Blanche - královna zbojníků (2002)

Blanche - královna zbojníků (Blanche)
52.8 %
 
 

Blanche

    Žánr: komedie
    Země: Francie
    Premiéra v ČR: 5.12.2002        
    Délka: 104 min.
„Pojďme jednou za čas zešílet“
Co se stane, když se dobře známé postavy jako kardinál Mazarin, Ludvík XIV, či tři mušketýři chovají a mluví ve stylu 21. století? A co když by měli všichni bojovat proti jednomu – „Robinu Hoodovi v sukni“ překrásné dívce Blanche? Tyto nové extravagantní převleky a opravdové vizuální hody pro milovníky parodií připravil režisér Bernie Bonvoisin.

Před dávnými lety v 17 století…chce bohatý vlastník ovcí pan de Perrone, bratranec královny Francie Anny, zastavit spolupráci s kardinálem Mazarinem, služebníkem Vatikánu. A tak jsou jedné noci pan de Peronne a jeho rodina zavražděni. Ruce si krví potřísnil kapitánem KKK, kardinálův pobočník. Jediným přeživším je Blanche, dcera, která je také jediným svědkem celého zločinu. O patnáct let později už Mazarin vlastní srdce celé Francie, a z Blanche se stala vůdkyně gangu žijícího z krádeží a zlodějin. A to si pište, že na pomstu nezapomněla!

režie:
Bernie Bonvoisin
 
 
hraje:
Lou Doillon (Blanche de Peronne), Roschdy Zem (Bonange), Antoine de Caunes (kapitán KKK), Jean Rochefort (Mazarin), Carole Bouquet (Anna Rakouská), José Garcia (Ludvík XIV.), Antoine Basler (Cizinec), Pierre Laplace (Nez de Braise), Albert Dray (Doryphore), Daniel Benoin (pan de Peronne), Bernie Bonvoisin (rádce), Chick Ortega (Killdefer), Isabelle Obispo (Solange), Amel Djemel (madam Chetanová), Marc Lavoine (Tesmoulenes), Valérie Steffen (madame Arnounaová), Roger Lumont (kardinál Pompini), Sybille Claudel (vévodkyně Prokofjevičová), Sophie Noël (komtesa Valentinovičová), Stéphane Gildas (Aramis), Patrick Messe (Athos), Marc Rioufol (Porthos), Dominique Besnehard (vévoda), Vincent Martinez (vévodkyně), Alvaro Luna Porras (Leder), Luis Miguel Hurtado (Tomaso), Valérie Renaud (selka), Selma El Mouissi (malá Blanche), Gérard Depardieu (D'Artagnan)
 
 
scénář:
Bernie Bonvoisin
 
 
kamera:
Bernard Cavalié
 
 
výprava-architekt:
Olivier Seiler
 
 
kostýmy:
Mimi Lempicka, Adélaïde Gosselin
 
 
střih:
Guillaume Dujour
 
 
zvuk:
Michel Bréthez
 
 
produkce:
Philippe Rousselet, François-Xavier Decraene
 
 
titulky-česká verze:
Jiří Našinec, Janoš Vaculík (režie)
 
 
dabing:
Simona Prasková (paní Chataneová)
 
 
koproducent:
Luc Besson
 
 
masky:
Agnés Tassel
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.