Duben
ohodnotit

Bílé peklo

So weit die Füsse Tragen

Další název:
Biele peklo; Tak daleko, kam mě nohy donesou; As Far As My Feet Will Carry Me
Žánr:
Rok:
2001
Délka:
158 minut
Premiéra v ČR:
27.2.2003

Komentáře k filmu Bílé peklo

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 39
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.10.2019
Dobrý neuvěřitelný   příběh o 14000 km dlouhé   cestě na svobodu. Slušné na   německý film, ukazuje tvrdou   realitu ruských gulagů a   hodně těžký život   německých okupantů.
FuriousG
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.7.2018
Bílé peklo
Vynikající film, podle   skutečného příběhu.   Skvěle podaný výkon   Bernharda Bettermanna i   ostatních herců a   překrásná ruská příroda.   Určitě stojí za   shlédnutí.
Pitryx
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.11.2017
Opět potěšila absence   titulků při ruštině. Ale   jinak je to film místy i   napínavý, a také trochu o   lidství. Závěrečné větě   Kameněva jsem nerozuměl i   pro hudbu, která řvala   hlasitěji, než on mluvil.   Ale to je jen jedna z mála   drobných chybiček. Něco   většího se filmu vytknout   nedá. Ano občas jsou zde   pasáže, které působí   nudně, ale tomu se při   povaze díla asi nelze nějak   moc vyhnout. Mám-li   srovnávat, a proto jsem se na   film po letech znova podíval,   s „Útěkem ze Sibiře“,   tak tento jednoznačně   vyhrál.
PROCESOR
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
Na vánoce jsem doma, ale   který....Nebudu se   vyjadřovat kdo s kým   zacházel hůř, jestli Rudá   armáda nebo nacisti. To si   troufám tvrdit, že takovýto   polemiky snímek nechtěl ani   vyvolat. Dostat, ale na konci   války 25x let na Sibiři,   když je vám kolem   čtyřiceti je opravdu   smolík. Nemůžu si pomoct,   ale hodnotím stejně, jako   -utek-ze-sibire/ vidím tam   také spoustu promarněného   potenciálu. I když to bylo   rozhodně napínavější,   než zmíněný druhý   snímek, tak nahánění   uteklého vězně po SSSR,   působilo někdy až   ůsměvně. Závěrečný   "souboj" na   hraničním přechodu mě   překvapil...
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.1.2017
O tom, jak dopadla německá   armáda v mrazivém Rusku v   době druhé světové války,   bylo natočeno mnoho filmů.   Ale co bylo dál? Co se stalo   se zajatci? Tento snímek nám   to mimořádně hned ze   začátku osvětlí. Příběh   však vypráví, byť to zní   podivně, o hrdinném   vojákovi wehrmachtu Clemensu   Forellovi, který se jako   zajatec ocitl v jednom krutém   sovětském lágru na Sibiři.   Zakouší tam tu hrůzu a   utrpení po všech stránkách   neblahého osudu. Ale podaří   se mu utéct a to, co celou   cestu prožívá, pojednává   celé dějství tohoto   snímku, kde se prolíná   utrpení, lítost, pochopení   a cit. Natočeno je to podle   skutečné události, ale jak   je již známo u takových   snímků, těžko říci,   kolik procent toho všeho je   pravda, kolik z doslechu a   kolik fikce. Každopádně se   jedná o excelentní německý   filmový počin, který   poukazuje na fakt, že děsy a   skutky se děli na obou   stranách barikády. Film se   hrdě řadí mezi velkolepé   ´utečenecké´ snímky.
Ostrovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.1.2016
Snímek potvrzující   základní myšlenku   Nietscheho - Kdo má proč   žít, zvládne téměř   jakékoliv "jak",   aneb jak se po 101. kouknout   na tragédii jménem 2.   světová neotřelým   způsobem. A pak že to nejde.
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.11.2013
Přiznám se, že ve své   době byl pro mně tento film   velkým překvapením. Pak   ještě víc, když jsem se   dozvěděl, že je natočen   podle skutečných   událostí.
Skutečně   se mi to líbilo a byl jsem   velmi spokojen. Zcela jistě   tomu pomohla i ta dobře   vybraná lokalita, kde to   natáčeli. Ta zimní krajina   se mi zamlouvala.
