Duben
ohodnotit

Obsah filmu Tvrdé palice

 
Fotbalový tým Buldoků má za sebou další zápas, tragický výkon a další prohru. Dodge se dozvídá, že přišli o sponzora. Tím tým končí, muži si musejí najít nějakou práci. Dodge ale nedělal posledních dvacet let nic než fotbal. Rozhodne se ještě zkusit štěstí. Chtěl by dostat do týmu propagovaného mladíka Cartera, který hraje fotbal za univerzitu. Vyráží tedy na schůzku s jeho zástupcem CC Frazierem. Seznámí se při tom i s redaktorkou Lexie, která má dělat s Carterem rozhovor. Ten ale netuší, že má vyvrátit jeho pověst válečného hrdiny a že pokud se jí to podaří, má získat místo zástupkyně ředitele. Dodge Carterovi nabízí 5 tisíc za zápas. CC...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
George ClooneyGeorge Clooney.....režie [46]   
hraje:
George ClooneyGeorge Clooney.....Jimmy "Dodge" Connelly [46]   
Renée ZellwegerRenée Zellweger.....Lexie Littleton [38]   
John KrasinskiJohn Krasinski.....Carter Rutherford [28]   
Jonathan PryceJonathan Pryce.....C.C.Frazier [60]   
Stephen RootStephen Root.....sudí [56]   
Wayne DuvallWayne Duvall.....Frank Ferguson trenér [49]   
Keith LonekerKeith Loneker.....velký Gus Schiller [36]   
Malcolm GoodwinMalcolm Goodwin.....Bakes [25]   
Matt BushellMatt Bushell.....Curly [34]   
Tommy HinkleyTommy Hinkley.....Hardleg [47]   
Tim GriffinTim Griffin.....Ralph [38]   
Robert BakerRobert Baker.....Stump [28]   
Jack ThompsonJack Thompson.....Harvey [67]   
 Ledisi Ledisi.....bluesová zpěvačka   
Nick PaonessaNick Paonessa.....Zoom [30]   
Nicholas BourdagesNicholas Bourdages.....Bug   
scénář:
Duncan BrantleyDuncan Brantley  
Rick ReillyRick Reilly  
hudba:
Randy NewmanRandy Newman  
kamera:
Newton Thomas SigelNewton Thomas Sigel  
střih:
Stephen MirrioneStephen Mirrione  
  Nahrát trailer k filmu
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Stereo
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Tvrdé palice >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.2.2021
George Clooney před kamerou, George Clooney za   kamerou a svěží sportovní film o postarším   týpkovi, kterak zachránil svou pílí a   uhrančivostí tým amerického fotbalu před   zánikem poté, co ho opustil sponzor. Píše se   rok 1925, ale svým způsobem jakoby se to   odehrávalo dnes. Na všem podstatném, co je v   příběhu zohledněno, se za ty roky do   dnešních dob absolutně nic nezměnilo. Snímek   ze sportovní tématikou obsahuje veškeré dění   kolem sportu. Máme tu samozřejmě sportovní   tým, v tomto případě amerického fotbalu,   hráčské hvězdy, manažerskou pozici snažící   se o vše podstatné kolem týmu a dva dva typy   novinářů. Jedni komentují sportovní dění, a   najdou se i tací, kteří se na nějakou   hráčskou hvězdu snaží najít nějakou tu   špínu k mediálnímu očernění. A tak se   tímto filmem vyobrazuje sportovní obraz ze   všech směrů, o jakých většinou sportovní   fanoušek nemá ani potuchy. Takže sport a   starosti s tím spojené, novinářská práce a   odezva dané doby s porovnáním s přítomností.   George Clooney je ve své roli takový jaký je a   Renée Zellweger v pozici novinářsky, snažící   právě nějakou tu špínu najít, doslova   překvapuje svou náturou a agresivním pojetím   charakteru své role. Snímek má úžasnou   svěží atmosféru, takže po divácké stránce   je potíž posoudit, má-li se to brát vážně   nebo se nad tím jen pousmát. George Clooney se   nechal slyšet, že se inspiroval různými styly   obdobných sportovních snímků a snažil se o   vytvoření svého tvůrčího rukopisu. Jestli se   mu to povedlo je samozřejmě na divácích.   Každopádně snímek oplývá lehkostí, humorem   a vážnosti hlavně právě tím neskonalým   sportovním duchem. Ale jo, na jiné myšlenky   diváka umí přivést. Je to snímek k pobavení   a odpočinku, ne ryze sportovní, tedy s nějakým   dramatickým a emotivním zápasem, jak by se   možná mohlo očekávat. Někdo to bere u   Clooneyho coby režiséra jako krok zpět, ale na   druhou stranu, proč ne.
Frolíček
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.9.2020
Pro mě to byla jedna velká nuda, alespoň, že   John Krasinski zdobil a George Clooney dozdoboval.   Ale vztah k fotbalu nemám a americkému už   vůbec ne. A komedie? Párkrát lehké pousmání,   jinak nic. Zpracováno precizně, ale mě to   prostě neoslovilo.
Erkul
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.6.2012
Clooney sice nezklamal, ale i přes dokonalost   zpracování, břitké dialogy a dokonalé   reálie, trpí v tomto filmu nemocí amerických   fimů, když přisolí a připepří   ztřeštěnostmi a davovými scénkami plnými   zmatků, jinak příjemně se vinoucí filmový   děj.
