Ben X (2007)

Ben X
75.7 %
 
 
    Žánr: drama
    Země: Belgie / Nizozemsko
    Délka: 93 min.
„Odvaž se všeho. Každý konec je začátkem. Odvaha je všechno.“
Ben je jiný než ostatní. Trpí určitou formou autismu, která mu brání správně prožívat pocity. Všechno vidí objektivně a klade si otázky na věci, které lidé neřeší, protože jim přijdou přirozené. Proč lidé říkávají: Sladké sny? Dobré ráno? Co když není dobré?
Ve škole mu spoležáci ubližují, ponižují ho, šikanují. Ben se nebrání. Je tak zoufalý, že si dělá poznámky na 101 zůsobů, jak se zabít.
V počítačové hře Archlord avidly je snadné se bránit. Prostě zabít toho, kdo vám chce ublížit. Jediný člověk, který mu rozumí je dívka z jeho hry- Scarlite, která je rozhodnutá mu pomoc a přijede za Benem. Ten ale nemá dost odvahy oslovit jí. Vžyť nikdy nemluví.
Ben se rozhodne zemřít. Pro lidi, kteří ho šikanovali natočí video o své smrti. Ti konečně najdou svědomí a stud. Ve skutečnosti se Ben odstěhuje se svou rodinou daleko od všeho, kde může být i se svou Scarlite. I když jí vidí jen on sám.  Autor: Acutake

režie:
Nic Balthazar
 
 
hraje:
Greg Timmermans (Ben), Johan Heldenbergh (učitel náboženství), Marijke Pinoy (matka), Jakob Beks (učitel), Maarten Claeyssens (Desmet), Katrien Pierlet (Kleuterjuf), Cesar De Sutter (Jonas), Gilles De Schrijver (Coppola), Koen De Sutter (Oogarts), Titus De Voogdt (Bogaert), Pol Goossen (otec), Michel Bauwens (Oorarts), An Van Gijsegem (Maaike), Ron Cornet (ředitel školy), Wim Vandekeybus (policista), Tania Van der Sanden (Sabine), Dirk van Dijck, Koen van Impe (policista), Laura Verlinden (Scarlite)
 
 
scénář:
Nic Balthazar
 
 
střih:
Philippe Ravoet
 
 
producent:
Erwin Provoost
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.