Ať žije rovnoprávnost! (1973) [TV epizoda]

Ať žije rovnoprávnost!
76.7 %
 
 

Další název: Bakaláři vědy manželské: Ať žije rovnoprávnost!; Nádobí; Výlet; Vajíčka

    Žánr: komedie / povídkový / příběh
    Země: Československo
    Délka: 58 min.
„Cyklus malých příběhů ze života podle námětů televizních diváků, tentokrát v příbězích Nádobí, Výlet a Vajíčka.“
povídka Vajíčka

Kadeřnici Mileně (Jana Štěpánková) si kolegyňky stěžují, že jejich mužové se pravidelně scházejí v hospůdce U Labutě a také ji poví, ať se moc neraduje - ten její Olda (Ilja Prachař), ten tam také chodí. Staví se rovněž v kadeřnictví za ní tetička, která jí donese 40 čerstvých vajíček. Doma dojde k drobnému sporu, Milena se muži nabídne, že půjde s ním do hospody a on se zhrozí, vždyť by se mu všichni chechtali. Tedy půjde sama a vezme si s sebou košík s vajíčky. Jednu chvíli je hospoda celá její, v tu chvíli jí manžel vytáhne z kabátu peněženku a poštve na ni hostinského, že ta ženská zřejmě nemá peníze, ať ji zkontroluje. Jasně že peníze nemá, ale s hostinským (Vladimír Menšík) se domluví, že bude platit piva vajíčky. A to už je i na Oldu hodně, bouřící hospoda, podporuje ženu, ale když opilým chlapům řekne, že jsou všichni chlapi stejní, je zle. Hostinský ji vykazuje z lokálu a zasáhne i její muž Olda...

povídka Výlet

Vašek se s manželkou a s dítětem nastěhoval do domu teprve před měsícem, jednoho dne správce domu přiveze kočár s dítětem s tím, že manžel si zřejmě zapomněl dcerku vyzvednout a raději s kamarády šel po práci na pivo. Dojde k hádce, kde mu žena málem rozbila hlavu kytarou. Druhý den brzy vstane a nachystá se na dvoudenní výlet, ať se táta o dítě také postará. Ale skončí na pavlači u souseda, kde přes okno sleduje, co dělá její manžel, kterému posílá vzkazy přes souseda. Vašek nezklame, kaši nespálí, dítěti navlíkne čepičku, ale zjistí, že Vašek, který slušně hraje na kytaru, naváže kontakt se sousedem, který umí hrát na klavír.

Hlavní role zahráli Růžena Merunková, Oldřich Nový, Ladislav Mrkvička a Vladimír Menšík.  Autor: jarda53

režie:
Jaroslav Dudek
 
 
hraje:
Jana Dítětová (povídka Nádobí – Lída), Josef Bláha (povídka Nádobí – Jiří, Lídin manžel), Věra Bublíková (povídka Nádobí – Jarmilka, Lídina sousedka), Vladimír Menšík (povídka Nádobí - Vojtěch, Jarmilčin manžel / povídka Výlet - správce / povídka Vajíčka - číšník u Labutě), Růžena Merunková (povídka Výlet – Růžena, mladá maminka), Ladislav Mrkvička (povídka Výlet – Vašek, Růženin muž), Oldřich Nový (povídka Výlet – ovdovělý soused klavírista), Jana Štěpánková (povídka Vajíčka – kadeřnice Milena), Ilja Prachař (povídka Vajíčka – Olda, Milenin manžel), Ljuba Benešová (povídka Vajíčka - zákaznice v kadeřnictví), Ludmila Roubíková (povídka Vajíčka - teta z Poříčí), Zdeněk Řehoř (povídka Vajíčka - štamgast Sedláček), Lubomír Kostelka (povídka Vajíčka - štamgast), Vladimír Bičík (povídka Vajíčka - štamgast), Zdeněk Kutil (povídka Vajíčka - štamgast)
 
 
scénář:
Jaroslav Dietl
 
 
kamera:
Jindřich Novotný
 
 
hudba:
Luboš Fišer
 
 
účinkuje:
Vladimír Menšík (průvodce pořadem), Libuše Pospíšilová (průvodkyně pořadem)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.