Matematicka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.11.2012
Dlouho mě od zhlédnutí   tohoto filmu odrazoval jeho   český název. Když jsem se   k filmu konečně dostala,   zjistila jsem, že původně   se samozřejmě jmenuje jinak   (chápu, že původní název   nelze zcela přeložit do   češtiny, ale překladatelé   knihy se s tím vyrovnali   podle mého názoru líp).   Hlavní přínos tohoto filmu   vidím v tom, že mě nalákal   k četbě knihy Josefa Martina   Bauera "Kam až mě nohy   donesou", které bych si   asi jinak na dnešním   přesyceném knižním trhu   nevšimla, a upozornil na   téma ruských gulagů, které   se ve filmech příliš   neobjevovalo. Film je   "skutečnou" (o tom,   jak moc je asi skutečná   píše více autor ve   zmíněné knize) událostí   spíše inspirován, to bylo   pro filmové zpracování   jistě nutné. Tvůrci se   však vydali cestou přibarvit   ho poněkud pohádkově a i   křesťansky (ani jedno z   těchto zaměření mně   osobně nevadilo, ale   příběh jako takový to   samozřejmě dost posunulo).   Mně se filmový výsledek   líbil (oslovil mě víc než   o 10 let mladší Útěk ze   Sibiře), ale ještě víc mě   oslovilo "původní"   nepřikrášlené knižní   vyprávění. Nemyslím si,   že by tento film či jemu   podobné mohly řešit otázku   kolektivní německé viny či   viny (a trestu) osobní, to   bychom po nich chtěli   příliš mnoho. Stačí, že   kladou otazníky (a ty jsou ve   filmu oproti knize   zvýrazněny). Spolu s filmem   Útěk ze Sibiře stojí   určitě za vidění a obě   knihy za přečtení a vše   pak za zamyšlení...
Zajímavé komentáře:   Akana, MARI0
volam.sa.pistik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.8.2012
Cesta na juh
No je síce pekné, že sa   troška dnešní tvorcovia   (ale napríklad i historici)   snažia troška zrovnovážiť   sily a hovoriť o dejinách   troška objektívnejšie.   Avšak čítal som niektoré   hlasy na tento film, aké   strašné to pre Nemcov bolo.   No ruku na srdce, čo asi tak   čakali nemeckí zajatci po   tom, čo urobili svojský   "poriadok" až po   Moskvu, ale zasa sa bude   argumentovať tým klasickým   - wehrmacht za nič nemohol,   to všetko tí zlí z SS.   Tiež nemožno opomenúť, že   sovietskí zajatci to tiež   nemali ružové a v   koncentračných táboroch   často ešte horšie. Možno   mali ešte pred tou scénou   ako ho odsúdili spraviť   takú malú bilanciu, čo   robili jeho jednotky v Rusku.   Totiž vo filme, to si   všimnite, raz spomína, že   je horský myslivec, teda nie   obyčajný bežný vojak.   Neviem, či to bolo aj tak v   skutočnosti. Po slovensky   netuším ako sa to prekladá,   teda skôr ako by sa to malo   prekladať (najlepšie asi   horské oddiely), ale   originál je tuším (dúfam,   že to neskomolím)   Fallschrimjager a to boli   vlastne elitné horské   jednotky/oddiely. Teraz k   filmu. Sám by som bol   zvedavý, koľko je toho   pravdy, údajne podľa   skutočnej udalosti, ale   neviem, neviem, šťastia si   vybral na storočia dopredu.   Rozhodne si myslím, že sa   dalo z tejto témy vytrieskať   viac a taktiež lepšie   natočiť. Celkovo sa mi film   nepáčil, hlavná postava   nesympatická, často som   nedokázal pochopiť konanie a   pohnútky postáv (lekár,   nadporučík, čo ho   prenasledoval, stačilo ho   nechať tak, napospas osudu,   pravdepodobnosť prežitia   takmer nula), mnoho náhod,   niektoré až bizárné epiody   ako s tými zlatokopcami. Ale   aby som len nehanil, pekný   gýčovitý koniec, tie ja   rád, ďalej krásna príroda,   výprava a drsné scény z   tábora. No a ešte sa mi   páči myšlienka, že nádej   zomiera posledná. Taký skôr   priemer, no mohlo sa z toho   fakt vyťažiť viac
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.12.2011
Opět smekám tak jako Utěk   ze Sibiře, podle skutečnosti   a obdiv, že to ten člověk   zvládl, muselo to bejt   hrozný! Nádherný a dojemný   je konec a celkově film má   sílu zapůsobit!!
