ohodnotit

Arn

Arn – Tempelriddaren

Další název:
Arn-Templářský rytíř; Arn - templársky rytier 1 (Sk); Arn: The Knight Templar; Arn 1; Arn – Temppeliritari; Arn – Tempelridderen
Rok:
2007
Délka:
134 minut
„Bůh měl pro něj poslání - přinést mír.“

Komentáře k filmu Arn

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 22
gabikazavacka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.12.2009
film je veľmi dobrý. podľa   mna je i lepší ako   Kráľovstvo nebeské. I ked v   nom neboli také veľké   efekty ako v kráľovstve   nebeskom. herecké výkony tu   boli vynikajúce. I Steven   Waddington tu hral veľmi   dobré. Ako bojovný odmeraný   a čestný. A s tou   prešedivelou bradou som ho   takmer ani nespoznala.
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.9.2009
Již dlouho jsem neviděl tak   kvalitně natočený   historický film. Uvítal   jsem, evropské tvůrce filmu,   slušné herecké výkony,   napětí a nádhernou   atmosféru bitev.
Kachy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.9.2009
V němém úžasu jsem právě   dosledoval tento film. Jediné   slovo to vystihne - úžasný.   Nádherný příběh   templářského rytíře   podbarvený krásnou hudbou.   Krásné scenérie, úžasná   výpravnost, která si nezadá   s americkými velkofilmy a v   mnohém je také překonává.   Děj nedovolí odtrhnout se od   obrazovky a úplně vtáhne do   děje. Pohled na svět 12.   století na severu Evropy a   také ve Svaté zemi si   určitě nikdo nesmí nechat   ujít.
respect
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.3.2019
Recenze z tohoto velkofilmu   jsou problematické,protože   valná část komentátorú   asi neviděla nezkrácenou   verzi,pokud by tak udělaly a   viděli nejdříve tu   osekanou.oprávněný pocit   podvodu .Až ve zkrácené   verzi dává příběh styl
rankinfitch
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.9.2009
Švédský   historicko-dobrodružný film   o odvaze, víře, lásce a   věrnosti. Popravdě mě velmi   mile překvapilo, jaký filmy   umí na severu vyrobit.   Skutečně výborný film a   výborná hudba v něm.
kali.4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.9.2008
Seveřané rozhodně   překvapují. To, co chybělo   například koprodukčnímu   Beowulfovi z roku 2005, tedy   rozmáchlejší výprava a   epičtější story, zde bez   problémů nalezneme. Naopak   se vytratila ta hrubá a   studená severská   poetičnost, je ale jasné,   kdo nebo spíše co za to   může – předloha. Film   působí více hollywoodsky,   ne tak typicky evropsky.   Přímo se nabízí   porovnání se Scottovým   spektáklem Království   nebeské. Nejenže se oba   filmy odehrávají takřka ve   stejné době (zatímco opus   Ridleyho Scotta zachycuje   tragický rok 1187, který   vrcholil bitvou u Hattínu a   pádem Jeruzaléma, krátká   část Arn – Tempelriddaren   se odehrává v roce 1177, kdy   křesťané ještě dokázali   vzdorovat – je zde spíše   naznačena než zachycena   bitva u Montgisardu, ve které   – jako jedné z nemnoha –   dokázali křižáci nad   Saladinem zvítězit), ale jak   první, tak druhý film   nabízí vývoj hlavního   hrdiny, jehož kroky vedou   právě až do Svaté země.   Tady se ale pozastavme a   odhalme několik zásadních   rozdílů, jejichž výčet   nahrává seveřanům – 1)   cesta hrdiny (herec sice   vystřídá jen pár výrazů   obličeje, ale rozhodně v   hlavní roli nevadí,   vyhrocené scény zvládá   velmi dobře) za poznáním v   Arn – Tempelriddaren je   uvěřitelnější a   propracovanější, nešetří   se zde detaily (muž, který   stejně kvalitně bojuje   pravou i levou rukou) a jeho   motivace je povětšinou   jednoznačná, 2) příběh v   Arn je (co se týče mnoha   detailů, nikoli hrdinova   příběhu samotného) o fous   historicky přesnější,   ačkoli není zrovna dvakrát   konkrétní. Obě tyto   skutečnosti ale vyplývají z   faktu, že v Království   nebeském všechno podléhalo   jednoznačnému poselství,   jak oproti skutečnosti   pozměněné jednání a   charaktery postav či průběh   slavných událostí, tak   struktura a styl vyprávění,   a v neposlední řadě také   nepřetržité soustředění   se na putování Orlanda   Blooma, které bylo pojato   hodně zkratkovitě. Faktem   ale je, že to lze pochopit a   omluvit, neboť Ridleyho   myšlenky byly jasné a   přínosné. A jaká je   hlavní myšlenka v Arn –   Tempelriddaren? No, nejsem si   jistý, jaká přesně, ale   ústředním motivem je   jednoznačně láska, která   prostupuje celým filmem v   nejrůznějších podobách   (láska k ženě, k Bohu, k   rodinným příslušníkům, k   tradicím) a je z obrazu   stále cítit. Je také   dobře, že se většina   příběhu odehrává na   severu, kde je úžasná   atmosféra a příběh je zde   docela epický. Jakmile se   ocitneme v pouštích   Palestiny, je z toho   nepříjemně cítit   zkratkovitost a snaha   šetřit, stále ale nechybí   typická atmosféra. Velkým   bitvám se tvůrci vyhýbají,   namísto nich stylizují, což   je rozhodně prozřetelný   tah. Celý snímek je navíc   podbarven příjemnou   sentimentální hudbou. A   děkuji Vám za obsazení   mého zbožňovaného Stellana   Skarsgårda (škoda, že   nedostal více prostoru, ale   snad to nějak překousnu   ;-)). Jeho role byla velice   sympatická, což je v jeho   případě opravdu příjemná   změna ;-). Film je rozhodně   velkým překvapením,   především jak citlivě na   mne dokázal zapůsobit. A je   velmi dobře, že jsou vidět   investované peníze – ne   vždy se to (nejen) v Evropě   podaří, že ;-).
radegaster
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.7.2015
de Gothia
Veliké překvapení a   výborný historický film,   který se nejspíš inspiroval   Královstvím nebeským. O   něco menší rozpočet vůbec   nevadí, film má výborný   příběh, velice slušnou   výpravu a bojové scény.   Větší bitvy nejsou sice tak   velkolepé jako u amerických   filmů, ale i ty jsou   natočené na velice slušné   úrovni. Zajímavý je také   klášterní život Cecilie,   kdy v těchto chvílích film   sice nemá takové tempo, ale   tyto záběry za to stojí.   Navíc snímek o počátcích   Švédské státnosti.9/10
angi5
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.9.2017
Skvělý historický film,   který mě vtáhl do děje.   Trochu mě mrzel smutný   konec, ale takový už   středověk byl. Výborná   hudba.
viana
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.1.2011
Arn
Bezvadně natočený i   zahraný snímek,celým   příběhem jste vtaženi od   prvních okamžiků až do   úplného konce!Dvě hodiny   prožijete životem   hrdinů,prožíváte   křižácké bitvy a hned   bezpráví v   klášteře,radujete se ze   setkání po letech   odloučení a opět pláčete   při poslední bitvě...Film   je opravdu velmi citovým   zážitkem,povedl se.
PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.9.2017
PROCESOR!
Nádherný romantický   příběh. I Švédové mají   své Statečné srdce.   Taktéž skvělá hudba,   výprava, kamera.
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.12.2009
Skvelý historicko -   dobrodružný film v kvalitnom   a originálnom prevedení. Pri   jeho sledovaní je perfektná   atmosféra. Dej je dramatický   a napínavý. Tak isto   herecké výkony   účinkujúcich sú na   špičkovej úrovni.
Buckmister
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.12.2010
Arn
Nečekaně dobrý   dobrodružný film s dějem ,   který nám není zcela znám   . Obsazení herců celková   výprava a skandinávský děj   mě velmi mile potěšil.   Dramtičnost a různé   nástrahy nebyli nijak   přehnané a film mě zaujal   po celou dobu
golman69
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.11.2009
Pekný film, usudzujem z toho,   že mi prišiel krátky.Ak je   to z nejakej knižky, tak ju   museli velmi okresať na tento   film. Ani mi neprišlo že je   švedský, herci prijateľný,   sympatický, dej môže byť,   záver trošku smutný, ale v   tomto období to muselo byť   drsné, fuj... ešte , že sme   v 21. storočí :-)
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.3.2015
Výpravná skandinávská   záležitost, která získala   i Skarsgårda, Nyqvista, Bibi   Anderson a mnoho dalších   hvězd. Jako neznalec   švédské historie jsem byla   zklamána koncem, ale lze to   pak přičíst Švédům k   dobru, že neuhnuli ze své   historie. Prostředek   bratříčkem Království   nebeského (kdo od koho   opisoval?) a rozhodně nebylo   hrdinům co závidět, intriky   na každém kroku. Jednu   chvíli je budoucí královna   mrskána v klášteře matkou   představenou, která patří   k červeným a vzápětí   vyhrávají modří...
Hodně bláta, dost krve a   trochu romantiky, americké   produkce netřeba.
Kuvik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.4.2010
