Duben
ohodnotit

Bridget Jonesová: S rozumem v koncích

Bridget Jones: The Edge of Reason

Další název:
Bridget Jonesová: S rozumom v koncoch (SK)
Rok:
2004
Délka:
108 minut
Premiéra v ČR:
18.11.2004
„Dokonalý přítel. Dokonalý život. Co by se mohlo podělat?“

Komentáře k filmu Bridget Jonesová: S rozumem v koncích

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 38
veverka-zrzka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.1.2008
Tak tenhle film nemá chybu.   Opravdu herečka dokázala   udělat z filmu humorné   scénky. 8 jsme dala protože   mě mrzí, že dali H.Granta   do pozice holkaře. K němu mi   to prostě nesedí!
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.4.2005
relaxační
Relaxační komedie. Film,   který neurazí a pobaví. I   když se některé vtipy   opakovaly dokola, bavil jsem   se. Ale myslím si, že mi jej   stačí vidět jednou.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.4.2010
Bridget Jones: The Edge of Reason
Návrat věčné smolařky   Bridget je tu a její jízda   nebyla o moc horší než díl   předchozí a i přesto, že   druhá pokračování   většinou nejsou na vyšší   úrovni o tomto dílu se to   říct nedá. Bridget jsem   viděla mnohokrát a i   přesto, že dovedu   odrecitovat skoro každou   větu z filmu, vždy se k ní   vracím a nikdy se tak docela   nenabažím.
Anglickému humoru jsem   přišla na chuť před   několika lety a tak se   perfektně bavím, je to   vtipné. Trojici   Zellweger&Grant&Firth   to neskutečně sedí a   jednoznačně to mezi nimi   jiskří.
pataamat
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.4.2009
Bridget , Daniel ,Mark aká   dvojica z toho vznikne Bridget   a ďalšie jej trapasy síce   už to nieje až taká bomba   ako jednotka ale stále fajn
Prasoid
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.7.2008
Příběh se vyvíjí
a zdá se, že ke zdárnému   konci, jenže to už jaksi   není ono, že? Hughova   úchylnost zřejmě ustoupila   do pozadí. Naštěstí zde   zůstala Bridget a její   trapasy, jež zejména v   souvislosti s jejím   vyvoleným budí salvy   smíchu.
Petra.Barbie
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 23.10.2008
Nedokoukala jsem to...
...a chtělo se mi zvracet   snad ještě víc než u   prvního dílu. Co to proboha   je za nesnesitelně stupidní   záležitosti? Jedna   třicetiletá, naprosto tupá   pipka, stále dokola drží   diety a přemýšlí nad tím,   jakého chlapa dostat do   postele. Ani filmy pro   pubertální mládež na   úrovni Prciček, Holek a   Kluků, co to taky chtějí   apod., nejsou tak neskutečně   stupidní. U nich se alespoň   nějaká ta stupidita a   naivita předpokládá   vzhledem k cílové skupině   diváků, ale u Bridget Jones   si říká: "Proč?"   Z tohoto pokračování jsem   viděla cca 30 - 35 minut,   domnívala jsem se, že třeba   narozdíl od stejně trapné   jedničky zde bude něco,   čím bych   "problémy" té   blonďaté slípky vzala na   milost. Bohužel. Tyto dva   filmy považuji sama u sebe   pro shlédnutí jen za trest.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.1.2012
Ako málo stačí ku šťastiu
Kedysi sme boli zo školy na   jedničku a priznám sa, že   sa mi páčila. Nedávno som   mal možnosť zhliadnúť   dvojku a taktiež sa mi   zapáčila. Ono nie je to nič   svetaborné, ale ak oddychová   komédia výborne poslúži,   pobavíte sa, zasmejete. Hugh   grant vie hrať riadneho   sexistického bezohľadného   diabla. No a musím   zdôrazniť ešte tú epizódu   z väzenia, tá bola dojemná.   Keď si myslela akého má   nedokonalého partnera, tak   jej to tie ženy vylíčili   ako to funguje u nich a bola   zaskočená. Najkrajšie ako   im rozdala svoje obyčajné   veci a to bolo tak krásne ako   sa z toho tešili, ako   maličko stačí ku šťastiu
Snura
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.5.2007
A tak nějak nevím...   jednička se mi prostě nějak   líbila víc. Bridget i film.   Taky se mi občas líbí   nějaká baculka, ale že bych   jako Darcy ztratil hlavu pro   sprostě mluvící tlustou   kuřačku? A tak se asi   patří ocenit Renée   Zellweger, že dokázala ze   sebe udělat fakt dost   příšernou ženskou.
lucymat
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.9.2011
