Duben
ohodnotit

Bakaláři [TV cyklus]

Jak jsem se znovu zamiloval do své ženy (1980) - 2. díl (9. série)

Další název:
Bakaláři 1980: Jak jsem se znovu zamiloval do své ženy; Košile; Zabijačka; Abiturientský večírek
Rok:
1980
„Cyklus malých příběhů ze života podle námětů televizních diváků, tentokrát v příbězích Košile, Zabijačka a Abiturientský večírek.“

Komentáře k filmu Jak jsem se znovu zamiloval do své ženy

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.3.2017
povídka ´Zabijačka´

Takhle kdyby to   šlo i ve skutečném   životě. Mladé páry a   zvláště před svatbou se   dokáží rozhádat kvůli   každé maličkosti, ale jde   hlavně o to si odpustit a pro   někoho udělat ten první   krok. A to umí skutečně jen   zamilovaný člověk a to i   přes chybu, jakou udělal.   Povídka je vynikající po   všech směrech. Povedený   scénář, herecké výkony,   výprava i živost příběhu.   Příjemná povídková   podívaná, která může i   inspirovat.

povídka ´Košile´

Povídka svým   námětem sice ze života je,   ale ne chování postav.   Takhle poklidné soužití   páru po rozvodu žijící   stále ve společné   domácnosti neprobíhá ani   dnes a neprobíhal ani tehdy.   Povídka však svým   vyzněním a moralitou   poukazuje hlavně na fakt, že   rozvody nejvíce odnášejí   především děti. Problém   jak jim vysvětlit to či ono,   jak se před nimi chovat atd.,   atd. Sice se tím nikdo   stejně nepoučí, ale jako   příběh o odpuštění a   manželskému návratu je   příhodný.

povídka ´Abiturientský   večírek´

Povídka poukazující na   fakt, že byť se dva   rozejdou, ještě to nemusí   znamenat, že by se k sobě   měli v budoucnu chovat nějak   nepřátelsky. A to   samozřejmě také nemusí   znamenat, že by se k sobě   také někdy mohli vrátit.   Ano, i takové situace se   stávají. Příběh jako   televizní inscenace nevypadá   vlivem výborného herectví   Radoslava Brzobohatýho a Jany   Hlaváčové a přirozeného   baviče Josefa Dvořáka nijak   špatně. Ale bohužel, nijak   v paměti neutkví.
curil
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.3.2018
k povídce "Košile"
Trochu smutný příběh,   který má ale oporu v   nepříjemné pravdě.   Tentokrát všechno dopadne   dobře, což je ale ve   skutečnosti světlá   vyjímka. Alkoholika v rodině   si představuje většina   lidí jinak, než jako   vyfiknutého intoše s   rozumným uvažováním. Ten   druhý většinou přijde   domů a pokud nenajde další   pitivo, rozfláká nábytek a   seřeže matku i děti na   jednu hromadu. Jiří   Štěpnička byl ve své době   dobrý herec a kdyby si   odpustil toho Klému, dotáhl   by to dál.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10