';
ohodnotit

Burani z Beverly Hills

The Beverly Hillbillies

Další název:
Vidiečania z Beverly Hills
Žánr:
Rok:
1993
Délka:
93 minut
Premiéra v ČR:
28.4.1994
"Kurvahošigutntcig"po americku. Komedie o tom, zda je lepší být bohatý a vychytralý než...“

Komentáře k filmu Burani z Beverly Hills

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 10
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.11.2009
Paradní komedie o nových   milionářech stěhující se   do velkoměsta.Ta povedená   rodinka fakt neměla   chybu.Určitě se budete   dobře bavit.Doporučuju.
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.12.2009
Burani z Beverly Hills
Povedená komedie plná   bláznivých fórků a scének   doplněných perfektními   hláškami. Taky jednotlivé   postavy jsou skvěle. Ať je   to vypatlaný synovec Jethro   nebo přehnaně silná dcera   Elly May, či bláznivá   babka, tak všechny   příjemně baví. Děj je   poměrně nenáročný, ale   má zajímavou zápletku a   velmi komické rozuzlení. I   přes odlehčenou atmosféru   film obsahuje jednu hlubokou   myšlenku a to tu, že lidská   chamtivost nezná mezí.
Sygi5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.7.2008
Typická ukázka toho,co se   stane,když burani z   ranče,kteří objevili   ropu,přijedou do města a   dostali
miliardu   dolarů........
AlCapone
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.4.2007
Docela povedená komedie:)
kara.lol
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.10.2008
Docela příjemná oddychová   komedie na zkrácení   dlouhého večera. Správně   praštěný scénář, dobré   výkony jednotlivých herců a   člověk se tady opravdu   zasměje.
Petra.Barbie
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.5.2008
Není až tak daleko od pravdy:-))
Při sledování tohoto filmu   se bavíme a je to docela i   povedená komedie, i když zas   až natolik výjimečná taky   ne. Kažopádně figurky z   "Buranova", zde   zobrazené, které nabydou   najedou luxus, jsou odrazem   spousty človíčků, s nimiž   se sektáváme v běžném   životě. A věřte, že buran   není jenom ten, co vyrostl na   používání suchého WC a   najednou je tu automatické   splachování...ale buranem je   každý, kdo se neumí chovat   a ani neví, že odpovědět   na pozdav je přece povinnost.   Nebo se bez dovolení na   návštěvě rozvaluje po   bytě hostitele a diktuje si   požadavky, jak nějakej   paňáca:-)) Ano, buranů   chodí kolem nás víc než   dost a daly by se o nich   natočit stovky filmů. A   tahle ztřeštěná komedie je   tak trošku výsměch   každému, kdo je buranem   nikoliv bez majetku, ale   právě té druhé skupinky,   kde nemajetnost je absencí   slušného vychování a   respektování základních   společenských pravidel.
curil
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.8.2010
Tak nevím, jestli zrovna   rozpustilá komedie, jak   píše popisek. Místy spíš   průměrná, až trapná. Jima   Varneye znám z jeho komedií,   které jsou mu šité na   míru, a tak mi v této roli   moc nesedl. Ostatní herci   dobří, zejména Cloris   Leachmanová a Dabney Coleman,   jako vždy.
martin.stusak.9
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.1.2014
Tato ztřeštěná crazy   komedie je natočena podle   stejnojmenného komediálního   seriálu. Vesnická rodinka,   která náhle zbohatla, se   odstěhuje do Kalifornie a   jelikož jim chybí   vychování, jejich nechtěně   vzniklé trapasy mají být   zárukou zábavy. Původní   seriál jsem neviděl, takže   nemohu posoudit, jak moc je   snímek věrný předloze.   Proudem vtipů však směle   konkuruje sebelepším   sitcomům. Jednu s rolí si tu   střihnul i Rob Schneider,   což zrovna u něj nijak   nepřekvapí. Komedie se velmi   přibližuje k parodiím,   jejichž humor je spíše   směřován k Americkému   publiku. Energetická babička   budiž toho důkazem. V humoru   se hodně tlačí na pilu,   což způsobuje sestupnou   tendenci zábavnosti a naopak   vzestup nudnosti. Mnozí herci   značně přehrávají.   Celkový dojem je tedy   rozpačitý. Na českého   diváka je to prostě   ztřeštěné až moc. A tak   díky rozdílné kulturní   zábavy se snímek stává   spíše průměrným počinem.
SvoKar
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.8.2010
"Burani"
Doslova a do písmene -   některé vtipy opravdu nic   jiného než buranské nejsou,   zejména ty související s   Jethrem, to už ani není   vtipné. Jedním z mála   kladů je opravdu hezká Erika   Eleniak, i Lea Thompson se   svojí francouzštinou.   Občasné hovory na vážné   téma jako ty o mámě mi do   celkového konceptu moc   nezapadají, ale na to mají   Američani "talent"   - zvážňovat a hrát na city   i při sebetrhlejších   komediích.
klasifikátor
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 31.3.2021
Tohle je sotva průměrná   komedie balancující   chvílemi až na samé hranici   nevkusu a trapnosti.   Hvězdička ze slavného TV   seriálu BAYWATCH Erika   Eleniak je hodně špatná a   ani jinak dobrý Jim Varney   nepůsobí, že by byl ve své   kůži. Herecky to tak   zkoušejí zachránit   matadoři Dabney Coleman,   Cloris Leachman a především   Lily Tomlin v roli slečny   Hathawayové. Ani jejich   výkony ale z toho dobrý film   udëlat nemohou. V zámoří   možná lidi tento druh humoru   bere ale já si dobrou komedii   představuju úplně jinak.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih11356minih11356Letadla, vlaky a automobily (1987) 
Planes, Trains & Automobiles n
minih27944minih27944Beowulf (1999) 
Beowulf n
minih51657minih51657Tintinova dobrodružství (2011) 
The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn n
minih59524minih59524Dokonalý přítel (2006) 
Un ami parfait n
minih57586minih57586Turnaj zabijáků (2009) 
The Tournament n
minih6306minih6306Díky za každé nové ráno (1994) 
n
minih18194minih18194Zběsilý útěk (2006) 
Running Scared n
minih54722minih54722Džentlmen a frajer (2006) 
Bon Cop, Bad Cop n
minih38608minih38608Kozí příběh - Pověsti staré Prahy (2008) 
n
minih4920minih4920Candy (2005) 
Candy n


Hodnocení:n12345678910

Hodnocení filmu

60.2 % (104)
4   - SvoKar
4   - klasifikát
5   - curil
5   - martin.stu
8   - M.A.G.
5   - Prasoid
6   - Petra.Barb
5   - Agostino
1   - Lienocka22
4   - Kuvik
5   - Bara.40
6   - Serpentina
4   - Lynette
7   - vojtam
8   - dobes.pave
7   - satyr
5   - REKBRIT
7   - davidek
2   - Jarda.ftr
5   - R.RICKIE

TV Program

ČT1 - Události v regionech (2007) [T...

18:00 - 18:25

16 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

ČT2 - Po stopách Agathy Christie

17:55 - 18:45

21 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:40 - 18:50

36 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Prima - Singl švindl

17:45 - 18:52

31 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 179583
Osobností: 681322
Fotografií: 720769
Plakátů: 342665
Obsahů a biografií: 163921

Poslední komentáře

Námořní vyšetřovací služba (2003...

asi

Námořní vyšetřovací služba
Asi nejhorší seriál všech   dob. Pravda je, že jsem tu   hrůzu vydržel jen 15 dílů.   Nezapomenutelný zážitek.

Autor: Zdenek43 | Hodnocení: 1 / 10

Prey (2022)

Predátor se vrací!

Prey
Tak a máme tady další film   s oblíbenou příšerou   zvanou Predátor a jak vše   dopadlo? Tak film asi bude   zamýšlen, dle historické   údobí více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Frankie (2005) [TV epizoda]

Frankie
Juraj Kukura v roli Pal   Durdaie se mstí, za vraždu   svého syna a má to odnést   otec Toma Kranicha, který se   v poslední době zamiloval do více >

Autor: jarda53 | Hodnocení: 9 / 10

Ptačí klec (1996)

Ptačí klec
No v dnešní době by se   takový film, který si   nepokrytě dělá srandu z   homosexuálů nenatočil:-) Se   divím, že neodpočívá   někde v více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 6 / 10

Seveřan (2022)

Seveřan
Akce pomálu ,více poetiky,   čarodějky se mohli více   předvést,občas fantasy   scéna jak z pohádky,herecké   výkony v poho,čekal jsem   více napětí a akce.

Autor: PORTER | Hodnocení: 6 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení