Jeden svět
ohodnotit

Až na krev

There Will be Blood

Další název:
Oil! / Čierna krv (SK)
Rok:
2007
Délka:
158 minut
Premiéra v ČR:
27.3.2008
„Když se ambice snoubí s vírou..“

Komentáře k filmu Až na krev

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 26
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.10.2015
To byla asi zkrácená verze   Dallasu ne?? A taky pokus   napodobit dva snímky   (hádejte které), když je   tam prvních skoro patnáct   minut bez mluvení. V každém   případě jsem ty kecy o   naftě vydržel poslouchat   tři čtvrti hodiny a sáhl po   rychloposuvu. A dobře jsem   učinil, protože nuda to byla   úděsná. Co jsou platní   dobří herci, když je děj   stále totéž s malými   odbočkami. Ne, tohle opravdu   nebylo pro mě a pokusím se   příště těmto paskvilům   vyhnout. Snad jen hudba stála   za to, ale mohla být někdy   jinak načasována. Na sto   padesát minut je to ale velmi   málo. 2015102514435/15156
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.6.2010
Až na krev
Považuji se tak trochu za   ekologa a o těžbě ropy sem   nikdy moc nevěděl. O to   více mi pak přišel tento   film zajímavý. Příběh   sám o sobě se může zdát   mnohým nudný, já ale   nepocítil ani na minutku, kdy   bych si musel z dlouhé   chvíle hryzat nehty (a to   stopáž má přes dvě a půl   hodiny). O hlavním hrdinovi   DDL je známo, že své role   prožívá i mimo natáčení,   prostě se do nich tak vžije,   že kamera nekamera, prostě   je z něj ropný magnát.   Proto je pro něj Oskar,   Zlatý glóbus a ocenění   BAFTA za nejlepšího herce   plně zasloužené...
FLA
Hodnocení:
Přidáno: 15.12.2011
Mluvilo se o tom jako o   velkém výkonu Daniela   D.Lewise což uznávám,ale   opět problém pro   mě,šílená délka snímku a   nemůžu si pomoct občas   nuda.Paul Dano v roli kazatele   nebo co to mělo být,byl   dobrý.
Justik66
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.1.2008
Príbeh o rodine, lakomosti,   viere a rope ktorý sa   odohráva na prelome 19. a 20.   storočia okolo texaského   magnáta (Daniel Day-Lewis) na   začiatku obchodovania s   týmto "čiernym   zlatom".
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.6.2013
AŽ NA KREV

Životní příběh   ropného magnáta ve dva a   půl hodinové kostce. Přerod   jednoho obyčejného muže v   postavu, jehož bohem se stal   majetek a peníze.

Film má místy až   dokumentární charakter. Je   strohým vyprávěním bez   jakýchkoliv příkras.   Jedinou poezii, kterou tu   najdete, můžete objevit v   záběrech krajiny a v   neuvěřitelné atmosféře   tehdejší doby, která na   vás doslova dýchá z   každého kouta. Děj filmu je   zasazen do lokalit divokého   západu a do období, kdy   začala těžba ropy ve   velkém. Daniel Plainview je   muž, který se snaží uspět   v novém rozvíjejícím se   odvětví ekonomiky. Ve své   cestě za úspěchem   využívá dokonce i svého   syna, aby lépe vzbuzoval   důvěru lidí, od kterých   kupuje jejich půdu a zbavuje   je zdroje obživy. Tak   sledujeme postupný vzestup i   pád hlavního hrdiny.   Neuvěřitelným způsobem se   podařilo zachytit tu   bezbřehou touhu po úspěchu,   která se nezastaví před   ničím. Ale takových postav,   které se snaží vytěžit   něco z rodinné přízně a   touží se přiživit na   úspěchu druhých je tu víc.   Za všechny vyčnívá z řady   nevlastní bratr Henry. Jenže   lež má krátké nohy.   Postupně odhalujeme temná   zákoutí Danielovy duše, kde   se lež a zrada trestá   smrtí. Zrada falešného   bratra se mění v nedůvěru   k okolí a nakonec zůstává   samota. Poté, co syn   ohluchne, vzdává se Daniel i   jeho. Tak se mění člověk,   který má všechno a vlastně   nemá nic. Jen touhu mít víc   a ještě víc než mají ti   druzí.