Akana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.4.2010
Strhující příběh   natočený bohužel až   příliš konvenčními   prostředky. Ne, že by snad   přímo nudil, na to je   námět dostatečně   atraktivní, ale formálně tu   není mnoho věcí, které by   zatnuly drápek a rozbušily   srdíčko. Nicméně každý   film, který poukáže na to,   že nacistický a   stalinistický režim si   nemají co vyčítat, je   potřebný.
filip.marley
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.2.2010
4/10
Jde o velice zajímavý film,   který konečně poukazuje na   to, že německé   koncentrační tábory nebyly   nic oproti těm   komunistickým. Zajímavé   spracování.
RATM666
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.1.2010
Hoci táto dráma trvala vyše   2,5 hodiny,ani raz som sa pri   sledovaní nenudil. Hoci   výkony niektorých hercov   neboli v tomto dojímavom   príbehu o nemeckom vojakovi   na vysokej úrovni, atmosféra   filmu bola neuveriteľná a   doslova ma vtiahla do   príbehu. Odporúčam   pozrieť.
Ocean
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.10.2009
Na prvý pohľad dosť   podrobný a dojímavý príbeh   nemeckého vojaka na úteku,   ktorý sa snaží dostať za   svojou rodinou, manželkou a   malou dcérkou, ktoré na neho   neustále čakajú a popritom   veria, že sa raz ich otec a   manžel v jednej osobe vráti   naspäť domov. Dej tohto   filmu je dramatický a   napínavý, plný nečakaných   zvratov a nebezpečných   okamihov, námet na tento film   je skvelé vymyslený, ale   ešte lepší je jeho scenár.   Na hlavného hrdinu tu číha   na každom kroku veľké   nebezpečenstvo, že ho chytia   a pošlú naspať do tábora   pre väzňov, s kadiaľ sa mu   podarilo utiecť.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.7.2009
naprosto skvělé válečné   drama tento film mně hodně   překvapil zpracování podle   knižní předlohy zde vyšlo  
na jedničku herecké   výkony jsou též na   jedničku
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.5.2009
Bílé peklo
Moc filmů o ruských   gulazích natočeno není, a   že by v nich hlavním   kladným hrdinou byl bývalý   nacista, to už tuplem ne.   Snímek natočený podle   skutečného příběhu   (jasně, pár věcí si tam   museli přidat, myslím si že   žádný generál by asi   nezasvětil svůj život   hledáním jednoho vězně) a   to mu dodává ještě   větší šťávu. Až na pár   scén (konec atd.)   vynikající.
karlosphonic
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 31.3.2009
Věřím,že film byl natočen   podle skutečného   příběhu,ale to je asi tak   vše.Ale tento příběh je   tak naivně trapně   zfilmován,až je to   zarážející.Na hlavní   příběh útěku z gulagu   jsou násilně naroubovány   různá témata od zlaté   horečky až po   eskymáky.Většina postav   působí naivně jako postavy   z   telenovely,např.sebeobětová   ní doktora v gulagu,slib   hlavního hrdiny,že na   vánoce přijde domů a také   následné shledání v   kostele o vánocích.Hlavní   nepřítel sleduje hrdinu   vždy a všude jako kdyby na   ničem nezáleželo a   závěrečná věta   "Stejně jsem tě   porazil" je parodická   sama o sobě.A celým filmem   se line příšerná   hudbička...
Kdyby se   tohoto příběhu ujal   někdo,kdo to myslí   pořádně s filmařinou bez   přehnaného pózerství a   patosu,trhák by byl na   světě.Hodnotím zpracování   filmu,ne opravdový   příběh.To by si měli   uvědomit i ostatní   uživatelé při svém   nadšeném hodnocení.
pataamat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.3.2009
veľmi napínavé spracovanie   úteku z gulagu ,síce   spočiatku sa zdalo ,že to   bude ničmoc kvalita filmu   graduje
dr.svica
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.3.2009
Nevíte čemu se říkalo   gulag? Podívejte se na tento   film. Víborný příběh,   krásně udělaný film,   dobrý herecký výkon...
Pejpr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.2.2009
Úžasný film sice drobet   humanistický a klišovatý,   ale vše nahrazuje Forellovo   odhodlaní dojít tam, kam má   :) Nezdolný duch, tvrdé   tělo :)
Evolucius
Hodnocení:
Přidáno: 7.2.2009
Dobrý syrový film
Tenhle snímek se mi vcelku   líbil. Viděl jsem ho jedné   horké letní noci na chatě,a   docela mně ochladil i   zaujal...zajímavý ůhel   pohledu.
Agostino
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.2.2009
Nemecký vojak je počas   2.svetovej vojny poslaný do   trestaneckého tábora na   Sibíri. Spolu s ním tam boli   zaslaní všetci zajatí   nemecký vojaci. Náhodou sa   mu podarí utiecť za svojou   rodinou, ktorá sa nachádza v   západnom Nemecku, ho cestou   čaká veľká vzdialenosť,   prenasledovanie jeho   nepriateľom z tábora na   Sibíri. Cesta je plná   nebezpečných prekážok v   krutej zime. Nakoniec sa mu   podarí dostať do Nemecka za   svojou rodinou, ktorá už   neverí, že sa im niekedy ich   blízky vráti.
cicis
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.1.2009
Vynikajúci film so   strhujúcim dejom vypovedá o   krutosti víťazov proti   porazenému,ktorí sa   stávajú iba číslami v   sovietskych koncentračných   táboroch."Slávna   sovietska armáda   "ignoruje všetky zásady   Ženevskej konvencie o   vojenských zajatcoch a   otrocky ich využíva a vazní   ešte 10 rokov po skončení   vojny obyčajných radových   vojakov.Film ukazuje   nesmiernú túžbu dostať sa   domov k svojej rodine ,pomoc   obyčajných ľudí,ktorí   nehľadia na utečenca ako na   nepriateľa režimu ,ale ako   na človeka s podobnými citmi   a potrebami ako majú všetci.
relis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.1.2009
Super film!
film, který ukazuje to že   nejen nacisti, ale i komunisti   byli svině, je to příběh   jednoho otce (němmce), který   byl odtržen od své rodiny,   ukazuje jeho touhu dostat se   domů, film je podle   skutečné události a   odehrává se po konci 2.   světové války, je fakt   super, doporučuju všem
Cash89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.12.2008
Velmi syrové drama, které   není pro slabé povahy...Já   osobně mám moc rád filmy s   vězeňskou tematikou, a   vlastně všechny podobné   filmy se velmi vydařily a   jsou zapsány ve světové   kinematografii...Vlastně hned   v úvodní pětiminutovce se   pohneme tak moc kupředu jako   se to vidí   málokdy...Loučení na   nádraží, střich odsouzení   k 25 letům těžkých prací   a další střich, cesta   vlakem kde je realita   vyobrazena velmi   precizně...Je zajímavé jak   se změní tvář filmu po   útěku z lágru hlavního   hrdiny, doposud jsme sledovali   drsné drama, které si   nezadá s hollywoskými   esy...A posléze když   sledujeme nekonečnou cestu,   tak tu vidíme nějaký jiný   druh dramata, já bych to   přirovnal k Útěku do   divočiny, sám jdete po   zasněžených plánín, cesta   vám neutíká a vy sledujete   vnitřní boj Clemense   Forella...Cestou zažívá   růsná   "dobrodružství" a   nebo boj o život jak chcete   :-)...Silná scéna mi   přišla setkání dvou   nepřátel na mostě mezi   hranicemi, ruského   důstojníka který neustále   pátral po Forellovi a   samotného Forrella, jak   stáli proti sobě a dívali   si navzájem do očí, šlo   vidět jak se musí oba   ovládat aby po sobě   neskočili, bylo to hezky   zahráno...A závěr v   kostele? Nemůže být snad   nic dojemnějšího, jasně,   někdo může tvrdit že je to   hloupé a trapné klišé ale   v tomto filmu to prostě   muselo být, dojemná scéna   na konec, proplakané chvilku   jak hlavních aktérů tak i   diváků včetně mě   :-)...Dlouho jsem se   rozhodoval jestli dám 70 nebo   80, ale po dlouhém   rozhodování jsem se   přilonil k číslici 80,   protože i když německé   filmy moc rád nemám, zde   ukázali že natáčet snímky   které mohou něco dokázat,   prostě umí!!!
