Duben
ohodnotit

Captain America: První Avenger

Captain America: The First Avenger

Další název:
Captain America: Prvý Avenger (SK)
Žánr:
Rok:
2011
Délka:
125 minut
Premiéra v ČR:
4.8.2011
„Stačí být vytrvalý a můžete se stát superhrdinou.“

Komentáře k filmu Captain America: První Avenger

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 37
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.4.2014
Bóže, Bóóóže, další   superdebil na světě! Už   jsem si říkal, že by   slavní filmaři z USA nechali   téma mamlasomanů a   magormanek konečně usnout na   věky věkův. Ne.   Kdepáááák. Vždyť je to   tak vděčné!! Není třeba   nad ničím přemýšlet,   není třeba vymýšlet děj,   prostě tam jebnem   nabušeného pitomce, mlasknem   tam love story, dupnem tam   nějakou babu a máme pro   diváka cocktail, u kterého   bude, totálně zblblý, skoro   dvě hodiny slintat blahem.   Já jsem po celou dobu   sledování filmu neslintal,   ale nadával jak pohan. Po   naprosto vynikajícím   začátku, tak kapánek   evokující mého oblíbeného   Indianu, se to vše zvrtne v   pitomost prvního stupně,   nevhodnou snad ani pro   retardy. Možná snad jen   něžná polovina si při   pohledu na muskulaturu   hlavního ocasníka tře   rozkroky a toužebně   vzdychá. Též jsem   toužebně vzdychal, ale aby   už byl té stupiditě konec.   Tak se milé divačky   ukájejte a my se můžeme   těšit na minimálně dvacet   dalších pokračování.   Však co by USA samo pro sebe   neudělalo. A to zde již   nemíním rozebírat název   tohoto „veledíla“. Ano,   přiznám se, ve slabé   chvilce, kdy jsem ronil   hořké slzy nad ztraceným   časem, jsem mínil dát 20%   za ten začátek, ale ne   nedám. Tenhle paskvil si to   prostě nezaslouží. A nyní   do mne kamenem. Ale pozor, kdo   na mne ten šutr hodí,   dostane do držky od   „Kapitána Amééériky“,   páč to na vás řeknu. A On,   On je všude…Tak   bacha.10858/00000
Erkul
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.2.2014
Tohle vypadalo občas jako   film na čele s Duddikofem   nebo podobným hrdinou. Tommy   L.Jones si zřejmě vyzkoušel   v pozici plukovníka ohromit   své příznivce, ale ouha,   jeho tvář byla skvělá v   jiných filmových   příbězích. Komiksoví   hrdinové se pomalu   proklubávali do součsného   světa, přičemž si   prostupují časem, jak se   jím zlíbí a najednou je tu   procitnutí a už je tu   stabilní model, jak upoutat   diváka, tradičně   překvapivým zvratem.   Řemeslo ovládají dobře,   ale nějak se jim vytrácí   smysl věci, nebo jde jenom o   zábavu? Tak to se mi ulevilo.   Smekám před starými   komiksy, tohle je jen film,   tedy jeden z řady, který   těží z oblíbenosti   komiksů.
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.10.2012
aj, což už...mě se to   líbilo..musím říct, že z   hlediska příběhu a postav,   je to snad díl Avengerů
nejpodařenější... (i   když thora mám raději, nic   naplat)
Chris Evans mě   poměrně příjemně   překvapil, za celé 2 hodiny   se nevyskytla žádná hluchá   místa....a dostala jsem, o   bylo avízováno a co jsem   chtěla...zábavu, kvalitní   zpracování, a na jednu   stranu neamerický konec (to   rande nestih!) :o)
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.8.2011
Musela jsem pozměnit svoje   hodnocení u Thora, protože   Captain America se mi v 3D   líbil víc. Zpětně jsem si   uvědomila co mi na Thorovi   nesedělo a to především,   že většina 3D v Thorovi   byla tmavá a s brýlemi jsem   viděla .....
To v   Captainovi America bylo 3D bez   problémů, všechno čisté a   jasné, i když nevím na co,   protože tolik 3D efektů tam   nebylo. Ale to ve většině   filmů dneška, holt je to   taková móda, aby byly   vstupenky dražší, v Cinema   City se už platí i za   půjčení brýlí, takže   jsme ve dvou lidech vyplázli   přes 4 stovky.
Nicméně k filmu -   líbila se mi postava   sebevědomé ženské   zástupkyně, vtípků Tommy   Lee Jonese mohlo být víc a   akce bylo tak akorát.   Výborný byl výběr Dominica   Coopera do role Howarda   Starka, chvílemi jsem si   říkala, že Robert Downey   jr. se naklonoval. Slušný   soundtrack, hlavně   závěrečná písnička,   retro můžu, takže pro mě   další plus, tradiční cameo   Stana Lee, co vlastně   vytknout? V podstatě to, že   už od druhého Ironmana   všechno spěje k Avengers,   takže jak Thor, tak Captain   America jsou takové   předkrmy, které nejsou v   podstatě dokončené, něco   jako když koukáte na HP7 -   první část, proto je také   nutné setrvat až do konce   titulků, nepochopím, že to   po tolika filmech od Marvelu   diváci neví a pravidelně   zůstáváme v kině jenom my   ( já a můj domácí   komiksový maniak).
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.11.2011
Captain America: The First Avenger