Jako   protipól Danielovy cesty za   ziskem stojí náboženský   fanatismus mladého kněze   Eliho. Ve svém   přesvědčení využije Eli   všechny cesty k tomu, aby   donutil Daniela k pokoře   před jeho bohem, před jeho   církví, respektive   náboženskou sektou. A Daniel   je ochoten pro zisk obětovat   vše, poháněn obyčejnou   lidskou závistí, krůček od   vysněného snu zatne zuby,   podvolí se a popírá   všechno pro co dříve žil.   Vražda zůstane utajena a   vysněné potrubí chrlí ropu   víc a víc. Kdo seje vítr,   sklidí bouři – v   závěrečná satisfakci se   role obrátí a ďábelský   Daniel pokoří fanatického   kněze. Vítězství.   Vítězství samoty nad   životem. Daniel skončil.   Zvítězil jen proto, aby   zjistil, že už nemá pro co   žít.

Hlavní   roli neuvěřitelným   způsobem ztvárnil Daniel   Day-Lewis. Jeho skvělý   výkon byl po zásluze   odměněn soškou Oscara.   Day-Lewis se doslova   převtělil v člověka,   který je přísný ke svému   okolí, ale především sám   k sobě. Který nesleví ani o   píď ze svých plánů.   Všechna ocenění, kterých   se mu za tuto roli dostalo,   jsou zasloužená. Jenže   téměř rovnocenným   partnerem mu byl Paul Dano.   Ten zazářil zejména při   scéně vymítání ďábla,   kdy byl snad skutečně v   transu, tak věrohodná byla   jeho náboženská extáze.   Stejně věrohodně působil   při svých fanatických   kázáních. Jeho až dětsky   naivní obličejík ještě   umocnil zážitek z těchto   scén. Je s podivem, že na   Dana žádná cena nezůstala.  

