Duben
ohodnotit

Arizona Dream

Další název:
Arizonský sen; American Dreamers; The Arrowtooth Waltz
Žánr:
Rok:
1993
Délka:
141 minut
Premiéra v ČR:
17.1.2002
„Johnny Depp a Faye Dunawayová na cestě za láskou a svobodou.“

Komentáře k filmu Arizona Dream

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 21
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.1.2019
Mladý Newyorčan odjede do   Arizony, kde objeví vysněnou   svobodu nadevše milující.   Johnny Depp v krapet   neobvyklé roli, avšak kterou   po herecké stránce ukázal,   co je zač. Skvěle napsaný   příběh plný melancholické   fantazie, která například   prezentuje myšlenku, v které   např. sebevražda není jen   pozemským bodem, ale   opakujícím se tématem. A   dokonce  ani žádná z   postav se necítí být   skutečností svou   přítomností, svých činů   a daných ideálů. Scénář   je originální a v mnoha   ohledech velmi inteligentní a   zábavný zároveň. Tato   vyváženost směřuje k   lepšímu uchopení a hlavně   pochopení všech   výstředností děj   obsahující. Jedná se o   malý divný film s dlouhou   stopáží s velmi silnými   hereckými výkony. Johnny   Depp, Jerry Lewis, Faye   Dunaway a rodačka z   Prostějova Pavlína   Pořízková. Snímek udržuje   pozornost, neb nelze dopředu   předpovědět, co že se bude   dít dál. Na druhou stranu   ale nutno přiznat, že to, co   se právě v danou chvíli   odehrává, zase moc nadšení   nevyvolává. Ano, zní to   divně, ale tak to prostě je.   Je to ve svém smyslu a   pojednání všeho dění   snímek nekompromisní a   takový nesourodý. Určitý   kult přímočarosti a   nadšení však patrný je a   jestli se snímek svým   námětem a zaujetím stane   kultovním, ukáže až čas.
Hugin
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.2.2008
Ryba, v celém filmu volně   proplouvající vzduchem,   eskymáci, původní hudba a   Johnny Depp, dobrý (Depp   skoro vždy). Jinak nic co by   stálo za zmínku.
petrusmev
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.2.2008
Jeden z mých   nejoblíbenějších filmů   vůbec. Nejednoduchým   způsobem vypráví o   nejednoduché a přitom tak   životně důležité věci   jako je touha. Myslím, že se   to Kusturicovi podařilo   skvěle, a není se co divit,   je to filmař s velkým F.   Jeho styl vyprávění je   úžasný a mám rád   většinu jeho filmů (kromě   Černá kočka, bílý   kocour). Navíc Johny Depp si   mě výkonem v tomto filmu   zcela získal.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.12.2013
Radšej pekne pri zemi
Pozor, možno prezradím   nejaké súvislosti. V   poslednej dobe ma iritujú   filmy, kde sa dve hodiny nič   nedeje a potom príde   psychopatoligický koniec,   ktorý som vlastne čakal, len   som nevedel ktorá. Totiž   keď sa objaví v literatúre   zbraň, tak je dosť možné,   že sa použije, ako hovorí   Axel. Ono to až tak bizárne   a pekné nie je. Skôr   naivné. A dve príšerné   ženské. Na druhej strane   skvelá postava Paula,   fenomenálne snové obrazy   Arizony a pozoruhodná hudba,   ktorá ma chvíľami   dostávala do varu. Nebyť   toho, tak prázdna nuda
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.3.2012
Bombastický začátek a   skvělá hudba - to jediné by   mě mohlo na tomto filmu   zaujmout, kdyby ovšem nebylo   takových maličkostí, jako   scénka se želvou, tklivá   píseň bratrance Paula a   šílenství v očích Grace.   Jen pro těchto pár   okamžiků bych neváhala   vidět to celé znovu, aniž   tuším, o čem to bylo.
Misantrop
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 6.3.2011
Úplně zbytečný film.   Ničím neupoutá, ničím   nenadchne, nenutí k   přemýšlení, ani si u něho   neodpočinete, nepobavíte se,   nezasmějete se, ani se   nerozpláčete (leda nad   průhlednou marností tohoto   nezáživného   "produktu"); oko ani   sluch nemá čím se pokochat.   Zbytečný film.
Mlapiska
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.3.2011
