Duben
ohodnotit

Bohatství chudých

Poveri ma ricchi

Další název:
Vidláci vo veľkomeste (SK)
Žánr:
Země:
Rok:
2016
Délka:
90 minut

Komentáře k filmu Bohatství chudých

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
curil
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.7.2018
Průměrná italská komedie,   která mi ihned připomněla   americký film Burani z   Beverly Hills, jen místo   nafty přijde výhra v   lotýnce. Z natočených   italských komedií v   posledních letech patří k   těm lepším, není ani tolik   ukřičená. Na druhou stranu   zprvu sympatická rodinka mi   lezla ve druhé polovině   pořádně na nervy. Záměr   autorů zprotivit boháče se   povedl, navíc zůstávají   vesnickými burany. Dobrý   fórek je podpis při   vernisáži na originál   prázdné plátno jen se   jménem autora. V filmu hraje   babičku Tucci   sedmdesátiletá Anna   Mazzamauro, které v sérii s   účetním Fantozzim hraje   signorinu Silvani. V roli   staré čarodějnice je   přímo úchvatná.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.1.2020
Dobrej nápad, pár super   scének a vtípků, morální   ponuačení nakonec, ale i   pozitivní závěr, to jsou   klady, ale jinak hrozná   ukecanost a spousty slov, film   sráží dolů, teda tak mi to   přišlo.
martin.stusak.9
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.7.2021
Věčné téma o tom, kterak   chudá rodina k bohatství   přišla. Buď honosným   děditstvím, anebo, a to je   nejčastější, výhrou v   loterii. V tomto příběhu je   druhé správně. Nutno dodat,   že se jedná o italský   remake francouzského snímku   ´Les Tuche´ (2011), který   se do této chvíle dočkal   čtyř filmových dílů.   Italští tvůrci tedy   původní francouzský počin   zcela okopírovali, jen tomu   dodali ryzí italskou   ctižádost a náturu.   Filmový společenský střet   mezi bohatstvím a chudobou,   který bohužel nemá čím   překvapit. Vulgární vtípky   v kontrastu s luxusním   prostředím také nedají si   nepřipomenout Bohuše ve   snímku ´Dědictví aneb   Kurvahošigutntág´ (1992) a   to například scénu oběda   vesničanů v luxusní   restauraci. Značně   provařené téma již   dokáže vyprodukovat jen   omšelý humor, který i přes   značnou výřečnost   protagonistů a   charakteristickou   ztřeštěnost rodiny má   prostě ohromný problém   diváka pobavit. Hlavní   myšlenka sice vyzývá k   zamyšlení o smyslu   bohatství, což je podpořeno   řadou nejrůznějších   klišé týkající se   bohatých lidí, ale toho si   asi málokdo všimne. Italové   měli do toho dát také svůj   pověstný italský humor,   kterým by se od   francouzského snímku   odlišoval, ale bohužel.   Spíše tak dojde k nemalému   diváckému zklamání.   Možná snad potěší   přítomnost Anny Mazzamauro,   která je známá ze snímků   Paola Villaggia týkající se   především pana účetního   Fantozziho.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Bohatství chudých 2 (2017)

 Bohatství chudých 2 (2017)
Bohatství chudých 2 n
Poveri ma ricchissimi
Žánr: komedie
Země: Itálie
Režie: Fausto Brizzi

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376379
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10