Duben
ohodnotit

Bony a klid 2 [2k digital]

Další název:
Bony a klid II.
Žánr:
Rok:
2014
Délka:
89 minut
Premiéra v ČR:
20.5.2014
„Všichni dobří veksláci“

Komentáře k filmu Bony a klid 2

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 19
Jarda.ftr
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.1.2017
JEDNODUCHÁ PRAVDA
Vcelku je to jen jednoduše   vyjádřená pravda o tom jak   to tu od prosince 89 začalo   fungovat a funguje dodnes.   Bohužel je to až moc takové   jednoduché, aby to více   zapůsobilo je to zabaleno do   klasického humoru Romana   Skamene, který tomu dává   opět trochu šťávy, ale   sám celý fim neutáhne.   Možná to chtělo víc   propracovat. Hvězdičky   dávám za odvahu ukázat   pravdu a za to, že to zas   nebylo tak zlé jak si   většina ovcí myslí.
mikee007
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.5.2015
Souhrn:
Bony a klid 2, co se   povedlo:
- pár   vtípků
- pár   tváří, na které jsme se   těšili
- slušné   tempo vyprávění
-   slušná vizuální   stránka
- slušná   hudba včetně oprášení   Frankie goes to Hollywood
- pranýřování   současných nešvarů
- prostřihy na původní   film

Co se v   Bony a klid 2 nepovedlo:
- pár tváří na které   jsme se netěšili
-   zcela zbytečný film
-   tradičně tragická Simona   Chytrová
- hektolitry   alkoholu viditelné v   jaterních skvrnách většiny   herců z původního   filmu
- přitroublý   scénář bez nápadu
-   dryáčnictví

Ať už jsem o Bony a klid   2 napsal cokoliv, považuji   tento snímek /vyjma   Tankového praporu/ za dosud   nejlepší Olmerův film po   sametovce. Což ovšem   neznamená že je tak dobrý,   ale to že jsou ostatní tak   špatné. Ostatně nejsem ani   bůh ví jakým fanouškem   původního díla, o němž si   myslím, že mu půlku   proslulosti zajistilo tepání   socialistických manýr.
Na snímku Bony a klid 2   je vidět, že je to pro   režiséra /a nejen pro něj/   srdeční záležitost a   věnoval jeho vzniku opravdu   velké úsilí. Jenže to   nestačí. Nestačí ani   vrazit do filmu hrst   chlapáckých hospodských   vtípků. Největším   záporem Klidu 2 je jeho   nevěrohodnost. 25 let po   revoluci se náhodou všichni   potkávají, vzpomínají, z   automechanika je právník   atd. Je to prostě hromada
bla bla bla suti, která   by měla držet pohromadě,   ale nedrží. Ale dobro   nakonec zvítězilo, Skamene   si vydělal pár chechtáků   na pití, partička si dala   sraz a pár diváků   nostalgicky   zavzpomínalo...
A o to   asi přece šlo že ? Nebo ne   ?...
M.A.G.
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.2.2016
Co toto proboha bylo ???
Někdy je mi skutečně líto,   že tady nemůžu sprostě   nadávat. Tolik kur.. a pi..   jste už dlouho neslyšeli,   kolik jsem jich pronesl u   sledování toho   "úžasného" filmu   : Bony a klid 2.
Jako   skalní fanoušek prvního   filmu, ve kterém hráli   výborní herci, skvělá   pointa a navíc parádní   muzika a ještě bonus -   komanče to muselo sakra   velice moc srat :-). Čekal   jsem, že dvojka bude něco   parádního, co zas půl   republiky přivede do varu a   vejde to do dějin jako první   film - né nevejde. Tento film   bude velmi rychle   zapomenut.
Já se   přiznám, že ani nevím, co   na to mám vlastně říct.   Když jsem to viděl poprvé,   tak jsem tomu ani nechtěl   pořádně věřit. Po druhém   zhlédnutí jsem tomu   začínál pomalu, ale jistě   věřit. No a po zhlédnutí   režisérké verze jsem   skutečně začal věřit   tomu, že si z nás V.Olmer a   ostatní nedělají prdel -   chtělo se mi ...
Dál   se k tomu nebudu radši   vyjadřovat.
Ty čtyři   body dávám jenom za to, že   v této dvojce potkáme   všechny ty, kdo hráli v   jedničce. Aspoň uvidíme   jejich osudy, Ale to je asi   tak všechno.
Osobně   jsem nasraný, že to tak   zkur... čekal jsem daleko   lepší film.
A   mimochodem nikdo z filmových   odborníků vlastně nikdy moc   nepochopil roli Julie   Zugarové ??? - ta tam snad   byla jenom jako lákadlo ???   Že by na ty její umělé   kozy ??? No jistě to pro   tento velký filmový   zážitek byla velká výhra   :-D.
To snad ne e ...
FLA
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 26.9.2014
Neprodáš dvakrát jednou prodané BONY !!!
Tento film neměl být vůbec   natočen! Děj se rovná nule   a snaží se těžit z   prvního dílu,ale to se mu   nepovedlo ani omylem. Okatá   snaha o COOL hlášky,   flashbacky připomínající   první Bony a celkově marnost   a bída :-(((
PORTER
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 15.1.2015
Některá scéna docela   vtipná ale víc převládají   trapnější scény i tak jsem   to dokoukal.Dvojka   Prachař-Skamene alespoň   trochu pobavily zbytek   hereckých výkonů slabota.
Máša13
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 10.1.2015
Po
shlédnutí jednoho skvostu   českého filmu(Díra u   Hanušovic),jsem si hned   druhý den naservíroval tuto   mňamku.No ještě do třetice   a přestanu na české filmy   koukat:-)Trapný a o   ničem,jen těžící s   vynikající jedničky.Zas na   druhou stranu,dělo se tam o   trochu víc než v   "díře" a občas   jsem se i usmál,takže o   chloupek lepší   "zážitek"...
angi5
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 22.10.2014
Odvar...
Mám moc ráda Bony a klid I.   Byla to pro mě vždycky fajn   oddechovka, dobrá zábava i   hudba . Po zhlédnutí II, mě   bylo smutno. Doslova!
lion71
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 29.3.2015
nejhorší je že si po týdnu   už nepamatuji děj téhle   kokotiny, jen je mi divné kde   se na takové parodie berou   peníze.
MarZav
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 22.6.2023
Autori tohto filmu sa snažili   nadviazať na úspešného   predchodcu z roku 1987, ale   nejako sa to nevydarilo.   Neviem prečo po x rokoch   vôbec niečo, také   natáčali. Jedno veľké   sklamanie.
Dendy123
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 11.1.2017
Hodně špatný film. Nečekal   jsem moc, tak nějak ty   nastavované kaše nikdy za   moc nestály, ale že to bude   až taková bída? Možná by   nebyla, kdyby...kdyby tu byl   trochu jiný příběh, ale   vymyslet v podstatě zase jen   osud kluka z malého města v   tvrdé realitě Prahy, jen   oblábolený současnou   politikou, to není nic   nového. Herecké výkony   bezbarvé, scénář o ničem.   Snad jen Roman Skamene to   trochu zachraňuje, ale jinak   víc než bída...
klasifikátor
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 23.4.2020
Tenhle film je opravdu   monstrozní průšvih! Vůbec   nechápu proč se po   čtvrtstoletí do téhle řeky   znovu vstupovalo. Přijde mi   jako kdyby pan Vít Olmer od   poloviny 90.let postupně   stále více ztrácel smysl   pro realitu. Tento jeho   výtvor už není jen špatný   je to naprosto nevkusná   slátanina absolutně o   ničem. Nedokážu zde najít   jediný pozitivní prvek ani   při nejlepší vůli. Já   při hodnoceních minimum   dávam dost ojediněle ale to   jinak nejde!
