Duben
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Berlínský syndrom
POZOR, SPOILER

Mladá a hezká fotografka Clare Havelová přicestovala do Berlína až z Austrálie. Potlouká se městem a fotí. Večer vyleze na střechu, kde již sedí parta mladých. Clare si s nimi popije a druhý den se opět toulá městem. A pak narazí na Andiho Wernera. Tomu se dívenka líbí, a tak jí dělá průvodce i tam, kde normální turista nejde. Ten večer spí ještě každý u sebe. Při dalším setkání ji Andi pozve k sobě do bytu. Dům je to ošklivý, ale byt vypadá dobře. Kolem nejsou žádní sousedé, takže je zde klid. Jasně, že si spolu ti dva užijí sexu.

Andi je učitel a zdá se, že po něm pokukuje žákyně Franka. Nu co, věk na to má. Mezitím co je on ve škole, zjistí Clare, že je v bytě zamčená. Přesto si však s Andim opět užije, ale pak znovu zjistí, že je zamčeno. Andi byl jen na nákup, ale Clare to již začíná vrtat hlavou. Později, když však odmítá odemknout, dostane hysterický záchvat a zaútočí na něj. Je však velmi hladce a rychle přemožena.
Andi ji zanechává připoutanou k posteli a rozváže ji až po příchodu. Mimo potravin přinesl i puzzle, a když jej později skládají, přišpendlí mu Clare ruku ke stolu šroubovákem. Její následný útěk končí u dveří ze dvora.

Ve škole Andi až příliš pozoruje Franku. V tělocviku. A ta se domnívá, že o ni má zájem. Proto jej navštíví doma, ale nedostane se dovnitř, Andi ji nechá stát na chodbě. Navíc jí dá najevo, že nemá zájem.

Podle drobností a maličkostí Clare usuzuje, že zde není první dívkou.

Andi opět navštěvuje otce, jako již několikrát, ale nalézá jej mrtvého. Když to později sdělí Clare, nijak se jí to nedotkne, protože jej neznala. Zato si opět s Andim užije sex.

Jsou Vánoce a Andi ji bere ven do lesa. Zde potkají nějakou rodinu a Clare se opět pokusí o záchranu. Opět to nevyjde.

Po oslavách Silvestra Clare zpozoruje někoho naproti v domě. Podaří se jí přilákat jej ke dveřím, ale to už je zde i Andi a muže zabije.

Další pokus provede Clare tak, že do opraveného sešitu zastrčí fotografii svázané a ztýrané dívky. Franka to pochopí, ale fotka jí vypadne ve škole na zem. Zde je nalezena žáky a Andim zabavena. Ten také pochopil, oč jde, a šílenou rychlostí se řítí do svého bytu, aby zabránil France v osvobození Clary.

Bude to závod o život...


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Berlínský syndrom
Australská fotografka Clare prožívá na dovolené v Berlíně vášnivý románek. Zpočátku pozorný Andi ale není tím, za koho se vydává. Když se Clare jednoho rána probudí sama zamčená v cizím bytě, musí se postavit posedlému muži, který má jasný cíl. Mysteriózní drama s hororovými prvky australské režisérky Cate Shortland je filmová variace na vztah mezi únoscem a rukojmím v dnešním Berlíně.

Zdroj: Febiofest


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190547
Osobností: 697845
Fotografií: 763969
Plakátů: 376572
Obsahů a biografií: 178276

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10