Veškerá korektnost, kterou   snad jednička měla, byla   odhozena v dál. A filmu to   jedině prospělo. Ztratil tak   sice zasněnou nevinnou pózu   a vrátil se do - pro někoho   možná nepříjemné -   reality. Na druhou stranu   určitě nabral milovníky   hrubšího zrna humoru a   škodolibosti.
red.mann
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 21.3.2019
Tak pro mě je to naprostý   propadák. Vše co fungovalo v   prvním filmu jsem zde   postrádal. Kam se jenom   ztratila původní Bridget   Jonesová?
mildaaxe
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.10.2010
Bridget Jonesová je konečně   spokojená, s jejím Markem to   dva měsíce skvěle klape a   ona už se vidí jako paní   Darcyová. Ovšem Mark se   ženěním rozhodně tolik   nechvátá, na scéně se   objevuje navíc nebezpečná   dlouhonohá konkurentka,   přátelé do Bridget ryjí,   aby si dávala pozor a v   Bridgetině hlavě se hromadí   neexistující problémy v   jejím vztahu s Markem. A pak   se zničehonic do jejího   života vrací playboy   Daniel…
Tohle   pokračování je pro mě   velmi příjemným   překvapením, které v mých   očích dosahuje slušné   kvality dílu prvního a v   některých ohledech ho   ještě překonává   (konfrontace Daniel – Mark).   Renée Zellweger je v týhle   svý nejslavnější roli   prostě neskutečně   roztomilá, Hugh Grant je   přesvědčivější playboy   než na první pokus a Colin   Firth…No pořád stejně   studenej čumák:-) Vzhledem k   tomu, že i druhý díl   vychází z knižní   předlohy, nemusel jsem se o   kvalitu scénáře příliš   obávat, což jsem ale před   shlédnutím netušil. A   rozhodně beru za dobrý   nápad ponechat zde na rozdíl   od knihy Daniela Cleavera,   poněvadž scény s ním sem   skvěle zapadají a patří k   vrcholům celého snímku.   Jinak platí téměř to samé   jako o předchůdci – totiž   i dvojka je netypickou   romantickou komedií s   neodolatelnou hlavní   hrdinkou, povedeným   soundtrackem a navíc je to   příjemná zábava po celou   dobu.75%.
mikee007
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.4.2018
Vstup klidně dvakrát do téže řeky,
nebo i třikrát, když na to   máš.
A tvůrci   Bridget Jones na to mají.   Protože druhý díl je   ještě zábavnější, než   ten první.
A to je   všechno. Líp už pochválit   neumím.
Faye
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.7.2007
Nechápu ta nízká hodnocení   a ty odsuzující komentáře.   Není to sice už taková   bomba jako jednička (což   ostatně nebyla ani kniha). I   rvačka na písničku - It's   Raining Men od Geri Halliwell   měla mnohem větší šťávu   než tahle strkaná v kašně,   ale pořád je to dost dobrá   komedie. Ovšem co mi nejde na   rozum (dalo by se dokonce   říci že jsem „S rozumem v   koncích“) co se proboha   těm chlapům (a nejen jim) na   té Bridget tak líbí?! Jak   to ta Bridget sakra dělá???
killy
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.4.2008
6ádné výrazné překvapení   o proti jedničce se nekonalo,   stejní herci, stejný   klasický milostný příběh   a stejný závěr.
davidek
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.7.2008
Deník byl lepší. Oceňuji   to jak Renée musela   stlousnout, ale stejně pro   mě jen průměrná komedie na   sobotní večer.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.8.2016
H. Grant mi do téhle frašky   neseděl ani v jedničce.   Nějak si ovšem na živobytí   vydělávat musí, takže beru   na vědomí. Bridget mi   nepřišla nijak dramaticky   tlustá a tím pádem nechápu   ty obří bombarďáky, které   tu taky sehrály svou roli.   Jinak mi problémy Bridget   připadají spíš na úrovni   patnáctky, než dospělé   ženy. Dobře, nejsem   ženská, ani američan. Tím   se to asi vysvětluje :-)
caseyjones
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.8.2007
Třicatnice Bridget Jones se   konečně zamilovala do   okouzlujíciho pravnika Marka   Darcyho ale tím jeji starosti   s laskou nekočí ba naopak   začinaj.Čekají nelehky ukol   udržet si svou lásku.Když   začne o sobě pochybovat   objeví se jeji byvaly přitel   Daniel Cleaver.S kterym musí   natočit dokument v   Thajsku(oba jsou reporteři v   televizi)Bridget se zaplete do   namaleho prušvihu a skonči v   tamnim vězení kde stravi   nějaky čas misto aby jí   Daniel pomohl odjiždí domů   a z vězení ji dostava její   přitel Mark.Po všech   trapasech a problemech ktere   Bridgit čekaji si svou lasku   Marka Darcyho nakonec vezme.
Cllementine
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.4.2008
