Duben
ohodnotit

Bídníci

Les Misérables

Další název:
Bedári
Žánr:
Rok:
2012
Délka:
157 minut
Premiéra v ČR:
3.1.2013
„Boj. Sen. Naděje. Láska.“

Komentáře k filmu Bídníci

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 20
Pitryx
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.8.2019
Tak už to slyším a vidím   asi po páté. ZA jiných   okolností bych se lámal   smíchy v pase a skončilo by   to na poli těch nejslabších   a mrtvých. Ale takto...   95%
Hortensie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.2.2013
Netradiční, muzikálové, ale výborné
Nová verze Bídníků mne   velmi překvapila. Ač jsem na   ni šla do kina vyzbrojena   přibližnými informacemi,   jak je toto zpracování   pojaté, přesto jsem si   nedokázala tak docela   představit, jak tento   filmový muzikál bude   prezentován. Podotýkám, že   jsem nikdy neviděla   divadelní verzi a znala jsem   jen pár skladeb z doslechu v   českém nazpívání   (zejména Thénardiérovu   skladbu "Master of the   House" aneb česky   "Hlava mazaná").   Výsledek příjemně   překvapil. Jen malá výtka,   která ale ve finále   nesráží mé celkové   hodnocení - zpěvu bylo   možná až příliš, trochu   více proložit mluvenými   dialogy by získalo na   vyváženosti. Ale dobře,   výsledný efekt i tak stačí   na mých 10 bodů, oceňuji   precizní přípravu herců,   kteří skutečně museli   podstoupit drezúru v různém   hladovění a zošklivování,   aby byli co nejvíce podobni   postavám dle představ   režiséra. Pro mne fádní a   nezajímavá Ann Hathaway   šokovala tím, že si opravdu   ustřihla své nádherné   vlasy, Jean Valjean v podání   Hugha Jackmana je snad   nejlepší Valjean pro mne   hned po Linu Venturovi, který   byl a nejspíš vždy bude   můj JV číslo jedna. Unylá   Amanda v roli Cosetty spíše   nudí, sice hezky zpívá, ale   to je asi tak vše, naopak   představitelka Eponiny,   která ji hraje i v americké   divadelní podobě, byla   úžasná, působila   skutečně velmi přirozeně,   její výkon jsem jí věřila   naprosto ve všem. Potlesk   ovšem patří také   Javértovi, tato náročná   nesympatická role paradoxně   získala vedle JV mé   největší sympatie z celého   filmu. Suma sumárum - hudba   výborná, herci (až na pár   drobným výjimek) ze sebe   vydávali maximum, výprava   drobné nedostatky vyvažuje   zcela perfektně, protože ta   je vedle hudby hned druhým   největším aspektem, proč   na film stojí zato jít.   Victor Hugo, žít v naší   době, by snad byl také   spokojen :-)

