Duben
ohodnotit

Beze mě: Šest tváří Boba Dylana

I'm Not There

Další název:
Partička B. D.
Žánr:
Rok:
2007
Délka:
135 minut
„Zamyšlení nad ţivotem Boba Dylana, ve kterém uslyšíme šest lidí hovořit o různých aspektech umělcova ţivota a jeho tvorby.“

Obsah filmu Beze mě: Šest tváří Boba Dylana

 
Je vůbec možné, aby tradiční lineární vyprávěcí struktura a klasický formát životopisu dokázaly vypovědět o všech aspektech jednoho života a všech tvářích jedné velké osobnosti? Záporná odpověď na tuto otázku dovedla režiséra a scenáristu Todda Haynese k ojedinělému konceptu, jímž podal impresi klíčových desetiletí z života ikonického zpěváka Boba Dylana. Životní příběh je zde rozbit na malé střípky, z nich dohromady vyvstává barvitá mozaika. Jednotlivé podoby ústřední postavy, jež se odlišují pohledem na svět, definicí sama sebe i společenskou maskou ukazovanou navenek, ztvárnily herecké osobnosti odlišného věku, pohlaví, rasy i...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Beze mě: Šest tváří Boba Dylana >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

jamesek
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.4.2012
tak takovou biografii nepřeju ani takovýmu   praštěnci jako je dylan. vůbec jsem to   nepochopil, že sem toho viděl přes polovinu,   tak za to může černá hvězda zařící ze tmy   - woody. nečekal jsem klasiku, čekal ale život,   dočkal se jen marnosti. napadá mě jen to   známé - "dylana může hrát kdokoli,   protože to zahraje vždycky líp než   on."
jen to kouzlo tomu bude chybět chtělo   by se dodat.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.3.2012
Tušila jsem, že tento film nebude dobrá volba.   Varováním měly být moje dvě předchozí   neblahé zkušenosti s Toddem Haynesem a taky dost   lhostejný postoj k tvorbě i osobě Boba Dylana.   Naopak lákadlem se stala přítomnost mých   hereckých oblíbenců a netradiční ztvárnění   jedné osoby šesti protagonisty, navíc značně   odlišnými, z nichž jeden Dylan je dokonce   žena. Výsledkem byl totální chaos v mé   hlavě, který jsem se průběžně snažila   rovnat a třídit, místy jsem už už jásala,   že vím, která bije, ale vzápětí mě   události vrhly zpět do chaosu a blažené   nevědomosti. Z toho plyne, že pokud bych chtěla   porozumět a film si užít, nebylo by to zadarmo.   Asi bych si musela pustit pár cédéček,   přečíst nějakou tu životopisnou knihu a   poshánět tak půl tuctu filmů, na které se zde   odkazuje.
lucymat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.1.2012
Vážení, tleskám. O Bobovi nevím ani fň a jak   se ukázalo, i jeho hudbou netknutý člověk si   může film neuvěřitelně užít. Forma I'm Not   There působí nesmírně originálně a svěže.   Každá ze šesti postav, ať to byli provaření   herci, nebo nová svěží krev, ztvárnila   nějakou část Bobova charakteru a všichni tak   ukázali na mnohovrstevnatost každého z nás.   Občas sice dokumentární vstupy působily   rušivě, ale protože jich bylo jen pár a   vteřinově byly přijatelné, dá se to snímku   odpustit... a ten hudební podkres... "Folk   nevymře, ale je mrtvý..."
Akana
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.2.2010
Už jen odvaha pustit se do biografie takové   milionkrát ze všech stran rozebírané osobnosti   zaslouží uznalé pokývání hlavou. Navíc Todd   Haynes rezignoval na klasickou životopisnou   přímočarost a vykročil cestou experimentu. Jak   taky jinak v případě Boba Dylana, který se   nikdy nedal lapit černobílými   charakteristikami. To potvrzuje i tenhle film nebo   spíš rozmáchlá mozaika různých stránek jeho   osobnosti a různých etap jeho kariéry a   vývoje. Mladý Dylan mystifikující, Dylan   rebelující, Dylan arogantní, cynický ale i   Dylan křehký, dětsky okouzlený, pochybující   atd. Akcent, aspoň jak mě se zdá, je kladený   na neustálou snahu vyvléknout se ze   zjednodušujících představ, které si o něm   veřejnost vytvářela. Snažil se prostě být   vždycky jinde (I´m not there), než kde ho   chtěli lidi mít. Co se týče herců, kteří se   na tomhle nevšedním portrétu podíleli, jsou   bez vyjímky skvělí, ani se mi nechce někoho   vyzdvihovat (no dobře, tak asi Cate Blanchet).   