Duben
ohodnotit

Billy Elliot

Rok:
2000
Délka:
111 minut
Premiéra v ČR:
1.2.2001
„Z boxerského ringu mezi baletky“

Komentáře k filmu Billy Elliot

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 28
efCZa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.8.2008
Toto byl jeden z mých TOP   filmů roku 2000. Jako že se   mi to nestává moc často,   byla jsem dojatá - je   úžasné vystižení   atmosféry drsných dělníků   a naopak krásný svět   baletu. Výborné... také   ostatní charaktery postav   jsou zábavné...prostě   výborné.
mat.ilda
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.3.2012
Tak pozitivně emotivní film   jsem snad ještě neviděla!   Hned od začátku vás vtáhne   do hrdinova života,   prožíváte s ním   intenzivně štěstí i   zklamání, všechno je tak   všední, ale opravdové -   sklerózní babička,   zasmušilý otec, drsný   bratr, obavy z reakce rodiny a   okolí na zálibu chlapce v   baletu tam, kde všichni   tvrdí hoši přece boxují!   Herecký i taneční výkon   J.Bella fantastický,   výborný výběr hudby a tak   dojemný konec, že jsem   ještě dvě hodiny poté   nebyla schopná myslet na nic   jiného!
seagal
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.3.2011
Tento film ma dosť zaual už   len tým, že tento film je   dosť tanečný.
Billy Elliot ako 11 -   ročný chlapec sa dal na   balet, zbytok sú samé   dievčatá.
Faye
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.6.2007
... "Je špatné, že   chci pochopit ten strach, co v   člověku je skryt? Jaké to   je, blázen být? Ale ne! Je   to asi povznášející   pocit." Povznášející,   rozhodně povznášející,   zvlášť pokud pro svoje   nepochopitelné   „bláznovství“ získáte   někoho, kdo ve vás věří.   Na začátek stačí umanutá   učitelka baletu s věčně   zapálenou cigaretou.   Nádherně zahraný,   nádherně zatancovaný,   nádherně natočený film,   který vlastně není ani   smutný ani veselý, přesto   dokáže neuvěřitelně   dojmout. A ta pohodička u   "I like the boogie ...   "
ELEONORA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.4.2008
Film, který mne uchvátil, a který
jsem schopna sledovat   kdykoliv, kdekoliv. Jsou dvě   dětské role, které mne tedy   opravdu dostaly. Tato a   chlapec ve filmu Říše   slunce. Zde ale nejde o   záchranu života, ale o   prosazení svého talentu,   svého ideálu. Je to   nádherný film, plný   vynikajících hereckých   výkonů. Nad všemi však   převyšuje Billy. Při   závěru jsem si skutečně   oddechla, uronila samozřejmě   i nějakou tu slzu. Nejednalo   se o veselohru, či komedii,   jako u filmu Do naha, který   se mi s tímto filmem   trošičku přibližuje.   Děkuji tvůrcům za oba a   peláším na komentář k   druhému, právě nadhozenému   filmu.
xebece
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.11.2006
Na tenhle film jsem narazila   náhodou a úplně mě dostal.   Nádherný příběh, který   je plný emocí, ale vyhýbá   se patosu (ještě že ho   nedělali amíci). Jamie Bell   je vynikající, mě ale   nejvíc chytil za srdce Gary   Lewis (pokud jste viděli   Sirotky, určitě vám utkvěl   jako Thomas). Zkrátka film,   který ve vás nechá krásnej   pocit.
Naki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Tomuhle se říká život..   pro něco žít... Snímek   založený na citech a   odhodlanosti k předurčenému   talentu. Rodiče mohou chtít   cokoliv, ale nemůžou svého   potomka nutit a odrazovat od   něčeho co milujete. Billy   Elliot v podání Jamieho   Bella zaslouží opravdový   potlesk. Tímto debutem si   Jamie Bell otevřel nový   svět, v kterém může spojit   svůj taneční um zároveň s   hereckým, kterým doslova a   do písmene přesvědčil.   Drsné prostředí   maloměšťanů měla Billyho   za blázna, ale později i   otec viděl jeho talent a vše   udělal pro jeho dobro.   Výborná choreografie a hudba   byla naprostou zábavou pro   celou rodinu a nevidím   jediný důvod, proč by film   neměl získat plné   ohodnocení, ani ten důvod,   proč by chlapec nemohl   tančit balet, když ho   prostě baví. :)) Někdy si   říkám, že některé   kreace, které Jamie Bell   dokáže bych chtěl ovládat   také. Scéna kdy jeho bratr   řekl ,, tancuj ty smrade   " mě dostala do varu a   okouzlila. Obsazení herců   bylo naprosto dokonalé a   trefné... No a konec v   divadle? pohlazení po duši.   Viděl jsem reálné a   přirozené scény, které   byly pro film   nepostradatelné. První co   teď udělám je, že si   stáhnu soundtracky z tohoto   filmu.