Nádherný magický realismus   z doby, kdy byl Kusturica   ještě ve formě. Je jedno,   že se to odehrává v   Americe, charakter postav jde   podle režisérova zvyku opět   stejným způsobem.   Excelentní hudební výkon   magický nádech dokonale   podtrhuje.
collen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.8.2017
Páni, tak tohle je filmová   lahůdka v tom nejlepším   smyslu slova.Výborné   herecké obsazení a   zpracování tohoto   neobyčejného snímku mne   zavedlo do světa nádherných   snů a ráda se tam podívám   kdykoliv znovu.
topipig
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.12.2019
Fantaskní příběh, který   vás ihned vtáhne do děje,   pokud se mu přizpůsobíte a   rádi sníte. Potom se   dostanete do světa snů,   tužeb, lásek a   nevšedností. Kouzelná Lili   Taylor je královnou   melancholie, Vincent Gallo   zase král bizarnosti. Fay   Dunaway s Johnnym Deppem jsou   snílci k pohledání. Musím   říct, že mě Emir Kusturica   a jeho velmi osobitý film   inspiroval k tomu, abych se   jednou po hodně drsné   kocovině probudil někde v   arizonském zapadákově.   Iluze musí být dokonalá   jedině v tom případě,   když uslyším i hudbu Gorana   Bregoviče. Jdu to   vyzkoušet.....:)
Akana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.3.2010
Zkraje se mi zdálo, že   americké reálie a   Kusturicova balkánsky   rozmarná imaginace si   příliš nerozumí. Ten pocit   se posléze smazal ne snad   tím, že by se obě   ingredience organicky   smísily, ale spíš proto,   že Kusturica tu Ameriku   regulérně převálcoval a   nastolil svůj vlastní   pořádek. Prostředí a herci   ano, ale celková nálada   filmu je jednoznačně v linii   jeho ostatních opusů. Když   pominu tradičně výborného   Deppa a Dunawayovou,   zajímavou postavu vytvořil   Vincent Gallo. Jeho   kopírování filmových   dialogů mělo asi   představovat absenci vlastní   fantazie v protikladu k   Deppovu neomezenému   snílkovství. Motivů a   myšlenek je tu ale jako   obvykle mnohem víc, osou   všeho je pak zrání   hlavního hrdiny, které není   bezbolestné ale ani   beznadějné. Radost ze   života tváří v tvář jeho   krutým záludnostem, to je   ostatně leitmotiv snad všech   Kusturicových příběhů.   Trochu jsem se tentokrát   míjel s Bregovičovou hudbou.
Pardal
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.12.2005
Hodně zájímavej filmeček,   který ač je strašně   složitý, vypráví o zcela   obyčejnech touhách, snech a   pocitech.
olgab
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.7.2013
Senzační.Film na který se   vždycky s chutí   podívám.Nedá se prostě   okoukat.Je to skvělá   poetická komedie.Prostě   Kusturica.
Myshitchka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.6.2007
To je tak divnej film:) Ale   já mam divný filmy ráda,   nedokážou mě nudit,   protože jsou   nepředvídatelný a to u toho   filmu platí víc než u   kteréhokoli jiného řekla   bych, neustále mě   překvapoval, u toho filmu   nevíte co můžete v   příští minutě čekat a   tím se ten film liší. Co se   týče Johnnyho, Lili a Faye,   ty mě nikdy nezklamali a ve   svých rolích se evidentně   vyžívali, naprosto   přesvědčiví magoři:)
xxlch
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.9.2011
Ať dělám,co dělám asi   tomu filmu nerozumím.Skoukla   sem to dvakrát a ono přád   nic.Asi je to tím, že jsem   moc realista a na sny už   dávno nevěřím.Celé to ve   mně zanechalo strašně   rozpačitý pocit.Ještě že   to zachránila dobrá hudba.
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.1.2009
Film, který mne příjemně   překvapil snad naprosto   vším.
Neočekávanými zvraty, z   jiného pohledu vykreslenými   běžnými problémy i jak   jinak než vynikajícím   hereckým výkonem Johnyho   Deppa ...
raindog
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.12.2007
Nevím...
Mám Kusturicu celkem rád,   ale tenhle film mě zklamal.   Výbornej scénář, herecké   výkony........ ale atmosféra   tohohle filmu je mě hodně   nepříjemná, navíc je film   hrozně roztahanej se spoustou   mrtvých míst. Možná bych   to měl ještě zhlídnout a   potom hodnotit, ale nechce se   mě do toho.
