Duben
ohodnotit

Argo

Další název:
Argo: Nebezpečný útek (SK)
Rok:
2012
Délka:
120 minut
Premiéra v ČR:
29.11.2012
„Film byl podfuk, mise byla skutečná“

Komentáře k filmu Argo

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 22
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.1.2016
Zajímavý podle skutečné   události natočený   špionážní thriller u   kterého Ben Affleck opět   dokazuje, že mu slušně   sedí i post režiséra.   Slušná atmosféra, napětí,   dobří herci, zákulisí   politických "her"   atd. Konečné resumé 70%...
PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
Tak se sluší a patří   uznat, že zachycení dobový   atmosféry je autentický. Co   je škoda, že i kdyby nešlo   o skutečnou historickou   událost, ale o vymyšlený   příběh, tak stejně víme,   jak to skončí. Z mé strany   se nejedná o spoiler, ale o   fakt na který sem poukazoval   v komentu o hororu -pod-zemi/   , že i horory končí   happyendem, tak je to vážně   divný a něco je špatně.   Nějak sem nepochopil postavu   maskéra co dostal Oskara za   Planetu opic. Jsem myslel, že   je namaskuje tak, že budou k   nepoznání a vytvoří se   jím předem nová identita.   To, že zvedá telefony v USA,   nechápu..Nicméně na konci   se dostavil napínáááák a   já se s chutí nechal   vtáhnout do děje a   strachoval se s hrdiny na   letišti při kontrole. Ben   jako řežisér umí a   určitě ještě o něm   uslyšíme.
Petantino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.5.2013
Když se americké vlajky   třepetají ve větru, lidé   si pod nimi s vodou v očích   chlapácky tisknou ruce, k   tomu teskně vyhrávají   slzopudné smyčce a navíc   ještě dojde k usmíření s   rodinou, tak to taťka Oscar   zkrátka musí zaklepat na   dveře. Já mám k podobným   výjevům velkou averzi a   navíc mi vadí, když jsou   íránci vykreslení jako   úplní dementi, kteří   neumí telefonovat, ale   přesto jsou v zájmu   dramatičnosti schopni dohonit   startující letadlo i na   náklaďáku. A přitom se ten   snímek rozjížděl tak   dobře. Útok na americkou   ambasádu byl skvělý,   příprava výroby falešného   filmu byla vynikající, duo   Goodman - Arkin hláškovalo   na požádání, ale samotná   záchranná akce, naplněná   lacinými zvyšovači napětí   a vrcholící celosvětovým   dojetím, u mě nekompromisně   sebrala snímku minimálně   dvě hvězdy. A to mám happy   endy vyloženě rád, ale nic   se nemá přehánět.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.4.2013
Režisersky zvládnuto dobře   ale film je absolutně bez   akce,je to špionážní   thriller bez jedinné akční   scény.Herecky docela   dobrý,hodně dobrá   napínavá scéna při   odbavování a odletu   diplomatů v čele s   B.Affleckem.
enejčel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.11.2013
Film má příběh zralý   jedině pro americké diváky,   protože opět ukazuje tu   americkou hrdost a to jak jsou   "nejlepší". Ben   Affleck překvapil tím, že   natáčí film, ve kterém si   dá hlavní roli, to jsem od   něj ještě neviděl.   Samozřejmě, že je každému   jasné, že ty američany z   toho Íránu dostane, ale to i   ve Smrtonosné pasti je   divákovi jasné, že Bruce   Willis ty lidi zachrání a   toho teroristu oddělá, ale   ve Smrtonosné pasti je akce,   napětí, pořádné dialogy a   je to snímek bez   vlastenectví, to zde   neplatí. Argo dostal Oscara   za vlastenectví, jinak je   film zbytečný, prostě k   ničemu. Alespoň už jsem ho   shlédnul a vymazal ze svého   notebooku.
thejduk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.5.2014
V Česku většinou platí,   že film, který dostane cenu,   většinou není ke koukání.   To u tohohle filmu neplatí.   Na záchranu šesti rukojmí   je zorganizována fantastické   krycí akce a rukojmí jsou   dostáni z Íránu jako   kanadští filmaři. Opravdu   film si nějaké ocenění   zasloužil - je to sice   příliš americké, ale ke   koukání. Byl jsem docela   nadšen, B.Affleck v hl. roli   byl opravdu dobrý, takové   filmy si cenu ba rodíl od   našich cenu zaslouží.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.3.2013
