Duben
ohodnotit

Božský Bruce

Bruce Almighty

Žánr:
Rok:
2003
Délka:
101 minut
Premiéra v ČR:
16.10.2003
„Kdybys mohl být na jeden týden Bohem, co bys udělal?“

Komentáře k filmu Božský Bruce

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 65
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.2.2020
V životě se vám nedaří a   svádíte to na Boha? A co to   takhle vzít za něj? Tak s   takovouhle myšlenkou pracuje   komediální snímek z   prostředí televizního   zpravodajství, ve kterém   opět exceluje Jim Carrey a to   přesně tak, jak je od něj   očekáváno. Se zaměřím na   charakter jeho postavy a   skopičin jaké provádí,   jeden až žasne, jakou s ním   má jeho partnerka, s tváří   Jennifer Aniston, trpělivost.   U nás v Česku naprosto   nereálné. Chování   člověka po získání moci   Boha však realistické je.   Ruku na srdce, kdo by se   nezachoval stejně. Spousta   groteskní gagů, typické   houževnatosti Jima Carreyho a   obrovské energie diváka   pobavit. V pozadí je   naznačena i mírná   romantická šablona. A co si   budeme povídat, námět má   ve svém smyslu také silný   moralizační aspekt. Vezměme   si na srdce vyprávění Boha,   co je to zázrak. Film   nezklame. Patřičně zaujme,   pobaví i poučí. Jen tak   mimochodem, Bůh je zřejmě   skutečně černý, když ho   hraje Morgan Freeman.
sokeres777
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.3.2019
Moje oblíbená komedie s   jedinečným komikem Jimem   Carreym. Doporučuji   každému! Skvělý humor,   výborné zahrané role, no   zkrátka stojí za   shlédnutí.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.10.2017
Obsazení perfektní a dokud   nedošlo na   "božskou" krizi a   Jennifer se začala modlit,   aby nemilovala Bruce, tak to   byla perfektní a originální   zábava. Nic nebylo   přemrštěné a bavil jsem   se. Morganovi se jeho bůh dal   lehce uvěřit. Za skvostnou   považuji scénu s gangem a   opicí:
"A co ty?   Ty se vrať zpátky!"
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.3.2015
Filmy Jima Careyho jsem nikdy   nesledoval. Věděl jsem, že   je to známý herec, ale nikdy   jsem neměl nutkání se na   něj dívat ve filmech. U   Božského Bruce jsem udělal   výjimku a nelitoval jsem.   Snímek je dost zábavný a   obličej Jima Careyho dost   pobaví, stejně, jako   hlášky postav. Musím   pochválit ztvárnění   samotného Boha, kde ho Morgan   Freeman zahrál tak, jak si ho   představuje asi každý   křesťan. Všemocný,   vševědoucí, sympatický.
Co byste dělali vy, kdyby   Vám Bůh daroval na jeden   týden své schopnosti?   Výborně udělaná komedie s   dobrým příáběhem a   hlavně herci v čele s Jimem,   který mě sice ze začátku   filmu moc nenadchnul, ale pak   jsem pochopil jeho úlohu a   jeho skvělé mimické vtipy   mě rozesmívaly.
Povedený film.
DennieForbes
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.8.2014
Tenhle film, byť jsem ho   viděla už tolikrát, prostě   vždy pobaví. Když už mám   filmovou krizi a není na co   koukat, Božský Bruce je   jeden z osvědčených, které   si můžu vždy pustit znovu.   :)
Naki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.1.2013
Jim Carrey aneb.... Jim   Jedinečný. V tom slova   smyslu nepřehlédnutelný a   neúnavný příjemný humor.   Carrey je ORIGINAL a v tomto   snímku to jen potvrzuje...   Velké obsazení ve filmu tomu   dává šmrnc. Takového Boha   jako Morgana Freemana bychom   si zřejmě přáli všichni,   seriózní chlapík. Film měl   šťávu a špetku emocí. a   zakončím to pár věty.   FREEMAN- Sedmého v sedm   čekám ´´.Tohle je prostě   BOMBA
Erkul
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.9.2012
Carrey zdá se nikdy svým   výkonem svůj pomyslný   herecký stín nepřekročí.   Freeman hraje Božstvo   naprosto s přehledem. Film   má i dosti slušnou myšlenku   a poselství, na nichž je   postaven. Zábava k   zamyšlení.
Kaaza
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.10.2011
