Duben
ohodnotit

Anděl Páně

Další název:
Jak anděl Páně po světě chodil; Anjel Pána
Žánr:
Rok:
2005
Délka:
90 minut
Premiéra v ČR:
3.11.2005
„O cestě za napravením alespoň jednoho hříšníka.“

Komentáře k filmu Anděl Páně

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 74
klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.12.2020
Viděno mýma očima je tohle   asi poslední naše po všech   stránkách povedená   vánoční pohádka. Jiří   Strach je určitě v   současnosti náš   nejuniverzálnější nebo   nejkomplexnější režisér.   Film si tak nese jeho   neklamnou pečeť vtipu a   jakési civilnosti ovšem   aniž by to ubíralo poetickou   pohádkovost. Zbytek pak v   klidu zařídí špičkové   obsazení a s ním spojené   herecké výkony. Je to   vlastně úplně jednoduché   když se to opravdu umí!
Barney94
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.2.2020
Ze záplavy novodobých   pohádek je tato jedna z   nejhezčích. Trojan se na   trochu hříšného anděla   dokonale hodí, plus má i   Dvořák coby čert Uriáš.   Atmosféra staročeské zimy   je zde krásně vykreslená.
Ostrovan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.12.2019
Jedna z milých pohádek,   které už pro tuzemské   vánoční svátky   zdomácněly. Aby ne - Ivan   Trojan svou energií ala   Petronel exceluje.
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.12.2017
Další z pohádek která se   jistě zařadí mezi naši   vánoční klasiku a že se   tam už jen tak nějaká   pohádka těžko dostává :)   Toto se opravdu povedlo a   scénář téměř   Cimrmanovské kvality -tedy   perfektní...
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.12.2017
Ta třetí hvězda je za těch   pár slovních perliček, jež   se ve filmu ocitly. Na   začátku byly jedna za   druhou, ale pak jako když   utne a už je jich jen pár.   Hodnotím však také profi   přístup herců a štábu a   samozřejmě i hezkou hudbu.
jarda53
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.12.2017
Film nebyl špatný ale   zjistil jsem, že v poslední   době je v televizi   přeTrojanováno a dříve   bráno jako výtečný herec,   mě dnes připadá že je Ivan   Trojan více a více   trapnější. Dvořák je   ještě přijatelný, Trojan   tehdá se 4 křížky na krku,   dnes již téměř v   důchodovém věku je celý   vybydlený, ať to již   přenechá svým potomkům...
RwlBem
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 22.7.2017
To se
mi snad jenom zdá.   Schizofrenní film, který   křesťanské hodnoty   zesměšňuje a paroduje, a   jedním dechem se jich pak v   ději úpěnlivě dovolává   jako prostředku záchrany?   Kde anděl je za hlupáka a   čert za zachránce? Film,   jehož pointou má snad být   ono smutně proslulé heslo   že toliko "šaty dělaj'   člověka"?! Asi ano,   když se postavy nechají   oddat kdekým hlavně když   jako páter vypadá, no a   knížete jeho milá taky   pozná leda podle drahého   hábitu. Tomu fakt říkám   úroveň. Patrně tu budu sám   proti všem, ale takový odpad   nespasí ani v závěru   Bocellimu nenápadně   znárodněné "adeste   fideles".
mikee007
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.1.2017
Konečně !!!
Už se mi zdálo, že kumšt   napsat a natočit hezkou   českou pohádku vymizel.   Naštěstí tomu tak není.  
To se sešlo pár   moudrých hlav. A není   náhodou, že sešly v České   republice, zemi pohádkám   zaslíbené. Konkrétně   scénáristka Lucie   Konášová a režisér Jiří   Lotrando Strach a rozhodli se   natočit na motivy pohádek   Boženy Němcové, klasickou   českou pohádku, plnou   jemného humoru, krásných   lokací, s neotřelým   námětem, prostě takovou,   jaké máme rádi...
A   světe div se, ono se jim to   podařilo. Anděl páně   staví na kvalitním   scénáři, výborných   hereckých výkonech,   dokonalé hudbě a tricích   které jsou tak dobré, že   nikterak neruší dojem z   příběhu. Za mě velké   nadšení a hlavně   úleva...
Z čeho   úleva ? Že někdo pochopil,   že diváky baví, když herci   nepřehrávají, nepitvoří   se, nešišlají... Civilní   projev všem hercům sluší a   povyšuje celou pohádku na   vyšší level. To samé se   dá říci o tricích.   Zatímco jiné pohádky nám   nabízejí množství   megatriků, abychom viděli,   že producenti na to mají.   když už si neumí koupit   slušného scénáristu, v   Andělu páně jsou kvalitní   triky, ale v únosné míře   tak, aby sloužili ději,   nikoliv naopak.
Po   několika zhnusených   recenzích nových českých   filmů, jsem tak konečně   dostal možnost něco   pochválit. A věřte, jsem za   to strašně rád.
Díky Lotrando.
petrusmev
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.12.2016
Pěkná pohádka, tak jak to   Jiří Strach umí. Hlášky   na nebesích vtipné, děj   dole na zemi občas   rozvleklý, celkově hodně   originální.
SimcaTerka9315
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.9.2016
⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Krásná, vtipná pohádka ⭐   Těším se na 2   pokračování snad ani 2.díl   nezklame
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.6.2016
Příjemná záležitost, na   které je vidět, že se na   poslední chvíli rozhodovalo,   jestli pohádku nasadit do kin   a rychle se   "šperkovalo" co se   dalo. Hlavní dvě postavy na   sebe slyší, vtipu a detailů   dosytosti, pohádka klasická,   žádné moderní výmysly.   Hrabě fešák, vybrat v   našich luzích a hájích   pořádného chlapa je   umění, Dorotka hezká, i   když trochu naivní,   Stivínová a Navrátil ve   své roli velmi dobří.   Ozvláštnění zimní   krajinou funguje téměř jako   kdysi u Tří oříšků.   Nezbývá než doufat, že na   druhý díl bude více   penízků a pohádka tak   nebude působit chuďoučkým   dojmem.
cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.10.2014
Poprvé jsem na tom byl   zadarmo v kině o Vánocích a   viděl to i poté, takže po   několika shlédnutí musím   říci, že se jedná o jednu   z nejlepších pohádek po   revoluci natočených a   herecké obsazení je   skvostné. Ovšem bez koho si   tenhle film nedovedu   představit je Ivan Trojan.
hlavsa5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.1.2014
Trojan dodal téhle pohádce   trochu jiný nádech humoru...   Ostatně výběr herců je   perfektní a jejich podání   postav výborné. Na tuhle   pohádku se dá kouknout i   víckrát..
PORTER
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.12.2013
Skvělý pohádkový   film,opět boj mezi dobrem   zlem s výborným hereckým   obsazením.Dvojice   anděl+čert   (Trojan+Dvořák)naprosto   seděla do příběhu.Čertovy   naschvály a andělova   nemotornost dodala filmu   skvělou zábavu.
tyzik.cejka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.7.2013
skvělý herci humor na   každém kroku pohádky   naprosto super nebe a taky   prostředí jedná se o   vánoční film ale já si ho   pouštím i v létě zkrátka   hodnocení tedy jednoduché   uhádnout
Erkul
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.4.2013
Je to přesně ta situace,   kterou již znám z minulosti.   Když je pšesaifrtováno,   přehrubínováno,   přewerichováno,   předonutilováno či   přetrojanováno, tak se do   paměti vryjí z hercova   výkonu, nebo básníkova   atd., především opakující   se postupy, grimasy, gesta,   málokterý umí překročit   svůj stín. Obávám se, že   tímto filmem se dostává i   tak dobrý herec, jakým je   Ivan Trojen do nebezpečného   pásma rutinního herectví.
Máša13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.12.2012
Anděl Páně
je super pohádka pro   děti,kde si svoje ale najdou   i dospělí...O herectví   p.Trojana netřeba se ani   zmiňovat.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.7.2012
Napravovať ľudí nie je veru jednoduché
Človek má pocit, že   posledných dvadsať rokov   vychádzajú skôr priemerné,   ba až podpriemerné   rozprávky. A zrazu človek   narazí na skutočný skvost.   Musím povedať, že Andel   Páne je krásna rozprávka.   Odohráva sa skôr v dvoch   rovinách, v nebi, kde je to   podané tak milo, vtipne a   potom na zemi, kde musí   Petronel napravovať   hriešnikov, inak sám pôjde   do pekla. K tomu mu dopomáha   čert Uriáš, ktorý bol   pekne (človek sa skoro bojí   povedať, že sympaticky, veď   je to čert, hehe) zahraný.   Ale najkrajšia je ústredná   (neskôr do seba) zamilovaná   dvojica, (najprv) neposlušné   hrabátko so záľubou v   karbanu (ale ten mariášik   až taký zlý nie je) a v   poháriku, a potom milá   dobrotivá slúžka na panstve   Dorotka. Veľmi pekná   dvojica, s najskôr   zložitými osudmi, potom   nečakanými ranami, ale čo   budem hovoriť, našťastie   všetko dobre dopadne. Určite   jedna z nalepších   rozprávok. A ešte nesmiem   zabudnúť na zopár skvelých   hlašiek, ale tá   najodzbrojujúcejšia -   (parafráza) trocha zbytočná   otázka, keď si vševedúci
betatest6
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.5.2012
pěkný
Opravdu hezká pohádka s   dobrým dějem a vtipnými   hláškami. Ivan Trojan to   zahrál fantasticky, více   takových vtipných pohádek i   pro dospělé...
Patrik581102
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2011
Ta pohádka krom toho, že je   pěkně udělaná a nese v   sobě poučení, má ještě   jeden velký klad.
Nesouvisí to s vírou ale   s obecným rozhledem. Je tam   spousta odkazů na lidová   moudra a pranostiky - sv.   Lucie noci upije, vs.   Barborka, sv.Miluláš a   spoustu jiných. Dnešní   děti spoustu toho již   neznají a je to škoda. Tak   alespoň z pohádky si něco   odnesou
UplneZlo
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.4.2011
nemam rada ceske filmy   odohravajuce sa v takomto   pochmurnom historickom   prostredi...

ale toto je uplne dobre   :)
vtipne od zaciatku   az po koniec :)
uplny   konec xD
teta.Essie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.4.2011
Vydařená pohádka
Anděl Páně je velmi   krásná pohádka a jak už   zde bylo řečeno velmi   působivé je se na ni dívat   o Vánocích.Hlavu a patu to   má,což je hlavní.Spousta   vtipných hlášek a scének a   žádná infantilita,což se   mi velmi zde líbí.Je to   opravdu jedna z mála   českých pohádek na kterou   má člověk chuť se podívat   víckrát.Myslím že Jirka   Strach to udělal více než   povedeně a celý štáb má   můj hlas.Když jsem na tom   byl v kině a vycházel jsem   tak jsem si říkal:Konečně   nějaká pohádka   pořádná,Však kdo se furt   má dívat na ty Troškovy   výtvory na které se už   nedá dívat.
Anděl   Páně je dle mého názoru za   10 bodů a kdyby existoval   Český lev za nejlepší   pohádku,určitě by to   vyhrál Anděl.
Doufám   že časem taková kategorie   vznikne.
Co se týče   hodnocení u mě za 10(štve   mě že je tu nejvíc 10   bodů-za tohle bych dal i   víc)
diamant
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.12.2010
Hodnotím originální námět   a netradiční zobrazení   "nebe". Spousta   vtipných dialogů a závěr   s poučením, že to vždycky   stojí za to!
Žádný   kecy vo tom, že "tady   panuje blbá nálada"   :o)
movie-freak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.12.2010
Za posledních pár let jedna   z mála pohádek, na kterou se   dá o Vánocích koukat a   člověk se u ní i pobaví, a   to je hlavní. Každý rok se   na ní těším.
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 27.12.2010
Už jen kvůli tomu přehršli   reklamy okolo a pro mě ne až   tak úchvatnému ději a   všemu obecně nehodnotím moc   vysoko.
Aintcha
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.12.2010
V poslední době se nevidí   moc dobrých českých filmů,   natož pohádek. A musím   zaťukat, protože Anděl   Páně patří právě mezi ty   dobré české pohádky. Je to   krásná a zároveň vtipná   vánoční pohádka. Velkou   roli v tom hraje také   perfektní výběr herců.   Především Ivan Trojan svou   roli anděla zahrál na   výbornou.
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.12.2010
Taková trošku "naruby   obrácená" vánoční   pohádka, kde čert -   pokušitel pomáhá z bryndy   zlobivému andělovi.   Výborně zpracovaný typicky   český námět, protože   všude jinde ve světě je   pekelník vyloženým   zosobněním zla. My si holt i   na tom peklíčku umíme   najít něco pozitivního...
DejnaDee
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.11.2010
Petronel a Uriáš
Krásná česká pohádka s   výborným hereckým   obsazením, byl to pro mne   velký zážitek, který mi   dodal krásnou vánoční   pohodu.
Lucelka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.10.2010
Dnešní české pohádky se   mi moc nelíbí,myslím že se   z nich ztrácí kouzlo,které   obvykle pohádky mívají. Ale   tato pohádka mě   překvapila.Velice se mmi   líbí zpracování a Ivan   Trojan v roli anděla   Petronela je přímo   nepřekonatelný.
lera
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.8.2010
Po dlouhé době skvělá   česká pohádka, která mě   mile překvapila. Moc se mi   líbil čert Uriáš v   podání Jiřího Dvořáka.   Kdykoliv se na ní ráda znovu   podívám.
satyr
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.4.2010
Pohádka jak má   být.Anděl,který má   napravit své chyby a čert mu   má "pomáhat".Ivan   Trojan se mi moc líbil a i   ostatní herci hráli s chutí   pobavit diváky.Určitě se na   nej ještě párkrát   podívám.
wena
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.2.2010
Tak zase jedna pěkná česká   pohádka.Herecký výkon Ivana   Trojana není nutno   komentovat.Anděl co nejdřív   vše poplete a záhy to   napraví se bude líbit i   odrostlejším divákům.
Bolt
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.12.2009
