Duben
ohodnotit

Komentáře k filmu Blade Runner 2049

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 23
roox
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.10.2017
Nečekejte rozpustilost a   hravost Pátého elementu (kdo   by taky čekal, viděl-li   předchozí díl a/nebo   trailery), ale temné a   depresivní zítřky.   Atmosféra a vizuálno je   naprosto neskutečené, děj   se zprvu jen tak líně   převaluje, aby pak strhnul a   nepustil. Mno... velmi   překvapivý zážitek   letošního roku! Viděno ve   2D s titulky. 10/10
majkronyk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.10.2017
Téměř dokonalé
10/10 dávám hlavně proto,   že takové filmy se prostě   dnes jen tak nevidí. Musím   říct že Sicario jsem z   nějakého důvodu nedokoukal,   naopak Zmizení a Příchozí   byli super a všechno tohle   dotáhl režísér těchto   předešlých filmů k   dokonalosti v tomto. Nehledě   na naprosto dokonalý   soundtrack, kdy jsem chvíli   netušil, jestli se jedná už   o hudbu, nebo o zvuk, který   patří k filmu jako   takovému, no prostě   nádhera. Příběhově tam   nějaké mezery byly a proto   chápu kolegu v předešlé   recenzi, že ubral tu jednu   hvězdičku, ale já to   prostě udělat nemůžu.   Užil jsem si jednak to, že   tam prostě nebyly přesně   takové ty záběry, kdy   člověk nestihne pobrat ani   polovinu, protože jsou   všechny nacpané do půl   minuty, navíc jsem na to šel   ve 4k a Dolby Atmos a jako   musím říct, že na můj   první zážitek v tomto   zvukovém formátu bych si jen   těžko vybral lepší film.  

Pro mě zatím   nejlepší film letošního   roku.

ÚPRAVA   11.2.2018
Napodruhé   pořád skvělé. S dabingem   jsem si ujasnil věci, co mi   nedošli v kině, naštěstí   jich bylo jen pár a ne nějak   důležité. Ale i přesto.   Takže fakt paráda film.   Zdejší velicew nízké   hodnocení nevím, čemu bych   měl přičíst. Asi to lidi   moc nepochopili. Ten film má   dokonalej vizuál, skvělou   hudbu, výbornej detektivní   příběh, dokonce to ani moc   nepřeháněli s technologií   a vypadá to opravdu jakoby se   to odehrávalo později jen o   těch 3 let, takže   technologie je trochu lepší,   nebo spíš rychlejší, ale   pořád vychází z toho   původního filmu, což je   super.
Pecik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.5.2018
Pripojim se k nazorum ze byt   snimek asi nenavazal na svuj   kultovni odkaz tak jak by si   obdivovatele prali, a mozna to   ani nejde, tak presto je to   jeden z nejlepsich scifi   posledni doby. Sice krapet   delsi nez by bylo zahodno, ale   perfektne zpracovane a   podane...
charlie1612
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.10.2017
Jsem fanda prvního dílu   „Blade Runner“ (1982) a   proto jsem byl na další díl   velmi zvědavý. Srovnávání   jednotlivých pokračování   jsou vždy poněkud ošidná,   ale tady se srovnávání   pochopitelně přímo   nabízí. A pro „Blade   Runner 2049“ nedopadá   vůbec špatně. Svět   zabydlený vyspělými   androidy další generace je   zase o kus temnější a   depresivnější. A i když je   děj pozvolný, vtahuje nás   do příběhu a 160 minut   uteče jako nic. K jeho   pochopení možná pomůže   znalost původního filmu, na   který se toto pokračování   několikrát odkazuje.   Nádherná vizuální   stránka, rozšířená o   nové „technické“   vychytávky, je doplněna   skvělým a stejně temným   soundtrackem - pod kterým   jsou tentokrát podepsáni   Benjamin Wallfisch a Hans   Zimmer, a i v něm se najdou   zakódované odkazy na   předchozí film. A jakmile se   na scéně objeví Harrison   Ford, celý příběh   dostává další rozměr, a   není to jen nostalgií, a   přes další peripetie   dospívá k závěrečnému   rozuzlení. Je otázkou, zda   příběh zůstává   otevřený …
P.S.:   dát 1 - 3 body, tak to je   slušnej úlet.
P.S.:   2: Měla Sean Young aka Rachel   zelené oči? Řekl bych, že   ne!
P.S.: 3:   Nepřehlédnutelným faktem je   i ˇčeská” stopa – na   tvorbě efektů se   mimořádně úspěšně   podílela česká firma   Universal Production Partners   - UPP
naineko
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.10.2017
Nebylo to špatné, to nemohu říci.
Řemeslně vynikající   práce. Je až k nevíře, že   dnešním Holywoodem něco   takového prošlo. Po všech   stránkách vymazlené a   hlavně nezahlcující scény,   pomalé vtahující tempo,   trefné hudební   pod/do-kreslení (i když mě   docela překvapilo, že za   tím stojí Zimmer - znělo to   spíše jako "duo"   Reznor Ross nebo soundrtack z   prvních dvou Falloutů).   Úžasná noirová a (alespoň   pro mně) kyperpunková   atmosféra (tohle ještě   opravdu není post-apo).
Někoho může lehce   zamrzet dvojková poplatnost   klanění se originálu (ne   úplně nepodobná SW7):   replikantka prostitutka,   hlasové ovládání   zařízení, geniální   dvorní návrhář, který   kvůli genetické vadě musí   zůstat na Zemi...