Kdo z Vás neměl v dětství   (i pozdějc) přání stát se   aspoň na chvíli Bohem? Ono   by se to dalo krásně   využít, když umíte dělat   zázraky. Je to sranda, než   si uvědomíte, že to není   jen tak a má to tmavé   stránky. Jim Carrey je   skvělý a podceňovaný   herec, Morgan Freeman je   Morgan Freeman - toho má rád   každý. Jenže scénář   není dokonalý, má celkem   dost mezer. Celkově z mého   pohledu to je takových 70%   ale jelikož mě téma zaujalo   dávám 80% = 8/10*.
hjoo
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.5.2011
Božský
Název vypovídá o kvalitě   filmu příběh   skvělý.Obsazení skvělé   dávám 8z10.Tento film   určitě zhlédnět stojí to   za to!!!!
Keeth
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.5.2011
Narozdíl od jiných filmů s   Jim Carrym sem se aj celkem   zasmála. Bylo tam pár   dobrých vtipu. Akorát mě   nejvíc zamrzelo pár   trapných vtipů při kterých   se nezasmál nikdo
seagal
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.2.2011
Podarená komédia, v ktorej   je Jennifer Aniston, známá   zo seriálu   "Přátelé".
Neodolateľný herec   Morgan Freeman spolu s Brucom.  
Bruce - Jim Carrey ma   pobavil, keď robil pokusy s   mesiacom a hviezdičkami.
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.1.2011
Bruce je svým životem docela   průměrný Američan s velmi   častými sklony k   sebelítosti. Přestože má   téměř vše, o čem se mnoha   ostatním lidem jenom zdá   (slušnou práci, milující   přítelkyni, vlastní byt…)   tak je přesvědčen že ho   Bůh stále trestá dalšími   a dalšími pohromami. Až se   nakonec Bohu tohoto chudáčka   zželí a poskytne mu svou   neomezenou moc s tím, že on   si zatím užije jistě   zasloužené dovolené…I   když nemám zkušenosti   zrovna s velkým počtem   komedií tohoto gumového   komika, docela se mi líbí   jednotlivé náměty – ač   mnohdy řádně fantastické,   mívají zajímavou myšlenku   či jiný originální prvek.   A to platí i zde. Dát   Carreymu schopnosti, jimiž   disponuje skutečně jenom   Bůh je totiž docela dobrá   sranda. Je jasné že sobec   Bruce po tomto nečekaném   dárku myslí především na   sebe. Z této části jsem   neměl nejmenší strach, leč   obával jsem se že dojde k   jakémusi klišovitému   hrdinovu „procitnutí“ a   všechno začne být nudně   vážné. Ano, toho   procitnutí jsem se skutečně   dočkal, ale kupodivu bylo   zasunuto docela do pozadí a   hlavně – uskutečnilo se   až nečekaně pozdě. Což v   praxi znamená, že jsem se   zhruba osmdesát procent času   opravdu dobře bavil.   Některé situace jsou sice   slabší a předvídatelné,   ovšem i tak dokáží   většinou vykouzlit úsměv   na tváři. Mezi vrcholy   jednoznačně považuji   počáteční konfrontaci mezi   Bohem a (ještě neBožským)   Brucem, odstranění   reportérů konkurenční   televizní stanice a hlavně   skutečně lahůdkový   přímý přenos hlavního   konkurenta v práci za drobné   Brucovi asistence. Snímku   taktéž pomáhá obsazení,   kde kromě Carreyho září   Steve Carell, Jennifer   Aniston, Catherine Bell či   velmi přesvědčivý Morgan   Freeman jako sám Bůh. (prý   předsudky vůči černým –   nejen že se už mnohokrát ve   filmech objevili jako   prezidenti USA, nyní jim   patří i úřad   nejvyšší:-)
satyr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.11.2010
Výborná komedie.Jim Carrey a   Morgan Freeman vytvořili dvě   nezapomenutelné postavy   televizního reportéra a   Boha.Ten film mě zaujal nejen   po stránce jejich hereckého   výkonu,ale i námětem.
DejnaDee
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.11.2010
Božský Jim Carrey
Já jsem se bavila. Jak   nemusím Jima Carreye tak tady   se mi fakt líbil. A Morgan   Freeman jako Pán Bůh, to   nemělo chybu!
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.11.2010
Božský Bruce