Od tohoto filmu jsem tedy   čekal mnohem více. Je to   prostě taková Česká   přeslslazená pohádka.   Anděl si chodí po světě s   čertem, semtam se zastaví   nad partičkou Mariáše a   nemluvně o kouzelné brašně   plnící včechna přání.   Konec je hodně   předvídatelný a postavy   nejsou třikrát simpatické.   I přesto si myslím že na   tuhle slátaninu zla a dobra   je 5 hvězd moc málo.
Fantom005
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.11.2009
Tahle pohádka je podle mě   nejlepší z moderních   pohádek. Herecké obsazení   je úžasně vybrané. Anděl   Petronel (Ivan Trojan) a   čert Huriáš (Jiří   Dvořák) spolu úžasně   ladí. Kdo neshlédne tuhle   pohádku tak příjde o   hodně.
alus
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.10.2009
Námět - výborný,herecké   výkony velmi dobré, ale   výprava ? Bylo až příliš   vidět, že autoři nemají   peněz nazbyt. Dav hraje 1O   komparsistů, v komnatách   hradu je jak před   malováním, nebe, jak už   tady někdo psal, pouze z   papundeklu. Pohádka, pokud   není točena pouze ve studiu,   prostě potřebuje krásnou   výpravu, jinak zůstane   taková nanicovatá. Škoda.
Henry123
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.7.2009
Příjemná pohádka s   výborným hercem Ivanem   Trojanem, kterou jsem viděl o   vánocích a právě k   vánocům se hodí. Pohádky   nejsou můj oblíbený žánr,   ale když jsou kvalitní, jako   anděl páně, tak pobaví   víc než třeba krimi.
petrtap
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.6.2009
komentar
Kdyz sem cetl nazev   filmu,myslel jsem ze to bude   nuda.Spletl jsem se krasny   filmova pohadka.Pobavil jsem   se.Petr
drago40
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.6.2009
hezká pohádka ale docela   pravdivá škoda že to tak   není ve skutečném životě   mnoho lidí to potřebuje ale   asi ti zlí mají větší   štěstí ( potřebovali by   MATLU)
sylwikk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.6.2009
Pohádky ňák moc nežeru,   ale tahle mě fakt příjemně   překvapila. Ivan Trojan je v   roli anděla přímo dokonalej   :D
Gredor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.5.2009
Doopravdy české pohádky se   nezapřou. Anděl Páně je   nádherné vánoční pohádka   s jedinečným Ivanem   Trojanem, která stojí za   vidění!
řepešínský
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.5.2009
Vánoční filmová pohádka   Anděl Páně je   přinejmenším velmi slušně   scénáristicky napsanou a   neméně slušně herecky   odvedenou prací v čele s   tvůrčím štábem. Nápad   volně parafrázovat námi   tolik známé a možná i   zprofanované lidové   pranostiky i s božskými   příměry a použít je do   filmu, vypadal na první   pohled možná naprosto   skvěle, ale místy režijně   špatně odvedené dialogy v   papundeklo-polystyrenových   dekoracích nebe, prvotní   ideu zcela rozvezly.   Zajímavě napsaný scénář   s mnoha podtexty v několika   hluchých místech pak   vyznívá zcela naprázdno a   více než k smíchu působí   spíš směšně. V   konkrétních situacích k   tomu velkou měrou přispívá   až příliš herecko-civilně   pojatá titulní role   nastudovaná I. Trojanem.   Dobrý záměr zpracovat   část z období adventního   času do filmové podoby   korespondující a v   náznacích vysvětlující   jednotlivé svaté je umocněn   zasazením do pohádkového   rámce námětů Boženy   Němcové. Možná právě   proto a možná i se spojením   opravdových a neošizených   kostýmů v reálném   prostředí hradů, v nichž   se odvíjí pozemská část   filmu, si Anděl Páně   zaslouží zařadit se mezi   filmy z lepší poloviny   středního průměru.
Nenkyta
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.3.2009
Pohádka, která se moc   povedla.Ivan Trojan (anděl   Petronel)a Jiří   Dvořák(čert Uriáš) jsou   výborní.Opravdu stojí za to   jí vidět.
BLANKA49