Na Kapitána Americu jsem se   těšila, ale tak nějak mi   byl znechucen mnoha   negativními komentáři, ale   přesto jsem si ho pustila.   Nemůžu říct, že jsem byla   zkalamaná, o akci tam nouze   nebyla, romantiky se taky   dočkáte ale ve velmi malém   měřítku, což je rozhodně   dobře. Musím říct, že   začátek mne moc neuchvátil,   ale nakonec se to rozjelo a   čas pro nudu tam nebyl, což   je základ. Tenhle film   disponuje vynikajícím   hereckým obsazením - Tommy   Lee Jones, Chris Evans,   Stanley Tucci, Hugo Weawing.   Pro mě je osobně Kapitán   parádní hrdina a jsem moc   ráda, že ho znovu uvidím v   The Avengers. Samozřejmě   něco k vytkuntí by tam bylo,   ale rozhodně bych to s   Kapitánem Americou neviděla   tak tragicky. Jinam Hugo   Weaving byl vynikající a   přesně tyhle hajzlíci jsou   pro něj to pravé ořechové.
MARi0
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.2.2015
Captain America: První Avenger
Pro mě ze všech   Marvelovských superhrdinů   ten úplně nejhorší. A to k   tomu mohu připočítat i ty   které se neodehrávají v   Marvel Univers, jako je třeba   "Blade",   "X-Meni" nebo   "Spiderman". Prostě   Kapitán Amerika byl stvořen   celkem nudně, nekousl ho   totiž žádný zmutovaný   pavouk, ani sám sebe   nesestrojil, není ani bohem.   Jenom ho americká armáda   vylepšila a na rozdíl od   "Hulku" se jim pokus   nevymkl kontrole. Ani herec   který super bojovníka   představuje, Joe Johnston,   není tak charismatický jako   ostatní komiksáci. A budu-li   pokračovat v kritice, tak   Hugo Weaving alias Red Skull   nebyl nikdo kdo by naháněl   nějak extra strach a u   kterého byste   předpokládali, že má Steva   šanci porazit. To když na   "Iron Mana" vyšel   Micky Rourke, nevěřil jsem   že se z toho Tony Stark   dostane živí. Nebo když na   Edvarda Nortona útočila   celá americká armáda se   všema těma tankama, vsadil   bych na ten nejtragičtější   konec. Zkrátka své   záporácké charisma si   Weaving vyčančal v   "Matrixu" a teď už   mu jsou předurčeni pouze   role elfů...
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.12.2011
Fakt ty Marvelovský komiksy   převedený na plátno moc   nemusím.Byla tady šance,že   se to odehrává ve   2.Svět.válce,ale dle mého   nebyla dostatečně   využita!Je to slušnostních   5 bodů,ale asi si k tomu   cestu nenajdu na další   podívání,,,
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.1.2021
Ještě předtím, než na   stříbrné plátno vtrhla   partička superhrdinů ze   stáje Marvel pod názvem   ´The Avengers´, byl nám   představen ještě jeden z   nich, známý jako Captain   America. V komiksech se začal   objevovat od roku 1941, takže   vlivem jeho charakteru   nepřekvapí, že byl dějově   použit i v boji proti   německému nacismu a   Japoncům. Že nechávám   pozdravovat českého   Péráka. A v tomto směru   také vyznívá i filmové   zpracování. Vizuálně   skutečně vypadá, jakoby ze   čtyřicátých let pocházel,   ať už jde o módu, stylu   účesů, dobových   automobilů, architektury,   atd. Doba obtížné situace,   ve kterém vlastenectví   dosahovalo ohromných výšek,   prostě nemohla být   vynechána. To by bylo vůči   předloze nefér. Mladistvá   zapálenost vstoupit do   armády není nic   ojedinělého. Týká se to i   střízlíka Steva Rogerse,   který svou vyhublou postavou   spíše vyvolává úsměv.   Ale jak už to u americké   armády bývá, i zde je snaha   vyprodukovat tzv. supervojáka   bez bázně a hany, k čemuž   se Steve přimotá a změní   se k nepoznání. Ke svému   superhrdinství má však   ještě stále cestu trnitou,   ale jak si říká, kdo si   počká, ten se dočká. A kde   je superhrdina, tam je i   superpadouch. Dějový vývoj   tedy vede k očekávanému   střetu a v tom je asi ten   největší problém. Spousta   již provařených motivů   vede po divácké stránce k   předvídavosti vývoje děje,   což kazí překvapení a   hlavně napětí. Vnímavý   divák také rozpozná   občasné nejrůznější   odkazy na ´The Avengers´.   Ano, není to pouze HYDRA,   která dělá starosti snad   všude. Pro zajímavost,   Captain America je vybaven   oblekem a štítem od Howarda   Starka, což není nikdo   jiný, než otec Tonyho Starka   aka Iron Mana. Jeho prezentace   létajícího auta je ve   filmech o Iron Manovi k   vidění také. Marvelovský   vesmír se v takovémto   nejrůznějším propojení   prostě nezapře. Pokud se na   film podíváme hlouběji,   hodně to připomíná etudy   ze stejné doby jiného   hromotluka a tím je   Wolverine. Podobnost čistě   náhodná, úmyslná nebo se   jen jedná o inspiraci? No   nic. Nejdůležitější je,   že snímek slouží jako   poslední díl skládačky do   uvedení zmíněného ´The   Avengers´, což nám na   samém konci filmu tvůrci   dávají monstrózně najevo.   Nebyla ta reklama na   příští film ještě moc   malá?
M.A.G.
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.7.2012
Jestli tohle měl být   předchůdce Avengerů, tak   mám docela strach, jak ten   hlavní film, kteří do teď   všichni opěvují bude   vlastně vypadat.
Nějak zvlášť mě tento   kus totiž nezaujal.
Samozřejmě, co se týče   efektů a triků - to je v   poho, i herecké obsazení.   Ovšem příběh - nevím no,   slabý průměr.
prvosenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.8.2012
KAPITÁN AMERIKA