Film je na európske pomery   urobený vcelku solídne,   súhlasím s názorom, že   bojové scény sú sotva na   priemernej úrovni, navyše   tá záverečná bitka bola aj   dosť primitívna, žeby   dánsky bojovníci boli takí   sprostí a pustili sa rovno v   ústrety krupobitiu šípov   nepriateľa, to teda nie. V   reálnej bitke to chodilo   podstatne ináč. čo sa týka   obsahu deja, je tu viacero   rozporuplných vecí,   spomeniem napr. ako v tom   kláštore dali zbičovať   budúcu kráľovnú, to je   teda riadne pritiahnuté za   vlasy. A žeby Saladin   ovládal reč severanov, no   neviem ? A že Saladin by pred   dôležitou bitkou pozval   nepriateľa do svojho tábora   ? Navyše mám pocit, že je   tu Cirkev vykreslená v dosť   negatívnom svetle, najmä v   prvej časti.
Charlie35
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.6.2011
Velkofilm to rozhodně není,   ale rozhodně to není   špatné. Celkovým pojetím   se tenhle snímek sympaticky   odlišuje od klasických   amerických spektáklů,   právě proto, že to točili   skandinávci. Dobrá   atmosféra.
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.10.2013
Překvapivě velice povedený   snímek ze švédské   provincie co se týče   výroby. Výprava ryzího   středověku tu sálá   každým záběrem, temná   hudba podtrhuje podstatu a   dramatičnost příběhu a   zrealizované bitvy doslova   tají dech. Ale bohužel, i   tady je jedno ale. A ne malé.   Arn je původně dvoudílný   snímek, takže by se dalo   předpokládat, že se jedná   o první díl. A není. Ono   totiž film tomu vůbec   neodpovídá. Mnohé scény   jsou nedotažené a jakoby   nedovyprávěné. A bitvy, ať   vskutku megalomanské, jsou   nehorázně krátké, ve   výsledku to dává dojem, že   tu ani nemuseli být vůbec.   Tohle všechno prozrazuje, že   se jedná o brutální   sestřih. Zprzněné dílo   údajně nejdražšího   švédského projektu.   Zajímal by mě důvod.
T2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.9.2018
║Rozpočet   $28miliónov║Tržby   Celosvetovo $20,732,756║   Nuž po pozretí ukážky som   sa veru na film dosť   tešil... Severská   koprodukcia o Jeruzalemských   templároch a kmeňových   bojoch o nadvládu Švédska   dopadla celkom slušne.   Samozrejme podobnosť s   určitým kopírovaným s   Kráľovstva nebeského sa   film nevyhne, taktiež je tam   cítiť aj Statočné srdce ,   nuž treba povedať že   technická stránka dopadla   lepšie než tá príbehová a   vykreslenie charakterov,   najviac mrzí že hlavné   postavy nevytiahnu film na   vyššiu úroveň,   pútavejšiu, hlavná postava   ARN-a vypadá zo začiatku   nádejne, že by to mohla   strhnúť vo veľkej hrdinskej   pompéznosti tak ako Russell   Crowe v Gladiátorovi, ale   nič také sa nekoná, táto   postava ako ostatné ostanú   takmer staticky v rovnakej   polohe, v akej boli   načrtnuté hneď na začiatku   a dej nikam výrazne   neposunú, škoda, takto sa to   dá kľudne porovnať z   príbehovou úrovňou našej   koprodukčnej Bathory. Osobne   som čakal trošku viac od   filmu ale aspoň slušný,   nenáročný priemer to   splnilo. (a teraz treba len   pochváliť ako Ridley Scott   dokázal zvládnuť svoj   historický epos o Jeruzaleme,   klobúk dole, ARN mohol byť   slušná konkurencia pre   spomínaný film ale takto sa   stáva len strašne   vzdialeným bratríčkom)   /65%/
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.9.2013
Velkovýpravný,koprodukční,   historicko/dobrodružný film   a ještě ze Severu sliboval   něco nového a   poutavého.Přiznám se,moc   jsem se do filmu nevžil a   chvílemi mně i   nudil.Natočen byl   profesionálně,ale více akce   a méně slov by neškodilo.
aribary
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.3.2010
Historický ano,ale velkofilm   tedy rozhodně nikoli.V   bojových scénách najdete   tak padesát mydlících se   seveřanů zabíraných   kamerou tak,aby nebylo   vidět,že víc těch   statistů není a ani   počítačem je nikdo   nedodělal.Pokud to má být   boj s armádou dánského   krále,pak byl tenhle král   chudý jak kostelní myš a   nebo se na výpravě velmi,ale   velmi šetřilo.
Dalším problémem je   ,že hlavní hrdina neumí   hrát a nebýt toho,že mu   občas nalepí vousy   nepoznáte že se něco ve   filmu děje.
Prostě   bída.Pět hvězdiček dávám   pouze za to,že je to   evropský film.Pokud chcete   vidět historický   velkofilm,pusťte si   Království nebeské.
PORTER
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 23.9.2013
Nijak mě to ničím nechytlo   takže pro mě docela nudná   podívaná s mizernými   efekty,nedobrým   prostředím,ani kostými nic   moc,zrovna tak některé   scény působyli hodně   amatérsky.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 28.1.2014
Zpočátku to ještě šlo,   ale jakmile se to zvrtlo v   červenou knihovnu, začal   jsem používat rychloposun.   No, žádná škoda, jsou   lepší filmy v podobném   žánru. 201311230000/0000