Petr1984
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.12.2008
No, tak už tady vlastně   padlo všechno, co tento film   má za kvality, takže se   můžu akorát připojit. Je   to fakt drsnej nářez emocí,   napětí, hrůzy atd. Navíc   takřka od první minuty je   divák vtažený do děje a   prostě se MUSÍ na tento film   dokoukat v kuse, i kdyby   nechtěl. Pouštěl jsem si ho   jednou později večer s tím,   že se podívám jen na kousek   a druhý den další část.   Jenže tohle prostě nejde   sledovat "na   seriál". To se musí   sledovat v kuse. I když mě   po skončení filmu čekaly   jen asi tři hodiny spánku,   nelitoval jsem. Je to natolik   tvrdá realita, že těch   deset bodů je skoro málo.
Tink
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.10.2008
Velmi realisticky pojatý   snímek. I přes   naturalistické vykreslení   jsem byla nadšená. Žádné   přehnané záběry a   přikreslené scény. Vyvolá   to ve vás dojem, že tak to   opravdu muselo být.
remky3
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.10.2008
Drsný příběh z ruské   sibiře. Film vtáhne do děje   a zanechá po svém   shlédnutí spusty zážitků   i spoustu námětů na   přemýšlení.
Papaja73
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.8.2008
Strhující,drsné,dojemné...   Tak by se dal popsat tento   německý snímek   vyprávějící o německém   vojákovi,který se po útěku   z ruského zajateckého   tábora,vrací krutou   sibiřskou přírodou zpět   domů.V tomto filmu nejsou   velkolepé bitevní scény ani   potoky krve,přesto je to   vyjímečná podívaná,která   vás nenechá vydechnout až   do konce.
Petra.Barbie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.5.2008
Drsné, autentické, mrazivé...ale výborné!
Před hodnocením tohoto filmu   jsem si přečetla předchozí   komentáře. Velmi ráda se   připojuji k těm, kteří   tento film vnímají naprosto   stejnýma očima jako já.   Padlo tady někde slovo   doják...tak s tím by se mohl   autor příspěvku ohánět   někde ještě u Titanicu,   protože ten sice je natočen   na motivy skutečné   události, ale co si budeme   nalhávat, skoro půlka filmu   nemá s katastrofou skoro nic   společného. Zde však   téměř od první minuty,   snad opravdu kormě scény   loučení na nádraží,   sedíte jako přikovaní a   jste naprosto konsternování   tvrdostí a nelidskými   podmínkami nejprve cesty na   Sibiř v naprosto vymrzlém   vlaku. To ještě netušíte,   že jde o možná   "jemnější" část   filmu, neboť to   nejstrašnější má teprve   přijít...Co k tomu říct.   Jen tak mě něco nedostane. U   laciných hororů se nudím,   bojím se jen sporadicky, ale   pocity při sledování tohoto   filmu....ne, to prostě nejde   popsat. Sedíte, téměř   zatažený dech, hrozíte se   dalších minut, co ještě   strašného nejen hlavního   hrdinu, ale i další   spoluvězně čeká. Říct,   že jde o nelidské   zacházení s nebohými   vězni, mučení, týrání,   zabíjení...ne, i slovo   nelidský je slabota oproti   tomu, co zde je sice   "jen" film, ale   natočený se syrovou realitou   podle skutečných výpovědí   těch, co tyto hrůzy   přežili. Cesta z pekla je   peklem dalším, je to boj o   přežití a také naprostá   vyčerpanost a snaha o to,   zachovat si zdravý rozum,   nevzdat svůj cíl a vrátit   se domů...Po tom všem vám   ani nedojde, že závěr je   možná poněkud   sentimentální, ale vzhledem   k faktu, že to je (jak už   jeden z kolegů tady správně   řekl) kromě té první   scény asi jediné, co může   někomu připomínat červenou   knihovnu, rozhodně to není   důvod udělovat nižší   hodnocení. Naopak, tomuto   filmu bych dala klidně i 100   bodů, zasloužil by si je   víc než dost!
michal33
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.3.2008
Více než jen dobře   natočený film o útěku ze   sovětského lágru.Zajímavá   kamera,úchvatné scenérie   ruské přírody a napínavý   děj nám přibližují   zajímavý a dojímající   příběh...Akčnost   nepřesahuje úměrnou míru   uvěřitelnosti a tak se na   tento film dá velice dobře   dívat a s napětím sledovat   cestu německého válečného   zajatce za svobodou...