Pavka89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.2.2010
Na doporučení filmů od   ségry nedám snad nikdy   dopustit! Tento snímek mě   opravdu dojal – chlapec,   který si jde za svým snem a   podaří se mu jej splnit.   Jednoduše nádhera.
milda.sleha
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Nejlepší britský film
Billy Elliot byl jedním z   nejlepších filmů z   britských ostrovů, které v   posledních letech vznikly.   Jde o nežný příběh, ve   kterém se na pozadí   sociálních nepokojů   prolíná osud malého   chlapce, jeho jinakosti a   urputnosti jít si za svým   osudem.
Radek71
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.3.2009
Filmu dávám 10.Ne proto,že   to byl doják,nebo protože   tam byla skvěle zachycena   Británie v 70.letech.Taky   skvělý výkon Jamieho Bella,   by dával důvod k tomuto   hodnocení...Hlavně však   vždy,když mám pocit,že   své syny nutím do něčeho   co by oni sami dělat   nechtěli,vzpomenu si na   Eliotova otce a snažím se   zjistit co je důležitější   pro ně.Já vím,že je to   plné klišé,ale tento film   na mě vážně takto   působí.
Frolíček
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.11.2008
No dobře no, tak jsem ten   kapesník promáčela. Jamie   Bell je skvělý, hlavně   když tancuje a tancem   vyjadřuje svoje pocity.   Uznávám, že jsou tam   klišé, je to taková   Flashdance v klučičím   podání, ale právě to   klučičí podání se mi   líbilo, nejdřív se Billy   jenom díval na tancování a   pak mu zcela propadl a když   odpovídal před přijímací   komisí co cítí, když   tancuje, to už jsem ten   kapesník ždímala:-)
karlosphonic
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.5.2009
Krásně natočený film.Mně   se nejvíce líbila role   otce,který měl hlavně   obrovské starosti se   zajištěním rodiny...a do   toho syn jako   baleťák.Perfektní   nejistota,zda syna podporovat   ve sportu a zároveň se   zbavit lichých   předsudků,které má   většina lidí.I v   největší krizi jsou na   prvním místě naše   děti.Film o   předsudcích,pevné vůli a   splněných přání v   kvalitním filmovém   obalu.Paráda!
Matematicka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.12.2012
Anglický nezávislý film roku 2000
Život je krásný, I KDYŽ...   Ono "i když" je v   případě anglických   horníků ve stávce a jejich   rodin poměrně drsné... ale   i zde jsou přes veškerou   drsnost lidé, kteří mají   své sny a především   rodinnou soudržnost a pro   svou rodinu jsou ochotni   obětovat mnohé. Billy se má   stát "chlapem", a   proto boxuje... Trvá dlouho,   než jeho drsný otec   pochopí, že chlap může i   tancovat (a scéna, kde se to   stane, je opravdu vydařená).   Když to ale pochopí, stojí   za svým synem se vším   všudy. Některé motivy jsou   tu silně anglické a pro mě   ne tak snadno pochopitelné a   uvěřitelné, ale jestli   takhle žijí a uvažují   někteří Angličané, tak   proč ne. Síle příběhu to   neubírá, spíš asi   přidává na autenticitě.   Rodinná soudržnost   (především otec-syn)   tváří v tvář   překážkám a cesta za   vlastním snem plná trní -   jak lidské a reálné...
Zajímavé komentáře:   Pecik, 261972, boerum, Cora22,   Ela, lucymat.
Pardal
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.5.2008
Po dlouhé době opravdu   hezkej příběh kompletně   kvalitně propracovanej   film... jedná se o anglickej   snímek a ty já mám z evropy   asi nejraději, jejich akcent   je nepřekonatelnej... Mladej   herec se své role perfektně   zhostil a ostatní mu také   dobře sekundovaly. Navíc   děj byl opravdu chytlavej.