Divím se, že Argo nakonec   nebylo po odtajnění   natočeno, asi to byl   neskutečný škvár, něco   jako od Eda Wooda :-).   Nicméně, za zhlédnutí   stejnojmenného filmu jsem   ráda, jednak jsem   chytřejší - získala jsem   nový obzor o dění na   Blízkém východě a   potvrzení zkušenosti, že   při pasových kontrolách   nemá nikdo podezíravější   pohled než příslušníci   jeho národů. Rovněž jsem   vděčná za vlasový a   obličejový porost Bena   Afflecka, díky němuž se   dalo téměř zapomenout, že   je to Ben Affleck a   částečně se tak zbavit   předsudků o jeho hereckých   schopnostech (o   režisérských pochyb není),   neméně potěšilo, že John   Goodman netančil a spolu s   Alanem Arkinem přispěl svou   pohodovou náturou lidí od   filmu k odlehčení jistě   nezbytných, avšak poněkud   suchopárných scén ze   života byrokratů a tajných   služeb. A nakonec další, ne   nevýznamné plus - naprosto   autentické zobrazení   módního diktátu začátku   osmdesátých let mě utvrdilo   v záměru, že v případě   sebemenších náznaků jeho   návratu je potřeba začít   tisknout podvratné letáky a   vyjít do ulic :-) Jinak   poučně-prospěšná,   thrillerově laděná   rekonstrukce jedné nedávné   historické události jako   hold mezinárodní politice a   práci špičkových agentů,   ale nic víc ...
T2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.10.2018
║Rozpočet   $44,5milióna║Tržby USA   $136,024,128║Tržby   Celosvetovo $232,324,128▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $14,411,060 //počet   predaných kusov 627,572║   Tržby za predaj DVD v USA   $17,273,826 //počet   predaných kusov 1,153,486║   Ben Affleck to celkom slušne   zvládol aj keď zo začiatku   na nás chrlí až zbytočne   moc informácii, moc postav,   potom sa to ukludní a celkom   dobre sleduje, na to aké to   mohlo byť staticky chladné   to je celkom dobre   "chytľavo"   zrežírované. /videl v kine:   75%/
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.9.2016
Dobra praca Ben!
Zaujimavy film,ktory   poodhaluje dramaticke udalosti   uteku americkych diplomatov z   Iranu v dobe iranskej   revolucie v r.1979.Snaha o   zachovanie dobovej atmosfery   sa podarila na vybornu a kto   si pozrie film az do konca ma   moznost vidiet porovnanie   povodnych a filmovych   zaberov,ktore posobia
velmi autenticky.V   poslednej dobe je zvykom   mixovat do snimku aj rodinne   pozadie hlavneho hrdinu,co je   zbytocne a od strhujuceho deja   to zbytocne odvadza.Herecke   vykony slusne a atmosfera je   vynikajuca.Hudobna zlozka je   skvela-prave pocuvam   soundtrack na you tube a je   kvalitny.
Film   jednoznacne doporucujem,ale   bacha necakajte ziadne akcne   orgie.
karlosphonic
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.11.2012
Režisér Ben Affleck potřetí
Těšil jsem se na třetí   režisérský počin   Afflecka,protože jeho dva   předchozí filmy byly velmi   zdařilé.Také téma tohoto   thrilleru mě hodně   navnadilo.Je až k nevíře,co   si v CIA vymysleli za   plán,aby dostali své   diplomaty zpět do USA.Kdyby   to nebyla skutečná   pravda,myslel bych si,že   celá tato záchrana, je jedna   velká pitomost.
Argo   je politický thriller a jak   už to bývá,tento žánr   nebývá moc divácky   vděčný(!).Ale Ben Affleck   to zrežíroval   přinejmenším se ctí a ani   na minutu jsem se   nenudil.Dokonce část,kde se   specialista na infiltrování   domlouvá s politiky a   pravými filmaři o svých   plánech,byla hodně   zábavná,plná prupovídek o   selhání plánu a sarkasmu na   pravý Hollywood.Zkombinovat   špionážní thriller s   hollywoodskou satirou byl   výborný tah.Argo ale není   komedie,jak je zde   napsáno,ale čistokrevný   politický thriller.
Jediná nedokonalost na   Argu o které   přemýšlím,je, proč   íránští agenti nezavolali   na řídící věž   letiště,aby letadlo s   diplomaty neodletělo a vše   řešili bez telefonátů s   věží.Tato malinká pasáž   mohla být zfilmována daleko   lépe.
Argo je ale   extrémně svižná jízda bez   nudných pasáží se spousty   dramatických   situací,okořeněná dobrým   humorem.Užil jsem si to a   víc od toho jsem ani   nečekal.
Omnibus
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.12.2013
