Blázinec (1999) [TV film]

Blázinec (Freak City)
30 %
 
 

Freak City

    Žánr: drama
    Země: Spojené státy americké / Kanada
    Délka: 104 min.
Roztroušená skleróza znemožňuje mladičké Ruth normálně žít, proto se po smrti opatrovnice nedobrovolně ocitá v ústavní péči. S razancí svého věku zde vyhlásí soukromou válku.

V patnácti letech se u Ruth Ellisonové začaly projevovat první příznaky roztroušené sklerózy. Zakrátko ji zákeřná choroba připoutala k invalidnímu vozíku. Obklopena péčí otcovy matky však žila šťastně. Zlom v dívčině životě nastává po babiččině smrti. Z rozhodnutí otcovy sestry se již plnoletá dívka ocitá v zařízení Lewellyn, které slouží fyzicky a mentálně postiženým. Z veselé a optimistické Ruth je náhle arogantní rebelantka, která je přesvědčena o tom, že ji lékaři v ústavu chtějí "pohřbít". Jen nerada a pomalu se sbližuje s ostatními pacienty, kterým dokonce začne pomáhat a dodávat jim odvahu zařadit se do normálního života.  Autor: hvezdyn

režie:
Lynne Littman
 
 
hraje:
Samantha Mathis (Ruth Ellison), Natalie Cole (Eleanor Sorrell), Marlee Matlin (Cassabdra), Peter Sarsgaard (Cal Jackson), Jonathan Silverman (Lenny Stanapolous), Estelle Parsons (Mrs. Stanapolous), Eve Crawford (Sestra Veronica), Janet Lo (Sestra Fan), Karen Robinson (Sestra Jan), Nola Augustson (Evelyn Lissard), Rodger Barton (Tom Lissard), Anne Bellamy (Babička), Sergio Di Zio (Leo Berman), Rosemary Dunsmore (Mary Manmouth), Rio Hackford (Dennis), Susan Kottman (Mrs. Honeywell), R.D. Reid (Jack Garfield), Paul Sybersma (Wyatt), Heather Thompson (Tammy), Sugith Varughese (Dr. Rashdi), Richard Yearwood (Aise Jefferson)
 
 
scénář:
Jane Shepard
 
 
kamera:
Frank Byers
 
 
hudba:
Michel Colombier
 
 
výprava-architekt:
Rocco Matteo
 
 
kostýmy:
Tamara Winston
 
 
střih:
B.J. Sears
 
 
zvuk:
William H. Angarola, Robert Guastini, Anna MacKenzie, Mike Marchain, Cindy Rabideau, Joseph T. Sabella, Mark Harris
 
 
zpěv:
Natalie Cole ("When Sunny Gets Blue"), R.E.M. ("The Sidewinder Sleeps Tonight")
 
 
koordinátor kaskadérů:
Alison Reid
 
 
masky:
Maribeth Knezev
 
 
asistent režie:
Jennifer Deathe
 
 
výprava:
Terry Wareham
 
 
výkonný producent:
Jon Turtle
 
 
producent:
Sandy Stern
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.