Až na krev je   neobyčejný a velmi   zajímavý snímek, který   bezesporu stojí za   shlédnutí. Ale mně osobně   v něm chybí trocha lidskosti   a snaha o porozumění. V   každém člověku je přece   něco dobrého a v dobré   psychologické sondě by ten   lidský rozměr a snaha o   pochopení neměla chybět. V   tomto suchém a místy i   příliš zdlouhavém   vyprávění jsem jej   postrádala, což byla podle   mě jediná chybička na   kráse, která mi ovšem   brání k udělení plného   počtu bodů.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.4.2012
Skončil som
V prvom rade sa mi páči, že   príbeh nie je klasicky   sfilmovaná kniha, podľa   skutočnej udalosti alebo   remake. Nie. Je to Andersonova   robota, a blíži sa   absolútnej dokonalosti. Keď   som videl film prvý krát,   bol som šokovaný. Dosť dlho   mi nešiel z hlavy. Po druhom   zhiadnutí zhruba po roku je   to zasa podobné. A práve   zvláštne je to, že námet,   zameranie a umiestnenie filmu   nič nenapovedá, že pôjde   priam o kult. Dokonca som zo   začiatku nevedel, že ho   stvoril autor famóznej   Magnólie, až po prvom   zhliadnutí, keď som bol ním   nadšený a pátral som   troška po informáciach o   ňom viac. Samotný príbeh   vôbec nenasvedčuje, že   pôjde o niečo výnimočné,   už len ten začiatok.   Neznámy chlapík v púšti sa   vŕta v zemi a vyše 10 minút   nepadne slova. Avšak čo   potom nasleduje... Potom   nasleduje akási sága o   tvorbe olejárskeho impéria.   Z ničoho a to doslova.   Sledujeme v podstate hlavnú   líniu Daniela Plainviewa,   šikovného geodeta, ktorý   objavuje olej, skupuje pozemky   a rozšíruje svoje   podnikanie. Jeho postava sa   vyvíja dvoma smermi. Po   stránke materiálnej, je   neskutočne úspešný. Jeho   moc, vplyv a majetok narastá.   Po stránke morálnej a   duševnej jeho túžba po   úspechu, moci ho vnútorne   ničia, výsledkom čoho je   priam až chorobná   nenávisť, mizantropia a   nihilizmus. Čoraz väčšia   zatrpktnutosť hojne   podporovaná alkoholom. Má   takmer všetko, dosiahol skoro   všetko, ale akoby stratil   dušu, dobro, ľudskosť.   Ďalšou trocha menšou   postavou je fanatický pastor   Eli, takmer bizarná postava,   vodca akoby nejakej extrémne   okrajovej kresťanskej (asi)   sekty. Jeho výrazy, jeho   vyháňanie zlých duchov,   fanatizmus priam desia. Celý   film je pretkaný   negativizmom, nihilizmom a   skazenosťou. Ale je tu tretí   osud a to syn Daniela H.W.,   ktorý je akousi nádejou v   dobro. Možno to tak nebude   vyzerať, ale na konci divák   pochopí. Film napriek tomu,   že je pomerne dlhý a takmer   minimalistický, tak nenudí a   doslova vás pohltí, zovrie a   nepustí. Nemožno ešte   nespomenúť zo tri vrcholy.   Začnem od konca. Eliho   nútené priznanie (Som   falošný prorok a Boh je iba   povera), tu vidíme, čo   dokážu peniaze, i zaprieť   Otca. Ďalším to Eliho   bizarné vyhňanie zlých   duchov (Zadupem ťa do zeme,   ó áno, zlý duchu). A   najsilnejšia scéna je   zapálenie vŕtnej veže,   totálne vybičovaná   atmosféra najmä v noci, tá   mystika a do toho uhrančivá   šamansky ladená tribal   music, z ktorej budete mať   prazvláštne hypnotické   pocity. Zážitok. Apropo   hudba. Je fantastická, ale   nečakajte dáku klasiku, či   modernu alebo hit za hitom.   Nie. Úplne sa vymyká   štandardom, pôsobí dosť   depresívne a bizárne.   Každopádne k filmu patrí a   budete nadšení. Majstrovský   kúsok
enejčel
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.6.2014
A je tu další přehodnocený   film a že já už jich viděl   mraky! Přemýšlím, kde   začít s ostrou kritikou,   takže začneme od   začátku.
To, že se v   prvních 15ti minutách   nemluví, už napoví, že   tento film bude stát za   starou bačkoru. Příběh o   ropném magnátovi, který   dává přednost svému   úspěchu. než svým   nejbližším, jako   například synovi - je to   tvrdý příběh, který mohl   dopadnout slušně, jenže to   by se režie nesměl chopit   neumětel Anderson, který z   děje, jenž se mohl krásně   vejít do 90ti minut udělal   dvou a půl hodinovou sračku   plnou zbytečných a   protažených scén, které   příběhu filmu nic   nedají!

Snímek je respektivě o   záporákovi a režisér   samozřejmě chce, aby mu   divák fandil a přirostl mu k   srdci. Daniel Day-Lewis byla   správná herecká volba a   oscar zasloužený. To ano,   ale rozhodně jsem z jeho role   neměl pocit, že bych mu   fandil, či že bych si ho   oblíbyl. Spíš mi postava   Plainview vadila a byla mi i   ukradená a rozhodně mě   nezajímalo jak to s ním   dopadne. Spíš jsem si   oblíbil jeho syna H. W.,   který při jednom ropném   vrtu ohluchne. Spíše s touto   postavou soucítíte. Tuto   postavu v podání Dillona   Freasiera jsem litoval a   cítil určitou zášť vůči   jeho otci.