A nebýt zakončení bylo   by to za deset. Takhle jen   počítám, kde všude to   najednou přestalo dávat   smysl (a je toho fest).
Jednotlivé dokonalé   scény do sebe mávnutím   záverečného proutku   přestaly zapadat a začala z   ních číšet samoúčelnost.   Porce noirové náhody je   najednou tak veliká, že už   to zavání spíše deus ex   machina. Příběhu by   jednoznačně více slušelo   komornější pojetí. Klidně   i s nějakým tím efemerním   přesahem jako třeba v   Strange Days. Noirová   deziluze by pak byla   stoprocentní.
Pokud   tedy potřebujete dějově   konzistentí a neděravou   zápletku, tak jen za polovic   bodů.

Pro   plnější uchopení   některých věcí ve filmu   (blackout, poslušnost nových   replikantů) lze před filmem   shlédnout ještě kraťasy   (dostupné třeba na youtube)   BR 2036, BR 2048 a BR 2022.   Nicméně krom osvětlení   některých momentů   přidávají i další (místy   stěžejní a hlavně   nezodpovězené) otázky.
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.1.2018
BR2 jsem viděla dvakrát a   stejně si nejsem jistá,   jestli je to dobrý film nebo   ne (po prvním shlédnutí   jsem byla zklamaná, jako   kdybych měla dostat dárek a   pošta doručila jen prázdnou   krabici... ale po pár dnech   se mi to rozleželo, podívala   jsem se do krabice znova,   rozuměj znova jsem šla na   film). Celkově je film   spíše o formě než o   obsahu,což je pro mě dost   kámen úrazu - pro mě   bohužel dost nevysvětluje,   nebo nerrozvíjí myšlenky...   a ani ta atmosféra sama to   celé neutáhne, několikrát   se to vyloženě táhne.   Přesto to nebyl propadák,   jen......jen je to   pokračování něčeho tak   dobrého, že je těžké   navazovat.
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.11.2020
Lepšie ako prvý diel...
Veľmi citlivo spracované   pokračovanie kultu.Dokonca   musím povedať, že sa mi   páčil oveľa viac.Atmosféra   zostala zachovaná a efekty   neposobili rušivo.Scenár   podobne ako v prvom diele   príliš komplikovaný, ale   dejové twisty   uspokojivé.Niekoľko   nelogičností zostalo   /včely? wtf.../.Herecké   výkony výborné /Gosling, de   Armas, Hoeks   skvelí/.Villeneuve má talent   a snáď nepovedal svoje   posledné slovo.
Film   jednoznačne doporučujem.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.1.2018
Důstojné pokračování   kultovní   klasiky,stylizované, ponuré,   hlavní hrdina dostatečnou   náhradou za původního   Deckera, i když ten se také   objevil. Pátrání bez   větší akce, ta proběhla   až ke konci, ale zase bitka   ve vodě se mi moc líbila   zpracováním. Možná trochu   delší než by bylo záhodno,   ale jedno z nejlepších   sci-fi poslední doby.
MildaX
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.12.2018
Rozhodně důstojné   navázání na původní film,   ale třeba přiznat, že   nebýt to tolik očekávané   pokračování, tak by jistě   prošlo kiny bez většího   povšimnutí.
RwlBem
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.4.2023
Rozporuplný
film. Skvělou atmosféru a   postupné rozkrývání mnoha   vrstev než přijde poznání   však děsně kazí utahanost.   Sestřihat to na třetinu,   vznikl by film který by   diváka nenechal ani   vydechnout. Teď naopak   hrozí, že u něj divák   usne. Kdyby se ty   melodramatické proluky   využily spíše na   dokreslení toho co je v   pozadí jednotlivých   charakterů, bylo by to   účelnější. Takže na   tento úžasný zážitek   jakési noir opery si raději   připravte ne jeden, ale   aspoň tři kyblíky   trpělivosti.
T2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.7.2018
║Rozpočet   $150miliónov║Tržby USA   $91,524,557║Tržby   Celosvetovo $258,245,550▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   ║ Tržby za predaj DVD v USA   ║ Denis Villeneuve sa   skalopevne držal predchodcu a   opäť tu máme chladný   futuristický svet z   neskutočne pomalým tempom   vyprávania. Technicky   zvládnuté, vizuál, kulisy,   špičkové, dunivá hudba tu   má svoje miesto, škoda že   nie je viac akcie lebo keď tu   príde na nejaký ten súboj   či prestrelku, tak to má   iný drive, herci slušne len   ten nehybní dej, sakra,   sakra, sakra. /60%/
