Bláznivá školka (2003)

Bláznivá školka (Daddy Day Care)
70.6 %
 
 

Daddy Day Care

Další název: Bláznivá škôlka (SK); Der Kindergarten Daddy

    Žánr: komedie
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 92 min.
„Charlie a Phil dostali šílený nápad založit si vlastní školku.“
Charlie Hinton pracuje s kamarádem Philem v prestižní reklamní agentuře a oba jsou natolik zaměstnaní, že jim na rodinný život nezbývá čas. Phil zanedbává synka Maxe a Charlie na tom není o moc lépe. Ben má zanedlouho začít chodit do školky a rodiče mu vyberou luxusní a drahou Chapmanovu akademii, kterou vede přísná ředitelka Gwyneth Harridanová. Protože se Charliemu a Philovi nepovedla kampaň na dětskou zeleninovou snídani, přijdou o práci. Charlie věří, že novou brzy sežene, o šest týdnů později je situace stejná. Jeho žena Kim začne pracovat, ale z jednoho platu si nemohou dovolit platit drahou školku, a tak Ben zůstává s otcem doma. Kamarádka Peggy je přivede na nápad otevřít si školku. Měli by práci i peníze. Nejprve však musí překonat nedůvěru maminek a pak přijít na to, jak tu podivnou bandu zkrotit. První den jsou úplně vyřízení. Protože ředitelce Harridanové začínají ubývat žáci, poštve na nečekanou konkurenci pracovníka sociálky, který Charlieho a Phila donutí splnit různé náročné požadavky. Mimo jiné musí přijmout dalšího vychovatele. Mladý Marvin je pro školku požehnáním, protože si s dětmi opravdu rozumí. Dětí přibývá a školka prosperuje. Jenže pak jim pracovník sociálky řekne, že kvůli množství dětí musí přesunout provoz do opravdové školky. Marvin sice ví o místě, kde by ji mohli otevřít, vinou Harridanové však nezískají na otevření potřebné finance. Navíc dostane Charlie nabídku vrátit se do agentury. Neodolá, ale záhy pochopí, že udělal chybu.

Zdroj: Nova

režie:
Steve Carr
 
 
hraje:
Eddie Murphy (Charlie Hinton), Jeff Garlin (Phil), Steve Zahn (Marvin), Regina King (Kim Hinton), Kevin Nealon (Bruce), Jonathan Katz (Mr. Dan Kubitz), Anjelica Huston (Gwyneth Harridan), Khamani Griffin (Ben), Siobhan Fallon Hogan (Peggy), Lisa Edelstein (Crispinova matka), Lacey Chabert (Jenny), Laura Kightlinger (Sheila), Max Burkholder (Max), Sonya Eddy (číšnice), Leila Arcieri (Kelli), Jimmy Bennett (Flash/ Tonny), Tara Mercurio (učitelka)
 
 
scénář:
Geoff Rodkey
 
 
kamera:
Steven Poster
 
 
hudba:
David Newman, Wolfgang Amadeus Mozart (Malá noční hudba), Spring Aspers (supervize)
 
 
kostýmy:
Ruth Carter
 
 
střih:
Christopher Greenbury
 
 
zvuk:
David MacMillan
 
 
produkce:
John Davis, Matt Berenson, Wyck Godfrey
 
 
výtvarník:
Chris Cornwell
 
 
dabing:
Martin Dejdar (Charlie), Jiří Hromada (Phil), Matěj Hádek (Marvin), Dana Batulková (Kim), David Štěpán (Ben), Eliška Balzerová (Gwyneth Harridan), Jiří Prager (Kubitz), Otakar Brousek (Karotka, Marty), Tereza Chudobová (učitelka, Kelli), Lukáš Hlavica (Jim), Stanislava Jachnická (Jamiová), Libor Bouček (Howard,Steve), Miroslav Středa (Bruce), Markéta Zárubová (matka, učitelka), Olga Želenská (Peggy), Veronika Jeníková (Crispinová), Klára Šumanová (Tonyová), Ivana Milbachová (Seanová), Vlasta Žehrová (Beccyová), Jana Páleníčková (Scheila), Viola Zinková (cikánka), Bohumil Švarc (cikán), Jaroslava Obermaierová (servírka), Karolína Vaňková (Becca), Dismanův pěvecký sbor, LS Productions
 
 
zpěv:
Sweet ("Ballroom Blitz")
 
 
koproducent:
Jack Brodsky
 
 
koordinátor kaskadérů:
Manny Perry
 
 
vizuální efekty:
Pacific Titles, Laurie Powers
 
 
výprava:
Garreth Stover
 
 
výkonný producent:
Dan Kolsrud, Heidi Santelli, Joe Roth
 
 
překlad:
Petr Putna
 
 
režie českého znění:
Alice Hurychová (+ úprava dialogů)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.