Jeden svět
ohodnotit

Obsah filmu Bunraku

 
Do města terorizovaného zločinci přijíždí nezávisle na sobě tajemný tulák (Josh Hartnett) a mladý japonský válečník Yoshi (Gackt). Každý zde má své vlastní poslání. Když se konečně potkají, rozhodnou spojit své síly a společně bojovat proti zkorumpované vládě Nicoly (Ron Perlman) a jeho femme fatale Alexandry (Demi Moore). Celý děj je zasazen do unikátního fiktivního světa, kde se střetává realita s fantazií, do světa, kde si nemůžete být jisti ani vlastní půdou pod nohama.

Zdroj: TV Barrandov

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Guy MosheGuy Moshe  
hraje:
Josh HartnettJosh Hartnett.....tulák [31]   
 Gackt Gackt.....Yoshi [36]   
Woody HarrelsonWoody Harrelson.....barman [48]   
Ron PerlmanRon Perlman.....Nicola [59]   
Kevin McKiddKevin McKidd.....zabiják číslo 2 [36]   
Demi MooreDemi Moore.....Alexandra [47]   
Šun SugataŠun Sugata.....strýček [55]   
Emily KaihoEmily Kaiho.....Momoko [23]   
Jordi MollàJordi Mollà.....Valentine [41]   
Fernando ChienFernando Chien.....zabiják číslo 4   
Kofi YiadomKofi Yiadom.....zabiják číslo 6   
Holland DiazHolland Diaz.....zabiják číslo 9   
Andrei AraditsAndrei Aradits.....krupiér [36]   
Gabriel SpahiuGabriel Spahiu.....Boris Patz [41]   
Mark IvanirMark Ivanir.....Eddie [41]   
Larnell StovallLarnell Stovall.....velitel Rudé armády [33]   
scénář:
Guy MosheGuy Moshe  
námět:
Boaz DavidsonBoaz Davidson  
hudba:
Terence BlanchardTerence Blanchard  
kamera:
Juan Ruiz AnchíaJuan Ruiz Anchía  
střih:
Glenn GarlandGlenn Garland  
Zach StaenbergZach Staenberg  
  Nahrát trailer k filmu
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Přístupno:
od 18 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Bunraku >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

pigal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.12.2019
Odvar Sin City...
Zaujimava "stylovka" s prvkami noir a so   skvelym hereckym obsadenim.Bohuzial bola prilis   prepalena a na moj vkus preplnena klise.Stale som   mal pocit, ze uz som to videl niekde inde.Nesadla   mi hudba a krasna Demi v ulohe femme   fatale.Vzhladom k nedostatku podobnych snimkov na   trhu som vacsinu negativ dokazal odpustit.
Film   doporucujem.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.7.2019
Velice nezvyklý film, který mě velice nezvykle   zaujal. To zpracování bylo zajímavé a líbilo   se mně to. Taky příběh byl dobrý, díky tomu   jsem zjistil, co to vlastně Bunraku   znamená.
Skvělé herecké obsazení. Ovšem   nejvím mě dostal zabiják číslo 2 - K.McKidd.
Hugin
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.2.2016
Prezentováno jako komiks. Vypadalo to jako   komiks. Beru to jako komiks. Jelikož mám rád   výtvarně a netradičně pojaté filmy tak při   nich odpouštím i nějaké ty nedostatky, např.   příliš mnoho zbytečných řečí, jednoduchý   děj, ostatně, který komiks je složitý, a   očividná inspirace některých záběrů z   předcházejících „komiksových“ filmů   (Kill Bill, Sin City). Obohaceno vtipem a   nadsázkou. Skvělé obsazení. Využití   papírových figurek ve spojení se samotným   názvem filmu, potěšitelně originální.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.5.2015
Pro mnohé podivný počin, pro zasvěcené živý   komiks. Ne, tohle není komiksový film, jak se s   oblibou říká, ale opravdový komiks. Veškerá   stylizace, nasvícení, kulisy, scéna i děj je   zcela identický s komiksem. Na první pohled to   dokonce může vypadat i jako levná televizní   inscenace s bojovými scénami, ale právě v tom   je ono příznačné kouzlo. Svět plný fantazie   a absurdity, kde se střetává východní a   západní kultura. Místy krapet těžkopádné,   ale s ohledem na cílené zpracování se dá   ledacos odpustit. A tak se snímek stává   přitažlivým jen pro fanoušky komiksu, protože   jen oni nejlépe pochopí celý tenhle koncept   zpracování jinak velmi jednoduchého příběhu.
prvosenka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 27.2.2013
BUNRAKU