Karabekian
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 6.7.2006
Kusturicu prostě nemám   ráda. Nemám ráda jeho   divné postavy a nudí mě   jeho vždy dvouapůlhodinová   minutáž.... :-( Jedna   hvězdička je za skvělou   hudbu a ta druhá je za   komické štěky Paula...
Duster
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.5.2007
Velmi osobitý filmeček. A   hlavně ve střední částí   téměř co záběr, to perla.   Velmi nápadité. Jako vždy   výborný Johny Depp i   nestárnoucí Fay Dunawayová.   A rovněž znamenitá Lily   Taylor, která ve mě   zanechala asi nejhlubší   stopu. Bohužel se Kusturica   nevyvaroval několika   hluchých míst, některé   scény chápe možná jen on   sám a závěr už byl přeci   jen slabší a zaváněl nudou   a bezradností. Celkově   ovšem výjimečný zážitek.
PogoJoe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.5.2007
Supr divnej film :). Jedna   bizarnost a originalita   střídá druhou, jedna   (obrovská) radost pohledět.   Skvělá Lili Taylor s tiky a   cigaretou hrající na   akordeon, výborný Johnny   Depp i Faye Dunaway.   Uprostřed filmu jsem se   úchvatně bavil   předváděnými obrazy,   skopičinami a cool nápady.   Jednoznačná 100%   záležitost. Jenomže pak   přišla poslední půlhodina   a film ne a ne skončit. Jako   by autor scénáře nevěděl,   jak příběh vhodně   zakončit. Škoda. Ze   skvělého zážitku jsem   vystřízlivěl ještě před   koncem filmu, pocítil smutnou   rozporuplnost a jenom si   povzdechl. Škoda toho   dlouhého, nudného konce. To   neodpustím. Přesto se   těším, až si tuhle   výstřednost pustím někkdy   příště :)
Laula
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.8.2008
Opravdu zajímavý film plný   originálních nápdů.   Někteří lidé si stěžují   na špatný konec, ale ono to   ani jinak dopadnout nemohlo.   Celý film je jakoby naprosto   šílený. Zazní zde v   pozadí jedna z mojich   oblíbených skladeb (minor   swing).
zakoba
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.5.2009
Arizona Dream
Tak tento film jsem si   jednoduše zamilovala.Už jen   ten začátek (Axelúv sen )je   skvělý.Celý film je   doprovázen hudbou (Goran   Bregovič,Iggy Pop),která   Vás ještě víc donutí aby   jste ten film hodně   prožívaly.Film je hlavně o   pocitech ale děje je tam taky   hodně,dokonce i pár   vtipných scén.
Je   smutné že tento film skoro   nikd nezná.Když někomu v   mém okolí vyprávím o   arizoně Dream tak nechápe o   co se jedná.Je to škoda   protože tento film stojí za   to se na něj podívat.At už   se vám zalíbí nebo ale mě   dostal.Miluji ten film a   vždycky ho prožívám   stejně tak jako když jsdem   ho viděla poprvé.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih111756minih111756Ranhojič (2013) [2k digital] 
Der Medicus n
minih48250minih48250Chvíle štěstí (2000) 
Sing-fu š'-kuang n
minih39728minih39728Love Me Tender (1956) 
Love Me Tender n
minih39280minih39280Zamilovaný profesor (1963) 
The Nutty Professor n
minih153602minih153602Přízrak (2017) 
A Ghost Story n
minih24923minih24923Být či nebýt (1942) 
To Be Or Not To Be n
minih35991minih35991Návrat Sabaty (1971) 
È tornato Sabata... hai chiuso un'altra volta n
minih6038minih6038Den Triffidů (1962) 
The Day of the Triffids n
minih134071minih134071Dcera čarodějky (2015) 
Skammerens datter n
minih41099minih41099Česká muzika (1993) [TV inscenace] 
Česká muzika n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Události v regionech (2007) [T...

05:30 - 05:59

15 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

ČT2 - Křesťanský magazín (1993) [TV ...

05:30 - 05:59

15 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 05:55

60 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Prima - Rozpal to, šéfe! (2014) [TV po...

04:55 - 05:55

50 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376379
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10