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.2.2009
ANDĚL PÁNĚ
POHÁDKA O ZLOBIVÉM ANDĚLOVI   A HODNÉM ČERTOVI, TAKŽE JE   TO VŠECHNO TAK TROCHU NARUBY,   ALE URČITĚ SE MOC POBAVÍTE,   AŤ S DĚTMI NEBO BEZ NICH.   URČITĚ SI TUTO POHÁDKU   NENECHTE UJÍT!
perseus
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.1.2009
Jedna z nejlepších nových   pohádek.Vtipný   scénář,výborné herecké   výkony-Trojan,Dvořák.Ta se   opravdu povedla.
ane15
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.11.2008
tak tahle pohádka se   povedla!
jedna z mála   (možná jediná)z těch   nových vánočních, která   opravdu stojí za to.
Skvělé prostředí,   herci, scénář...! to už   bylo jistě řečeno   mnohokrát. Kdo pochopí,   skutečně se pobaví:-)
Etymon
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.11.2008
Asi jsem zaujatý, ale české   pohádky mě neberou. Tuhle   jsem viděl poprvé cestou na   dovolenou v autobuse.   Standartní pohádka kterou   vyzdvyhují hlášky a výkon   Ivana Trojana
dun.dee
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.10.2008
Jedna z novějších pohádek,   která se mi moc líbila. Mile   zahraný čert i přitroublý   anděl. Trojan a Dvořák jsou   tedy dvojka :-). Režisér se   zkrátka   "vycajchnoval"!
Papaja73
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.8.2008
Po dlouhé době zase jedna z   těch povedenějších   českých pohádek.Je   osvěžující vidět   vtipnou,milou pohádku,co   pohladí po duši.Sice ze   starými klasickými   filmovými pohádkami se to   nedá srovnávat ale je to   rozhodně povedenější   počin než některé jiné   filmy,které byly v poslední   době v tomto žánru   natočeny.
Abu
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.4.2008
Rozhodně stojí za   shlédnutí.Moderní pohádka   pro pobavení která   neurazí.Kdo hledá něco   hlubšího tak bude zklamán   ale nutno si uvědomit že je   to hlavně pro děti.
lynn
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.2.2008
Pro mě tento film   představuje vánoční   zklamání. Těšila jsem se   na něj na Štědrý den...   asi jsem ani neměla zapínat   televizi. Ani Trojan a jiné   hvězdy českého hereckého   nebe to nezachránily.
Dr.film
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.1.2008
Za poslední léta jedna z   nejhezčích českých   pohádek. Scénář Lucie   Konášové je psaný lehkou   rukou a dobře staví na   dialozích. Z režie Jiřího   Stracha, je třeba míti do   budoucna již patřičný   respekt. Nezklamal ani Ivan   Trojan (což ani   nepřekvapí), a jemu   výborně nahrávající   Jiří Dvořák. Z výpravy   Vám sice nepoklesne spodní   čelist, ale přesto neurazí.   Příjemné překvapení v   žánru české pohádky,   které stojí za pozornost.
kali.4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.12.2007
Velmi zábavná pohádka,   která je pro někoho možná   i klasikou, což je v dnešní   době skutečně   „zázrak“. Zajímavý a   hlavně logický příběh,   hezká výprava, spousta   skvěle zahraných postav a   vtipné a nápadité poznámky   a dialogy („Já jsem   věděl, že kradete, ale že   tolik?“). Jenom toho   náboženství tam bylo občas   až příliš.
P.S.:   Poprvé mne skutečně upoutal   Jiří Dvořák. Jím   ztvárněná role a   popichování s Ivanem   Trojanem nemá chybu.
foxx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.11.2007
Přiznám se, že nejsem   velkým příznivcem   moderního ztvárnění   pohádek, daleko víc mi   "sedí" klasické   zpracování. Nicméně musím   přiznat, že tahle se docela   povedla. Připomíná mi   vzdáleně námětem klasický   styl, ovšem v slušivém,   moderním kabátě. Klobouk   dolů, mě se líbila.
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.11.2007
Velice vtipný příběh, je   to film, který mě hodně   pobavil. Slušný výkon Ivana   Trjana a i všech ostatních   herců.
Justik66
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.10.2007
