Beneath the Darkness (2011)

Beneath the Darkness
61.4 %
 
 
    Žánr: thriller
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 96 min.
Ely Vaughn je jedním z pilířů společnosti v malém městě Smithville v Texasu. Vlastní zde pohřební ústav a patřičné úcty se mu dostalo už na střední škole. Avšak od tragické smrti jeho ženy (před dvěma roky) se před svými sousedy uzavřel, zatímco místní mládež o něm začala šířit historky ověnčené nadpřirozenem, které je údajně spjato s jeho sídlem a pohřebním ústavem.

Když se přátelé ze střední školy (Travis, Abby, Brian a Danny) rozhodnou zjistit, co je na těch pověstech pravdy, nestihnou se divit. V okně Elyova sídla spatří údajně truchlícího vdovce, jak tančí s tajemnou ženou. To probudí jejich zvědavost. Všichni čtyři si počkají, až Ely opustí své sídlo, a pak proklouznou dovnitř. Tam ale naleznou více než by mohli očekávat. Odhalí skutečnou identitu neznámé ženy a další dlouho skrytá tajemství. Avšak dříve než stačí dům opustit, vrátí se Ely a nemile je překvapí. Travis s hrůzou sleduje, jak údajně bezúhonný občan brutálně zavraždí Dannyho a později bez problémů přesvědčí policii, že to byla nehoda.

Protože nechce nechat vraha svého přítele nepotrestaného, požádá Travis o pomoc Abby. Má v úmyslu se znovu vydat do Vaughnova domu, ale i tentokrát Elyho podcení. Ten nehodlá dopustit, aby se jeho tajemství dočkala odhalení. Nastraží jim tedy pasti a úspěšně. Zraněný Travis se dá na útěk a Abby zmizí. Přes veškerou snahu se ale Travisovi nepodaří úřady přesvědčit, že je Abby ve smrtelném nebezpečí. Ocitá se tak zcela sám v boji se lstivým zabijákem, který nemá co ztratit.  Autor: Yontalcar

režie:
Martin Guigui
 
 
hraje:
Dennis Quaid (Ely), Tony Oller (Travis), Aimee Teegarden (Abby), Stephen Lunsford (Brian), Devon Werkheiser (Danny), Brett Cullen (seržant Nickerson), Dahlia Waingort (paní Mooreová), Wilbur Penn (důstojník Wainright), Amber Bartlett (Rosemary), Sydney Barrosse (Carolyn), Conrad Gonzales (důstojník Alvarez), David Christopher (Sovic), Gabriel Folse (Russell), Melody Chase (Elaine), Cameron Banfield (Collin), Richard Dillard (doktor), Timothy Fall (Jack), Connor James (mladý Travis), Steve Larkin (rabín), Paige Creswell (spolužačka), Annie Eileen (spolužačka), Helen Ingham (Dannyho matka), Davi Jay (Ruben), Cheryl Chin (sestřička Josie)
 
 
scénář:
Bruce Wilkinson
 
 
kamera:
Massimo Zeri
 
 
hudba:
Geoff Zanelli
 
 
kostýmy:
Amy Maner
 
 
střih:
Eric Potter
 
 
zvuk:
Misty Conn, Benjamin Lowry
 
 
koproducent:
Brett Cullen
 
 
koordinátor kaskadérů:
H. Charles Parrish
 
 
výkonný producent:
Bruce Wilkinson, Scott Mednick
 
 
producent:
Ronnie D. Clemmer
 
 
kaskadér:
Elliot Kahn, Jeff Schwan
 
 
rekvizity:
Marcus LaPorte
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.