Bažanti kontra Dracula (1980)

Bažanti kontra Dracula (Les Charlots contre Dracula)
60.7 %
 
 

Les Charlots contre Dracula

Další název: Les Charlots kontra Drakula (SK)

    Žánr: komedie
    Země: Francie
    Délka: 84 min.
POZOR SPOILER!

V jednom sídle v Transylvánii žije hraběnka Drákulová s malým Drákulátkem. Dítě odmítá jíst a neustále chce otcův lektvar. Ale ten nemůže, matka mu jej nechce dát. Každý, kdo se lahvičky dotkne, zkamení. Může ji vzít jen ona, nebo někdo, kdo vypadá jako ona. A pak, jednoho dne se Drákulová odebere do Země stínů a má to za sebou.

Po třiceti a půl letech mladý Drákula shání ženu, která je matce podobná a která by mu lahvičku podala. Přicházejí za ním lidé s fotografiemi žen a on tyto lidi hned nechává zkamenět. Jednoho dne za ním přijde muž, detektiv Gaston Lepope s tou pravou fotkou. Ona žena je v Paříži, a tak muž dostává příkaz ji k Drákulovi dopravit.

Tato dáma sluje Ariane a má starožitnictví. Zaměstnává zde tři mládence, Phila, Gérarda a Jeanna. Phil je její snoubenec. Gaston se ji snaží přemluvit, aby s ním jela do Rumunska, ale ona odmítá a tak ji prostě unese. Trojlístek jej okamžitě pronásleduje a to ve vlaku a pak i pěšky. Ariane Gastonovi utekla, nebo spíše kůň, který táhl pohřebák s rakví, ve které spala. A tak se setkává s Philem a ostatními. Chvíli bojují o přežití v lese a pak narazí na Drákulovo sídlo, aniž to vědí. Jsou jeho sluhou Igorem vpuštěni dovnitř. Povečeří spolu a jsou v pohodě, jen Ariane je unavená a usne. Ale teprve v noci toho Drákula využije a unese ji. Ona mu konečně podá vytouženou lahvičku a on se z ní napije. Tím se z něj teprve stane upír se vším všudy. A začíná boj…  Autor: Pitryx

režie:
Jean-Pierre Desagnat, Jean-Pierre Vergne (NEUVEDEN)
 
 
hraje:
Gérard Filipelli (Phil), Gérard Rinaldi (Gérard), Jean Sarrus (Jean), Andreas Voutsinas (hrabě Dracula), Gérard Jugnot (Gaston Lepope), Amélie Prevost (Ariane), Michel Duplaix (komisař), Dora Doll (komisařka Gluck), Jacques Nolot, Jacques Ramade, Jacqueline Alexandre (uškrcená), Eugène Berthier (oholený muž), Jean-Pierre Elga (Elic), Marc Henry (ilegální cestující), Tomas Hnevsa (silák), François Maisongrosse (taxikář), Vincent Martin (Igor), Alain Mercier (Sosie Lepope), Romain Soler (Dracounet), Maria Verdi (Bertha)
 
 
námět:
Stéphan Holmes
 
 
scénář:
Jean-Pierre Desagnat, Gérard Filipelli, Olivier Mergault, Fernand Pluot, Gérard Rinaldi, Jean Sarrus
 
 
kamera:
Ramón F. Suárez
 
 
střih:
Michel Lewin
 
 
zvuk:
Pierre Befve
 
 
dabing:
Jan Přeučil (hrabě Dracula), Václav Knop (Gaston Lepope), Renáta Doleželová (Arianne), Otto Rošetzký (Igor), Zdeněk Hess, Michal Bürger, Marcela Nohýnková, Martin Sobotka (Jean), Filip Švarc (Phil), Svatopluk Schuller (Gérard), Radek Novotný, Mário Kubec (titulky)
 
 
asistent režie:
Alain Maline
 
 
producent:
Véra Belmont, Jacques Dorfmann
 
 
kaskadér:
Claude Carliez
 
 
překlad:
Jana Hobsová
 
 
režie českého znění:
Mário Kubec (+ dialogy TV Prima © 1997)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.