Další zpracování   komiksové předlohy. Jedná   se o čistou popkornovou   zábavu, která vznikla z   pocty propagandistickým   válečným komiksům. Po   letech se vrací na filmové   plátno příběh Kapitána   Ameriky - prvního avengera.   Nutno říct, že režisér   pojal celý příběh dost   jednoduše a záměrně   popcornově, ale přitom   docela zábavně a s   nefalšovanou příchutí   starých časů. A ono to   funguje i dnes. Evansův   realisticky nedokonalý   přerod a pochopení jeho   osobních kvalit jsou v   pořádku, i zvláštní   poetika Kapitána Ameriky jako   takového mi nevadí. Samotné   rozpohybování komiksových   postav je přímo úměrné   pravidlům Hollywoodu. Celé   je to perfektně   naaranžované, se spoustou   vizuálních kudrlinek,   přetéká to nadhledem,   který dodávají přesně   obsazení herci. A není to   zbytečně bombastické. Je   potřeba přihlédnout k tomu,   v jaké době a proč vlastně   původní komiks vznikl. Film   je pocta jedné velké   klasice, která nezapomíná,   do jaké doby vlastně   patří. Přitom neotravuje   diváka zbytečným   mentorováním a   zdůrazňováním boje proti   fašismu. Politický podtext   je sice jasně patrný, ale   přitom nenásilný. Kapitán   Amerika se tak stává nejen   zábavnou podívanou, ale   dokáže i suverénně   rozesmát. …já tě líbat   nebudu…

Výsledek docela   předčil moje očekávání,   protože film se netváří   zbytečně vážně, na nic si   nehraje, plně a přirozeně   využívá svých pravidel a   dobových, typicky amerických   symbolů ve prospěch filmu. Z   mé strany spokojenost, takto   má vypadat politicky   motivovaný komiks.
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.6.2013
Během prvních 45 minut jsem   si myslel že mě film posadí   na zadek, opravdu zajímavý   vývoj tohoto superhrdiny, je   vám podáván do detailů   příběh hlavní postavy, ale   2 hodiny je v tomto případě   příšerně dlouhá, plno   hluchých míst v druhé   polovině filmu což sakra   uškodilo. I ten záporák mi   přišel dost kýčovitý bez   nápadu. první hodina 95%   potom ubírám bodíky za   druhou hodinu která fakt   rapidně ztrácí.
PORTER
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.2.2014
Trochu slabší komiks než   třeba Hellboy nebo Batman   ,ale nechalo se to.Herecké   výkony slabší nepomohl ani   T.L.Jones některé scény   působily až   trapně,protivník byl dobře   udělanej.
Langley
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.10.2011
A je to tady.První Avenger v   podání režie Joe   Johnstona.Příběhové   vyrovnání důstojné, Hugo   Weaving statečný záporák,   (pouze má myšlenka ohledně   Captaina Americi - Chrise   Evanse jsem jsi nedokázal   představit jako hlavního   aktéra, ale svou roli zvládl   slušně).A o to více se   těším jak si America povede   v týmovce The   Avengers.Rozhodně se   neztratí.Akce odpovídá   standardu, nic více nic   méně, je zde znát více   důklad na romantickou notu,   což vůbec není naškodu.
enejčel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.10.2011
Tenhle film mě příjemně   překvapil. Byl vynikající   tah obsadit Chrise Evanse do   role Kapitána ameriky, tohoto   superhrdinu znám už   odmalička, proto jsem se na   film hrozně moc těšil a   musím říct, že mě vůbec   nezklamal. Jenom škoda, že   akčních scén je tam míň,   než jsem čekal, ale zase mě   pozvedl hodně nečekaný   konec, no, zkrátka vzkutku   baječný filmový projekt,   troufam si říct, že je to   jeden z nejlepších   komiksových sfilmování.
Karius
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.2.2014
Jeden malý, hubený chlapec   ke svalům přišel a poté   všem to natřel. Krásná   pohádka. Je to komiks a taky   to tak beru. Za mě paráda.   Slušný tempo, zápletka,   akce, krásná ženská a   výbornej záporák --->90%
superfilmar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.1.2012
Další z četných   Marvelovek, které v roce 2011   přišli do kin. A Captain   America jim dělá čest. Asi   nejlepší Marvel film hned po   Thorovi, dokonci i poslední   X-Meni se mě líbili   méně.
Ta působivá   retro stylizace je v tom filmu   fakt boží. Velmi zajímavý   je i styl kamery a digitální   efekty, hlavně u těch   letadlových bïtev.
Jinak herci byli vybráni   velmi dobře. Chris Evans se   do role báječně hodí,   stejně jako Hugo Weaving k   sympatickému Red Skullovi.   Potěšila mě i přítomnost   Tonyho Starka a nečekaný   konec. Samozřejmě se   dočkáme notné dávky vtipu   a přepychové akce.
Já jsem tedy s Kapitánem   Amerikou dost spokojený,   rozhodně si zaslouží   lepší hodnocení. Je to   poctivá komiksová akční   jízda, která ani chvilku   nenudí. 85%.
Pecik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.6.2012
Komiksové filmy je celkem   moje gusto, ale tenhle mě   teda úplně nenadchl. Děj mi   přišel takový, jak kdyby   chtěl pojmout až příliš   příběhu, ale nestíhal to.   Bitvy a boje až příliš   neuspořádané a naivní snad   i nedomyšlené... zvláštní   dojem snad plyne díky nutné   předzvěsti pro Avengers tak   snad tam si reputaci opraví.
T2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.7.2018
║Rozpočet   $140miliónov║Tržby USA   $176,654,505║Tržby   Celosvetovo $370,569,776▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $82,548,356 //počet   predaných kusov 2,904,785║   Tržby za predaj DVD v USA   $46,462,378 //počet   predaných kusov 2,075,663║   Prvá tretina filmu veľmi   slušne spracovaná, príbeh a   akcia si ide ruka v ruke ale   potom odrazu akoby režisér   Johnston stratil chuť a   dejovo to rapídne odbíja a   zráža miestami na béčkovú   jednoduchosť, postavy začnú   byť nezaujímavé, vzťahy   suché, pri snahe ždímať   emócie evokuje skôr   úšklebok, proste prišlo len   na klasicky rutinérsky jemu   blízky dojazd, len priemer,   škoda. /videl v kine: 60%/   (videl na festivale Comics   Salon 2011)
goranchorvat
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.3.2018
Kvalita s pár "ale"
Zábava, zábava, zábava tak   pokud hledáte jen tohle, tak   jste na správné adrese.   Pokračování CA se určitě   povedlo, opět jsou vidět na   filmu vložené peníze,   navíc je tam pěkná   chronologie s 1.dílem.   Herecky lze málokdy u   Marvelů něco hodnotit, ale   mírný nadstandart lze   odsouhlasit. Jednoznačně by   ale filmu prospěl   výraznější prostřih, a   zkrácení minimálně o 20   minut. Zvláště prostřední   pasáže neuměrně vaří z   vody. Závěrem nikoli   nejlepší, ale v galerii   podobných snímků ten   slušný. 70%
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.12.2019
První film Captain America:   První Avenger mě při   prvním promítání nijak   neohromil. Dobré   zpracování, kvalitní akce a   působivé zpracování   komiksu. Při další projekci   jsem pak dokázal ocenit   příběh v rámci celého   marvelovskýho světa a musel   jsem svoje hodnocení   poopravit. Klobouk dolů před   tvůrci, kteří dokázali   přetavit tolik filmů během   dlouhých let v jeden velký   příběh.
Máša13
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.2.2015
Filmy
podle komiksových předloh   jsem si překvapivě docela   oblíbil,ale tento byl zatím   nejslabší.Efekty   slušné,první třetina filmu   dejme tomu také,ale příběh   velmi slabý plný amerického   patosu,další dvě třetiny   obsahově mizerné...
Yontalcar
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.11.2011
Nejedná se o špatnou   komiksovou adaptaci, ale   zároveň o nic přelomového.   Mezi určité klady, na které   je dobré upozornit, patří   dozajista jak hudba a efekty,   tak i nenáročný příběh.   Trochu to kazí absence   nových nápadů, ale co   naplat. Zkrátka, jde o   další snímek, jež se dá s   klidem zařadit mezi večerní   oddechovky.
Ostrovan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.3.2020
Všecko postavené na tom, že   se stanete Stevovo fanouškem,   tak jako všichni američani.   K tomu Vám dopomáhej celá   první půlka. Pokud ne, máte   problém. Já jsem přivřel   oči vzhledem k tomu, že jde   o prvního avengera, skousnul   i to, že se Kapitánovi   všecky kulky, záblesky a   bůhvíco ještě, zázračně   vyhýbaly a nakonec se i   docela bavil.
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.4.2021
Hubený , statečný ,   neústupný a přeci ho   strýček Sam nechce. Jenže   se ukáže že trocha tý   cizí energie ze stroje pana   Starka a vše je rázem jinak.   Jednoduchý a srozumitelný   příběh plný akce a jedné   krásné ženy.
terka69
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.10.2011
Vidět Chrise Evanse v těle   "dítětě", bez   svalů a bez k jeho hlavě   přiměřenému tělu mi rve   srdce! Hugo jako zloduch byla   výborná volba, ačkoliv bylo   velice zajímavé když v   dabingu asi od polovinu filmu   zloduch přestal mít   "německý"   přízvuk. Nicméně něco to   postrádalo, nejspíš tomu   chyběli vtipné poznámky. Co   se mi každopádně líbí je   jak Marvel spojuje hrdiny   svých komiksů a proplétá   je do jednotlivých filmů :)   70% a těším se na The   Avengers což myslím bude   stát za víc.
hlavsa5
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.1.2015
Byť je to normální   americká pohádka, podle   předlohy, tak je dobře   udělaná. Aspoň to má   morální podtext.
reby
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.8.2011
Tenhle rok přišlo a ještě   přijde na plátna hodně   komiksovejch adaptací, tahle   mě tedy vůbec nenadchla,   většinu filmu jsem se nudil,   dávám 5 jen za stroje a guny   třetí říše(hlavně ta   oficírská kára, ta byla   luxus) a protože mám rád   komiksy, ale tenhle druh   komiksu pro mě není
sarhod79
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.8.2013
Komiksové zpracování velice   zdařilé, ikdyž je pravda,   že Avengers se mi líbili   víc. Vtípky během filmu   (záchod)a po filmu(rande),   hudba, obsazení. Skvělé!
majkronyk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.10.2017
Za mě je tohle prostě film,   který asi Marvel musel   natočit, aby tam byla ta   chronologie, ale jinak je to   hodně vlažné, myslím, že   stejně špatný.í už jsou   jen Avengers Age of Ultron, od   kterého jsem čekal bombu   jako bbyla jednička a   dostavilo se něco úplně   jiného. Nic méně úplně   hrozný to samozřejmě není.   Naproti tomu dvojka a trojka   kapitána jsou naprosto někde   jinde a to o mnoho líp.
Izzy8635
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.4.2018
Tohle byl jeden z   nejpovedenějších filmů o   jednotlivých Avengerech. Od   začátku bylo úsměvné jen   to, že Steve vypadal jako by   mu usekli hlavu a posadili ji   na cizí tělo, protože ta   hlava ke zbytku nepasovala.   Bylo to prostě komické   pozorovat. Ačkoli film neměl   moc hluchých míst, přišlo   mi, že se na vývoj   vedlejších postav a vztahy   mezi nimi mohli trochu více   soustředit. Dobrý byl ten   konec. Jo a Schmidt mi   strašně (nevím proč a   nemůžu si pomoc)   připomínal Deadpoola. Ale   asi to je hlavně tou   červenou. Paradoxní je, že   mi připadal   strašidelnější s lidskou   maskou na začátku než ve   své skutečné červené   podobě. I když nejsem velká   fanynka Chrise Evanse, nelze   říct, že tady není sexy.
anetaaneta
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.8.2011
Miluji snímky inspirované   komiksem a v poslední době   se s nimi roztrhl   pytel...většinou se mi   líbily a vždy mě něčím   příjemně překvapily, to   však nemohu říci o tomhle   filmu. Chris Evans mi tak   nějak nesedl v té jeho   zmenšenině v první   třetině filmu. Prostě jsem   se jako Reby v předchozím   hodnocení nudila a čekala co   se bude dít. Celé dílo na   mne působilo tak nějak   prázdně - inspirace bylo   dost, ale režisér si dal asi   málo práce. Podtrženo -   sečteno: nemastné neslané -   pro mne podprůměr.
Neben
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 9.8.2011
Odpad
do půlky běžný komiksový   blockbuster, který se však   mění v něco, co lze popsat   jen jako zkaženou konzervu   stokrát převařeného a   vyzvraceného patosu, na   kterou někdo nalepil líbivou   etiketu s populárními   barvami. Za špatné   scénáře by mělo hrozit   vězení, za tohle v tom   případě výjimečný   trest.. A tak zatímco Otcové   zakladatelé mají z hrobů   kolotoč, soudruhům je líto,   že tenhle (nechtěně)   dokonale sebeparodující   kousek nenatočili před lety   sami. Ale to nemusí, Amerika   se i po všech těch letech na   recyklační lince Hollywoodu   stále dokáže nejlépe   ztrapnit sama...
xxlch
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.12.2011
Další "Marvelovka"   v takovém retro stylu,která   speciálně nenadchne ale   dobře se na ní   kouká.Filmík jako   vystřižený z dávných   časů a jediné co je tady k   hodnocení,je H.Weaving a pár   efektů.
vdobes
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.2.2012
A máme tu další z naivních   oddechovek studia Marvel. Ale   mě to nevadí, na Marvelovky   se vždy rád podívám.   Bohužel, zde jsem byl   poněkud zklamán. Retro   stylizace je perfektní a   vizuální stránka je také   velmi líbivá, ale na to jsem   už u Marvelovek zvyklý.   Bohužel celý příběh je   až moc dětinský. Jako   pohádka pro děti super, ale   na pohádku pro dospělé je   to bohužel až moc tupé.