Akční film pro příznivce asijských   bojových umění. Je plný soubojů, vražd a   proudící krve. Příběh samotný je prostince   jednoduchý. Ve městě spolu bojují různé   skupinky o moc, bojí se jedna druhé. Jejich   smyslem života je potřeba zlikvidovat   potencionálního nepřítele dříve, než   zlikviduje on je.

Film jsem po prvních asi   patnácti minutách jen tak po kapitolách   přeskákala – boj, krev, bitva, souboj, mrtvý,   zraněný a tak pořád dokola. Přesto jsem   zachytila hlavní myšlenku tohoto díla: boj se,   žij svůj život ve strachu, protože jednou   stejně přijde někdo silnější než ty a   stejně tě sesadí z pomyslného trůnu. Proti   silnému nepříteli je potřeba se spojit – ó   jak objevná myšlenka! Tak se nakonec tři   magoři spojí, aby si pomohli navzájem a jednomu   z nich umožnili pomstít smrt otce. Zároveň   zničili vůdce největšího gangu a uvolnili tak   místo jinému magorovi, který se touží bát o   svůj život, který hodlá čekat na to, až se   najde někdo silnější, kdo jej porazí a   otočí tak kolo dějin o další zub dopředu.   Prostě ve filmu se objevuje jedna „převratná   myšlenka“ za druhou. Film pro milovníky   násilí, podřezaných hrdel a tryskající krve   jako stvořený. Pro „většinovou“ populaci   pouhopouhá ztráta času.
Langley
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.2.2013
Jeden z dalších originálně zpracovaných   filmových projektů. Vizuální stránka, které   dopomáhají "prokouknutelné", avšak   skvěle zapadající kulisy s dobrou kamerou a   dramatickým nasvícením. Celkově tak tento   comicsově vykreslený svět parádně ožívá.   Svou zásluhu na tom má jistě vypravěčská   role i několik různých filmových stylů.   Chvíli mi sice trvalo než jsem se v tom   barevném prostředí pořádně rozkoukal a   ujasnil si, co se v tomhle filmu vlastně děje.   Pravděpodobně podívaná nebude pochuti   každému, ale jistou skupinu diváků si zcela   jistě najde. Přechod scén je plynulý a když   je potřeba, tak střih v akčních scénách   počká i pár minut. Herecké obsazení do titulu   dobře sedí, ať už je to Josh Hartnett se   svými vnitřními monology, Woody Harrelson, Demi   Moore nebo Ron Perlman.
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.2.2012
Zvláštní způsob podání a zpracování   podává známé téma v novém a neotřelém   světě. Spousta nevyřešených mouder,   komiksové zpracování, pro mne známí herci,   alespoň pár z nich, a jakási nadčasovost   hlavního příběhu, který je tak nějak skryt   do pozadí u mě dostává za 8 :-)

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih28393minih28393Vesmírní kovbojové (2000) 
Space Cowboys n
minih57317minih57317John Carter: Mezi dvěma světy (2012) 
John Carter n
minih29754minih29754Hlubina (2002) 
Below n
minih18075minih18075Rozmarné léto (1967) 
Rozmarné léto n
minih34306minih34306Muž v ohni (2004) 
Man on Fire n
minih65218minih65218Sucker Punch (2011) 
Sucker Punch n
minih5479minih5479Černá labuť (1942) 
The Black Swan n
minih152482minih152482Tygří železnice (2016) 
Tie dao fei hu n
minih43734minih43734Železní andělé 3 (1990) 
Tian shi xing dong III mo nu mo ri n
minih19822minih19822Stříbrná kulka (1985) 
Silver Bullet n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190273
Osobností: 697372
Fotografií: 762979
Plakátů: 375675
Obsahů a biografií: 177914

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10