Vydařená komedie s velmi   neotřlým námětem, kdy   obyčejný člověk získá   nadpřirozené schopnosti,   které má jenom sám bůh.   Tato originalita je doplněna   vcelku dobrým humorem a   řekněme standadním   hereckým výkonem Jima   Carreyho. Naprosto mě dostala   scéna, kde jednomu z   gangsterů vyleze z řitního   otvoru opice. Závěr mi   přišel spíše průměrný.
riso.svec
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.8.2010
super komedia ako bruce dostal   bozsky moc velmi sa nasmejete   tak si to vseci pozrite stoji   to za to ;)
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.4.2010
Božský Bruce
Tak Božský Bruce byl a je   pro mě jeden z nejlepších   filmů J. Carreyho a protože   on je můj oblíbenec tenhle   film jsem si nesměla nechat   ujít, vyrazila jsem na něj   do kina a rozhodně jsme   nebyla zklamaná. Jennifer   Aniston s Carreym byli   skvělá dvojce. Doporučuji.
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.2.2010
Parádní komedie.Když jsem   ji viděl poprvé,tak jsem byl   opravdu někdy mrtvý smíchy   :-)
Opice ze zadku -   hm dobrý nápad.Jim Carrey to   zahrál výborně a M.Freeman   ho skvěle doplňoval.Toto   doporučuju každému.Nuda   tady jistě není.
Duri86
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.1.2010
perfektni komedie meho   oblibeneho komika... JC jako   buh??? nemuze byt lepsi   spojeni ani se tu moc   neksichti a presto je dobrej
Hídinka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.12.2009
nááádherna dojemna komedie   Jim Carey je proste uzasnej s   Jennifer...moc se mi tato   komedie líbí uz sem ji   videla asi 10000 jen   doporucuju...krasna oddechovka
usov
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.10.2009
usov
tenhle film mě docela zklamal   protože filmy s Jimem Carrym   jsou vždy plné energie a   vtipu i když z mé strany se   to o tomto filmu říct nedá   škoda
Nannar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.8.2009
Jim Carey, Jenn Aniston (i   Morgan Freeman) film   zachraňují co se dá. Ale   kde není dobrý scénař,   nepomužou ani sebelepší   herci(a že v tomhle připadě   jde o skvělé herce). Ale   nelze upřít, že zde byly   vtipné momenty.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.7.2009
Skvělá komedije v podání   Jim Carey naprostá   senzační paráda ještě si   jí občas pro zasmání   pustim
MARi0
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.6.2009
Božský Bruce
Klasika s Jim Carry. Úžasný   herec, ale člověk už tak   ňák ví předem, co od jeho   filmů čekat. Navíc krásná   a nikdy nestárnoucí Jennifer   Aniston, ale tu jsem taky   nikdy neviděl v něčem   opravdu pořádném. Možná   je to kvůli tomu, že   téměř celou svoji kariéru   zasvětila seriálu   Přátelé? A pak tu máme   Morgana Freemana jako Boha.   Mno, kdo jiný by se na tu   roli hodil víc? :-)
fred.appl
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.5.2009
Z Jima Careyho nebývám   vždycky dvakrát na větvi,   ale tentokrát se   poštěstilo, a jistě i díky   dobrému obsazení dalších   rolí se na to můžu koukat,   ba se i bavím. A protože si   tenhle film (naštěstí!)   vyšší nároky neklade,   svůj účel plní podle mého   dobře.
pataamat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.3.2009
aké dobré by bolo mať   božské schopnosti a všetko   robiť podľa seba-aaaale to   sú aj povinnosti nie len   radosti ale aj starosti-lenže   to si Bruce predtým   neuvedomoval až keď sa ma   božia moc vymykala z rúk
Panzerfaust
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.2.2009
Mne osobne sa film tiež   ľúbil, videl som ho viac   krát a celkom mi sadol.   Zaujímavý dej ale bolo to   trošku detské...
romarikan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.1.2009
nemam rada komedie s jimom   carreym..ale tato komedia ma   dostala.vela som sa nasmiala.a   to je co povedat ,ked mna   rozosmial jim carrey:-)))
Matinka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.1.2009
