Babovřesky 3 (2015)

Babovřesky 3
55.2 %
 
 
    Žánr: komedie
    Země: Česká republika
    Premiéra v ČR: 22.1.2015        
    Délka: 103 min.
Letní komedie Zdeňka Trošky je úsměvným obrázkem ze života v současné vesnici, která s nadhledem a komediální nadsázkou, tak trochu v duchu Slunce, seno, sleduje kupící se nedorozumění a souhry náhod, které pořádně zamotají hlavu jejím obyvatelům. V příběhu nechybí láska, žárlivost, závist, intriky a zejména vtipné okamžiky, v nichž se někteří i najdou.

Příběh začíná tam, kde druhý díl skončil: Horáčková vybíhá z domu naproti mladé dámě, která přijela do Babovřesek. Místní drbny, které se sběhly na náves, v ní poznaly sestru Glorii. Ta se (po vzoru faráře Petra) rozhodla vystoupit z řádu a zůstat v Babovřeskách.
Zápletka se točí okolo pomsty starosty Stehlíka a místních chasníků Horáčkové... do vesnice se vrací kontrolor Dodo. Není sám, přijíždí s ním jeho manželka, která Stehlíkovi zajistí dotaci, díky níž starosta může poslat všech sedm místních drben k moři... Akce „likvidace bab“ začíná.
A nad tím vší bdí nový farář, který přijel do vesnice nahradit páter Petra....

zdroj: Falcon

režie:
Zdeněk Troška
 
 
hraje:
Pavel Kikinčuk (starosta Stehlík), Lucie Vondráčková (Ivanka), Jana Synková (paní Horáčková), Tereza Bebarová (profesorka, doktorka Dobromila Dočistilová, kandidátka věd), Tomáš Trapl (farář Zbygniew Krapuščinski), Veronika Žilková (starostová), Jan Kuželka (hostinský), Radek Zima (Robert), Petr Polák (Karel), Pavla Bečková (sestra Glorie), Lukáš Langmajer (Petr Šoustal), Bronislav Kotiš (Dobroslav Dočistil), Kamila Kikinčuková (Kamila), Miriam Kantorková (hospodyně u pátera), Jarmila Bursová (babka Jarmilka ), Jana Altmannová (Anda), Jindřiška Kikinčuková (babka Božena Němcová ), Jiří Pecha (dědek Venda), Taťana Krchovová (Táňa), Lucie Bílá (cikánka Aranka), Veronika Novotná, Jaroslav Čermák (Jirka), Růžena Havlová (babka Borovková ), Anastázie Perlíková ( babka Fandy ), Jaroslava Ulrichová (babka Jaruš ), Iva Malátová (Iva)
 
 
kamera:
Ervín Sanders
 
 
střih:
Dalibor Lipský, LS Film production
 
 
asistent kamery:
Petr Zavřel (ostřič)
 
 
pomocná režie:
Marek Kališ
 
 
fotograf:
Vojtěch Resler
 
 
výkonný producent:
Michaela Flenerová
 
 
producent:
Michaela Flenerová, Dana Voláková
 
 
asistent zvuku:
Zdeněk Vlk
 
 
vrchní osvětlovač:
Stanislav Klika
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.