Nádherná moderní Vánoční   pohádka se skvělým herním   obsazením. Pokud tuto   pohádku uvidíte, buďte si   jistí že pojede každé   Vánoce znovu...
Ivett
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.9.2007
Vánoční pohádka, protkaná   humorem a výbornými herci.   Některé hlášky jsou   vážně hodně směšný.   Trojan hraje svou roli jako   vždy. S tak nějak   posmutnělým výrazem.   Dvořák je jako Uriáš   opravdu pekelný. V tom   nejlepším slova smyslu.   Nechybí ironie, nadhled a   trocha toho poučení. Ale to   v pohádce asi být musí.
moldovan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.9.2007
Vánoční pohádka nejen pro   děti. Její, někdy až   příliš moralizující, děj   je protkán humorem, který je   někdy andělský i   čertovský. Souhlasím s   názorem, že nejvhodnější   dobou pro sledování tohoto   filmu jsou vánoční svátky.
qerulant
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.7.2007
Já prostě musím dát 10! Po   delší době zas opravdu   dobrá pohádka, vtipná i   inteligentní, které   jednoznačně vévodí   neustále hláškující   "matla" Petronel v   podání Ivana Trojana, jemuž   zdatně sekunduje "zmetek   pekelnej" Uriáš   Jiřího Dvořáka. Leckdo   filmu třebas vytkne   nedokonalé počítačové   efekty, ale pohádka není   počítačová hra a   atmosféře Anděla Páně   rozhodně nějaký ten   technický škraloupeček   neublížil. Dokonce nevadí   ani hódně prokřesťanské   vyznění Strachova dílka (a   to ani náhodou nejsem   nábožensky založený!).   Zkrátka milé a příjemné.
Faye
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.6.2007
... " Já vím, co mi   chceš říct, miluj   bližního svého. A víš co   já ti na to Maruško   odpovím? Blbce ze mě nikdo   dělat nebude“ tak pravil   Pán Bůh. A já s ním (pro   tentokrát) naprosto   souhlasím :- ). Hezká   vánoční pohádka, ale asi   jenom vánoční! Mimo tohle   období je v ní příliš   náboženství. I když   podané s víc než vkusným a   vtipným nadhledem.
Čestmír
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Na téhle pohádce mám rád   především čerta Uriáše v   podání Dvořáka.   Připomíná mi ty dobrotivé   čerty ze starých pohádek.   Ivan Trojan svou roli zvládl   taky velice dobře, ačkoliv   mě osobně není tak   sympatický. To ale bohužel   vychází z charakteru jeho   postavy. Co se mi na Andělovi   Páně opravdu nelíbí, jsou   některé scény z Nebe.   Tvůrci se snaží pobavit na   místech, která mě osobně   vtipná příliš nepřišla,   a tak musím ze slušného   hodnocení trochu slevit.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.6.2007
Film má jiskru a šmrnc a   docela jsem se u něj bavil.   Inteligentní a odlehčený   humor podtržený zajímavým   hereckým výkonem Ivana   Trojana zdobí tuto pohádku,   spíše určenou   odrostlejším dětem až   dospělým. I když děj   občas trochu zadrhává a ani   úvod filmu některé diváky   asi nezaujme, rozhodně   doporučuji ke shlídnutí.
havLord
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.5.2007
z českých pohádek je to   rozhodně to lepší, ale   žádný zázrak to také   není. jedna hvězdička jde   dolů kvůli výpravě, která   je pouze televizního formátu   a ta druhá za to, že i přes   klady jako je trojan a   dvořák v rolích ústřední   dvojice, je to přeci jen   další moralizující   vánoční pohádka, u které   jsem se místy i docela nudil.   70%
lenak
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.5.2007
Po pravdě řečeno od této   pohádky jsem čekala mnohem   víc. Moc jsem se těšila,   až ji budou dávat v   televizi, ale potom přišlo   meší zklamaní. Herecké   výkony mě většinou moc   nezaujaly, některé slovní   výrazy a pojednání byly   poněkud zvláštní a   prostředí (nebe), ve kterém   se děj odehrával, mě   spíše od filmu odrazovalo.
Rene1
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.4.2007
Je to taková typická česká   filmová pohádka, která má   uspokojit pokud možno   všechny věkové kategorie,   od dětí až po seniory. Ale   samozřejmě nejvíce ji   ocení děti, to já jsem v   době zhlédnutí již nebyl a   tak jsem v ní viděl jen   průměrný film, slušně   řemeslně natočený, ale nic   víc. Ale věřím, že se   najde spousta diváků, které   chytne za srdce.
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.12.2006
opět po delší době   pohádka, která je kvalině   udělaná a vrací se k odkazu   našich nejlepších, léty   prověřených pohádek.   Dobře ávkuje jak humor, tak   ponaučení a na dialogy se   nedívá jako na něco   podružného, ale jako na   nositele děje. Jednoduše   řečeno propracovaná   pohádka, která se dá vidět   několikrát.
sluníčko
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.8.2006
Anděl Páně
Čekala jsem od toho víc ?   :-(
Verik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.7.2006
Nikdy by mě nenapadlo že by   mě film tohoto žánru tak   hodně pobavil.Podle ukázek   mě film nijak nezaujal,ale   jakmile se mi tento film   dostal do ruky,tak sem si jej   hned druhý den pustila   znovu.Je to sice pohádka,ale   myslím že rozesměje i ty   starší.A nebo spíše jen ty   starší,protože moje   mladší sestra se pořád   ptala co je na tom čemu se   směju tak vtipného.No   posudtě sami.
ak_im
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.5.2006
Řekl bych, že je to film   založený na výkonu   jediného herce. A to, Ivana   Trojana jako anděla   Petronela. Jeho herecký   výkon drží film na solidní   úrovni. Film nepřevyšuje   spoustu jiných českých   pohádek, ale zároveň   nepropadá. Je to pohodová   podívaná pro celou rodinu.   Stojí za podívání.
norreen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.5.2006
Myslím, že je to film,   který se bude líbit dětem i   dospělým. Dětem jako   pohádka a dospělým pro   svůj humor. U filmu jsem se   skvěle pobavila. Zmatkařský   Anděl a pokušitelský   ironický ďábel jsou   skvělá dvojice.
davidek
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.4.2006
Nějak se mi zdá, že česká   tvorba posledních let je   taková nějaká podobná, ale   pohádka je příjemná. A   navíc to obsazení !!!!!!
hejtman
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.4.2006
Pod dojmem ostatních   komentářů jsem asi čekal   moc,jsem však trochu   zklamán, nevím snad tomu   chybí lehkost pohádkového   příběhu,spád,napětí,atmo   sféra středověku,natočeno   snad pro starší   generace-děti myslím nebudou   úplně nadšeni a dají   přednost např.Princezně ze   mlejna aj.Avšak natočeno je   to bravurně, Ivan Trojan   nezklamal.Příběh   odehrávající se v nebi   jěště de,na zemi už to   není ono.I vtipné scény a   pokusy o lehký černý humor   jsou občas   nedotažené,nemastné,neslan?   ?.
legenda
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.2.2006
Úcta tvorcom!!!
Výborný film, plný   emócií. 10 bodov mu však   dať nemôžem, pretože   kvality rozprávok ako   napríklad Perinbaba, Soľ nad   zlato, Princ a Večernice, či   Tři oříšky pro Popelku   nedosahuje. Začína ma   tešiť, že po odmlke sa v   Čechách začínajú točiť   rozprávky na kvalitatívne a   emocionálne vysokej úrovni.  
Film je proste pastva   pre dušu a myslím, že sa   oplatí, aby ste ho videli...
hvezdyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.12.2005
Víš co tady vidím? Opovaž se to říct nahlas.
Musím napsat, že toto je po   delší době velice zdařile   natočená pohádka. Vtipná a   neagresivní. Lidská a   divácká. Není natočena v   Troškově ukřičeném stylu.   V kině jsem se skvěle bavil.   Ještě dnes je toto dílko   poměrně čerstvé, ale   dozraje a diváci se k němu   budou vždy rádi vracet.   Pohádka pro celou rodinu.
EwiczkaH
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.12.2005
super
Výborná pohádka, skvělí   herci:) Vřele doporučuji:)