Kdybych byl ředitelem CIA a   někdo mi navrhnul plán na   exfiltraci pár Američanů z   rozdivočelého Íránu,   nemlich tímhle hollywoodsky   komiksových způsobem,   vyrazím s ním dveře. Ten by   letěl!!! Z mé kanceláře i   od zpravodajců vůbec. Už   bych ho nenechal v Langley   dělat ani vrátného.   Jenže... No, asi je dobře,   že nejsem ředitelem CIA.   Příběh je natočený   napínavě a se zajímavým   kontrastem mezi   „prohnilým“, leč   poklidným západním světem   a zemí náboženských   magorů, zmítanou   revolučním vražděním a   špiclováním všeho a   všech. Dramatický souboj   Velkého Satana a Velkého   Ajatolláha probíhá   uprostřed papundeklových   pomalovaných kulis filmových   studií, stejně jako v   ulicích Teheránu,   zaplněných zfanatizovaným   davem a lemovaných   oběšenci, houpajícími se   na ramenech stavebních   jeřábů. Strašidelný,   napínavý, zábavný i   poučný příběh. Jo, a   ocitnout se v kůži jednoho z   těch šesti Američanů,   posr... bych se strachy.
wena
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.10.2013
Příběh z dobrým koncem no   na špionážní snímek to   šlo nějak moc hladce. Kdo   čeká ,že jako z akčňáků   příjde jeden Sylvester a s   plným zásobníkem a půl   Iránu lehne popelem tak ať   si tohle nepouští.
sakro
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.2.2013
jak i sci-fi může být užitečné
Je to samozřejmě právě ten   imaginární sci-fi film,   který zajistil konečný zdar   celé popisované akce. Já   mám politické thrillery   velmi rád, a tento mne   přímo nadchl. Samozřejmě,   že jsou tam drobné   nelogičnosti třeba právě v   možném zabránění odletu   letadla, ale to připisuji   umělecké nadsázce a   celkový dojem z filmu to   nezkazilo. Letadlo přece   nemuselo vůbec odstartovat   díky včasnému zásahu   řídící věže, a když se   podíváme na mapu Íránu,   jeho rozlohu a lokaci   Teheránu, téměř přesně   uprostřed země, je jasné,   že pokud by bylo vše tak   časově na hraně jako ve   filmu, letadlu by určitě   nebylo povoleno opustit   území státu a Íránci by   měli dost času k jeho   vrácení. Ale jak říkám,   pro film je to nepodstatné,   naopak to přispívá ke   špičkově vygradovanému   závěru akce a drží to   diváka v poměrně dlouhém a   vyhroceném napětí. Vždyť   kdo může vědět i po   odtajnění akce ze strany   USA, co se tehdy po odletu   přesně dělo na zemi?   Nezkoumejme a raději si   užijme opravdu skvělý film,   který nelze nedoporučit.
POMOthy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2018
Vážna téma Američanov v   ohrození života,   uviaznutých v Iráne, citlivo   odľahčená svetom hravého   hollywoodského prístupu.   Režijne naozaj skvelo   zvládnuté, Affleck dospieva.   Klišoidné scény v poslednej   tretine (lístky na poslednú   chvíľu, hon na lietadlo)   zrejme neodpovedajú   skutočným odalostiam, ale   sympaticky zapadajú do   konceptu fimu, kde real-life   problém politických rozmerov   v poslednej chvíli   zachraňuje hollywoodský   heroizmus komiksového rázu.   Vizuálne vypiplané,   obsadením lahodiace,   atmosféra doby skvelá,   Desplatova hudba fantastická.
angi5
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.11.2013
Politické filmy moc nemusím,   ale film Argo mě zaujal,   napínavý i bez velkých   akčních scén. Z mého   hlediska dá zabrat divákovi   spíš psychicky. Ben Affleck   mě jako režisér mile   překvapil.
Kanystr
Hodnocení:
Přidáno: 27.2.2013
Na film jsem narazil až po   vyhlášení nominací na   oscara. Nominované jsem tak   nějak dostatečně shlídnul   a upřímně jsem argu k zisku   sošky dosti fandil, protože   to opravdu stojí za to. Ben   Affleck u mě vždy byl:   zkouknu ale nezamiluju, ale   zde je uplně jiný případ.   Politický film se vším   všudy, jestli se dají nějak   politické filmy obsahově   zaškatulkovat. I pro   nenáročného diváka tu bylo   zapojení do tematiky tak, aby   pochopil i ten   nejnevzdělanější, a   přitom zasvěcení si smlsli.   Výkony herců na úrovni,   masky a výprava vskutku   autentická, viz závěr a   scénář nedělaný na   koleni, ale s trochou   vyspělosti, humoru,(i když   pořád vážným) a   vpasování. žádný z   dialogů neni nepotřebný,   každý má svou důležiotost   a divákt to postupem času   zjistí, odhalí souvislosti,   a náležitě ocení.