PS: Kouzelní jsou   manželé Thénardiérovi.   Mají sice asi vzbuzovat   odpor, ale od první chvíle   si tyhle dvě namaškařené   figurky zamilujete.
Frolíček
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.1.2013
Už, už jsem si říkala, že   to Russell neuzpívá, ale   nakonec to zvládl se silou   gladiátora.Pochyby jsem   naopak neměla o Hughovi,   který jako multifunkční   chlapec zvládne všechno a   taky že ano, ale vypadal   strašně. Rozhodně by v něm   nikdo nehledal nejvíce sexy   muže posledních let.   Ostatní herci zpívají seč   jim síly stačí, klepou se   zimou, padají do bláta,   pláčí, jsou špinaví,   umírají, Eddiemu se při   zpívání klepe spodní ret.   Tom Hopper však dle mě   tlačil na emoce tolik, že   když jsem viděla třetí   scénu, kde další postava   zpívala v detailním záběru   jako o život a u toho   plakala, ba přímo řvala,   začalo mi to vadit. A proto   jenom za devět, protože už   to bylo moc a nezdálo se mi   to přirozené. Kdo mě mile   překvapil, tak Sacha,   kterého nemůžu vystát, s   Helenou B-C jim to pasovalo.   Jinak nejlepší byla píseň   malé samotářky a ta, kde   zpívají všichni   zúčastnění, gradace v ní   byla vynikající.
Viděno podruhé a   hodnocení zvýšeno na   desítku, už jsem si na ty   slzy zvykla.
mat.ilda
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.4.2014
Tom Hooper mě vyloženě   zaskočil svým   zmrtvýchvstalým   zpracováním, jehož   notorická znalost dost   možná umožnila naplno si   užívat všechno to bahno,   popsané krásnými slovy, ze   kterého jsem nestřízlivěla   do kocoviny, nýbrž dojatě   zírala, jako při svém   poprvé a děkovala hudbě za   to, jakou má moc, když   dokáže pozvednout sílu   příběhu až k naprostým   emočním výšinám... a tak   jsem očarovaně žasla nad   zhudebněnou bezmocí, silou   charakterů i nad lidským   milosrdenstvím, stejně jako   nad senzačními   širokospektrálními   hereckými výkony, včetně   těch dětských a velebila   Victora Huga za předlohu... a   ač jsem celkem nakloněna   posměšku, že Francouzi jsou   "takoví revolucionáři   blbí", dnes bych jim na   barikádu věnovala i svoji   (starou) židli... ačkoli -   prej "každej člověk   bude král"... dyť   řikám, že jsou blbí ;-)
Georgie2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.1.2013
Moje hodnocení je zcela   pochopitelné vzhledem k   faktu, že zřejmě patřím   do cílové skupiny.   Podrobnosti příběhu jsem si   sice musela oživit, protože   knihu jsem četla už dávno,   ale líbila se mi. Písně z   muzikálu taky znám a mám je   ráda, a dokonce mě občas   napadlo, že by nebylo   špatné někdy ten muzikál   vidět. V původním znění.   Ale s titulky, abych rozuměla   i sborovému zpěvu...No a Tom   Hooper mi to všechno splnil -   10 minut chůze od domova, s   perfektním výhledem na   jeviště a za pouhou   stokorunu. Nutno říct, že   Bídníci nejsou filmový   muzikál (tak jak ten termín   chápu já), ale divadelní   muzikál převedený do filmu   - proto při zpěvu divák   vidí jen obličej   zpívajícího a rozostřenou   scénu - takhle totiž divák   sleduje sólo v divadle.   Pečlivě vystavěné   prostředí a záběry města   z ptačí perspektivy jsou už   jen takový bonus navíc.
Pěvecké výkony není   třeba komentovat, snad jen   že podle kritik a ukázek   jsem příliš nečekala   např. od R.Crowea a   A.Seyfried a oba mě   příjemně překvapili.
Co dodat - zážitku z   tohohle filmu rozhodně   pomáhá velké plátno a   kvalitní zvuk - původní   muzikál viděly za těch 30   let mraky lidí a pořád se   na něj chodí - kromě   nějakých těch oscarů na   tom vyrejžujou nechutně moc   prachů, ale přeju jim to,   dali si fakt záležet.
ELEONORA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.1.2013
Bídníci - to je věčné   téma. Román jsem kdysi   přečetla jedním dechem.   Filmových zpracování jsem   viděla též řadu. Když   dorazil muzikál do Prahy,   shlédla jsem jej v   "pyramidě" hned   dvakrát. Kamarádka mi   nahrála hudbu z muzikálu a   "hlava mazaná" se   moc líbila i mým synkům.   Film mi doslova vyrazil dech.   Tím, že hudbu tak dobře   znám, chvílemi jsem ani   nesledovala titulku a o to   více si dopřávala požitek   z hereckých výkonů. Nemám   nic, co bych filmu vytkla.   Obsazení skvělé, herecké   výkony velkolepé. Film   vřele doporučuji. Ještě   dodatek: v sále kina jsme   byly téměř samé ženy :-))
