Andy Hardy na záletech (1938)

Andy Hardy na záletech (Love Finds Andy Hardy)
46.7 %
 
 

Love Finds Andy Hardy

    Žánr: komedie / drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 91 min.
"Andy Hardy na záletech", tak se jmenoval další film ze serie osudů rodiny soudce Hardyho, který podává obraz šťastného, spořádaného rodinného života, kde rodiče rozumějí dětem a děti rodičům a kde nejvíce životních "starostí" má syn, dospívající, skoro šestnáctiletý klacek Andy. Jak by také ne? Vždyť už má svou "lásku", ale vedle toho má také jiné starosti, jak zaplatit splátku na staré auto, které si koupil.

Zaprodá se proto kamarádovi, že mu bude za 8 dolarů opatrovat za jeho nepřítomnosti jeho "lásku". Obě má vyvézt na vánoční večírek a k tomu ještě příjde třetí, dívenka, která touží po tom, být považována za dospělou, kamarádka z dětství. To je na mladého "muže" opravdu mnoho. Jak se do toho zaplétá a jak se z toho snaží vyvléci, přičemž nakonec musí pomoci i shovívavý, usměvavý otec soudce Hardy, je obsahem tohoto veselého filmu, naplněného milou pohodou.

Mickey Rooney, který svého zamilovaného a obletovaného Andyho hraje z klackovitou přirozeností, ale i gentlemanstvím, kde obojím proniká ještě dětství, jež se nestydí za pláč a zejména ne za něžnost k otci a matce. V úloze otce Lewis Stone, v úloze mladičké kamarádky Andyho Judy Garlandová, kterou si českoslovenští diváci vryli do paměti a mnozí i do srdcí předchozím filmem "Celý svět zpívá", kde se uplatnila nejen svou hrou, ale i krásným zpěvem.  Autor: Asmodej

režie:
George B. Seitz
 
 
hraje:
Lewis Stone (soudce James Hardy), Mickey Rooney (Andy Hardy), Judy Garland (Betsy Boothová), Ann Rutherford (Polly Benedictová), Lana Turner (Cynthia Potterová), Cecilia Parker (Marian Hardyová), Fay Holden (Mrs. Emily Hardyová), Mary Howard (Mrs. Mary Tompkinsová), Gene Reynolds (Jimmy MacMahon, Jr.), Don Castle (Dennis Hunt), Betty Ross Clarke (teta Millie Forrestová), Marie Blake (kuchařka Augusta), George P. Breakston (Beezy), Raymond Hatton (Peter Dugan), Frank Darien (Mr. Barnes)
 
 
námět:
Vivien R. Bretherton, Aurania Rouverol
 
 
scénář:
William Ludwig
 
 
kamera:
Lester White
 
 
hudba:
David Snell
 
 
střih:
Ben Lewis
 
 
zvuk:
Douglas Shearer
 
 
výprava:
Cedric Gibbons
 
 
producent:
Carey Wilson, Lou L. Ostrow
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.