Aterrados (2017)

Aterrados
72 %
 
 

Další název: Terrified

    Žánr: horor
    Země: Argentina
    Délka: 87 min.
POZOR SPOILER

Clara Blumettiová slyší v dřezovém sifonu podivné zvuky. A svému muži tvrdí, že tam slyšela i hlasy. Ten se domnívá, že to mohlo jít od souseda Waltera, který dělá nějakou přestavbu.  
V noci však muž slyší údery, a tak na souseda vběhne. Jenže pak zjistí, že to není od něj, ale že to jde z jejich koupelny. To, co tam uvidí je opravdu děsivé… 
Blumetti se ocitá před třemi lidmi. Dvěma muži a ženou. Navštívili jej v kriminále, kde bručí za zmizení Clary. Ti tři tvrdí, že mohou mít důkazy o jeho nevině. Chtějí jen spolupráci a aby vypověděl vše co se stalo.  
On vypráví o svém sousedovi Walterovi Carabajalovi. Ten neustále sháněl právě onu ženu z těch tří. Jmenuje se Mora Albrecková a specializuje se na neobvyklé jevy. Walter měl vidiny, že je někdo pod jeho postelí. Jenže přízrak byl jako skutečný a Walter nevěděl kudy kam. Tehdy se setkal s Blumettim poprvé kvůli zvukům a díře ve zdi. Walter zachytí přízrak na kameru. Když pak posílá pryč od svého domu malé dítě, srazí jej autobus.  
Byl to syn Alicie a již je po pohřbu. Clara ji doprovází zničenou domů.  
Čtyři dny po smrti dítěte volá Janovi Mariovi komisař Ramón Funés. Chce, aby ihned přijel. Alicia totiž našla svého mrtvého syna sedět za stolem. Jano sice navrhuje pár možných vysvětlení, ale s určitostí neví nic. Když však vyjde z domu, uvidí právě Moru, jak si vše fotí. Přijela sem kvůli Walterovi a Jano nemešká a bere ji k Alicii domů.
Po dohodě Jano přemístí mrtvolu do mrazáku.  
V kriminále se Blumetti dozví, že Walter zmizel. Tak dává těm třem svolení a tím začíná oficiální vyšetřování paranormálního jevu. Třetí z vyšetřovatelů, Rosenstock, hovoří o dvou úhlech pohledu, a dvou různých realitách v prostoru a čase. Nato Funés dům opouští a jde do druhého, kde je svědkem napadení a dostane infarkt. Když se z něho probere, hovoří k němu Alicia a on chce do nemocnice. Když však zjistí, že Alicia má v autě už zase mrtvolu svého syna, odmítne nastoupit. Nakonec se vrací zpět, kde nalézá jen mrtvolu a spoušť.
Bere do ruky kanystr a vše polévá hořlavinou... 
Jenže to neprobíhá v pohodě. Tajemná entita útočí na vše kolem. Nejhůře to snáší Funés. Ten je svědkem toho, že teče i krev, ale ne dolů, nýbrž vzhůru, jako by ji něco vysávalo...  
    Autor: Pitryx

režie:
Demián Rugna
 
 
hraje:
Maximiliano Ghione (komisař Funes), Norberto Gonzalo (Jano Mario), Elvira Onetto (Mora Albrecková), Julieta Vallina (Alicia Perezová), Demián Salomón (Walter), Agustín Rittano (Juan), Natalia Señorales (Clara), Lorenzo Langer (Patricio), Ariel Chavarría (Enrique), Hugo Halbrich (Masiero), George L. Lewis (Rosentock), Matias Rascovschi (dítě), Fernando Diaz (Razzioni), Bruno Giacobbe, Laura Manzaneda, Fabián Forte
 
 
scénář:
Demián Rugna
 
 
kamera:
Mariano Suárez
 
 
výprava-architekt:
Laura Aguerrebehere
 
 
kostýmy:
Gabriela Varela Laciar, Pheonia Veloz
 
 
střih:
Lionel Cornistein
 
 
zvuk:
German Camardella, Pablo Isola, Roberto Migone, Damián Montes Calabró
 
 
vedoucí produkce:
Leticia Tapia
 
 
zvláštní efekty:
Marcos Berta
 
 
vizuální efekty:
Lionel Cornistein
 
 
asistent režie:
Fabián Forte
 
 
výkonný producent:
Fernando Díaz, Andrea Kluger
 
 
producent:
Fernando Díaz
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.