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih42916minih42916300: Bitva u Thermopyl (2007) 
300 n
minih106461minih106461Stalingrad (2013) 
Сталинград n
minih41706minih41706Evil Cult - Tajemství Kung-Fu (1993) 
Yi tian tu long ji zhi mo jiao jiao zhu n
minih39743minih39743Hrdinové z říše Gaja (2004) 
Back to Gaya n
minih65523minih65523Prorok zla (1993) [TV film] 
Prophet of Evil: The Ervil LeBaron Story n
minih41923minih41923Cry Wolf (2005) 
Cry Wolf n
minih60597minih60597Dotek hrůzy (2005) [TV film] 
Haunting Sarah n
minih31757minih31757Bratrstvo vlků - Hon na bestii (2001) 
Le pacte des loups n
minih16705minih16705Potopa (1974) 
Potop n
minih71221minih71221Dokonalá vražda, dokonalé město (2000) [TV film] 
Perfect Murder, Perfect Town: JonBenét and the City of Boulder n

Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Arn: The Kingdom at Road's End (2008)

 Arn: The Kingdom at Road's End (2008)
Arn: The Kingdom at Road's End n
Arn - Riket vid vägens slut
Žánr: dobrodružný / akční / historický / drama
Země: Dánsko / Norsko / Finsko / Spolková republika Německo / Švédsko / Velká Británie
Režie: Peter Flinth

(pokračování)

Hodnocení filmu

74.3 % (104)
8   - curil
6   - cicis
1   - Pitryx
9   - hvezdyn
7   - Frolíček
10 - gabikazava
8   - Justik66
5   - FLA
6   - martin.stu
8   - PROCESOR
8   - Agostino
7   - Kuvik
3   - PORTER
6   - T2
9   - rankinfitc
7   - Snura
7   - Charlie35
4   - Akana
10 - killy
9   - kali.4

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

00:40 - 01:05

0 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

ČT2 - Ve stínu Berlínské zdi

00:05 - 01:00

35 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

NOVA - Odložené případy (2003) [TV se...

00:35 - 01:25

5 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

23:55 - 00:55

45 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 158841
Osobností: 650966
Fotografií: 608888
Plakátů: 290002
Obsahů a biografií: 146034

Poslední komentáře

Tajemství hradu v Karpatech (198...

Tajemství hradu v Karpatech
Nejlepší parodie všech dob   a nejlepší zpracování   Julese Verna. Nesmrtelná   podívaná, která zaručeně   pobaví kdykoliv. Musím   ještě více >

Autor: topipig | Hodnocení: 10 / 10

Sahara (2005)

Sahara
Dva bouchači a jedna krásná   lékařka zachrání afriku od   zkázi. Taková   dobrodružnější akční   komedie kde se neustále něco   děje i když více >

Autor: wena | Hodnocení: 7 / 10

Taková moderní rodinka (2009) [T...

Familie

Taková moderní rodinka
Ed O Neall zde odvadi dobry   vykon.Hraje zde otce od   rodiny.Dalsi rodinu zde hraje   dvojice gayu,kteri adoptuji 1   mladou holku.Je to prijemny více >

Autor: 100000052556420 | Hodnocení: 8 / 10

22 výstřelů (2010)

22 výstřelů
Reno v mrazivem thrilleru.22   vystrelu je celkem dobry   film.Reno zde hraje byvaleho   mafiana,ktery je strelen 22   vystrely.Charly(Reno)nastesti více >

Autor: 100000052556420 | Hodnocení: 6 / 10

Doba ledová: Mamutí drcnutí (201...

Mamutia rodina pre ludsku rodinu...

Doba ledová: Mamutí drcnutí
Piate pokracovanie skveleho   animaku straca dych.Vymysliet   nieco nove 5x za sebou je   tazka uloha.Scenar je sialene   prekombinovany, co moze více >

Autor: pigal | Hodnocení: 6 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2019, HyperMedia, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.086/0.069