Snura
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.4.2011
Retro komedie, u které se sice za břicho   nepopadáte, nicméně z kina odcházíte s   úsměvem a pocitem příjemně stráveného   času. A to i přesto, že film působí   staromódně a vy patříte mezi mladší   ročníky. Výraznou měrou se na tom podílejí i   slovní souboje mezi Georgem Clooneym a Renée   Zellwegerovou, jež zcela záměrně velmi   připomínají břitké souboje mezi Spencerem   Tracym a Katharine Hepburnovou.
curil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.3.2011
Filmy ze sportovního prostředí patří mezi mé   oblíbené, i když americký fotbal není zrovna   to pravé odvětví. Příběh situovaný do   dvacátých let minulého století je poutavý a   zábavný. Rvačka dvou hlavních hrdinů jakoby   vystřižená z "Velké země". Navíc   dixielandová hudba doprovázející celý film je   vynikající, občas i nějaké blues.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.2.2009
Tvrdé palice
Kde se vzal fotbal, tak tady se to dozvíte.   Hlavní hrdinové, kteří hrají prvně fotbal.   Ve vedení filmu je charizmatický George Clooney   spolu s pohlednou Renné Zelweger. Film jsem už   párkrát viděla a vždy se k němu ráda   vracím. Vřele doporučuji.
pigal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.12.2008
Nuda :(
Film,v ktorom Clooney hra a zaroven reziruje   vyslovene neprepadol,ale jedna sa o film,ktoreho   synonymom je nuda.Dej nema spad,napatie,je   zbytocne dlhy.Jedinym plusom je hviezdne obsadenie   a poucny pohlad na vznik profi ligy americkeho   futbalu,ktory je sportom cislo 1 v USA.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.11.2008
Geroge Clooney po složitých a zdlouhavých   podívaných jako Milujte svého zabijáka a   Dobrou noc a hodně štěstí natočil příjemnou   a vtipnou retro komedii ve které exceluje sám   pan režisér. Clooney stejně jako u svých   předchozích filmů zůstal v minulosti a vydal   se do dob začátků amerického fotbalu. Snímek   se odehrává v 30. letech a Clooney zde hraje   majitele jednoho z fotbalových týmů. Jeho   postava Dodge Connollyho je stejně šarmantní a   sympatická jako Danny Ocean z Dannyho parťáků   jehož šarmu podlehne i novinářka v podání   Renée Zellweger. A právě scény jejich   pošťuchování patří k tomu nejlepšímu co   film nabízí a chvílemi mi to přípomínalo   "boje" Caryho Granta s Audrey Hepburn z   filmu Šaráda. Samozřejmě, že film není   založen jen na těchto strkanicích ale   fotbalové zápasy nebo potupná minulost jednoho   z hrdinů nejsou tak zábavné. Clooney mě velice   potěšil a určitě se k tomuto filmu ještě   jednou vrátím.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih69016minih69016Malý Zizou (2008) 
Little Zizou n
minih9348minih9348Jáma a kyvadlo (1991) 
The Pit and the Pendulum n
minih6633minih6633Dokonalé manželství (1968) 
Van de Velde: Die vollkommene Ehe n
minih74106minih74106Slepý hněv (1976) 
Fighting Mad n
minih66369minih66369Vejška (2014) 
Vejška n
minih62086minih62086Útočníci z Marsu (1953) 
Invaders from Mars n
minih51510minih51510Smrtící skály (2004) 
Snowman's Pass n
minih74995minih74995Rande u přepážky (2011) 
Flypaper n
minih155389minih155389Špindl (2017) 
Špindl n
minih91464minih91464Ďáblova slza (2010) [TV film] 
The Devil's Teardrop n


Hodnocení:n12345678910
Marta H. internet zahraniční zdrojMarta H. internet zahraniční zdrojMarta H. internet zahraniční zdrojMarta H. internet zahraniční zdroj
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190497
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376364
Obsahů a biografií: 178200

Poslední komentáře

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10

Tomorrow (1972)

Tomorrow
Citlivě napsaný scénář   podle skvělé literární   předlohy Williama Faulknera,   výborně vybrané exteriéry,   precizně vedená kamera a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Čaroděj ze země Oz (1939)

Čaroděj ze země Oz
Skoukl jsem ze zvědavosti,   protože je tento snímek   často zmiňován jako   legendární počin. No na   jednu stranu hrozná   ptákovina, na druhou mě to   celkem chytlo a bavilo:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Lucy (2014) [2k digital]

Lucy
Koukatelné akční sci-fi.   Člověk o tom nesmí moc   přemýšlet a pak je to   rychle plynoucí sci-fi   příběh.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Patnácté léto (1994) [TV film]

Patnácté léto
Tak já mám asi zcela jiné   představy o humoru   všeobecně. A o komediích   také. Zde se hodinu a něco   koukáme na hádky a řev. To   je vše. více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 2 / 10