A akce ? Jo, kdyby   polovinu filmu neposkakoval   Captain America po pódiu,   byla by to o poznání menší   nuda, poté se to už rozjelo,   ale stejně, čekal jsem více   akčních scén, ne jen   zběžná prohlídka pár   kopanců. A nějaký delší   final battle ? Na ten jsem se   celý film těšil, ale   bohužel nakonec byl jako   všechny ostatní akční   scény, krátky a suchý.
BOURQUE
Hodnocení:
Přidáno: 7.8.2018
Hneď idem do prostredia.   Podľa mňa štvorica (Ch.   Evans, H. Weaving, T.L.Jones,   H. Atwell) bola veľmi dobrá   voľba. Neviem, kto bol   zodpovedný za casting, ale   trafil do čierneho. Čo sa   týka samotného filmu, tak   tam už to nie je také   jednoduché a jednoznačné.   Ja osobne som cítil, že   technika a počítač opäť   mali trošinku väčšiu   úlohu ako herecké umenie. Na   druhej strane, príbeh bol   spracovaný a režírovaný   celkom slušne (asi by som   povedal, že podľa   očakávania dnešného sci-fi   orientovaného diváka). Keby   bol ľudský faktor (myslím   herecké umenie) aspoň o   jeden stupeň lepší, tak by   to mohlo byť nadpriemerné   dielo. Keby, Keby....... P.S.:   H Atwell je veľmi sexi... :).   Osobné hodnotenie: 75%
Caiiiczech
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.8.2012
Další film podle komiksu,   který nijak zvlášť   nepotěšil, ale ani neurazil.   Trocha akce, trocha   "romantiky", klaďas   a věrní kumpáni, padouch a   náckové s lejzrama, navrch   nějaké to klišé a máme tu   film pro rodinný výlet do   kina. Patos a vlastenectví   tentokrát promíjím - kdo   jiný by si ho mohl dovolit,   než z patriotů největší?   Nezapomenutelné scény: Tommy   Lee Jones a "já tě   líbat nebudu" a úplný   závěr filmu...
zino
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.7.2012
Nenadchne, neurazí...
Filmy od Marvel studios mám   naozaj rád a vôbec mám rád   komiksové filmy. A tak som sa   tešil aj na tento. O to viac   som bol sklamaný. Je to jeden   z najslabších komiksových   filmov. Ten dej je tak   povrchný, až to je smutné.   Keď to porovnám napríklad s   filmom Watchmen, kde dej   podáva divákovi hromadu   skutočne hlbokých point,   ktoré stoja na zamyslenie,   tak tu nič. Od komiksových   filmov presne niečo také   očakávam. Keď si spomeniem   na viacero kúskov z tohto   žánru, väčšina z nich sa   hrá s kritikou ľudstva alebo   núti diváka zamýšľať sa   nad problémami spoločnosti a   podobne. A tu? Povrchné plky   a veľmi slabý výkon   hlavného "hrdinu" s   nulovou pointou a tak strašne   veľkou povrchnosťou, že ani   neviem čo na to povedať. A   nejaká atmosféra? Napätie?   Dejové zvraty? Ale kdeže!   Nič. Sucho, prázdno... A   pritom si viem predstaviť,   že by sa to dalo urobiť   skutočne dobre. Sklamanie!   Rozmýšľal som nad 3-4mi   hviezdičkami, ale nakoniec za   dokonalý retro vizuál a   záverečné plagátové   titulky dávam 5/10.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih10954minih10954Křížová trojka (1948) 
Křížová trojka n
minih140859minih140859Než jsem tě poznala (2016) 
Me Before You n
minih65879minih65879Mordová rokle (1956) [TV inscenace] 
Mordová rokle n
minih110792minih110792Díra u Hanušovic (2014) 
Díra u Hanušovic n
minih24647minih24647Víkend bez rodičů (1981) 
Víkend bez rodičů n
minih16568minih16568Poslední mohykán (1947) 
Poslední mohykán n
minih20778minih20778Tenkrát v Americe (1984) 
Once Upon a Time in America n
minih19382minih19382Soudný den (1949) 
n
minih29248minih29248Tygr a drak (2000) 
Wo hu zang long n
minih24755minih24755Tři kamarádi (1947) 
n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Marvels (2023)