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih41084minih41084Ariadnina nit (1992) [TV inscenace] 
Ariadnina nit n
minih16311minih16311Policejní akademie (1984) 
Police Academy n
minih64284minih64284Imaginární lásky (2010) 
Les amours imaginaires n
minih28798minih28798Fotr je lotr (2000) 
Meet the Parents n
minih96731minih96731Strážci Galaxie (2014) [2k digital] 
Guardians of the Galaxy n
minih31904minih31904Hrůza na jevišti (1950) 
Stage Fright n
minih49515minih49515Tichá domácnost (1986) [TV inscenace] 
Tichá domácnost n
minih15978minih15978Po stopách krve (1969) 
Po stopách krve n
minih106566minih106566Starověké říše (2010) [TV seriál] 
Ancient Worlds n
minih168677minih168677Ohnivé peklo (2016) [TV film] 
Deadly Inferno n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Anděl Páně 2 (2016)

 Anděl Páně 2 (2016)
Anděl Páně 2 n
 
Žánr: komedie / pohádka
Země: Česká republika
Režie: Jiří Strach

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Karel (2020)

14:20 - 16:30

3 minut již uběhlo
127 minut zbývá do konce

ČT2 - Vládci třetí říše

14:15 - 15:10

8 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

13:35 - 14:35

48 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:25 - 14:30

58 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190492
Osobností: 697720
Fotografií: 763681
Plakátů: 376290
Obsahů a biografií: 178184

Poslední komentáře

Velký Jake (1971)

Velký Jake
Johna Wayne já jaksi   nemusím, ale jako Big Jake,   zřejmě díky dobrému   scénáři, jsem visel očima   na obrazovce. Ve filmu hrál i   jeho syn Patrick, spolu   natočili 11 filmů...

Autor: jarda53 | Hodnocení: 9 / 10

Andělské oči (1994)

Andělské oči
Tenhle film je dokladem toho,   že 90.léta byla z hlediska   naší kinematografie hodně   podivnou dekádou.Kvalitní   Hrabalova literární   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Těžká Barbora (1960) [TV divadel...

Potěšení

Těžká Barbora
Herecké výkony a hudební   doprovod Orchestr Karla Vlacha   vdechují tomuto kousku   neopomenutelný život.

Autor: Rostislav-Bartosz

Ohnivý máj (1974) [TV inscenace]

Ohnivý máj
Jedna ze série hodně   povedených televizních   inscenací z naší dávné   historie, které vznikly v   roce 1974. Tentokrát   církevní koncil v více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Šťastné a krvavé (2023)

Šťastné a krvavé
O tom, že existují skřítci   Elfové pro země, které o   vánočních svátcích   vyznávají reklamní postavu   Santa Clause společnosti   Coca-Cola, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 7 / 10