Rocky4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.2.2008
Výborný snímek o bývalém   vojákovi, který je odvlečen   do daleké Sibiře, do tábora   nucených prací. Cestou ve   vlaku pár vězňů umrzne. I   v samotném táboře panují   kruté podmínky. Našeho   hlavního hrdinu drží při   životě touha setkat se opět   se svojí rodinnou, podaří   se mu utéct z tábora a   čeká ho několik tisíc   kilometrů než dorazí zpět   domů. V patách mu je ale   jeden z vyšších   důstojníků, který ho chce   za každou cenu dopadnout. Na   filmu mě nejvíce uchvátila   nádherná krajina. O napětí   zde rozhodně nouze též   není. Jediné co bych asi   vytknul, je to, že tento film   se snaží dělat z   německých vojáků hrdiny.   Ale za tohle si mohli jen oni.   Jinak určitě doporučuji.
brnvl2105
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.2.2008
Skvěle natočený film podle   skutečnosti,jak člověk   dokáže překonat překážky   a je odhodlaný přežít za   každou cenu.Mohu jen   říct,že hlavní postava (ve   skutečnosti) má můj obdiv   jak dokázal několik let   přežít v pustině a přes   veškeré snahy ho dopadnout   se nakonec dostal domů.Zase   se nanfilm rád podívám.
romando
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.1.2008
Krasny film natočený podľa   skutočnej udalosti o tom, ako   človek s veľkým odhodlaním   dokáže čokoľvek. Sú tam   super scény, super dej, až   dokonca sa je na čo pozerať.   Pre mňa jeden z naj.   Odporúčam každému- 10.
rstetka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2007
Krásný,strhující film,dal   bych 10,nebýt toho podivného   konce.Jinak o.k.Vynikající   herecké výkony,hlavně se mi   líbila ta pasáž s lovci.
Mr.Kluzo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.12.2007
Úžasný film o síle a   nezlomitelnosti ducha podle   skutečných událostí.   Nádherné herectví hlavního   hrdiny, nádherná výprava,   skvělá režie, kamera,   střih, hudba, prostě film,   který ve mě zůstal.
padde
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.12.2007
Naprosto fascinující, silný   a realistický příběh, ve   kterém se zřetelněji   odděluje dobro od zla. Dobré   filmy posuzuji vždy s   odstupem, zda ve mě zůstane   i po uplynutí delšího času   nějaká stopa, vzpomínka. A   tento film takovým bezesporu   je.
killy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.12.2007
Velice silný a zajímavý   příběh. Skvěle autentická   kamera a dobrý herecký   výkon Bernhard Bettermanna.
phorsky1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.11.2007
opravdu silný příběh,kdo   má rád   dobrodružství,cestovatelské   filmy,tak tohle je   lahůdka,pochod vojáka   wermachtu,po útěku ze   sibiřského dolu na   uhlí,směr sever,pro zmatení   pronásledovatelů,fanatizmus   a nenávist jednoho ruského   dozorce jej provází celou   několikaletou poutí po   matičce rusi,vyprovození na   mostě do íránu je tak   trochu nepochopitelnou   poklonou hrdinovi,celý film   charakterizuje   syrovost,nehostinost,krásu   divoké přírody,je to   opravdu krásný film co na   konci dojme každého

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih68578minih68578Revue za šest korun (1985) [TV film] 
Revue za šest korun n
minih81388minih81388Za lepší život (2011) 
A Better Life n
minih19356minih19356Souboj o poklad Yankee Zephyru (1981) 
Race for the Yankee Zephyr n
minih42681minih42681Smrt a Blažená paní (1980) [TV film] 
Smrt a Blažená paní n
minih44758minih44758Čas jeřabin (1997) [TV film] 
Čas jeřabin n
minih40445minih40445Smrtelná lavina (2005) [Video] 
Sub Zero n
minih25338minih25338Kouř (1990) 
kouř n
minih22501minih22501Štafle (1974) [TV inscenace] 
Štafle n
minih153905minih153905Equalizer 2 (2018) 
The Equalizer 2 n
minih48402minih48402Podivuhodný případ Benjamina Buttona (2008) 
The Curious Case of Benjamin Button n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190566
Osobností: 697848
Fotografií: 763974
Plakátů: 376593
Obsahů a biografií: 178282

Poslední komentáře

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10