Jarda.ftr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.12.2009
CHLAPECKÝ SVĚT
ve kterém jsou klukům   upírány city a prosazována   tvrdost......postavit se proti   zažitým konvencím, prosadit   si své a dojít až do cíle   a to ještě ve velmi těžké   rodinné situaci. Pro kluka na   prahu dospívání nadlidský   úkol. O tom je film a velmi   dobrý film. Kdo se kdy v   životě musel proti něčemu   zažitému postavit bude mu   rozumět velmi dobře. Není   potřeba strhujících a   dramaticky napumpovaných   scén, aby se vyjádřilo co   Billy prožívá. Stačí mít   cit a sledovat. Děj je   jednodušší, ale složitost   by mu jen uškodila. Příběh   je to obecně velmi skutečný   a v reálu kolikrát i   krutější, ať už se chcete   postavit proti čemukoli.
Velmi sympatické je i to,   že hlavního hrdinu nehraje   jako obvykle žádný trapný   nagelovaný hezounek   metroušek, ale úplně   obyčejný ušatý kluk a   hraje perfektně.
URČITĚ JE TŘEBA SI   VŠIMNOUT jak žijí   obyčejní lidé na bájném   Havlově západě v době kdy   u nás se schylovalo k   sametové frašce, v jaké   chudobě tam lidé žili, jak   kruté krvavé výprasky od   policie tam byly běžnou   praxí!! Sami anglání nám   to velmi názorně   předvádí! A u nás se z   toho udělá sametový podvod!
alus
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.1.2011
Film, který mě vzal za   srdce. Scéna, kdy   táta,brácha a babička   čekají, jak dopadl   benjamínek u baleťáckých   příjímaček, mě vážně   dojala. Rodinná láska v   drsném prostředí. Vůbec   tam nezaznělo, jako v   holywoodských filmech:   "tati, mám tě   rád", "já tebe   taky synku", a přesto   tam synovská i otcovská   láska byla hluboce   cítit...
Moc pěkný   film.
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.12.2010
Billy Elliot
Povedený dramatický kousek o   klukovi, který si šel velice   odhodlaně za svým snem.   Ikdyž mi osobně balet nic   neříká, tak tenhle   příběh byl docela   působivý. Film nabídne   velké množství výrazných   dramatických prvků, takže   diváka pohltí a zaručí mu,   že se u filmu nebude nudit.   Sociální námět na pozadí   příběhu jen umocňuje   celkový dojem z tohohle   filmu.
lucymat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.8.2011
Pokud by mi někdo řekl, že   hodlá natočit film o   hornické stávce v Británii   a příběh spojí s baletem,   poklepu si na čelo a jdu   dál. Jenže se mi do rukou   dostal Billy Elliot a mě jen   padala čelist. Filmaři se   vyhnuli zbytečné omáčce   (kterou by Hollywood táhl   celou stopáží) a ukázal   život jedné rodinky tak, jak   je. Bez patosu, zato s   upřímností, která   potěší a někomu možná i   vžene slzy do očí. Julia   Walters je jako učitelka s   věčně dýmající cigaretou   vážně neodolatelná.
Ostrovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.11.2020
Ví co chce a tak s Billym   absolvujeme a prožíváme   jeho strastiplnou cestu za   cílem. Lidsky velmi   uvěřitelný a milý i   tíživý zároveň. Good job!   :)
Ela
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.9.2011
U Billyho Elliota mě vždycky   zas a znova mrzí, že jsem na   tancování takové dřevo,   protože kdybych každému,   kdo by mě naštval mohla   pěkně výhružně   zastepovat, hned by se mi   žilo líp. Ale vážně,   Billy má uvěřitelný a   dojemný příběh, kvalitní   zpracování i uvěřitelné   herecké výkony, a k tomu   navíc ještě skvělý   soundtrack...co si přát   víc? Jenom víc takových   filmů...
Tink
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.2.2009
Kterak chlapec k piškotům přišel...
..I tak by se dal nazvat tento   film. Musím říct, že   zpočátku jsem se s dějem   moc nesžila. Přesto jsem si   jej později začala užívat   naplno. Opravdu obdivuju   hlavního herce, jehož   taneční kreace vyrazí dech.   A konec je přímo   impozantní. Přesto mi na   snímku něco chybělo,   každopádně ráda si ho   pustím znovu:)
Stegr
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.10.2008