Poněkud méně povedené než   první díl, ale pořád   lepší než většina   počinů tohoto žánru.   Vtipů ubylo a Renée   Zellweger už napodruhé   nabraná kila tolik nesluší,   přesto hraje pořád   výborně.
huron
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.4.2006
Balada o tom, jak se ze   sympatické popletené   husičky stala vypasená   trapná husa. Renée Zellweger   sice předvedla skvělý   výkon, řemeslně byl film   dobře odveden a pár vtípků   se také povedlo, ale celkově   jsem byl trpce zklamán.
lynn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.2.2008
Nemá na jedničku
Druhé díly úspěšných   prvních dílů bývají   téměř vždy méně   kvalitní než jejich   předchůdci. To, co bylo v   jedničce dokonalé a   komické, je ve dvojce někdy   i trapné. O mnoho méně   reálný příběh než   jednička. I když se   jedničce vyrovnat nemůže,   ráda se na tento film   podívám, ale přece jen,   číslo jedna je pro mě   Bridget J. poprvé.
Ela
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.1.2008
Proč se snažite napodobit   nebo snad překonat Bridget?   To je přece nemožné! Oproti   jedničce o mnoho slabší   scénář, méně povedené   vtipy a herecké výkony.   Bridgetina roztomilá   neobratnost se zde blíží   spíš trapnosti. Tohle není   Bridget, kterou známe a máme   rádi. To je spíš nějaký   omyl, ne?
ancaz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.12.2010
Uznávám, že to te kravina,   ale stejně tak uznávám, že   je to jedna z nejlepších   romanických komedií, co jsem   kdy viděla. Asi nejvíc jsem   si užila chvíli, kdy se   perou Firth a Grant.
Verik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.3.2005
Dvojka je taky jako jednička   super,ale i přesto si   myslim,že jednička má tak   trochu navrch,ale určitě se   na tenhle film podívejte   stojí to za to a taky se   hodně nasmějete,ale   myslim,že se mnou budete   souhlasit,že je dvojka je   spiš taková kopírka   jedničky
Henry123
Hodnocení:
Přidáno: 13.6.2009
Vtipná romantická oddechovka   začínající tam, kde první   díl skončil. Druhý díl je   sice méně nápaditější,   než díl první a přesto je   velmi originální. Možná   bych uvítal i Bridget 3, ale   o čem by byla?
kaylin
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Bridget podruhé
Bridget podruhé, ale už to   není ono. Jednička byla   nová, originální a Renée   Zellweger mola ukázat, že   vážně umí hrát. Dvojka   ale mírně vyčpěla a   přesto, že je to pořád   legrace, už to nemá takový   kultovní status jaký si   jednička rozhodně získala.   Pro milovníky Bridget   rozhodně super, pro ty   ostatní jednou shlédnout a   třeba něco i utkví v   paměti.
luca-luciano
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.7.2009
Zatím co prvín díl byl   totálním nadšením tak   druhý díl je silně   podprůměrný. Začátek mě   přišel naprosto o ničem.   Stejné scény jako u všech   romantický filmů. Né že   bych je neměl rád, to ano   ale prostě začátek byl   hrozný. Konečně jsem se   začal bavit až se Bridget   dostala do vězení. Od této   doby to konečně zase začalo   být zajímavé. To ale   nesmije vše co bylo před   tím. Stále se opakující   trapasy na jedno brdo. 5 bodů   je pro to až moc.
alus
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.4.2008
Souhlasím se Stacey99. I mně   se zdálo, že by chvílemi   potřebovala hlavní hrdinka   jednu ubalit, to když Reneé   přehrávala a dělala z   Bridget nesympatickou důru.   Jinak se najdou i velmi   kouzelné, roztomilé a   vysloveně vtipné scénky.(   Ale na druhou stranu i   scénky, kdy se opakují   motivy z prvního dílu - viz   opakování záběru   Bridgitina zadku, kdy   sjíždí po hasičské tyči   -1. díl a v tomto, když   přistane s padákem mezi   prasaty v ohradě. Nebo ta   rvačka Daniela s Markem...to   mě nebere...)
Kristi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.11.2004
Dvojka Bridget Jonesové mě   nezklamala. Její konec byl   celkem předvídatelný, ale   předcházejí ho velké   výbuchy smíchu a skvělá   Reneé. Nedokážu si vybrat   svoji oblíbenou scénu,   možná rvačka v kašně nebo   ve věznici v Thajsku :-)   Druhý film mě skvěle   pobavil a zvednul náladu;   když se vám líbila   jednička, běžte i na dvojku   ;-)
Angelitos
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.1.2008