Další problémy celého   filmu je slabá výprava,   velká nezáživnost,   protažené nudné záběry a   slabá seznamka s postavami. V   příběhu jsem se   několikrát i ztratil a   vlastně díky FDB jsem   přišel na to, že Paul Dano   hrál vlastně dvě postavy.   Díky těmto problémům vás   film nebude bavit a rozhodně   nevydržíte se na něj   dodívat. já jsem film začal   časem přetáčet a   vyhledával scény, kde se   něco děje, ale tyto scény   se vyskytují pouze v druhé   polovině filmu, ta první je   zcela zabitá. Muzka není   špatná, ale šíleně mi   vadilo, když se konečně   začlo něco dít a oni do   toho pustili nějakou   nepříjemnou hudbu. Zrovna v   těchto sekvencích si mohli   tu hudbu odpustit.   Třešničkou na dortu této   Oscarové spatlaniny je konec,   který je na můj vkus   béčkově natočený.
Nedá se říct, že by   mě film zklamal, ale spíš   jsem se na něj těšil.   Hodnocení má film veliké a   pokud je opravdu tak dobrý,   jak tu psala většina   uživstelů, tak 2 a půl   hodiny dlouhý snímek bude   určitě správně využitý   čas, ale nebyl.

Snímek je podrůměrný.   Obsahuje spoustu nudných   sekvenců, které měly být   vystřiženy. Rozhodně si po   mém komentáři nemyslete,   že film bude pěkný.
Jedinými klady snímku   jsou Paul Dano, Daniel   Day-Lewis a hezká krajina.
Chrustyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.3.2008
Výborné drama se   strhujícím výkonem Daniela   Day-Lewise, zajímavou hudbou   a skvělou kamerou. Dlouho   jsem se rozhodoval mezi 4 a 5   hvězdami. Film totiž plyne   dost pomalu a občas mi   přišlo, že některé scény   mohly být i kratší nebo ve   filmu nemusely být vůbec. Na   druhou stranu má film dost   nezapomenutelných scén   (vzplanutí ropné věže,   poslední rozhovor s   nevlastním synem) opravdu   povedenou kameru, která se   vyžívá v dlouhých   nesestříhaných záběrech,   výborné herce a opravdu   zajímavou hudbu. Tudíž   dávám plný počet ale je to   spíše takových 90%.
Lynette
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.4.2012
Nudné a táhlé, přesto napínavé
Film byl docela dost   depresivní, hodně dlouhou   dobu jsem přemýšlela, zda   ho má cenu dokoukat či ne,   ale herecké výkony všech   herců, zejména Daniela   Day-Lewise byly tak   ohromující, že přesto, že   film byl vlastně jedna velká   nuda, přesto dokázal   upoutat. Beru tenhle film jako   takovou zajímavou   psychologickou sondu do duší   všech hrdinů filmu, zejména   egoistického ropného   magnáta a taktéž ve filmu   byly zajímavé poznatky   ohledně těžby ropy,   předtím jsem o ní   nevěděla nic a i když mě   tento obor nezajímá, tak   jsem se aspoň vědomostně   díky tomuto snímku trochu   obohatila. Venkovní   exteriéry nebyly zrovna moc   atraktivní, ale jak by také   mohly, když film byl o   těžbě ropy.8-) Hodnotím   8/10.
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.5.2008
Film sa zda neuveritelne nudny   az komorny s minimom   dialogov,ale opak je   pravdou!Strhujuci herecky   vykon D.D-Lewisa vas prikova   na stolicku az kym pribeh   neskonci.Je az neuveritelne   ako sa Lewis stotoznil s   rolou,posobi   vierohodne,podobne ako dalsi   herci.Farara budete skutocne   nenavidiet,robotnikov   lutovat,so synom sucitit.Len   tie vrazdy mozno vo filme byt   nemuseli-posobili trosku   neprirodzene,ale to je len   mala chybicka krasy na   perfektnom snimku,stojacom na   perfektnom vykone perfektneho   herca :)
Cash89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.2.2008
Režisér Paul Thomas Anderson   potřeboval velkou dávku   odvahy když dokázal natočit   téma které je samo o sobě   dost nudné, on to však   dovedl do takových extrémů   až přecházel   zrak...Herecký výkon Lewise   byl opravdu perfetní (   chvilku mi přišlo že   vypadá jako Borat, chvilku   zase jako Freddie Mercury ),   už před tím než jsem film   uviděl jsem slyšel že   snímek stojí hlavně na   výkonu hlavního   hrdiny...podle mě to není   pravda, bylo tam mnoho herců   kteří se mu   vyrovnali...například Paul   Dano který hrál kněze   Eliho, dále tento filmy   povzvedla do výšin hudba,   která podrhávala emoce   hlavního hrdiny...Tento film   upoutá hlavně svou   velikostí, divák se do toho   ponoří hned od začátku,   kdy ho upoutá 10 minutová   scéna kde se vůbec   nemluví...Snímek až na krev   si nezaslouží menší   hodnocení než 80%
Zimmy871
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.11.2012
Souboj Ďábel vs. Bůh, kde všichni fandí Ďáblu
