kubína. Scénář zpracovala Anna Habartová, která současně je podepsaná pod režií. Za kamerou stál Zdeněk Kovář. Hudbu složil Jan Holas. Seriál namluvila Barbora Hrzánová.

Seznam dílů:
Pepin
Matěj
Kokeš
Labuť
Franta
Medvídek
Honzíček
Zálesák
Jablka
Rohatá
Drak
Parádyje
Kačenka

Wikipedia.org


Popis / Obsah / Info k filmu Čarodějné pohádky
Premiéra kresleného animovaného seriálu, na motivy svébytných pohádkových vyprávění J.Š.Kubína, jejichž poetiku a humor podtrhuje výtvarná podoba, evokující lidové malby na skle.
Jednotlivé díly jsou propojeny postavou šikovné meluzínky Amálky, dcery zlé čarodějnice, která si vzala nejstaršího syna Pepina.

O čem vypráví jednotlivé díly:

Díl 1. Pepin
Byl jeden táta a ten měl šest synů a jednu dceru. A tak je posílal po jednom na zkušenou do světa. První šel Pepin a zrovna do čarodějného hradu, ke zlé čarodějnici, která zle zatápěla už své jediné dceři – hodné a šikovné meluzínce Amálce.Ti dva si padnou do oka a tak Amálka postaví kouzlo proti kouzlu, pomůže Pepinovi splnit přetěžké úkoly a pak spolu i utečou. Marně je čarodějník i čarodějnice v doprovodu čarodějných pomocníků, výra a kocoura, honí – Amálka vykouzlí v lesní studánce hrad a žijou si tam s Pepinem přímo pohádkově.

Díl 2. Matěj
Byl jeden táta a ten měl šest synů a jednu dceru. A tak je posílal po jednom do světa na zkušenou. Druhý šel Matěj a cestou se stavil u bratra Pepina. A dobře udělal. Bez kouzelných pomocníků, co mu švagrová Amálka přikouzlila – Dlouhého, Širokého a Bystrozrakého – by totiž Zlatovlásku z moci čarodějníka nikdy nevysvobodil.A tak byla svatba a meluzínka Amálka mohla sbalit pomocníky a letět domů, za Pepinem.

Díl 3. Kokeš
Byl jeden táta a ten měl šest synů a jednu dceru. A tak je posílal po jednom na zkušenou do světa. Třetí se vydal zkusit štěstí Ferdoš, švagrová Amálka mu poradila, aby ve službě dělal všechno naopak. A hezky se mu to vyplatilo, že v maštali u Čarodějnice netýral bílého koníka hlady – byl z něj hned kůň Zlatohřívák, přičaroval Ferdošovi zlaté vlasy a ještě ho odnesl k princezně Bertě. A ať ze sebe dělá hlupáčka a na všechno říká Kokeš. Ferdoš se princezně líbil už jako hluchoněmý zahradník a což teprve, když zachránil království a přivedl domů Bertina bratra – ten zakletý koník to byl. Hned se slavila svatba a z Ferdoše byl král.

Díl 4. Labuť
Byl jeden táta a ten měl šest synů a jednu dceru. A tak je posílal po jednom na zkušenou do světa.Teď byla řada na Václavovi. Došel k rybníku a viděl, jak labuť odhodí peří, je z ní princezna a vesele se koupe. Václavovi se líbila, tak jí ten čarovný závoj sebral a že se jí líbil taky, hned šli spolu domů. Jenže Čarodějnice nastražila past, z princezny zase byla Labuť a ještě k tomu schovaná v čarodějnickém hradě. Kdyby Václavovi neporadila švagrová Amálka, těžko by svou nevěstu ze zlé moci. Ale takhle se to povedlo a Amálka je oba odnesla do bezpečí, do princeznina království.

Díl 5. Franta
Byl jeden táta a ten měl šest synů a jednu dceru. A tak je posílal po jednom na zkušenou do světa.Byla řada na Frantovi a ten rád šel – doufal, že se tam třeba naučí bát. Šel a šel až přišel do vesnice, kde se všichni na noc stěhovali pryč – že tam v hospodě straší a nikdo živý, že odtud neodejde. Franta si však se strašidly, co je tam poslala zlá čarodějnice, lehce poradil a tak i výr i kocour museli táhnout s nepořízenou pryč.Vděčný hostinský dal Frantovi bohatou výslužku a on se vesele vrací domů - k tátovi – ač se v tom světě bát nenaučil!

Díl 6. Medvídek
Byl jeden táta a ten měl šest synů a jednu dceru. A tak je posílal po jednom na zkušenou do světa.Pro Aninku si dokonce přijela jedna paní v kočáře – ale nebyla to kněžna, byla to čarodějnice a nařídila děvčeti, že musí hlídat bílého medvídka, co ho tam má zavřeného v chajdě. Aninka byla na medvídka hodná a ten se začal měnit zpátky do své pravé princovské podoby, jen tu měl podmínku, že ho přitom nesmí Aninka okukovat. Čarodějnice poslala výra s kocourem a ti důvěřivou holku přemluvili, ať jen nahlídne. A v tu ránu medvídek zmizel a Anince se ho podařilo vysvobodit z moci zlé báby až za pomoci své kouzelné švagrové - meluzínky Amálky. A to se ví, že všechno skončilo svatbou!

Díl 7. Honzíček
Byl jeden táta a ten měl šest synů a jednu dceru. A tak je posílal po jednom na zkušenou do světa. Poslední šel Honzíček, tomu meluzínka Amálka poradila, ať jen nikomu neříká, že umí číst. A tak si ho vybere do služby čarodějnice, aby jí poklízel v kouzelnické knihovně. Hlídat ho měli kocour s výrem, ale neuhlídali. Honzíček se naučil všechny čáry a ufrnknul jim jako ptáček domů. Tam nakázal, že on se vždycky v něco změní, ať ho jdou prodat na trh. Pokaždé ho koupila čarodějnice, dvakrát jí Honzíček utekl, až potřetí zapomněl Franta tomu proměněnému koni sundat ohlávku a milá čarodějnice má vrch! Málem bylo s Honzíčkem ouvej, ale pomohla švagrová Amálka, Honzíček se dostal domů a čarodějnice – ta už snad navěky dá pokoj!
Česká televize


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:10

24 minut již uběhlo
76 minut zbývá do konce

ČT2 - Hartheim: Nacistický zámek hrů...

12:05 - 13:05

49 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:25 - 13:40

29 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

Prima - Closer (2005) [TV seriál]

12:30 - 13:25

24 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10