Gretel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.1.2013
Zrovna jsem se nadšená   vrátila z kina. Bídníky   miluju jak v českém, tak   anglickém muzikálu i ve dvou   výročních speciálech,   takže návštěva tohoto   filmu byla jasná volba.   Herecké hvězdy ve filmu   překvapily nejen skvělým   výkonem, ale i zpěvem,   konkrétně mám na mysli role   Valjeana a Javerta, někteří   další totiž zpívají i   normálně. Abych to shrnula,   dávám plný počet a   rozhodně na film ještě   půjdu.
Lusa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2014
Bídníky jsem nikdy   neviděla, a tak když se tu   sešli dva mí oblíbení   herci a hned v hlavním   rolích, musela jsem po tom   šáhnout. Určitě tomu   nemám, co vytknout, skvělé   herecké výkony a   vynikající zpěv, a na konci   jsem si pobrečela.
willy112
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.1.2014
Na muzikály tedy moc   nekoukám, vlastně skoro   vůbec, tenhle film jsem si   pusti jen z nudy a zvědavosti   jaký film nám rok 2012   vůbec přinesl. A můžu   řici, že prvních pár minut   mě do děje úplně vtáhlo a   vydržel jsem koukat až do   úplného konce. Byl jsem i   dost překvapený z toho, že   tovární dělnice Fantine   (Anne Hathaway) umřela už   někdy v první třetině   tohoto filmu. A hlavně jsem   byl překvapený z toho, že   si Anne Hathaway nechala   ustříhnout vlasy na   nějakých pár desítek minut   tohoto filmu a k tomu ještě   zhubla ohromných 10 kilo,   tomu říkám obětovat se pro   film. / režie 95% / scénář   95% / hudba 99% / herecké   výkony 100% / napětí 50% /   akce 15% / // celkové   hodnocení 98% // (viděno:   internet - EN, CZ titulky)
Terka33
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.2.2017
Úžasné
Skvělé písničky a   obsazení také. Všichni   herci mi jsou velice   sympatičtí. První polovina   byla trochu nudnější, ale   stále úchvatný film
paja.krystof
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.1.2013
Na filmu sem byla pred tydnem   a i kdyz sem v 40 tydnu   tehotenstvi vydrzela sem u   toho sedet celych 150 minut   ..... krasny... pulku sem   probulela .... doporucuju
paja2007
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.4.2013
perfektní herecké obsazení   i jako celek je perfektní   nejvíce se mi tam Líbí   Hugh Jackman a Anne Hathaway   ...Ale Hugh je prostě   bezkonkurenčí herec dokaže   zahrát vše :)
Crasik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.3.2013
9/10
Kladně hodnotím za skvělé   herecké obsazení, výborné   kulisy a výpravu atd.
I přes to, že jsem byl   rád, že jsem v akci mohl   vidět své oblíbené herce,   musím říct, že po   pěvecké stránce si   režisér mohl vybrat asi i   lepší ...
Ale   rozhodně kdo neviděl,   mazejte do kin! Skvělý   zážitek!
wolvie95
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.6.2014
Nakolko muzikály nemám v   láske, pristupoval som k   tomuto spracovaniu známeho   diela od Victora Huga velmi   ostražito. Odkladal som   pozretie o niekolko mesiacov,   avšak vzhladom na obsadenie a   niektoré odporúčania z   okolia som sa chystal skôr   alebo neskôr do toho ísť.   Mal som velké pochybnosti   vzhladom na spôsob   spracovania,pre aký sa   tvorcovia rozhodli. Spev   takmer počas celeho filmu?   Mal som velké pochybnosti,   ktoré sa avšak po pozretí   rozplynuli. Určitým   spôsobom mi to sadlo ovela   viac, než som čakal a   dokázal som sa vnoriť do   príbehu a vcítiť sa do   postáv, prežívať s nimi   hnev, smútok, utrpenie. A to   po pár minútach som už   neriešil, že sa tam stále   spieva a bral som to ako   súčasť príbehu. Mimochodom   Anne Hattaway piesňov I   Dreamed a Dream ma úplne   dostala, nádherne silná a   emočne vypätá scéna.   Príjemne prekvapili svojimi   speváckymi výkonmi Hugh   Jackman (ktorý svojou   fyzickou premenou a hereckým   výkonom mi vyrazil dych) a   Russell Crowe, ktorého hlas   je ako zvon, pevný a silný,   dobre sa počúva. Ešte treba   spomenúť mladú Samanthu   Barks, ktorá vo svojich   scénach ma očarila svojím   výkonom. Napriek rozsiahlej   dlžke ma to dostalo,   neustále spievanie na moje   prekvapenie vôbec   neprekážalo, takže 4* (80%)
viana
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.2.2013
Bídníci
Tak jsem se vrátila z kina a   pocity nic moc...příběh   známe snad všichni,takže   jsem se těšila na hudbu no a   to byl právě   problém-zavřela jsem oči a   hudba,hlasy,vokály jako v   téměř patnáct let staré   Evitě.Madonin a Banderasův   hlas tedy   chyběl,pravda..Takže bodíky   navíc pouze za herecké   výkony všech   protagonistů-hlavních i   vedlejších.Kromě COHENA,je   divnej.. :)
Stalhein
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.3.2017
Román jsem nečetla, ale   viděla několik filmových   zpracování. Nejraději mám   verzi s Jeanem Gabinem -   obdivuji jeho úsporné   herectví, jímž dokázal   vyjádřit víc, než jiní   dramatickými gesty.   Muzikálové zpracování mi   připadalo spíš jako opera -   skoro žádné mluvené slovo   a spousta složité   "výplňkové" hudby   (promiňte mi ten výraz).   Těžko zapamatovatelné   melodie, efektní výprava,   ale postrádající   francouzský duch. Všechno je   až příliš anglické,   bohužel i mnozí herci.   Ohromný patos, drama a   vypětí, dlouhé,   naturalistické záběry na   tváře herců, zdlouhavý   konec. Pozitivum: i když je   příběh notoricky známý,   stále dokáže dojmout.   Výborné pěvecké výkony,   vynikající Eponine (mnohem   zajímavější postava než   Cosette), zábavní   Thenadierovi. V celkově   vážném filmu působí až   nepatřičně. Jako obvykle   spíše přehrávají a   pitvoří se, než hrají, ale   divák toto odlehčení   nakonec vítá.
curil
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.3.2015
Podle známého románu   Victora už bylo natočena   více než desítka filmových   a televizních přepisů.   Vím, že se nemá srovnávat,   ale pro mě bude stále   nejlepší verze z roku 1958   režiséra Jean-Paula Le   Chanoise s Jeanem Gabinem,   Bernardem Blierem a Bourvilem.   Líbila se mi vcelku i TV   minisérie Josée Dayanové   (r. 2000) a Gerardem   Dépardieuem a Johnem   Malkovichem nebo TV film   Roberta Hosseina s Lino   Venturou, Jeanem Carmetem a   nádherně odporným (jak to   umí jen on) Michelem   Bouquetem v roli Javerta.   Samozřejmě, že televizní   zpracování vzhledem ke své   delší metráži dovede   rozvinout téma více než   film určený pro kina.   Muzikál na stejné motivy je   ale také výborný.
lucymat
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.7.2014
... tak tedy ještě zpívanou   verzi jednoho veledíla.   Přiznám se, že mě toto   zpracování nenadchlo. Ke   světlým stránkám patří   výborný Crowe coby   právamilovný Javert,   Barksové Éponine a povedená   dvojice Bonham Carter - Baron   Cohen jako mazaní   Thénardierové. Tady měl   Hooper šťastnou,   přešťastnou ruku a na obou   bylo vidět, jak nesmírně si   roli užívají.
Redmaynův Marius mi   naopak neseděl až do konce a   výhrady by se našly i k   pěveckým výkonům   některých zúčastněných   (a ano, beru v úvahu, že   zpívali live při samotném   filmování). Dayanovu   filmovou verzi pro mě Hooper   prostě nepřekonal.
T2
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.7.2018
║Rozpočet   $61miliónov║Tržby USA   $148,809,770║Tržby   Celosvetovo $441,809,770▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $35,826,537 //počet   predaných kusov 1,295,529║   Tržby za predaj DVD v USA   $39,366,970 //počet   predaných kusov 2,205,628║   veľmi som na to chcel ísť   do kina ale v kine by som pri   tom asi odkvacol, prvá   hodinka otras, spieva sa tu   skoro nonstop, a keby to boli   aspoň chytľavé choráli ale   tu to príde ako filmové   utrpenie, Tom Hooper ďalší   neskonale precenení režisér   /40%/
Karius
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 30.7.2020
Musím říct, že do   hlavních rolích muzikálu,   rozhodně neměli volit   drsňáky Crowea nebo   Jackmana. Ani jeden se vůbec   nehodí na nějakýho   operního pěvce. Vydržel   jsem na to koukat jen chvíli,   protože mi to rvalo uši. A   taky v mých očích oba   klesali rychleji, jak penis po   orgasmu. Mám je oba za dobré   herce, kteří umí zahrát   ledacos, ale tohle se nedalo.   Od odpadu to zachránila pouze   jejich účast a kostýmy.   Filmařskou kvalitu soudit   nemohu, nedalo se na to   koukat. 20%

