Duben
ohodnotit

Armáda pěti mužů

Un esercito de cinque uomini

Další název:
Un esercito di 5 uomini; The Five Man Army
Žánr:
Země:
Rok:
1969
Délka:
105 minut

Komentáře k filmu Armáda pěti mužů

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
curil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.6.2020
Jeden z lepších spaghetti   westernů, což je zásluha   zejména scénáře Daria   Argenta a skladatele hudby   Ennia Morriconeho. Film   rozpracoval a začal natáčet   Don Taylor, ale převážnou   část dokončil Italo   Zingarelli. Ve filmu je vidět   vzory v amerických filmech   "Tucet špinavců"   nebo "Sedmi   statečných". Zápletka   je výborná, děj napínavý,   příběh nemá hluchá   místa, neustále se něco   děje. Dovedl bych si   představit do hlavní role   Dutchmana postavit jiného   amerického herce, ale   ostatní obsazení bylo   typově dobré. Bud Spencer v   jiné roli než   "bouchače" a   rváče laděné do   vážnější polohy. Pro mě   zbytečná scéna, když   Samuraj vypadne z vlaku a pak   ho přes pláně dobíhá v   nebývalém tempu, trvá   nekonečně dlouho a   postrádá jakýkoliv význam.   Prostě taková velká   vlaková loupež po italsku na   mexické téma revoluce.
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.1.2021
Po natočení snímku 'Boot   Hill' (1969) se opět filmová   cesta Buda Spencera a Terence   Hilla rozdělila. Zatímco si   Terence odskočil ke komedii z   období druhé světové   války 'Blázni ve válce'   (1969), Bud zůstal věrný   spaghetti westernovému   žánru a natočil snímek   tentokrát o partě pěti   chlapíků, kteří přepadnou   vlak převážející mexické   zlato. Příběh je tak   jednoduchý a prostinký, že   snímek nevyzdvyhl ani   vynikající soundtrack,   který nemá nikdo jiný na   svědomí než sám Ennio   Morricone. Díru do světa   tento snímek nikdy nemohl   udělat, ale je fakt, že   složení oné party je docela   zajímavé skutek. Co   osobnost, to nějaká   zvláštnost. Dokonce tu   nechybí ani samuraj i když v   japonském obleku o to   neuvidíme. Za zmínku   určitě stojí mistr   dynamitu, kterému byla i   později věnována pozornost   snímkem 'Kapsy plné   dynamitu' (1971). Dějství je   prosto známých   rodokapsových příběhů,   ale atmosféricky jakoby   tvůrci tápali, jestli to   brát skutečně vážně a   nebo s komediálním   nádechem. Patřičné klišé   samozřejmě nechybí a ani   překvapující zvraty, ale po   dramatické stránce to   prostě zaostává. Máme tu   jednu rvačku, ve které Bud   jednou použije i své známé   pěstní kladivo, ale celkově   to je jinak prostě takové   podivně omšelé. Výprava je   přesně taková jak má být,   ale i tak snímek nabývá   spíše televizního dojmu   než velkorozpočtovému   snímku určeného na   stříbrná plátna. Té   jednoduchosti je tady zkrátka   až příliš. V rámci   filmografie Buda Spencera   snímek může být pro jeho   fanoušky přitažlivý, ale   jinak v paměti obyčejného   diváka prostě neutkví.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Kluci v akci (2005) [TV pořad]

10:10 - 10:35

20 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

ČT2 - Největší apokalypsy dějin

10:15 - 11:10

15 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Anděl (2008) [TV se...

09:40 - 10:55

50 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:30 - 11:30

0 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190497
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376364
Obsahů a biografií: 178200

Poslední komentáře

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10

Tomorrow (1972)

Tomorrow
Citlivě napsaný scénář   podle skvělé literární   předlohy Williama Faulknera,   výborně vybrané exteriéry,   precizně vedená kamera a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Čaroděj ze země Oz (1939)

Čaroděj ze země Oz
Skoukl jsem ze zvědavosti,   protože je tento snímek   často zmiňován jako   legendární počin. No na   jednu stranu hrozná   ptákovina, na druhou mě to   celkem chytlo a bavilo:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Lucy (2014) [2k digital]

Lucy
Koukatelné akční sci-fi.   Člověk o tom nesmí moc   přemýšlet a pak je to   rychle plynoucí sci-fi   příběh.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Patnácté léto (1994) [TV film]

Patnácté léto
Tak já mám asi zcela jiné   představy o humoru   všeobecně. A o komediích   také. Zde se hodinu a něco   koukáme na hádky a řev. To   je vše. více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 2 / 10