Skvělý nápad a ještě   lepší obsazení obsazení.   Jimm Cerry je skvělý herec a   komik a jako vždy zde zahrál   skvělou roli.
Markst
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.10.2008
Pokud tohle někdo ještě   neviděl,tak asi ví co má   čekat od Jima   Carreyho,spousta skvělejch   momentů od začátku do   konce, klasickej Jim Carrey.
davidek
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.7.2008
Fakt jo. Bomba nápad s   božskou mocí, ale pár   věcí mi přišlo trochu   blbých. Když budu chtít   lžičku a mám božskou moc,   nebudu jí chtít z pusy.   Jinak Jim Carrey zase   úchvatně směšnej.
sismik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.6.2008
Výborná komedie
Asi nejlepší komedie, kterou   jsem kdy viděla. Jim Carrey   je prostě komik a v tomhle   filmu předvádí úžasný   výkon, rozhodně se tady   vyřádil. Smála jsem se o   začátku až do   konce...opravdu to stojí za   to, kdo neviděl at neváhá.
Lienocka22
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.5.2008
Zlatucka komedia :o) Jim   Carrey bol skvely, rovnako aj   Jennifer Aniston a v ulohe   Boha sa predstavil Morgan   Freeman. Plejada vynikajucich   hercov + vyborny scenar a   vykony slubuju skutocne   neopakovatelny zazitok:) Pri   scene, kde Bruce robi zle   Evanovi som musela plakat od   smiechu,takze jednoznacne   odporucam :o)
Dr.film
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 22.1.2008
Po tomhle filmu je zřetelné,   že Jimovi „šklebící   komedie“ pomalu ztrácí   své kouzlo. Jim Carrey je   neservíruje s takovou   vehemencí jako třeba v Ace   Venturovi, ale je jich tu dost   na to, aby nešel   přehlédnout jejich   pohasínající šmrnc. Jim je   perfektní komik ale jeho   mimické kotrmelce se pomalu   stávají nudnými, když je   vidíme v každém jeho   druhém filmu.
Rocky4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.1.2008
Božský Jim opět exceluje,   opět další serie jeho   opiček a gagů a skvělý   dabing Bohdana Tůmy, ti dva   jsou jako jedno tělo.
bojovnicka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.11.2007
Bezva film se skvělou hudbou
Tato komedie se mi velmi   líbila - hrají v ní Jim   Carrey a Jenifer Aniston - mí   oblíbení herci. Některé   scény se zařadily mezi ty,   na které budu s úsměvem   vzpomínat (opice, romantický   večer při měsíci, pokoj   plný malých žlutých   vzkazovníků apod.. :) ).   Celkově se mi film velmi   líbil, ráda se na něj opět   podívám..
foxx
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.11.2007
Velmi vtipné, originální   pojetí Božského Jima   Carreyho. Tento herec   rozhodně vyzrává. Neomezuje   se už jen na   "salvysmíchu"   vyvolávající reakce, ale   dokazuje, že i lidštější   a hlubší, nebo moudřejší   výkon mu není cizí. Tohoto   herce mám opravdu rád a   nejspíš on mne taky,   protože mě opět nezklamal.
Bagi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.11.2007
Jim Carey opět podal dobrý   herecký výkon, ale jeho   velmi vtipné pojetí se v   tomto filmu moc nejeví.   Nečejte každých 5 minut   výbuch smíchu, jako   například u Masky nebo Ace   Venturovi. Tato komedie je ze   života a přitom má nádech   "božstva". Je to   zajímavé pojetí. Stojí za   shlédnutí.
basi
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.7.2007
Tak tady jsem opravdu čekal   víc.Jako milovník starších   komedií s Jimem Carreyem jsem   si nenechal ujít ani   Božského Bruce.Jenže   ouha.Čekal jsem smršť   třeskutých gagů a grimas   tak jak jsem to znal třeba ze   zvířecího detektiva .Jenže   Carrey podává velice unylý   a ničím překvapivý   výkon.Přitom z tohohle   tématu se dalo vytřískat   daleko daleko víc.Škoda.Ale   abych jenom nekritizoval ve   filmu je pár povedených   scén a především Morgan   Freeman jako všemohoucí   Bůh,který si z Brucem   vymění na týden svoje   schopnosti je   přesný.Božský Bruce   nedosahuje kvalit   předchozích Carreyho filmů,   avšak hodnocení 6z10   říká, že je to pořád   mírně nadprůměrná   komedie.