Z mého pohledu se jednalo o   nekonečný souboj Boha s   Ďáblem nebo Ďábla (Lewis)   s Bohem (Dano), kde oba mají   prohnilou duši a oba touží   po penězích a moci. Dá se   říci, že tématem jde o   obyčejné klišé, ale   přesto jsem se ani chvíli   nenudil. I Mammon, zde byl,   který svého otce nenávidí.   K tomu ta hudba, která mi   připomínala Kubrickovo   Oscvícení a byl jsem na   vrcholu blaha. A   "Skončil jsem"   Ďábel zabil Boha a tak   ztratil svého nepřítele,   jediný zájem svého života.
Akana
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.3.2014
Anderson definitivně   vystoupil ze stínu Roberta   Altmana a formálně vyspěl k   naprosté umělecké   soběstačnosti. S   neústupným soustředěním   jde za svým cílem, za   vyjádřením myšlenky, a to   bez ohledu na ohrádky, které   na krocení podobně   originálních umělců staví   Hollywood ve jménu masového   vkusu. Až na krev se   filmařskými stereotypy   nenechává omezovat, což je   dnes, a především v   americké produkci, málo   vídaná věc. I ty   nejzářivější   režisérské hvězdy   současnosti (namátkou Nolan,   Cuarón, del Toro)   přistoupily na kompromisní   přetahování o vlastní vize   s diváckou obcí a točí   sice výborné, ale přece jen   blockbustery na zakázku. Až   někdo ukecá/uplatí   Andersona k natočení   třináctého dílu   Transformers, bude opravdu   zle. /// Málokdy se   vyjadřuju k hudbě, ale tady   musím. Stejně jako   Andersonova režie je hudební   doprovod excelentní, jdoucí   proti filmovým klišé a   naopak přímo po smyslu   dění na plátně. Johnny   Greenwood (a podotýkám, že   při sledování filmu jsem   netušil, že autorem je člen   mojí oblíbené kapely)   vytvořil něco, co dává   vzpomenout na vzrušující   období americké   kinematografie 60.-70. let a   naopak zapomenout na   nabubřelou pseudosymfonickou   konfekci, která dnes vládne   všemu a svojí   všudypřítomností vnucuje   falešnou představu, že   právě takhle má správná   filmová hudba vypadat, a   jejíž nejšikovnější   řemeslníky všichni   "soundtrackisté"   tolik obdivují.
Pardal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.5.2008
Těžka doba počátku 20.   století a rodinná tergédie   - to je to co z tohoto snímku   vytváří melodrama, nic   extra ale zase na druhou   stranu ani chcíli jsem se   při sledování nenudil,   dialogy jsou promyšlený,   prostředí věrohodný a   herci hrají pěkně.
JVSoolen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.9.2008
Propracovana studie naftarovy   egoisticke duse, ktera je i   pres svou delku strhujici,   zajimava a napinava. A oscar   pro Lewise naprosto   zaslouzeny.
cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.7.2012
Filmový majstrštik ani   nevím co více napsat. Snad   jen, jak geniálně je zde   vyjádřená   "neviditelná ruka   trhu" - tak určitě to   bude ruka pravá a jelikož   ruka má jen část levé   půli hlavy a postrádá   srdce, tak si sami domyslete,   kam to spěje.
kali.4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.8.2008
Všichni mne znáte. Jmenuji   se Daniel Day-Lewis. Kdo jsem?   Především naftař, také   ale hraji ve filmech. Co jsem   dokázal? Smetl jsem veškerou   konkurenci. Ovládnul jsem   celou zemi. Porazil jsem   církev a nakonec jsem   pokořil i samotného Boha. Co   dál? Nic. „Skončil   jsem.“
Snape
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.8.2009
Hodně mě to deprimovalo,   hodně věcí mi to   připomínalo, sem tam trochu   i nudilo, ale výkon DDL je   naprosto dechberoucí.
sakro
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.4.2013
z počátků ropného průmyslu
Mistrovské filmové dílo,   syrové, nekompromisní,   jdoucí tvrdě po ose   příběhu bez jakýchkoliv   vedlejších aspektů. Vzestup   a pád jednoho z průkopníků   ropného průmyslu, který   dokázal chytit vlnu ropného   boomu v počátcích a jít   nekompromisně a doslova přes   mrtvoly za svým cílem. Boj s   ďáblem a zřeknutí se   svých nejpevnějších zásad   pro peníze a realizaci   myšlenky. Zaujme už úvod   filmu, neboť není obvyklé,   aby první slovo padlo ve   čtrnácté minutě. Tady to   prostě je a skvěle to   navodí atmosféru celého   díla. Perfektní kamera i   hudba a neuvěřitelný   herecký koncert Daniela   Day-Lewise. Nemám co vytknou   a musím přiznat, že mi zase   jednou pochyběly hvězdičky.   Takže dávám   "alespoň" to   maximum a doporučuji všem   milovníkům opravdu   kvalitního filmu.
POMOthy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.9.2018