POMOthy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.10.2018
Sľubný rozjazd a celá prvá   polovica úspešne vtiahnu do   skvelej atmosféry lemovanej   dizajnérskymi skvostami a   monumentálnym zvukom.   Rozvinutie príbehu ale v   nápaditosti silne zaostáva,   a chýba mu širší popis   hlavného záporák. Veď ten   mal byť najsilnejšou   postavou filmu, ako hrozba   ostatkom civilizácie a   systému, v ktorom ešte   ako-tak svet funguje. A   velerežisér Villeneuve ho   odbaví zopár scénami v   jednom malom priestore, v   ktorých sa o ňom nič   nedozvieme. Známy androidí   motív “Tears in the Rain”   v závere priblíži pocity   mladého Blade Runnera a   vzbudí nostalgiu. Ale na   160-minútový film, ktorého   pomalosť a zdĺhavosť   nekorešponduje s hĺbkou a   prepracovanosťou zápletky,   je to málo. Efektne   vizerajúca a znejúca   bublina.
HanzWayne
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.11.2019
Blade Runner
Film me uplne nepotesil, cekal   sem tam nejakou zapletku s   Wallacem, nejakou prestrelku a   ono nic... Ryana nechaji   umrit... Fakt ten konec byl na   nic...
Ale hudba od   Hanse Zimmera ta oprvdu nema   chybu :)
Máša13
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.6.2018
Jelikož
jsem totálně nepochopil   jedničku,byl jsem i tady   úplně mimo.I když zde jsem   měl alespoň občas nějaký   záblesk:-)Celkem dobře   natočené,docela mě chytla   ponurá atmosféra filmu,leč   díky nepřiměřené délce   se film opravdu nedal   skouknout na jeden zátah...
Buckmister
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.2.2020
Nepokaženo
Ano zde jsme čekali asi něco   trochu jiného , ale napojení   na jedničku a v jádru vše   bylo ok . Nic světoborného a   asi bych to viděl raději o   pár desítek kratší měl   jsem tam momenty kdy jsem se   celkem nudil . Za mě ok , ale   jednou viděno a stačí
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.11.2022
Nečetl jsem knihu a ani   neviděl původní film z roku   1982. A ačkoliv jsem trochu   tušil co mně čeká, chtěl   jsem kvůli režiséroj a   audiovizuálu film vidět.   Bohužel vysoká technická   stránka, skvělé lokace,   topovej design a zajímavé   zvuky a hudba + dobří herci   nezachrání artové pomalé,   snové plácání se od bodu A   do bodu B. Předpokládám,   že původní BR (1982) také   není o střílení a akci,   ale cca 160 min. je zde   opravdu přepálených a pokud   to mělo mít takové tempo a   bez akce, tak méně znamená   více. Jedno shlídnutí   stačilo, poněkud pro mně   osobně zklamání.
Svarcneger
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 3.3.2018
Nuda, nuda a zase nuda...
Tak nudnejsi film jsem dlouho   nevidel. Jednicka byla skvela   na svou dobu, ovsem v dnesni   zaplave technicky vymakanych   filmu holt triky uz nestaci.   Chvalim hudbu a vykon hlavniho   hrdiny, ovsem nekrize   naprosto zbytecne zdlouhave   sceny plne tmy a niceho, co by   melo vliv na dej ktery   prakticky neexistuje a film by   tak trval 5 minut, misto tri   hodin!!!! Tohle se proste   nepovedlo. Clove ma hodne co   delat, aby neusnul. Snad jen   kdyz si ho budete poustet po   pul hodinach, tak to date.   Dnes uz to neni ani umeni,   udelat sceny na pocitaci je   vicemene prace programu ne uz   tolik prace cloveka, je to   proto synteticke jako modelky   z plakatu. Kdyz se dodivate   nic Vas nenuti premyslet,   badat, co tim chtel basnik   rici, protoze tady jde jen o   jednu jedinou pitomost.   Hollywoodska krize tvorby je   vsudypritomna... Pokud jste   milovnikem jednicky, tak tohle   nema cenu!!! VELKE ZKLAMANI.
Worech
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 22.10.2017
Těžké zklamání...
Kdo viděl původní   snímek-buď si užijte   vizuál a pomalé scény,   jinak NE. Nic. Z tohoto   snímku opravdu nic. Miluji   původní film a na toto jsem   se opravdu těšil, nicméně   po téměř 3 hodinách jsem   se těšil z kina jinam.   Kdybych neměl kamaráda vedle   sebe, tak jsem se po po první   hodině sebral a šel pryč a   ničeho nelitoval. Myšlenka o   ničem, film o ničem. N
PROCESOR
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 4.3.2018
PROCESOR!
Tak jedničku sem neviděl a   po slavnym pistolníkovi z   Austrálie Hallovi jsem si   myslel, že už nic   nudnějšího vidět nemůžu,   ale můj bože stalo se.   Tenhle rok se ti filmaři   vážně překonávaj, nebo   jsem mimo já i to je dost   možný. Abych nebyl úplně   mimo, tak jsem si to trochu   nastudoval cože ti replikanti   jsou zač a tak vůbec.   Nicméně má snaha byla   marná, protože jsem   sledoval, jak hlavní hrdina   sleduje, jak sněží asi 10.   minut. Pak poslouchá velmi   zaujatě ton z klavíru asi   taky tak několik minut a   vůbec to má takový spád,   že sem to dokoukal na   třikrát. (pokaždé jsem u   toho usnul). Nechci to nijak   hanit, třeba je tam nějaký   skrytý poselství, ale můj   čas je vzácný a na podruhé   to jistě nedám.
radegaster
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 7.2.2018
Ostrý běžec 2
Díky Perunovi, že jsem na   tohle nešel do kina, v   našem kině se špatně spí   a pěkně by mě bolela záda.   Nejsem nijak velký fanda   původního Ostrýho Komanda,   nicméně, je tam sympatický   Ford a drsňák Hauer.A   hlavně to byl pro mě jeden z   prvních filmů u sousedů na   VHS. Takže pro mě spíš   nostalgie. BR 2049 je   únavná, uspávající   artová pi...a. Po dvou   hodinách jsem se docela   těšil až to skončí a pak   jsem neblaze zjistil, že   teprve uběhlo 40. minut :(   Musel jsem si to rozdělit na   dva díly, vkuse je to pro mě   extra nestravitelné. Pár   záběrů na město,   napodobující původní   temnou noirovou atmosféru a   hudbu bylo docela fajn. Kdo   fajn nebyl, tak Gájen   Rosling, nesympatický   figurant z výrazem   "Zadržuji prdy"   vydrží celé ty 4. hodiny.   Těšil jsem se hlavně na   Forda a Sean Yong, avšak   marně. Harrison si tu   odrecituje pár replik a Sean   je tu pouze digitální a   ještě jen na 20. sekund.   Takže slabárna veliká , je   to nudný odpad, na který   jsem hodně rychle zapomenul.
janka29
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 5.7.2018
Videla som vselico, ale toto   bola neskutocna   somarina...kvoli komu som sa   to dodivala do konca bol Ryan   Gosling-skvely herec......
perdodellavedrocz
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 9.3.2018
hovno
nesrozumitelné , vlastně z   20 lidí v kině tomu nikdo   nerozuměl ... nejhorší film   na světě , nepouštět jebne   vám
Mahony68
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 8.10.2017
ztráta času
děj o ničem, myšlenka   žádná, prázdno. Jedině   produkce byla kvalitní ale   0%, nedoporučuji vůbec   chodit.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih72849minih72849Hugo a jeho velký objev (2011) 
Hugo n
minih16343minih16343Pomáda (1978) 
Grease n
minih53608minih53608Branky, body, vteřiny (1956) [TV pořad] 
Branky, body, vteřiny n
minih28120minih28120X-Men (2000) 
X-Men n
minih39418minih39418Million Dollar Baby (2004) 
Million Dollar Baby n
minih31943minih31943Jeepers Creepers (2001) 
Jeepers Creepers n
minih104223minih104223U Konce světa (2013) [2k digital] 
The World's End n
minih35817minih35817Jeepers Creepers 2 (2003) 
Like Hell: Jeepers Creepers II n
minih115366minih115366Země zítřka (2015) [DCP] 
Tomorrowland: A World Beyond n
minih138677minih138677Z for Zachariah (2015) 
Z for Zachariah n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Blade Runner (1982)

 Blade Runner (1982)
Blade Runner n
 
Žánr: sci-fi / thriller
Země: Spojené státy americké / Hongkong / Velká Británie
Režie: Ridley Scott

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Losování Sportky a Šance

20:05 - 20:10

3 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

ČT2 - Plyšový medvídek (1994)

20:00 - 21:35

8 minut již uběhlo
87 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

38 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Prima - Showtime (2020) [TV pořad]

19:55 - 20:15

13 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376382
Obsahů a biografií: 178214

Poslední komentáře

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann