Jeden svět
ohodnotit

Obsah filmu Vidím jenom tebe

 
Krásná Gina, která v dětství přišla o zrak, je závislá na svém muži Jamesovi. Když začne po transplantaci rohovky znovu vidět, odhalí dosud netušené znepokojivé detaily týkající se jejich manželství, životů i jich samotných.

Gina (Blake Livelyová), která v dětství přišla o zrak, spoléhá na oči svého manžela Jamese (Jason Clarke) – zdá se, že tato závislost utužuje jejich vášnivý vztah. Když se ale Gině naskytne příležitost podstoupit transplantaci rohovky a začne znovu vidět, jejich život a vztah se obrátí vzhůru nohama. Mladá žena si totiž začne uvědomovat znepokojující realitu jejich manželství.

HBO Europe

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Marc ForsterMarc Forster  
hraje:
Blake LivelyBlake Lively.....Gina [29]   
Jason ClarkeJason Clarke.....James [47]   
Wes ChathamWes Chatham.....Daniel [38]   
Miguel Ángel FernándezMiguel Ángel Fernández.....Ramon   
Danny HustonDanny Huston.....lékař Hughes [54]   
Yvonne StrahovskiYvonne Strahovski.....Karen [34]   
Kaitlin OremKaitlin Orem.....Lucy   
Eloy CerveraEloy Cervera  
Ahna O'ReillyAhna O'Reilly.....Carla [31]   
Bonnie ZellerbachBonnie Zellerbach  
scénář:
Marc ForsterMarc Forster  
Sean ConwaySean Conway  
hudba:
Marc StreitenfeldMarc Streitenfeld  
kamera:
Matthias KoenigswieserMatthias Koenigswieser  
střih:
Hughes WinborneHughes Winborne  
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Vidím jenom tebe >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Peykka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.3.2018
Vidím jenom tebe – snímek Marca Forstera vidí   pouze šmouhy očima slepé. Kvůli propadnutí v   amerických kinech u nás v Evropě celkem   neznámý psychologický thriller ovšem nabízí   zajímavou vizualizaci a Blake Lively v hlavní   roli.

I když se tento snímek točil již v   roce 2016, vyšel v roce 2017 v USA, k nám se do   kin ani nedostal. Američtí kritikové ho   označili za propadák a za absolutně nevyužitý   potenciál snímku, který řeší manželskou   krizi poté, co slepá manželka znovu získá   zrak. Naopak, co média vyzdvihla, byla Blake   Lively právě v roli nevidomé ženy, která se   po náročné operaci oka stává někým úplně   jiným.

Na začátku sledujeme zamilovaný   manželský pár Jamese (Jason Clarke) a Ginu   (již zmiňovaná Lively), žijí v luxusním   bytě v Bangkoku, nic jim v podstatě neschází,   jenom miminko, o které se v jednom kuse   pokouší. Na to, že je Gina slepá, miluje   život všemi jinými smysly. Ale to se změní ve   chvíli, kdy podstoupí náročnou operaci oční   rohovky v pravém oku, aby opět získala zrak po   autonehodě, při které, když byla malá,   zahynuli její rodiče. Operace je úspěšná a   Gina začíná zkoumat svět očima, začne se   líčit, kupovat vyzývavé oblečení, obarví si   vlasy na platinovou blond a z šedé myšky je   náhle sexy baba. To ale ovšem vadí jejímu   manželovi, kterému dochází, že ho Gina ve   své podstatě už nepotřebuje a jemu role   ochránce velmi schází.

Režisér Marc   Forster, původem Němec, který prorazil v   Hollywoodu, ale takříkajíc zabil dějovou linii   a soustředil se na vizuální stránku filmu.   Musím říct, že mně to vůbec nevadilo.   Forster si je patrně vědom, že filmů s touto   tématikou je spousta (Oko2008, Los Ojos de Julia   2010) , tak chtěl jít proti mainstreamu a   vytvořil umělecký psychothriller, který   zachycuje nitro ženy, která se cítí jako   znovuzrozená, a duši manžela, který udělá   všechno pro to, aby byla jeho žena šťastná   pouze ve slepotě. Film svou vizualizací   připomíná snímky Darrena Aronofskyho. Divák   cítí radost Giny, naopak zklamání a útrapy   Jamese, kterého už prakticky nikdo nepotřebuje.   Forster svou práci pojal originálně, snímek   nebude asi patřit mezi jeho hitovky jako   Hledání Země Nezemě (2004), Bondovku Quantum   of Solace (2008) nebo zombie krvák s Bradem   Pittem Světová válka Z (2013). Nicméně, All I   se is you řadím vedle jeho nejlepšího filmu, a   to je Oscarový Ples příšer (2001). Kdo zná,   uvidí shodné prvky.

Blake Lively se snaží   vymanit z pozlátka Gossip Girl (tv seriál v   letech 2007-2012) a laciných pozdějších rolí.   Já ji začínám mít docela ráda, holka nám   dospěla a dokazuje to snímky The Age of Adeline   (Věčně mladá, 2015) nebo předloňským The   Shallows (Mělčiny, 2016). Perfektně ji   sekunduje Jason Clarke v roli ochranitelského,   později až psychopatického manžela.  

Ačkoliv je snímek jakkoliv precizně   vizuálně sestaven, posledních třicet minut   jakoby někdo o polovinu sestříhal. Konec je   hodně useknutý a divák si spoustu věcí musí   domyslet a spousta věcí nám zůstává   neodkryta. Berte to jako plus, vše se totiž   nedá vypozorovat očima. Určitě doporučuji   fanouškům uměleckých filmů, těžko   stravitelných závěrů a Blake Lively.


Hodnocení:n12345678910
Vidím jenom tebe (2017)Vidím jenom tebe (2017)Vidím jenom tebe (2017)Vidím jenom tebe (2017)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10