Pomsta (2019)

Pomsta (Avengement)
60 %
 
 

Avengement

Další název: Avengement - Blutiger Freigang; Krwawa zemsta

    Žánr: akční / krimi
    Země: Velká Británie
    Délka: 87 min.
POZOR SPOILER

 Policisté přivážejí vězně do nemocnice. Ne kvůli něj. Chce navštívit matku. Je mu však sděleno, že již umřela. Přesto ji chce vidět, a tak je veden k ní. Z nemocnice již vychází sám a bez pout. 
Pak přichází do soukromého klubu, který patří muži jménem Hyde, s nímž si musí vězeň jménem Cain Burgess něco vyřídit. V klubu sedí partička lidí, kteří pro Hyda pracují a ty Cain bere jako rukojmí. A vzápětí i samotného majitele. 
Je to právě on, kdo jej spolu s Caineho bráchou dostal do lochu. Takže Cain Hydeovi poručí, aby jeho bratra zavolal. A než přijde, vzpomíná a vypráví.  
Kdysi chtěl po bráchovi půjčit peníze a ten jej pošlal za Hydem. Ten chce, aby ukradl balíček jedné ženě, což Cain udělá, ale když jej žena honí, vlítne pod auto. Cain je jat, a protože v akci jel jeho brácha, končí v lochu. Zde je neustále napadán a každý se jej snaží sejmout. Důvod zjistí Cain později. No, a protože se brání, je odsuzován k dalším a dalším trestům.  
Pak mu matka při návštěvě sdělí, že má rakovinu.
Cain ji chce navštívit, ale přichází pozdě. Proto se rozhodne utéci a dát se na cestu pomsty. To již přichází do klubu jeho bratr. Cain mu ještě vysvětlí několik okolností a také to, co již stihl udělat. Totiž ztrestat jednoho poldu a převést několik bratrových peněz z jeho účtů na účty těch, které jeho brácha terorizoval. A pak dochází k prudkému zvratu. Barmanka totiž Caina vezme flaškou přes kokos. 
Co bude následovat? 
   Autor: Pitryx

režie:
Jesse V. Johnson
 
 
hraje:
Scott Adkins (Cain Burgess), Craig Fairbrass (Lincoln Burgess), Thomas Turgoose (Tune), Nick Moran (Hyde), Mark Strange (Clif), Leo Gregory (Mo), Luke LaFontaine (Chas), Louis Mandylor (detektiv O'Hara), Terence Maynard (Stokes), Michael Higgs (pan Norton), Joe Egan (Lump), Lee Charles (Treacle), Ross O'Hennessy (Evans), Kierston Wareing (Bez), Dan Styles (Newbold), Daniel Adegboyega (Rook), Dominic Kinnaird (Twang), Teresa Mahoney (Mabel Lidellová)
 
 
scénář:
Jesse V. Johnson
 
 
kamera:
Jonathan Hall
 
 
hudba:
Sean Murray
 
 
výprava-architekt:
Felix Coles
 
 
kostýmy:
Lindsey Archer
 
 
střih:
Matthew Lorentz
 
 
zvuk:
Vincent Deng, Neil Hillman, Joshua Perkins, Matthew McCabe, Michael McDonald, Jason Milversted, Josh Murphy, Ray Quintana
 
 
masky:
Chris Lyons
 
 
výkonný producent:
Scott Adkins, Nicholas Donnermeyer, Olivier Sonnier
 
 
producent:
Ehud Bleiberg
 
 
casting:
Jeremy Zimmerman
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.