 Marvels (2023)
Marvels n
The Marvels
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Nia DaCosta

(pokračování)

Ant-Man a Wasp: Quantumania (2023)

 Ant-Man a Wasp: Quantumania (2023)
Ant-Man a Wasp: Quantumania n
Ant-Man and the Wasp: Quantumania
Žánr: akční / dobrodružný / komedie / mysteriózní / sci-fi / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Peyton Reed

(pokračování)

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023)

 Strážci Galaxie: Volume 3 (2023)
Strážci Galaxie: Volume 3 n
Guardians of the Galaxy Vol. 3
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: James Gunn

(pokračování)

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022)

 Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022)
Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství n
Doctor Strange in the Multiverse of Madness
Žánr: akční / fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Sam Raimi

(pokračování)

Thor: Láska jako hrom (2022)

 Thor: Láska jako hrom (2022)
Thor: Láska jako hrom n
Thor: Love and Thunder
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Taika Waititi

(pokračování)

Ms. Marvel (2022) [TV minisérie]

 Ms. Marvel (2022) [TV minisérie]
Ms. Marvel n
 
Žánr: akční / dobrodružný / drama / fantasy / komedie / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Sharmeen Obaid-Chinoy, Adil El Arbi, Bilall Fallah

(pokračování)

Black Panther: Wakanda nechť žije (2022)

 Black Panther: Wakanda nechť žije (2022)
Black Panther: Wakanda nechť žije n
Black Panther: Wakanda Forever
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Ryan Coogler

(pokračování)

Moon Knight (2022) [TV minisérie]

 Moon Knight (2022) [TV minisérie]
Moon Knight n
 
Žánr: akční / dobrodružný / drama / fantasy / horor / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Mohamed Diab, Justin Benson, Aaron Moorhead

(pokračování)

She-Hulk: Neuvěřitelná právnička (2022) [TV seriál]

 She-Hulk: Neuvěřitelná právnička (2022) [TV seriál]
She-Hulk: Neuvěřitelná právnička n
She-Hulk: Attorney at Law
Žánr: akční / dobrodružný / drama / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Kat Coiro, Anu Valia

(pokračování)

Black Widow (2021)

 Black Widow (2021)
Black Widow n
 
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Cate Shortland

(pokračování)

Eternals (2021)

 Eternals (2021)
Eternals n
 
Žánr: akční / drama / fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Chloé Zhao

(pokračování)

Shang-Chi a legenda o deseti prstenech (2021)

 Shang-Chi a legenda o deseti prstenech (2021)
Shang-Chi a legenda o deseti prstenech n
Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Destin Cretton

(pokračování)

WandaVision (2021) [TV minisérie]

 WandaVision (2021) [TV minisérie]
WandaVision n
 
Žánr: akční / sci-fi / drama / fantasy / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Matt Shakman

(pokračování)

Spider-Man: Bez domova (2021)

 Spider-Man: Bez domova (2021)
Spider-Man: Bez domova n
Spider-Man: No Way Home
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Jon Watts

(pokračování)

Falcon a Winter Soldier (2021) [TV minisérie]

 Falcon a Winter Soldier (2021) [TV minisérie]
Falcon a Winter Soldier n
The Falcon and the Winter Soldier
Žánr: akční / dobrodružný / drama / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Kari Skogland

(pokračování)

Loki (2021) [TV seriál]

 Loki (2021) [TV seriál]
Loki n
 
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Kate Herron

(pokračování)

Hawkeye (2021) [TV minisérie]

 Hawkeye (2021) [TV minisérie]
Hawkeye n
 
Žánr: akční / dobrodružný / drama / mysteriózní
Země: Spojené státy americké
Režie: Bert , Bertie , Rhys Thomas

(pokračování)

Co kdyby...? (2021) [TV seriál]

 Co kdyby...? (2021) [TV seriál]
Co kdyby...? n
What If...?
Žánr: animovaný / akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Brian Andrews

(pokračování)

Avengers: Endgame (2019)

 Avengers: Endgame (2019)
Avengers: Endgame n
 
Žánr: akční / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Anthony Russo, Joe Russo

(pokračování)

Captain Marvel (2019)

 Captain Marvel (2019)
Captain Marvel n
 
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Anna Boden, Ryan Fleck

(pokračování)

Spider-Man: Daleko od domova (2019)

 Spider-Man: Daleko od domova (2019)
Spider-Man: Daleko od domova n
Spider-Man: Far From Home
Žánr: akční / dobrodružný / komedie / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Jon Watts

(pokračování)

Black Panther (2018)

 Black Panther (2018)
Black Panther n
 
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi / komiks
Země: Spojené státy americké
Režie: Ryan Coogler

(pokračování)

Avengers: Infinity War (2018)

 Avengers: Infinity War (2018)
Avengers: Infinity War n
 
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Anthony Russo, Joe Russo

(pokračování)

Ant-Man a Wasp (2018)

 Ant-Man a Wasp (2018)
Ant-Man a Wasp n
Ant-Man and the Wasp
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Peyton Reed

(pokračování)

Cloak & Dagger (2018) [TV seriál]

 Cloak & Dagger (2018) [TV seriál]
Cloak & Dagger n
 
Žánr: akční / dobrodružný / drama
Země: Spojené státy americké
Režie: Álex García López, Paul A. Edwards, Peter Hoar

(pokračování)

Thor: Ragnarok (2017)

 Thor: Ragnarok (2017)
Thor: Ragnarok n
 
Žánr: akční / drama / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Taika Waititi

(pokračování)

Iron Fist (2017) [TV seriál]

 Iron Fist (2017) [TV seriál]
Iron Fist n
 
Žánr: akční / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Stephen Surjik, John Dahl, Farren Blackburn

(pokračování)

Strážci Galaxie Vol. 2 (2017)

 Strážci Galaxie Vol. 2 (2017)
Strážci Galaxie Vol. 2 n
Guardians of the Galaxy Vol. 2
Žánr: sci-fi / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: James Gunn

(pokračování)

Spider-Man: Homecoming (2017)

 Spider-Man: Homecoming (2017)
Spider-Man: Homecoming n
 
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Jon Watts

(pokračování)

The Defenders (2017) [TV seriál]

