ohodnotit

Anonym

Anonymous

Další název:
Neznámy Shakespeare (SK)
Rok:
2011
Délka:
130 minut
Premiéra v ČR:
10.11.2011
„Kdo je doopravdy autorem díla připisovaného Williamu Shakespearovi?“

Komentáře k filmu Anonym

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 7
JOKER96
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.2.2012
"My lady...You, your   family, even I, even Queen   Elizabeth herself, will be   remembered solely because we   had the honor to live, whilst   your husband put ink to   paper." Aneb jak Ronald   Emmerich natočil film, který   zůstane v mém srdci navždy.   Velkolepá výprava, precizní   herecké výkony, epické   scény, úchvatný vizuál,   Oskarové kostými, nádherná   hudba,... a tak bych mohl   pokračovat dokud bych   nevyčerpal všechna slova,   jenž citují krásu a   dokonalost tohoto snímku.   Nejvíce lituji toho, že jsem   právě na tenhle snímek   nešel do kina. Celkově ale   chápu nepříznivá   hodnocení kritiků, protože   je to ten druh filmu, který   neumí ocenit a posílaj ho do   koše (ostatně jako většinu   Emmerichových filmů).   Dovolte mi tedy ještě jednou   se povznést a poděkovat -   Děkuji Ronalde Emmerichu, z   celého srdce děkuji. 100%
mat.ilda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.11.2013
Vypadá to na dva poznatky -   dneškem u mě kšandy, co do   napínavosti, ztratily na své   pověsti a intriky v práci   prozatím nedosáhly úrovně   alžbětinského dvora, jak   jsem se dosud domnívala... To   jen na okraj dvouhodinového   opojení divadlem, historií a   promyšlenou mystifikací,   založenou na hypotéze   autorství divadelních her   největšího dramatika všech   dob. Pravda, chvilku mně dalo   se zorientovat (asi hodinu a   půl :-D), což je i jediným   důvodem, proč se v mém   hodnocení neskví deset   hvězd, rozplétání   zašmodrchaného časového   klubka však nakonec stálo za   oběť zvýšené pozornosti,   a přesto, že největším   klamem se ukázalo být jméno   Rolanda Emmericha v   titulcích, musím zvolat -   dobře ty, Williame, ať už   jsi byl kdokoliv!
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.6.2012
Film mě opravdu zaujal. Děj   velmi zajímavý, dává   divákovi vždy nějaký   nádech, myšlenku,napětí a   vzápětí poodskočí k   dalšímu ději a myšlence. I   dobové situce a milníky jsem   si v průběhu filmu musel   dohledat a snažit se vše   správně pochopit a pojmout.   Určitý průnik příběhů a   jejich vysvětlování mě   však také hodně mátl a až   nepříjemně   zaváděl...složitost titulů   a jmen mi příliš   nepomohla=) Rozhodně ale   snímek doporučuji
AGAMEMNON
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.11.2011
Hádejte. Co je největším   problém tohoto filmu? Ano, je   jím Roland Emmerich. Problém   ani ne tak v jeho   schopnostech, jako spíše v   očekávání. Položme si   další otázku. Co se nám   vybaví při vyslovení jeho   jména? Patetické?   Pompézní? Země v   ohrožení? Emzáci? Výbuchy?   A teď tento člověk natočí   něco, co má být kostýmním   dramatem. Vyvolává to   stejné pocity, jako kdyby   Zdeněk Troška oznámil, že   natáčí Marii Stuartovnu.   Hrůzná představa,   není-liž pravda? Navíc   látka přímo volá po   uměleckém zpracování,   obstál řemeslník Emmerich?   Ano i ne. Po technické   stránce filmu nelze nic   vytknout, kostýmy pěkné,   jako celá výprava, herci   odvádějí co mají, hudba   uspokojivá i nějaká ta akce   by se našla. Horší je to po   umělecké stránce, mnoha   lidem zřejmě bude vadit   prolínání několika   časových rovin, osobně jsem   s nimi problém neměl, ale   nějaké výraznější   časové kotvy, by rozhodně   nebyli na škodu (důležité   je sledovat barvu Cecilova   vousu). Možná měl Emmerich   udělat stejnou fintu, o   které vypráví film, nechat   celé dílo podepsat někým   jiným, pokud možno   uznávaným artovým umělcem,   možná by byly recenze   příznivější. Takže,   poučení pro příště.
radegaster
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.7.2015
Anonym je pro mě docela   velký překvápko od pana   režiséra. Nenapadlo mě, že   by se pustil i do tak   odvážné látky, jako je   právě jedna z teorií o   životě Williama Shakespeara.   A musím říct, že i přes   to, jak je film velice   obtížný na sledování, se   mu vystihnout atmosféru doby   velice dobře povedlo. Ta   náročnost je vlastně to   nejhorší, co film mohlo   potkat, ale pokud člověk   pořádně a bedlivě sleduje,   tak to za to stojí, protože   se mu dostane velice   zajímavý příběh, kterému   dominují skvělé herecké   výkony a nejlíp na tom je   právě Rhys Ifans, který   předvádí přímo geniální   výkon a sledovat ho v této   postavě byla radost i   utrpení zároveň. Celkově   tak tenhle film beru jako   velice pozitivní událost, u   které mě snad jenom mrzí   to, že film se nenatáčel v   Česku.
Izzy8635
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.7.2018
Buď potkávám filmy se   stupidní zápletkou a dobrým   zpracováním, nebo filmy se   zajímavým dějem a už ne   tak dobrým zpracováním.   Tenhle patří spíš do té   druhé skupiny. Příběh mě   celkem zaujal, byl dobře   napsán. Dobře byly vybraány   i postavy. Jenom mi přišlo,   že je to příliš   zrychlené.Podruhé už se na   to nejspíš nekouknu.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 9.6.2019
Během necelých dvaceti minut   tři retrospektivy. Udělaly v   tom ještě větší zmatek.   Ale ani pak mne to nebavilo.   Pletly se mi postavy, v ději   jsem se ztrácel a smutně   koukal na hodiny už po   dvaceti minutách. Té délky   jsem se zhrozil tak, že jsem   začal čistit papriky a film   sledoval jen jedním okem.   Výprava a kostýmy   jedinečné, ale jinak je to   prostě děsivá blbina.   Historické čachry a intriky   nestály za nic a nezajímaly   mne. Takže prostě dávám   plusy jen kostýmům a   výpravě. Ono, kdyby v tom   neudělali takový guláš,   možná by se dalo hodnocení   zvednout.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih10710minih10710Robin Hood: Král zbojníků (1991) 
Robin Hood - Prince of Thieves n
minih43082minih43082Zlatý kompas (2007) 
The Golden Compass n
minih36697minih36697Spider-Man 2 (2004) 
Spider-Man 2 n
minih39155minih39155Sylvie (2003) 
Sylvia n
minih12527minih12527Mimo zákon (1986) 
Down by Law n
minih135636minih135636Vzmuž se (2015) 
Man Up n
minih114063minih114063Fakjů pane učiteli (2013) [2k digital] 
Fack ju Göhte n
minih86176minih86176Iron Man 3 (2013) 
Iron Man 3 n
minih100217minih100217TT3D: Closer to the Edge (2011) 
TT3D: Closer to the Edge n
minih117135minih117135Hvězdy nám nepřály (2014) 
The Fault in Our Stars n

Hodnocení:n12345678910

Hodnocení filmu

68.5 % (52)
8   - curil
1   - Pitryx
7   - green-tea
8   - mat.ilda
8   - Pecik
7   - emons
8   - Snura
8   - AGAMEMNON
5   - MildaX
10 - killy
7   - radegaster
8   - Barney94
7   - Kycky
6   - Petak69
8   - tomas.sulc
7   - ras84
4   - K3
5   - MysteryIll
7   - kudrna6
6   - Gejsa

TV Program

ČT1 - To je vražda, napsala (1984) [...

15:55 - 16:45

25 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

ČT2 - Nejvýznamnější operace 2. svět...

16:20 - 17:20

0 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

NOVA - Námořní vyšetřovací služba (20...

16:00 - 16:57

20 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

15:30 - 16:30

50 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 157488
Osobností: 647906
Fotografií: 603760
Plakátů: 288292
Obsahů a biografií: 144451

Poslední komentáře

Otisk (1989) [TV epizoda]

Otisk
Taky oblíbenej díl, viděl   jsem už vícekrát, opět   skvělá dobová výprava a   atmosféra, zajímavej   případ a herci, kteří dnes   už nehrají, více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Bertillonáž (1989) [TV epizoda]

Bertillonáž
Humornější díl a skvělej   Ondřej Havelka, který se   nevzdává a tak dlouho   měří a měří až se to   ujme. Opět hodně dobrých   herců i v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Ztracena v pustině (2010)

Ztracena v pustině
Pobavilo mně, že tu světici   tu hraje bisex rajda Ambra co   ti dá Herdu a její kámoška   je správně nadržená a   plná elánu to v nějakým   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 4 / 10

Byl jednou jeden dům (1974) [TV ...

Byl jednou jeden dům
Nejvíc se mi líbily dvě   scénky, obě se týkající   malířství: v jedné si   pozůstalí příbuzní   všimnou, že obraz   nebožtíka nad jeho rakví více >

Autor: Misantrop | Hodnocení: 10 / 10

Kým sa skončí táto noc (1966)

Kým sa skončí táto noc
Velmi slabý film, takřka nic   neříkajíc z doby, kdy   stála noc v luxusním hotelu   60 Kčs. Díval jsem se   jedním očkem, jen kvůli   Labudovi a Dančiakovi. Být v   kině, tak po 15 min   odcházím...

Autor: jarda53 | Hodnocení: 2 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2019, HyperMedia, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.124/0.077