IGCONEK
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.6.2007
Superkomedie !!!
Mistr zábavy Jim Carrey se   představuje ve skvělé   formě v komedii, která   jasně ukazuje, že i v nebi   mají pořádný smysl pro   humor! I když reportér   místní televize Bruce Nolan   (Carrey) celkem populární a   má bezvadnou přítelkyni   (Jennifer Aniston, myslí si,   že je k němu svět   nespravedlivý a krutý. Ze   všeho pochopitelně viní   Boha, který sedí u kormidla.   Jednou má Bruce zase opravdu   špatný den a nahlas Bohu   nadává, jak mu ničí život   a vůbec to tu všechno   špatně řídí. Bůh (Morgan   Freeman) zareaguje...   Šokovanému Bruceovi   nečekaně půjčí veškerou   svou moc, aby se ukázalo, kdo   z nich tuhle práci bude   dělat lépe!
Film ve   kterém může   nevypočitatelný Jim Carrey   strávit týden v kůži Boha   a prolomit tak veškerá   stavidla legrace.
Čestmír
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Jim Carrey vás pobaví,   Morgan Freeman vás okouzlí a   Jennifer Aniston to všechno   doplní tak, aby to dávalo   smysl. Jsou věci, které vám   přijdou úžasné, aby vás   tvůrci o pár momentů   později krmili něčím   naprosto trapným. V   konečném důsledku vás ale   čeká příjemná zábava a   to je na komedii to   nejdůležitější.
zuzcaj
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Tak tento film je fakt bomba!   Střídavě jsem leže na   pohovce a střídavě na zemi,   když jsem se buchala mega   scénám z tohoto filmu!   Opravdu povedená americká   komedie!Hlavně ta scéna, jak   pes čůrá do záchoda..nebo   jak si Bruce přitáhne   solničku a jiné dobré   scénky.Doporučuji   milovníkům   "buchacích"   komedií :-)
Strength
Hodnocení:
Přidáno: 13.5.2007
Opravdu skvělá komedie.   Vyzkoušet si roli Boha by   chtěl v dnešní době   vyzkoušet asi každý, proto   role Bruse byla tak   jedinečná. Mohl si dělat co   chtěl a vlastně toho ani ve   svůj prospěch neuměl   využít. Jeho konverzace a   následné setkání s bohem   je opravdu hezké!
Shmick
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Jako nápad je to nuda,   snímek nikterak nepřekvapí.   Nehrát tam Freeman a Carrey,   tak ten film je zřejmě   propadák. Nenáročného   diváka nadchne, ale jinak je   vhodný leda na projekci od   dvou hodin ráno. Netřeba u   něj přemýšlet. Taky může   být vhodný ke sledování   například u žehlení nebo   vaření.
kaylin
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Carrey zase v komedii
Skvělé herecké obsazení,   mám rad jak Carreyho,   Freemana, tak Aniston,   zajímavý scénář, dát   člověku božskou moc, z toho   se dá vytřískat skutečně   hodně, co se zábavné   stránky týče a s Carreyho   ksichtem by se řeklo, že je   to zaručená bomba. A ona   vcelku je, ale nemůžu si   odpustit, přijde mi, že   Carrey z těch vážnějších   rolí, co chce pořád hrát,   ztratil trochu z toho svého   ztřeštěného kouzla a už   mu malinko něco chybí, ale i   přesto je to jeden z mých   nejoblíbenějších herců a   jako komika i jako herce   dalších rolí ho budu   obdivovat.
jahudka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.4.2007
Morgan Freeman
Film mě absolutně   překvapil. Asi to byla i   shoda náhod, nebo   vynikající výkon Jima   Carreyho, ale moc jsem se   pobavil.
Koimisto
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 11.9.2006
Bože...proč?Nechápu jak   jsem mohl vydržet sledovat   celý film.Snad jen kůli   MORGANu FREEMANovi, protože   všechno ostatní bylo opravdu   ubohé.Tento film vícekrát   vidět nemusím a klidně se   mohu soustředit na více   duchaplné snímky.
Pardal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.6.2006
No, je to prostě taková   romantická blbina s trochou   vtipnejch momentů, ale   zkouknout se to dá.
huron
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.4.2006
Kdyby se hlavní role zhostil   někdo jiný než jim Carrey,   asi by to bylo pro mě   snesitelnější - jeho   "grimasová"   herecká poloha mi prostě   nesedí a místy se cítím   trapně za něj. Netvrdím,   že Carrey je špatný herec -   v Truman show byl například   vynikající -, ale na variace   a la "Blbý a   blbější" jsem schopen   se bez problému dívat jen   chvíli. Nápad na scénář   je dobrý, ale dopředu jasný   a trochu moc moralizující.
AcidBurn
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.1.2006
Božský Bruce není špatná   komedie, pokud od něj nic   nečekáte, pobavíte se.   Bohužel, u některých   vtípků musíte znát   americké reálie, jinak se   nezasmějete (třeba ve   scénce - Našli jsme Jima   Hoffu). U filmu si skvěle   odpočinete a možná u jedné   scénky skoro puknete   smíchy...pokud ale čekáte   něco víc duchaplnějšího,   zkuste si radši něco   přečíst.
Rosomak
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 30.11.2005
Jim carry je prostě hustej,   tenhle film jsem dokoukal jen   kvůli němu, jinak bych ho   vypnul hned po prvních pěti   minutách.
Film mi   příjde moc přímočarý,   stále stejné vtipy a   člověk ví hned od   začátku, jak to všechno   skončí...
Bohužel,   všechny fóry šly nějak   mimo mě, přišlo mi to jako   hrozná blbost. Asi jsem   nepochopil kouzlo tohodle   filmu:)
FDBMASTER
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.7.2005
HEZKY FILM ALE KAZDY SI REKNE   TEN BUDE BUH TO BUDE PARDNI   FILM ALE NE CO BY SME MOHLI   CEKAT OD TOHOHLE FILMU TEN   AKORAT SPESTRUJE JENIFER   ANISTONE JINAK FAKT ZA 7 (OD   SLOVA BŮH SME SI MOHLI   PŘDSTAVIT VÍCE MOŽNOSTÍ A   TENHLE FILM NAM JE NENABIDL)
power
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.5.2005
skvela komedie s jimmem kerym   a jennifer anistonovou   vizualka filmu byla az   prekvapive dobra a prota davam   8
artcrime
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.2.2005
v kine bez dabingu sem se   chlamal.na kazete to uz bylo   jiny.btw skvela komedy
Verik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.2.2005
Bůh
Je to zkrátka vtipný   film.Měl by se na něj   podívat každý.Určitě   nebudete litovat a na konci si   i trochu pobrečíte.
Kecka1
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.2.2005
Film, který je jen založen   na osobě hlavního hrdiny. To   je ovšem pro dobrou komedii   málo. Některé momenty nutí   diváka smát, na tom se   ovšem nedá zakládat celý   film. Tento film vrcholí tak   v půlce a pak zapadá do   podprůměru.
mandus
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.12.2004
Jimm Carrej _podtrhl bych jeho   herectví. Je to Bůh :-)   tuhle roli dostal zaslouženě   :-) za první týden sem to   viděl 3x   (_DivX,Kino,DivX...pravda po   třetí už to nebylo takové)   Ale scéna jak Jim ovládá   řeč svého kolegy z TV mě   dostala pokaždé (PS.:nemám   rád trapné ameriské komedie   - a tohle to určitě není.
Aravis
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.11.2004
Bruce Carrey
Role Bruce Jimovi vyloženě   sedla. Film je celkově   vtipný, rozhodně se u něj   nenudíte. Zkrátka ne moc   úspěšný (zato vtipný!)   moderátor si jednou vymění   role s Bohem. Neni to tak   špatný až do chvíle kdy   kvůli tomu málem ztratí   přítelkyni. Celkově to na   mě působilo dobře.   Mimochodem, zkuste se zamyslet   nad tim, proč Boha hraje   černoch...napadá Vás to co   mě?
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.8.2004
Zajímavý námět, kteří   autoři marnotratně   promrhali. Ne že byste se   nezasmáli, ale celkově film   působí trochu hluše.
Bouvard
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.6.2004
Komedie u které jsem po půl   roce dostal záchvat smíchu.   Ale není to komedie bez chyb.   Hluchých míst je tam dost.   Jim zestarnul, porad prekypuje   energii a grimasami, ktere   sice uz zname, ale jsou porad   zajimave.
A k otazce co   vsechno by jsme udelali,   kdybychom byli obdareni   bozskymi schopnostmi, lze   dodat, ze je to individualni,   ze je to autoruv uhel pohledu   a autorova fantazie a ze je   pravda, ze s takovym, myslím,   dobrým nametem bylo mozne   udelat vetsi divadlo.
Nejvic na tomto filmu   ocenuji parodii na komentatory   americkych televizních   stanic.
Kdyz se na   tento film podivate cas   neztratite a leccemu se i   usmejete.
pizzzaro
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.2.2004
Bruce
Mě osobně tenhle film   zklamal. Je založen na   dobrém nápadu, který však   tvůrci nedokázali příliš   využít. Určitě by se dalo   vymyslet mnohem víc a   zábavnějších situací, jak   naložit s božskými   schopnostmi. Místo toho filmu   dominují grimasy Jima   Carreyho, které už jsou   poněkud okoukané. Já jsem   se až na několik málo   momentů nebavil a to mi u   komedie trošku vadí.
bouncer
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.1.2004
Božský Bruce
Já k tomuto filmu zaujímám   spíše kritický pohled.   Začíná to sice dobře,   námět není vůbec špatný,   ale po úvodu se nějak   vytratí ta komedie. Opravdu   jsem se nesmál ani nebavil a   myslím si, že každý   průměrný člověk by   dokázál vymyslet   vtipnější zápletku, když   by uvažoval, co by dělal s   božskými schopnostmi.   Scénář mě tedy popudil a   když se podívám na Freemana   (jeden z mých oblíbených   herců) tak nemůžu uvěřit.   Nejsem věřící a je mi   jedno, jestli je Bůh černý,   bílý nebo modrý, ale   přijde mi dost ubohé   ukazovat všemohoucího jako   člověka. Jak už to bývá   us špatných komedií,   nejvtipnější na celém   filmu jsou zkažené záběry   v titulcích. Sorry, Jime, ale   už to enní to co bývalo...
Karlos_S
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.11.2003
Nikdy jsem moc neměl rád   Jima. Ale v tomto filmu mě   příjemně překvapil. Film   má spád a je moc dobrej.   Jedině co mě zaráželo je   fakt, že bůh je černy :) .   Doporučuji vzhlédnout
Fox
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.11.2003
Morgan
Yeah God is Black man... Když   se sejde dobrý námět a   herec Jimova formátu, tak   není co řešit... i když   zůstanu u názoru, že tomu   něco chybí a jen proto, aby   film neurážel si nechali   tvůrci utéct spoustu   možných vtípků vůči...   však vy víte komu...
Vídžej
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.10.2003
Tak co ten Bůh?
Jo tak zasee jeden film, kde   se Jim Carey opravdu   vyřádil, ale uznejte že už   to není ono. Býval lepší.   O hodně lepší i přesto   mají jeho xichty skvělý   efekt na diváky od 0 do 999.   Jen nevím jestli si autoři   trochu neznepřátelili   některé fandy tím že Boha   hraje "černý"   herec. Mně osobně to nevadí   protože Morgana Freemana mám   rád ale kde je psáno že   Bůh je bílý, černý,   žlutý nebo modrý?

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih83498minih83498Vánoční polibek (2011) [TV film] 
A Christmas Kiss n
minih34908minih34908Proud času (2003) 
Timeline n
minih26526minih26526Tanec na vlnách (1997) 
Out to Sea n
minih25691minih25691Šest dní, sedm nocí (1998) 
Six Days, Seven Nights n
minih7453minih7453Excalibur (1981) 
Excalibur n
minih26853minih26853Lítost (1970) [TV film] 
Lítost n
minih52243minih52243Zvláštní případ (1981) 
Une étrange affaire n
minih24773minih24773Únos (1952) 
Únos n
minih36920minih36920Smrtící andílci (2002) 
Chik yeung tin si; Closer n
minih39234minih39234Shenandoah (1965) 
Shenandoah n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Jak chutná smrt (1995)

22:35 - 00:10

25 minut již uběhlo
70 minut zbývá do konce

ČT2 - Harry Palmer: Případ Ipcress

22:50 - 23:40

10 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

NOVA - Survivor Česko & Slovensko (20...

21:55 - 23:50

65 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

Prima - Show Jana Krause (2010) [TV po...

22:40 - 23:45

20 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10