jarda53
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 13.2.2018
Autoři zde sáhli bez děje   až na dno nevkusu, diváci se   do kin také nehrnuli, tak   proč? Od Olmera jsme viděli   již lepší dílka.
hvezdyn
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.3.2015
Tohle je snad největší   sračka z poslední doby.   Vypitý a hloupý a neherecký   Roman Skamene hraje ve filmu s   tak bídným scénářem, že   se to hned tak nevidí. Já se   tvůrcům vůbec divím, že   se pouští do natáčení   různých pokračování   dříve úspěšných filmů.   Tohle jsem vydržet tak dvacet   minut. Ještě štěstí, že   jsem na to nešel do kina.   Nestálo mne to ani korunu.   Jen dvacet minut života.
goranchorvat
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 9.10.2017
Pod dnem
Velmi smutně a těžce se mi   komentuje toto   "dílo". Po   průšvihu jiných druhých   dílů námátkou Sněženky,   Dědictví atd, jsem nečekal   nic než bídu. Nicméně i   nulové očekávání bylo   překonáno pádem do   podpalubí suterénu,   neotrlejšího diváka. Nevím   na co p.Olmer myslel, ale   rozhodně to nemělo nic   společného s filmem.   Naprosto nesourodá,   krystalicky tupá a nikam   nevedoucí scény, bez kapky   návaznosti, vtipu nadsázky a   základní lidské logiky. Je   to nejvíce průšvihové   pokračování všech   českých porevolučních   filmů, a moc se divím že   měl někdo žaludek to   dotočit. Ukápněme slzu za   legendární první díl. 5%
m.king
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 25.1.2015
Že to bude kravina, mě bylo   jasné podle předchozích   komentářů. Ale co, zkusil   jsem. Copak asi dělají naši   veksláci?
1. jsou z   nich politici - jasně tady se   flákači ustájí nejlíp.
2. jsou z nich   podnikatelé - s tím taky   musím souhlasit.
Ale   že vyučeného autoklempíře   z basy vyjde renomovaný   právník - to zvládne jen   jeden člověk a to Standa   Grosů.
Největší   bomba a taky jediný povedený   komediální moment filmu je   Plzeňský doktorát pro   Feru.
Jednoznačně   odpad, slušná konkurence   Sněženek a machrů po 25   letech.
Marwehr
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 25.4.2015
Katastrofa
Jestli někdy byla ''Těžká   léta Českého filmu''tak je   to právě teď, a tahle   slátanina je toho dalším   důkazem!
Saddako
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 21.5.2014
Po premiéře
Bohužel musím napsat, že to   bylo otřesné. Kdyby se to   nejmenovalo Bony a klid 2 a   občas se ve filmu neobjevil   krátký záznam z jedničky   (aby divák pochopil kdo je   kdo - i když to bylo zcela   jedno) tak se to mohlo klidně   jmenovat třeba Trhák X nebo   Playgirls III. Zápletka byla   blbá, postavy nezajímavé a   jediné příjemné bylo, že   už to mám za sebou.
falkonfilm
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 11.12.2014
Ztráta času naprostou slátaninou
Nulové očekávání k pro   mě zbytečnému   pokračování klasiky,
se dostalo ještě   hlouběji pod bod mrazu a po   všech negacích
to   chápu pouze jako zoufalý   počin Olmera a Chytrové   dostat
domů nějaké   peníze... Prostě 99 procent   národa zajímalo co
přijde a tak ti co   neočekávali katastrofu   vyrazili do kina.
P3tte
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 21.10.2014
Trapárna roku 2014.
Po skvěle zpracované   jedničce, je dvojka trapně   zpracovanou inscenací. Kdo to   točil? Olmer? To si děláte   prdel. Kdo mi vrátí 89 minut   života.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih11268minih11268Legenda o vášni (1994) 
Legends of the Fall n
minih83487minih83487Barbaři (1987) 
The Barbarians n
minih47504minih47504Útěk na Horu čarodějnic (2009) 
Race to Witch Mountain n
minih21278minih21278Tretí šarkan (1985) 
n
minih33370minih33370Trosečníci (2002) 
Swept Away n
minih75317minih75317Návrat do Silent Hill (2012) 
Silent Hill: Revelation n
minih49104minih49104Vzhůru do oblak (2009) 
Up n
minih45654minih45654Nemocnice na kraji města - nové osudy (2008) [TV seriál] 
Nemocnice na kraji města - nové osudy n
minih7084minih7084Dva roky prázdnin (1974) [TV seriál] 
Deux ans de vacances n
minih76829minih76829Lov na Gluma (2009) 
The Hunt for Gollum n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Podobné filmy

Bony a klid (1987)

 Bony a klid (1987)
Bony a klid n
 
Žánr: komedie
Země: Československo
Režie: Vít Olmer

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Četnické humoresky (1997) [TV ...

20:10 - 21:40

78 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

ČT2 - V karavanu po Polsku

21:05 - 21:35

23 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

NOVA - Utajený šéf (2018) [TV pořad]

20:20 - 21:55

68 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Prima - Polda (2016) [TV seriál]

20:15 - 21:40

73 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190566
Osobností: 697848
Fotografií: 763974
Plakátů: 376593
Obsahů a biografií: 178283

Poslední komentáře

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10