Příjemný, jednoduchý,   přímočarý, dojemný,   odpočinkový film, plný   krásných momentů a   přesvědčivých hereckých   výkonů...
cora22
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.10.2011
Billy Elliot je malý hrdina,   ktorého si musíte   zamilovať, či chcete, alebo   nie. Boh mu okrem odvahy   bojovať nadelil toľko   talentu, že Vám svojim   tancovaním rozprúdi krv v   žilách. Nie čo dodať -   excelentný film s Jamie   Bellom, ktorý zobral vietor z   plachiet všetkým   účastnikom Star   Dance...:)))...
pataamat
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.3.2009
že balet nieje pre mužov ,to   povedzte Billymu ,ešte,že sa   mohol pri chodení na balet   vyhovoriť , že chodí na box
Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.10.2012
Moc pěkný a zajímavý film.   Jít si za svým cílem se   skrátka vyplácí, ale sázka   na jednu kartu a na   doporučení učitelky v   zapadákově je tak trochu   snaha o americký sen.   Zajímavé se zamyslet jak nad   happyendem tak nad rizikem a   obětováním se nejen rodiny,   ale i celého městečka=)   Doporučuji
Plivník
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.8.2008
Klišé, klišé, klišé.   Jednoduchý příběh o   chudém chlapci z vystrkova,   který to dotáhl až na   vynikajícího tanečníka.   Jediným důvodem, proč dá   na film dívat, je skvělý   výkon (herecký i taneční)   představitele hlavní role   Jamieho Bella, jemuž   uvěříte i tu jinak   slaboduchou historku. Byla by   škoda, kdyby do budoucna   zůstal zaškatulkovaný jen   jako ten „cute boy who loves   ballet“. Že snímek dosáhl   obrovského úspěchu v USA   není překvapení, je přece   dalším převyprávěním   amerického bludu o možnosti   usilovnou snahou dosáhnout   čehokoli. Realistický konec   by byl záběr na již   dospělého hrdinu, jak leze z   důlní klece a posléze drhne   černotu ve sprchách. Jenže   to by film museli točit   Velšani a ne Angličané s   hollywoodskými ambicemi.
arciking
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.12.2008
Celkem pěkně natočené, ale   mně to nic   neříká....chápu poselství   toho filmu, ale neoslovuje   mě, neboť nemám rád   tancování a podobné   šaškárny......
wena
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.3.2021
Billyho cesta za svým snem.   Příběh nás provází dobou   stávkování hornické rodiny   a snem chlapce který chce   tančit. Boxerky vymění za   piškoty a můžeme začít.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih91818minih91818Láska (2012) 
Amour n
minih84211minih84211Ledová archa (2013) 
Seolgookyeolcha n
minih11309minih11309Leningradští kovbojové dobývají Ameriku (1989) 
Leningrad Cowboys Go America n
minih43353minih43353Poslední Mimzy (2007) 
The Last Mimzy n
minih126086minih126086Olive Kitteridgeová (2014) [TV minisérie] 
Olive Kitteridge n
minih44662minih446624 měsíce, 3 týdny a 2 dny (2007) 
4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile n
minih40447minih40447Noční let (2005) 
Red Eye n
minih57362minih57362Temný rytíř povstal (2012) 
The Dark Knight Rises n
minih19628minih19628Statečné srdce (1995) 
Braveheart n
minih4466minih4466Bonnie a Clyde (1967) 
Bonnie and Clyde n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Billy Elliot - muzikál (2014)

 Billy Elliot - muzikál (2014)
Billy Elliot - muzikál n
Billy Elliot the Musical Live
Žánr: komedie / drama / hudební / muzikál / balet / taneční
Země: Velká Británie
Režie: Stephen Daldry, Brett Sullivan

(remake)

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

86 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

ČT2 - Divoké světy

13:45 - 14:30

11 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

13:35 - 14:30

21 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:25 - 14:30

31 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190563
Osobností: 697848
Fotografií: 763975
Plakátů: 376589
Obsahů a biografií: 178280

Poslední komentáře

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10