Boží soud (2001)

Obrázek není k dispozici.
55 %
 
 
    Žánr: příběh
    Země: Česká republika
    Délka: 14 min.
Na zemi leží pacient a po chvíli vstane. Hned poté před něj spadnou brýle, objeví se stopy, světlo, které ho vedou ke dveřím, tam je zapsáno Boží soud.
Pojednou se dveře otevřou a Pán Bůh už čeká. Vytáhne ze skříně kazetu, dá ji přístroje a přehrává si jeho život. Vyčte mu, že měl svatbu v kostele a ještě k tomu třikrát. Třikrát přísahal věrnost a třikrát ji porušil. A těch milenek potom.
Holub se ohradí - a co dobrý skutky, nikdy nikoho nezabil, nekouřil, přispíval na charitativní konta, platil alimenty včas, Bůh mu vyčte, že je sobec, myslel jen na sebe.
Nakonec mu řekne, že váhy rozhodnou, co s ním bude dál a chce se podívat i na to dobré, ale moc toho není. I to málo stačilo to na to, aby se váhy ustálily ve stejné poloze a Holub se může vrátit na zem.
Tak se vrací, vidí že leží na posteli, sestry s doktorem se jej pokoušejí oživit. Ale oživení se nějak nedaří, když už to vypadá bledě, srdce naskočí. Holub se probere, chce si sáhnout na sestřičku a tím si promarnil šanci. Znovu umírá a přístroj opět pípá jednotvárný tón konce života.

Edward52 a jeho archív  Autor: Edward52

režie:
Jana Ašenbrennerová
 
 
hraje:
Pavel Nový (pan Holub), Jiří Pecha (Pán Bůh), Olina Kašparová, Zdena Chytrá, Lenka Kučerová, Alexandra Lánská, Zdena Knotková, Alena Cvrková, Kateřina Pešková, Jana Ašenbrennerová
 
 
námět:
Jana Ašenbrennerová
 
 
scénář:
Jana Ašenbrennerová
 
 
kamera:
Edita Kainrathová
 
 
hudba:
Ludwig van Beethoven (archivní)
 
 
střih:
Jan Lengyel
 
 
zvuk:
Jan Lengyel
 
 
produkce:
Kristýna Fabiánová
 
 
výtvarník:
Martin Roubíček
 
 
asistent kamery:
Miroslav Pavlík
 
 
odborný poradce:
Josef Valušiak (pedagogické vedení), Jan Osten (pedagogické vedení), Luboš Čížek (pedagogické vedení), Karel Jaroš (pedagogické vedení)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.