Výborně se podařilo evokovat atmosféru   jednotlivých období. Fanoušky Sonic Youth zase   potěší kratičký výstup Kim Gordon a cover   titulní písně. Chápu ale, že pro člověka,   který nemá aspoň základní přehled o životě   Boba Dylana, bude film asi dost chaotický a asi i   nezáživný. Já sice nejsem žádný dylanolog,   ale tahle jízda se mi moc líbila.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.11.2008
Když jsem se dozvěděl, že se jedná o snímek   kde bude hrát šest herců Boba Dylana opravdu   mě zajímalo jak to chce režisér zrealizovat.   Nápad to je vskutku zajímavý a režisér film   pojal opravdu zajímavým způsobem. Je zde šest   herců, které předvádějí různé dekády   tohoto legendárního zpěváka. Je zde   černošksý kluk, který prezentuje Dylanovo   mladí a pak tu máme několik dalších herců   (včetně Cate Blanchett), kteří nám   předvádějí jeho bouřlivý život plný drog a   životních krizí. Režisér dostal k ruce   výborné herce a celý film natočel opravdu   zručně avšak pro "normálního"   diváka velice složitě. Film se odehrává na   přeskáčku a divák se v něm může velice   snadno ztratit. Já osobně se nepovažuji za   odborníka na Dylanův život a ve chvíli kdy se   ve filmu objeví postava Richarda Gerea jsem se   začal docela nudit a jeho postavu jsem   nepochopil. Kvůli tomu jsem začal na chvíli   uvažovat o nižším hodnocení ale režisérův   přístup k natáčení tohoto experimentálního   díla, skvělé herecké výkony a výborné   Dylanovi písně, které vyvrcholí mojí   oblíbenou "Like a rolling stones" mě   přesvědčili o tom, že se jedná o vyjímečný   a hodně povedený film.
Mary.Elwood
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.8.2008
Moc pěkný biografický snímek naplněný   plejádou známých herců.Nejvíce se mi líbila   samozřejmě moje favoritka Cate Blanchett,která   vždy dokáže překvapit a ohromit vážně   nevím jak to dělá. Nádherný portrét Boba   Dylana.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.3.2008
I\m not There neni biografický snímek jak ho   zname, ale surrealistický odraz Dylanova života   z různého úhlu a perspektiv. Dylanova hudba a   Haynesův osobitý rukopis, vybocuji od běžných   tvoreb, že nemůže oslovit každého.   Neposluchači a neznalci Boba Dylana budou mít   poněkud konfúzní dojmy. Všímejte si   stylistických detailů a Cate Banchett, která   byla v plném slova smyslu dokonalá... Todd   Haynes je umělec.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih43318minih43318Lady Snowblood (1973) 
Shurayukihime n
minih49110minih49110Zombieland (2009) 
Zombieland n
minih37169minih37169Medvědí bratři (2003) 
Brother Bear n
minih48229minih48229Výměna (2008) 
Changeling n
minih8689minih8689Hráči (1998) 
Rounders n
minih38756minih38756Bathory (2008) 
Bathory n
minih39484minih39484Ostrov (2005) 
The Island n
minih40241minih40241Ráj hned teď (2005) 
Paradise Now n
minih44827minih44827Lovci pokladů: Kniha tajemství (2007) 
National Treasure: The Book of Secrets n
minih37074minih37074Zvrácený (2002) 
Irréversible n


Hodnocení:n12345678910
Todd HaynesBeze mě: Šest tváří Boba Dylana (2007)Beze mě: Šest tváří Boba Dylana (2007)Beze mě: Šest tváří Boba Dylana (2007)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376379
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10