Kamera zprvu moc   chodící, ale to dle gusta,   pak se to zklidnilo. Napětí   mě nepustlo ani na záchod.  
Hudba vtipně   zvolená, u američanů   nějakej ten bigbeat, u   iračnů pákistánskí   chvalozpěvy,
Je to   prostě ve výru klasiky   prezidentových mužů a já   si nemůýu stěžovat,   složitá variace co si sožku   zasloužila po právu
fanik94
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.3.2013
Velice kvalitní thriller je   škoda že Ben Afleck si ve   svých filmech dává hlavní   role protože nějaký extra   herec bohužel není ale to   plně nahrazuje svým   režisérským umem protože   režírovat opravdu umí.
Paparazzi
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.4.2013
Velmi povedené dílo.   Celkově to mělo atmosféru,   kterou by si asi nikdo   nechtěl prožít na vlastní   kůži, protože je nad slunce   jasné, že kdyby jim to   nevyšlo Ajatoláhové by jim   to na té návsi ošklivě   sečetli. Hodně se mi   líbilo, že to dokázal Ben   natočit bez zbytečného   patosu a tak, že jsem mu tu   atmosféru věřil.
Wiikii
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2018
Až na ty vojáky co se hnaly   za tou šestkou američanů na   letišti, co mě moc   nezapadalo jinak do skvěle   podaného příběhu   založeného na pravdivé   události. Tak mám chuť si i   přečíst knihu o téhle akci   !! ... HODNOCENÍ: 85%
jmokr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.2.2016
K tomuto filmu jsem   přistupoval poněkud s   obavami, i na základě   zdejších komentářů.   Chyba. Dílo je to   pozoruhodné, působící   kompaktně, přesvědčivě,   někdy až dokumentárně s   prostřihy do dobových   sekvencí. Vůbec to není   oslava americké velikosti,   naopak. Neměli bychom   zapomínat, že máme odstup   35 let. Tehdy jsme vše   prožívali jinak, i celý   svět, tedy pokud jsme o tom   věděli. A atmosféra   arabských zemí, jejich   paradoxů, letištních   kontrol, čekání na   bumážku, sžíravá   nejistota apod jsou vystiženy   jedinečně. Rozhodně stojí   za vidění.
Dushko
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.2.2014
Vynikající
Hodnotit tento snímek bude   velmi snadné. Je to naprostá   paráda, film obsahuje   všechno co má správné   špionážní drama obsahovat   a u tohoto bijáku je všeho   jaksi nějak víc. Ben Affleck   se vyznamenal jako herec i   jako režisér. Film má   notnou dávku napětí hned od   úvodních titulků. Rozhodně   si nemyslím, že bylo zcela   jasné, že těch 6 lidí ze   země odveze, byl jsem celou   dobu jak na jehlách jestli   ano , nebo ne. Když ještě   uvážíme, že je to podle   skutečné události, tak   opravdu klobouk dolů před   nápadem udělat z diplomatů   po kterých jde celý   zfanatizovaný národ,   filmaře, kteří hledají   lokace k filmu. Za tento   snímek dávám deset bodů,   protože je to po dlooouhé   době opravdu film, který se   zabývá naplno realitou a je   naprosto bezchybně natočen   se skvělým hereckým   obsazením,   výborné-doporučuji.
jcz
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.3.2013
Nepřijít pozdě
Je hloupé dorazit na tenhle   film pozdě, protože   nejlepší z něho je prvních   20 minut, při kterých ani   nedýcháte.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih34289minih34289Poslední samuraj (2003) 
The Last Samurai n
minih28146minih2814660 sekund (2000) 
Gone In 60 Seconds n
minih65075minih65075Manažeři (2010) 
The Company Men n
minih7223minih7223Džusový román (1984) 
n
minih174526minih174526Dnes v noci v lese nikdo nespí (2020) 
W lesie dziś nie zaśnie nikt n
minih189867minih189867Hon na čarodějky (2021) 
Witch Hunt n
minih17266minih17266Přelet nad kukaččím hnízdem (1975) 
One Flew Over the Cuckoo's Nest n
minih71312minih71312Země kůlů (2010) 
Stake Land n
minih14608minih14608Obecná škola (1991) 
Obecná škola n
minih27802minih27802Pláž (2000) 
The Beach n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

4 minut již uběhlo
86 minut zbývá do konce

ČT2 - Hrdinové legend

12:05 - 13:00

29 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:20 - 13:35

14 minut již uběhlo
61 minut zbývá do konce

Prima - Closer (2005) [TV seriál]

12:30 - 13:25

4 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani