Duben
ohodnotit

Anna a král

Anna and the King

Rok:
1999
Délka:
148 minut
Premiéra v ČR:
2.3.2000

Komentáře k filmu Anna a král

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 29
Angelika2808
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.12.2010
Ještě nikdy jsem netančila s králem...
Exotický Siam konfrontovaný   starou dobrou Anglií,   tradiční a přece osvícený   král Monghut, stále mocněji   přitahován nejen krásou,   ale především   nespoutaností ovdovělé   učitelky Anny a nádherná   romantická scenérie   dálného východu- všechno   správně namixované s   několika osudovými   okamžiky, kdy stabilita země   a bezpečnost krále visí na   vlásku. Také bičování,   trest smrti za veřejný   projev náklonnosti nebo   harém plný manželek a   konkubín byl pro Evropany   těžko stravitelnou   skutečností. Oproti knižní   předloze podle skutečného   příběhu britské učitelky   mě okouzlující Anna v   nádherných šatech zaujala   daleko více, třebaže kniha   byla daleko pikantnějšího   rázu a nikdy si tento   romantický a zároveň krutý   snímek nenechám ujít.
Lienocka22
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.6.2008
Nádherný film, kde som si   prvýkrát všimla výborného   Chow Yun-Fata. Krásny príbeh   odohrávajúci sa v Siame, kde   "všetko má svoj   čas"... Tento film ma   dojal až k slzám :o)
janka29
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.4.2015
ina kultura, pekny film, ktory   je dôkazom toho, ze aj to   najtvrdsie srdce a povaha sa   môze pomaly roztapat...
Jaruna.cimrman
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.1.2014
Tento film si nerada   nechávám ujít, když ho   dávají v televizi, i když   jsem ho viděla už tolikrát,   že to ani nespočítám.   Ovšem ani s dalším   zhlédnutím se nesnižuje   spotřeba papírových   kapesníčků. Jak je to   možné, že mě pořád tak   dojímají ty stejné scény,   vždyť už je znám zpaměti?   Asi to bude tím, že je to   tak dobře nahrané. Těch   dojemných scén je ve filmu   opravdu hodně a jeden   balíček kapesníčků zase   nestačí. Až dnes jsem si   konečně všimla, že roli   malého Luise hrál tehdy   malý a ještě celkem   neznámý Tom Felton, kterého   známe hlavně z rolí Draca   Malfoye ve filmech Harryho   Pottera. Šikovný kluk, to   hraní mu jde čím dál líp.   Film je sice dost dlouhý, ale   mě to uteklo, ani nevím jak.   No a je tu závěr filmu s   krásnou filmovou hudbou a   při závěrečných   titulcích mně přichází na   mysl otázka, jestli by nebyl   lepší osvícený panovník,   než rozhádaná parlamentní   demokracie, která je u nás.
Jekky
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.10.2007
Krásný romantický film u   které ho si i popláčete   nebo vás to aspon dojme.   Krásné zpracování a děj   kde se pořád něco děje
Berrunda31
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.1.2009
Tento film se dá nazvat   jedním slovem.Úžasný.Je tu   krásně vidět rozdíl dvou   světů a k tomu i značná   dávka romantiky.Prostě super   film.
Georgeena
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.6.2021
Tento film se mockrát   nevysílá, ale mě zaujal   svým obsahem... Trocha   romantiky, politiky a náhled   do zvyků cizí země.
Saraha
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.1.2009
Úžasný film! Konečně ta   správná dávka romantiky,   napětí i dobrodružství. Je   to prostě film, který si   ráda znovu pustím a vím,   že nezklame. Výborné   herecké obsazení. Do tohoto   filmu jsem se zamilovala :-)))
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.7.2009
Anna a kráj je opravdu   mistrovské dílo skvělé   obsazení toho filmu zněj   dělá užasnej filmovej   zážitek
Tink
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.8.2008
Anna a její syn   přijíždějí na pozvání   krále do Siamu. Jako   učitelka poznává tradice i   útrapy této fascinující   země. Je svědkem i   válečného konfliktu. Jak si   emancipovaná Anna povede v   zemi, kde žena nemůže mít   názor? Nádherný, i když   malinko zidealizovaný   příběh podle osudů   skutečné Anny Leonowensové.   Krásné kostýmy, hudba i   charismatický král:) Jeden z   nejoblíbenějších filmů,   na který se můžu dívat   kdykoliv.
Katka.H.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.6.2009
Ana a král je velmi povedený   film !! Četla jsem i knihu a   myslím si že film je mnohem   lepší než kniha !!
vlcinek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Příběh nenaplněné lásky   doplněný krásným   prostředím orientu a   úžasnou hudbou, prolínání   kultur západu a východu a   vynikající výkon Jodie   Foster a Chow Yun-Fata. Jeho   ztvárnění krále je   bezvadné - postoj, gesta.   Vřele doporučuji všem, kdo   mají rádi romantiku a   orient.
pavca35
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.5.2007
Pěkný romantický film se   skvělým hereckým   obsazením. Jedinečnou Jodie   Fosterovou, kterou mám ráda   a sympatickým Chow Yun-Fatem,   ze kterého přirozené   charizma čiší na dálku.   Rozličná kultura, hudba i   úchvatná krajina dodávají   filmu jeho kouzlo. A   přestože ve filmu není   jediná erotičtější   scéna, důvěrný dotyk či   polibek, cítíte tu sílu   citu. Film jsem viděla   několikrát, ale pokaždé   mě emocionálně zasáhne.
Erkul
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.4.2013
Jodie Foster v dokonalém   hereckém koncertu s Chow Yun   -Fatem. Dobové reálie   dokonalé a dialogy stavící   tento film na čestné místo   americké filmografie.
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.12.2010
Nádherná výprava, skvělé   herecké výkony, poutavý   děj - co víc si od   romantického filmu v   historicko-exotickém duchu   více přát??? Ani všechny   protiklady dvou světů -   strnulé vikroriánské Anglie   a vůněmi prosyceného Siamu   - nedokážou zabránit   citovému sblížení muže a   ženy těchto dvou   rozdílných kultur.
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.8.2008
Tento film je takřka věrným   remakem předchozího   zpracování. Už původní   film efektní - a což teprve   toto zpracování!! Vizuálně   je opět dechberoucí,   krásné drama ještě   podpořeno výbornými   hereckými výkony hlavních   herců. A o to jde - nejde o   krásné scenerie, ale o nitro   Anny a Mongkuta a o jejich   vnímání světa,   přijímání a snahu chápat   svět i z pohledu toho   druhého.
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.2.2014
ANNA A KRÁL

Romantický příběh   odehrávající se na pozadí   dvou zcela odlišných kultur.  

Anglická   učitelka a král   vyznávající buddhismus,   představitelé zcela   rozdílných životních   stylů a národních   zvyklostí. Možná, že si   Anna dokázala získat respekt   i obdiv za znalosti a odvahu   od siamského krále. Od   muže, který byl vychován v   přesvědčení, že se pro   muže - a natož pro krále   – prostě nehodí uznávat   ženy a jednat s nimi jako s   plnohodnotnými tvory. Dokonce   král možná i zatoužil po   novém dobrodružství …

Ale stejně   nevěřím. Je to jen   pohádka. Krásná, má dobrý   příběh, divákům nabízí   úchvatné záběry z   královského paláce, z   královské metropole, z   velkolepé hostiny, ale i z   nevšední přírody a   odlišné architektury.   Bohužel samotný příběh je   tak zidealizovaný a   přikrášlený, až je   nevěrohodný. Možná proto   se hodí, že je vyprávěn   mladým princem – v   dětských očích může být   mnoho věcí jinak než ve   skutečnosti. Ale jako   pohádka pro dospělé   působí znamenitě a jistě   potěší všechny romantické   duše. I já pohádky   ráda…

Film,   kterému nechybí úžasná   atmosféra s nádechem   exotiky, je postaven zejména   na hereckých výkonech Jodie   Foster a Chow Yun-Fata. Přes   všechny výtky je to jeden z   nejhezčích romantických   filmů.
cerfik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.10.2014
Jodie Foster je zde opravdu   úžasná a vyzdvihává již   tak dobrý film výrazně nad   průměr. Krásně zpracovaný   střet dvou odlišných kultur   s notnou dávkou romantiky a   exotickou příchutí. Opravdu   krásná podívaná plná   emocí.
fred.appl
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.4.2009
Zase dobře!
Opravdu se i tohle už   bůhvíkolikáté zfilmování   zase povedlo. Ale já ten   příběh viděl s Kerrovou a   Brynnerem asi v té správné   době, kdy mne oslovil víc.   Ale i tak je osm dobrých. ;)
simca.talpi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.2.2008
Romantický film   odehrávající se v krásném   prostředí, bohužel ve   špatnou dobu. Nenaplněná   láska i ty naplněné, ale se   špatným koncem. Dilema   krále mezi udržením   suverenity s autoritou a   svědomí s pocitem lásky.   Vynikající výkony jak obou   hlavních protagonistů, tak   dětských herců. Úchvatné   záběry.
Nenkyta
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.3.2009
Romantický film,pro mě dost   dlouhý,ale jinak pěkné   zpracování.Herecké výkony   vynikající.Chow Yun-Fat mě   naprosto ohromil,připadal mi   jako by se pro roli krále   Mongkuta narodil.
Melory_Nox
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.6.2006
Anna a král je klasická   pohádka pro dospělé, Anna   se dostane ve své době do   daleké ciziny a už v tu   ránu začíná její boj.
klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.4.2021
Povedený historický   velkofilm s nádhernou   výpravou a dokonalým   hudebním doprovodem. Jodie   Foster i Chow Yun-Fat byli   dobří ale něco málo jako   kdyby tomu přece jen   chybělo. Musím se přiznat,   že verze z roku 1956 (KING   AND ME a u nás s názvem   Král a já) s Yulem Brynnerem   a Deborah Kerr na mě   zapůsobila určitě víc.
LenC2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.8.2009
Jodie je v tomto romantickém   filmu skvělá tak jako vždy   mám její filmy v oblibě , i   když tento je hodně dlouhý   v roli anglické učitelky,   která se vydává na východ   do daleké země Siam kde se   setkává s králem , kterého   hraje výborný Yun-Fat.
JVSoolen
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.10.2007
Romantický film, který   zaujme i diváka, který si s   romantikou moc nerozumí.   Hodne tomu napomáhá   velkolepa vyprava a nekolik   akcnejsich vlozek, ktere film   velmi ozivuji.
Shadow
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.2.2005
Příjemný romantický film,   který nepřekvapí, ani   nezklame. Krásné scenérie   krajin a prostředí   královského sídla. Měl by   ale být kratší.
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.3.2020
Úžasná výprava, dobrá   hudba i kamera, herecký   výkony, jak se sluší a   patří. Historický film se   vším co má být.
MARi0
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.3.2019
Anna a král
Protože jsem se vypravil do   Thajska, nemohl mi tento   snímek ujít. Kritizovat   královskou rodinu je tu i nes   trestným činem, proto není   ani divu, že je zde Anna a   král zakázaným filmem.   Lesbička Jodie Foster je   krásná, pokud pro ní má   někdo slabost, doporučuji   snímke Nell, kde se   promenáduje tak, jak jí pán   Bůh stvořil. Mě se ale   více líbila konkubína v   podání překrásné Bai   Ling, která si kvůli roli   dokonce nechala vyholit i   hlavu. Pro její fanoušky je   tu pak zase dokument Timeless   Beauty, kde se ukáže   hanbatá :)
Režisér   Andy Tennant neodvedl zas až   tak špatnou práci, každý   jistě ale uzná, že je to   dlouhé, roztahané a místy   fakt nudné. Navíc   ujíždíte-li si na   historických reáliích,   nebude Anna and the King   ničím pro vás. Pro jedno   shlédnutí tedy nakonec času   nelituji, podruhé bych si to   ale už nikdy nepustil...
T2
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.8.2018
║Rozpočet   $92miliónov║Tržby USA   $39,263,420║Tržby   Celosvetovo $113,996,937║ V   prvom rade nebol moc správny   výber režiséra a ani Jodie   Foster mi tam moc nesedí,   aspoň že Chow Yun-Fat a jeho   charizma drží nad vodou   strašne rozťahaní príbeh,   na ktorom ten veľký   rozpočet až tak vidieť nie   je. /55%/

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih5398minih5398Čarodějky z Eastwicku (1987) 
The Witches of Eastwick n
minih48223minih48223Andělé a démoni (2009) 
Angels & Demons n
minih81644minih81644Krok do prázdna Jana Masaryka aneb Dokonalý zločin (2011) [HD CAM (HDTV)] 
n
minih41402minih41402Ohnivé nebe (2005) [TV film] 
Solar Strike n
minih37091minih37091Cesta kolem světa za 80 dní (2004) 
Around the World In 80 Days n
minih33874minih33874Pavoučí nestvůra (2001) [TV film] 
Earth vs. the Spider n
minih164151minih164151Hodinářův učeň (2019) 
Hodinářův učeň n
minih37094minih37094Jurský svět (2015) 
Jurassic World n
minih16591minih16591Poslední ples na rožnovské plovárně (1974) 
n
minih25709minih25709Street Fighter: Poslední boj (1994) 
Street Fighter: The Ultimate Battle n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376379
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10