P. T. Anderson s kameramanom   Elswitom sú filmoví vedci,   Daniel Day-Lewis je pán   nadherec a ich There Will Be   Blood je pravdepodobný Občan   Kane tohoto storočia.   Cynický, originálny, epický   obraz tržnej Ameriky.   Masterpiece.
wawer
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.3.2008
Daniel Day-Lewis exceluje ve   všech směrech, tahne celý   film sám a utáhne ho   přestože sám námět není   nijak extrémě zaživný,   Anderson je taky ve formě   buduje hutnou atmosferu   (první čtvrthodinka beze   slova mluví sama za sebe),na   oporu má vybornou hudbu, ale   přestože v Magnolii utáh   bez problému třihodinovou   stopáž, tady to až tak   perfektní není a dech mu   přecijen ke konci dochazí,   sámotný konec je kapitola   sama pro sebe protože se dá   vicemeně považovat za vrchol   filmu avšak za vrchol velice   diskutabilní, který na   každeho asi zapusobí jinak.   Pravě zavěr je v tomto   připadě důvodem proč   nedávám 10, ale zaroveň   nedokaží slovy vyjadřit   proč se mi pravě nelibil,   prostě se mi nelíbil,   myslím si že si zasloužil   víc než jen umlácení   kněze kuželkou, ikdyž   zahrane to bylo precizně
m6k
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.7.2018
Motor kapitalismu...
Je to drsný western z   prostředí   "naftokopů".   Sugestivní a syrový a místy   s drsnými scénami, jak od   Tarantina. Film je natočen   podle románu Uptona   Sinclaira, česky   "Petrolej". Sice   podobné téma, jako v   seriálu Dallas, ale rozhodně   to není film pro fanoušky   Džejára a spol. Tohle je   úplně jiná story. Úděsná   stopáž tří hodin, děj je   ale natolik strhující, že   se dá vydržet. Byť jsou v   něm i náročnější,   minimalistické plochy, bez   dialogů. Velkorysá výprava   a skvělé herecké výkony.   Krystalická studie počátků   kapitalismu, co to znamená   jít za penězi "až na   krev". Když je ta touha   silnější, než soucit s   bližními, i než víra v   Boha. Velmi výrazná, a až   nepatřičně vyčnívající   je hudba Johnny Greenwooda (+   houslový koncert Johhanese   Brahmse). Opravdu silný   divácký zásah.
.
adam75
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.5.2009
Prvních 10 minut jsem si   myslel, že mám v háji   repráky... Dan D Lewis   krásně zahrál chlapa,   který jde tvrdě za svým,   bojuje proti fanatismu a   nakonec mu nezbyde nic...
weitinger
Hodnocení:
Přidáno: 14.1.2024
Film mne nezklamal, nic jsem   od něj nečekal. Sice jsem se   těšil na herecký výkon   posledního mohykána, ale ten   to nemastné neslané dílo   nezachránil ani omylem. V tom   snímku nefungovalo NIC.   Navíc tak zlý film jsem už   dlouho neviděl a dobře to   ukazuje, kam směřuje   Hollywood, když tohle dílo   tak oslavuje. Tři hvězdičky   jsem dal jenom proto, jak   zareagoval na konci hluchý   syn, pro mne jediné pozitivum   dvou a půl hodiny   strávených u obrazovky.
lesumir
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.3.2008
Až na krev jsem si okusoval   ruce, jaka to byla nuda! Prvni   polovina byla pomerne   zajimava, tezba ropy byla v   plenkach a Daniel se snazil   prorazit, ale ta druha byla   silne nezazivna a zdlouhava,   takze nejdelsich 80 minut meho   zivota jsem travil u   hloupouckeho filmu, ktery k   memu udivu dostal tolik   nominaci. Pokladam si   jednuduchou otazku -   "Proc jsem se sakra   dival?" Odpovim si sam -   Abych mohl rict, ze Az na krev   je hodne blbej film!
Daniel.Day.Lewis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.12.2009
Zřejmě díky tématice filmu   tak nízké   hodnocení....Každopádně   díky výkonu Daniela   Day-Lewise, který zde   hlavního hrdinu nehraje, ale   vyloženě se jím stal   dávám za 10. To je prostě   výkon jak z učebnice!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih35893minih35893Král a zloděj (1991) [TV inscenace] 
Král a zloděj n
minih17570minih17570Půlnoční expres (1978) 
Midnight Express n
minih30718minih30718X-Men 2 (2003) 
X-Men 2 n
minih18087minih18087Rozpuštěný a vypuštěný (1984) 
Rozpuštěný a vypuštěný n
minih99863minih99863Maison Sonore (2011) 
Maison Sonore n
minih41818minih41818Strom pohádek: O chytré Marině (1988) [TV inscenace] 
Strom pohádek: O chytré Marině n
minih41505minih41505Horská hlídka (2004) 
Kekexili n
minih75844minih75844Saigo no bansan (2005) 
Saigo no bansan n
minih47668minih47668Rallye smrti (2008) 
Death Race n
minih16916minih16916Predátor 2 (1990) 
Predator 2 n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Tajemství Lesní země (2006) [T...

09:00 - 10:10

47 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

ČT2 - Velkopáteční bohoslužba

09:30 - 10:50

17 minut již uběhlo
63 minut zbývá do konce

NOVA - O zapomnětlivém černokněžníkov...

09:10 - 11:10

37 minut již uběhlo
83 minut zbývá do konce

Prima - Rachot (2022)

08:15 - 10:05

92 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190380
Osobností: 697528
Fotografií: 763185
Plakátů: 375848
Obsahů a biografií: 178011

Poslední komentáře

Gilmore Girls: A Year in the Lif...

Gilmore Girls: A Year in the Life
Zajímavý pohled na postavy   (a herce) po deseti letech.   Někteří se téměř   nezměnili, jiní jo... K   hrdinkám mám rozpolcený   "vztah". Je více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Deník malého poseroutky: Výlet z...

Deník malého poseroutky: Výlet za všechny peníze
Narozdíl od předchozích   dílů,tohle byl propadák.   Nesympatičtí herci,   stupidní námět, špatný   scénař, žádný humor,   absolutně nepochopitelné   scény. Prostě bída...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 2 / 10

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10

Býčí oko (1990)

Býčí oko
Ona je to obsahově vlastně   úplná pitomost, ale je to   taky docela nápadité,   vtipné a má to správný   švih. No a když vám tu   pitomost více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10