Mega podprda
Nevím jak Vám, ale v jednu   chvíli mi dvojka přišla   lepší než jednička:). Ten   skvělý začátek,   vynikající děj, veliká   sranda. Hlavně věznice,   Thajsko a houbičky, skvělá   dovolená na horách, a nová   práce je výborná. Nevím,   kde se bere taková kritika.   Pro mne je Bridget jednička!
Rastaman33
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 11.5.2020
Holky krev a mlíko mi   nevadí, ale Bridget neni ani   jedno. Jenom koza, co   šmíruje každýho chlapa   který o ní zavadí pohledem.   Jeden trapas za druhým,   škaredá Bridget. Nic   světoborného.
pan_opicka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.10.2007
2. díl má soupeře - 1. díl
Pokračování skvělých 1.   dílů to mají vždycky   těžké - porovnávají se s   předchůdci ... u Bridget se   mi (také) líbil úvodní   film více než   pokračování, ale vzhledem k   ostatní produkci:   "9" !
Ramax
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.2.2005
Jednička se mi líbila, tak   jsem byl zvědav jestli po   shlédnutí dvojky budu mít   stejný pocit. Neměl jsem.   Sice jsem nelitoval, že jsem   ho shlédnul, ale kdybych ho   neviděl, tak si myslím, že   bych o nic nepřišel. Oproti   jedničce žádná nová   myšlenka.
ja.rebel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.3.2008
Opět výborná Renée   Zelweger, ale bohužel o dost   slabší druhý díl tak   úspěšné komedie. Nevím   kam se podělo to kouzlo z   jedničky. I tady Bridget   řeší stálé problémy s   láskou, i tady je spousta   humoru......... ale z mého   pohledu tu přesto něco   chybí.
kmasek
Hodnocení:
Přidáno: 10.8.2010
od takovýho filmu člověk   nesmí očekávat nic víc,   než že vypne a nemusí moc   přemýšlet, proto se   některý filmy dělaj, ne??   :)
TykvaB
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 26.8.2005
Hm tak jsem to po dlouhém   váhání a varování od   kamaradů viděl no....... až   na jednu vtipnou větu mi to   připadalo jak trochu lepší   crazy comedy, ale fakt že to   téměř nemá nic   společnýho s vtipem a   nadhledem prvního dílu je   dost smutný. Tři body za   snahu...
stacey99
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.2.2008
Ako zarytý fanúšik prvého   dielu som sa snažila nájsť   čo najviac pozitív, ale...   Dej nie je až taký desný,   aj keď to Thajsko... Colin a   Hugh sú na zjedenie. Hlavne   Hugh Grant dokazuje, že   hnusáci mu sadnú lepšie ako   romantickí hrdinovia.   Problém je v samotnej   Renéé... Grimasy, ktoré   hádže, aby bola ešte viac   Bridgitnejšia ako v prvom   dieli sú jednoducho tak   príšerné, až máte chuť   jej jednu uvaliť, aby sa   aspoň na chvíľu   znormalizovala. Správanie   postavy ani nehodno   komentovať. Názov filmu   presne vystihuje jeho   podstatu.
anos
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.9.2006
jedna z výjimek, kdy dvojka   nestojí jen ve stínu   jedničky
stepan.kojan
Hodnocení:
Přidáno: 29.12.2012
Jonesová
se mi v prvním díle   strašně líbila,ale tady má   ránu. Výborná herečka, ale   tady má prdu, že asi mrknu   na první díl, abych si   povopravil oko...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih24567minih24567Směry života (1940) 
n
minih126069minih126069Americký Sniper (2014) 
American Sniper n
minih40938minih40938Princezna Lada (1969) [TV inscenace] 
Princezna Lada n
minih77673minih77673ThanksKilling (2009) 
ThanksKilling n
minih39503minih39503Veselé Vánoce, Santa Clausi (2001) 
Call Me Claus n
minih46055minih46055Leningradské nebe - 1. díl (1960) 
Балтийское небо 1 n
minih61161minih61161Alenka v říši divů (1903) 
Alice in Wonderland n
minih67895minih67895Bláznivá, zatracená láska (2011) 
Crazy, Stupid, Love n
minih153666minih153666Země jahod (2016) 
Jordgubbslandet n
minih59118minih59118Prokletý (2009) 
The Skeptic n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Dítě Bridget Jonesové (2016)

 Dítě Bridget Jonesové (2016)
Dítě Bridget Jonesové n
Bridget Jones's Baby
Žánr: komedie / romantický
Země: Spojené státy americké / Irsko / Francie / Velká Británie
Režie: Sharon Maguire

(pokračování)

Deník Bridget Jonesové (2001)

 Deník Bridget Jonesové (2001)
Deník Bridget Jonesové n
Bridget Jone's Diary
Žánr: komedie / romantický
Země: Velká Británie / Francie
Režie: Sharon Maguire

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10