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih159553minih159553Red Notice (2020) 
Red Notice n
minih39314minih39314Vánoční skřítek (2003) 
Elf n
minih77404minih77404Air terjun pengantin (2009) 
Air terjun pengantin n
minih182097minih182097Honeydew (2020) 
Honeydew n
minih50813minih50813Kočár pro princeznu (1984) [TV film] 
Kočár pro princeznu n
minih42258minih42258Hejkalka (1998) [TV hra] 
n
minih13022minih13022Můj brácha má prima bráchu (1975) 
Můj brácha má prima bráchu n
minih48655minih48655Sexy 40 (2009) 
The Rebound n
minih85607minih85607Nespoutaný Django (2012) 
Django Unchained n
minih121958minih121958Kouzlo měsíčního svitu (2014) 
Magic in the Moonlight n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Les Miserables (2010) [TV divadelní představení]

 Les Miserables (2010) [TV divadelní představení]
Les Miserables n
Les Misérables in Concert: The 25th Anniversary
Žánr: muzikál / drama
Země: Velká Británie
Režie: Nick Morris

(jiná verze filmu)

Bídníci (2000) [TV minisérie]

 Bídníci (2000) [TV minisérie]
Bídníci n
Les Misérables
Žánr: drama
Země: Francie / Španělsko / Itálie / Spolková republika Německo
Režie: Josée Dayan

(pokračování)

Bídníci (1998)

 Bídníci (1998)
Bídníci n
Les Misérables
Žánr: historický / drama
Země: Spojené státy americké / Spolková republika Německo / Velká Británie
Režie: Bille August

(jiná verze filmu)

Les Miserables (1995)

 Les Miserables (1995)
Les Miserables n
 
Žánr: muzikál
Země: Velká Británie
Režie: Alain Boublil

(jiná verze filmu)

Bídníci (1982) [TV minisérie]

 Bídníci (1982) [TV minisérie]
Bídníci n
Les Misérables
Žánr: drama / historický
Země: Francie / NSR
Režie: Robert Hossein

(jiná verze filmu)

Bídníci (1978) [TV film]

 Bídníci (1978) [TV film]
Bídníci n
Les Miserables
Žánr: historický / drama
Země: Velká Británie
Režie: Glenn Jordan

(jiná verze filmu)

Bídníci (1958)

 Bídníci (1958)
Bídníci n
Les Misérables
Žánr: drama / historický
Země: Francie / NDR / Itálie
Režie: Jean-Paul Le Chanois

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190497
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376364
Obsahů a biografií: 178200

Poslední komentáře

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10

Tomorrow (1972)

Tomorrow
Citlivě napsaný scénář   podle skvělé literární   předlohy Williama Faulknera,   výborně vybrané exteriéry,   precizně vedená kamera a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Čaroděj ze země Oz (1939)

Čaroděj ze země Oz
Skoukl jsem ze zvědavosti,   protože je tento snímek   často zmiňován jako   legendární počin. No na   jednu stranu hrozná   ptákovina, na druhou mě to   celkem chytlo a bavilo:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Lucy (2014) [2k digital]

Lucy
Koukatelné akční sci-fi.   Člověk o tom nesmí moc   přemýšlet a pak je to   rychle plynoucí sci-fi   příběh.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Patnácté léto (1994) [TV film]

Patnácté léto
Tak já mám asi zcela jiné   představy o humoru   všeobecně. A o komediích   také. Zde se hodinu a něco   koukáme na hádky a řev. To   je vše. více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 2 / 10