 The Defenders (2017) [TV seriál]
The Defenders n
 
Žánr: akční / dobrodružný / krimi
Země: Spojené státy americké


(pokračování)

The Punisher (2017) [TV seriál]

 The Punisher (2017) [TV seriál]
The Punisher n
 
Žánr: akční / dobrodružný / krimi / drama
Země: Spojené státy americké
Režie: Andy Goddard, Tom Shankland, Antonio Campos

(pokračování)

Runaways (2017) [TV seriál]

 Runaways (2017) [TV seriál]
Runaways n
 
Žánr: akční / drama / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Katie Eastridge

(pokračování)

Captain America: Občanská válka (2016)

 Captain America: Občanská válka (2016)
Captain America: Občanská válka n
Captain America: Civil War
Žánr: akční / sci-fi / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Anthony Russo, Joe Russo

(pokračování)

Doktor Strange (2016)

 Doktor Strange (2016)
Doktor Strange n
Doctor Strange
Žánr: komiks / dobrodružný / fantasy / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Scott Derrickson

(pokračování)

Luke Cage (2016) [TV seriál]

 Luke Cage (2016) [TV seriál]
Luke Cage n
 
Žánr: akční / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Andy Goddard, Marc Jobst, Clark Johnson

(pokračování)

Ant-Man (2015) [DCP]

 Ant-Man (2015) [DCP]
Ant-Man n
 
Žánr: komiks / akční / sci-fi
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Peyton Reed

(pokračování)

Daredevil (2015) [TV seriál]

 Daredevil (2015) [TV seriál]
Daredevil n
 
Žánr: akční / sci-fi
Země: Spojené státy americké


(pokračování)

Avengers: Age of Ultron (2015)

 Avengers: Age of Ultron (2015)
Avengers: Age of Ultron n
The Avengers: Age of Ultron
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi / komiks
Země: Spojené státy americké
Režie: Joss Whedon

(pokračování)

Jessica Jones (2015) [TV seriál]

 Jessica Jones (2015) [TV seriál]
Jessica Jones n
 
Žánr: akční / drama / krimi
Země: Spojené státy americké
Režie: David Petrarca, S.J. Clarkson, Bill Gierhart

(pokračování)

Agent Carter (2015) [TV seriál]

 Agent Carter (2015) [TV seriál]
Agent Carter n
 
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Louis D'Esposito, Scott Winant

(pokračování)

Captain America: Návrat prvního Avengera (2014) [2k digital]

 Captain America: Návrat prvního Avengera (2014) [2k digital]
Captain America: Návrat prvního Avengera n
Captain America: The Winter Soldier
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi / komiks
Země: Spojené státy americké
Režie: Anthony Russo, Joe Russo

(pokračování)

Strážci Galaxie (2014) [2k digital]

 Strážci Galaxie (2014) [2k digital]
Strážci Galaxie n
Guardians of the Galaxy
Žánr: komiks / dobrodružný / akční
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: James Gunn

(pokračování)

Agenti S.H.I.E.L.D. (2013) [TV seriál]

 Agenti S.H.I.E.L.D. (2013) [TV seriál]
Agenti S.H.I.E.L.D. n
Agents of S.H.I.E.L.D.
Žánr: akční / drama / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Joss Whedon

(pokračování)

Iron Man 3 (2013)

 Iron Man 3 (2013)
Iron Man 3 n
 
Žánr: akční / komiks / thriller
Země: Spojené státy americké / Čína
Režie: Shane Black

(pokračování)

Thor: Temný svět (2013)

 Thor: Temný svět (2013)
Thor: Temný svět n
Thor: The Dark World
Žánr: akční / fantasy / komiks
Země: Spojené státy americké
Režie: Alan Taylor

(pokračování)

Avengers (2012)

 Avengers (2012)
Avengers n
Marvel’s The Avengers
Žánr: akční / dobrodružný / komiks / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Joss Whedon

(spin-off)

Thor (2011)

 Thor (2011)
Thor n
 
Žánr: akční / dobrodružný / drama / fantasy / komiks
Země: Spojené státy americké
Režie: Kenneth Branagh

(pokračování)

Iron Man 2 (2010)

 Iron Man 2 (2010)
Iron Man 2 n
 
Žánr: akční / sci-fi / komiks
Země: Spojené státy americké
Režie: Jon Favreau

(pokračování)

Neuvěřitelný Hulk (2008)

 Neuvěřitelný Hulk (2008)
Neuvěřitelný Hulk n
The Incredible Hulk
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi / komiks
Země: Spojené státy americké
Režie: Louis Leterrier

(pokračování)

Iron Man (2008)

 Iron Man (2008)
Iron Man n
 
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi / komiks
Země: Spojené státy americké
Režie: Jon Favreau

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Přes nový práh

01:50 - 02:15

24 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

ČT2 - Žijeme s vírou (2010) [TV pořa...

01:50 - 02:15

24 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

NOVA - Specialisté (2017) [TV seriál]

01:40 - 02:25

34 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

02:00 - 03:00

14 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190548
Osobností: 697848
Fotografií: 763972
Plakátů: 376575
Obsahů a biografií: 178276

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10