Duben
ohodnotit

Takoví normální zabijáci

Natural Born Killers

Další název:
Takí normálni zabijaci (SK)
Žánr:
Rok:
1994
Délka:
119 minut
Premiéra v ČR:
12.1.1995
„Satira na nepřiměřenou oslavu násilí a zločinců ve sdělovacích prostředcích.“

Obsah filmu Takoví normální zabijáci

 
Když Mallory poprvé spatřila Mickeyho, okamžitě se do něj zamilovala a ještě téhož večera s ním utekla, k čemuž si vypůjčili auto jejího otce Eda. Ten nahlásil vůz jako kradený, Mickey skončil za mřížemi a Mallory se musela vrátit domů. Domov však nenáviděla, protože ji surový otec brutálně týral, ponižoval a sexuálně zneužíval před očima lhostejné matky. Mickey však uteče a vrátí se k Mallory, kde společně ubijí jejího otce, a pak spoutanou matku polijí benzínem a Mallory ji podpálí. Hned potom uzavřou nad hlubokým kaňonem neformální sňatek a vydají se do nového Mexika. Krvavá cesta, během níž postřílejí hosty i personál malé restaurace,...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Gemini Film
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Stereo
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Takoví normální zabijáci >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

wena
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 16.10.2019
Už dlouho jsem neviděl větší slátaninu.   Hrozně mě vadil střih a přechod kamery . Dvě   hvězdy za to že jsem to vydržel až k   závěrečným titulkům.
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.7.2019
Námět tohoto neobvykle brutálního snímku?   Dvě oběti traumatizovaného dětství se   stávají psychopatickými sériovými vrahy a   milovníky veřejnosti vlivem nezodpovědné   prezentace masmédií. A tím je řečeno vše.   Děj se týká Mickeyho a Mallory jedoucích   napříč Amerikou zanechávajíc za sebou mrtvé.   Jsou vnitřně tak zmatení, že nedokáží   určit, zda žijí ve videohře, v televizním   sitcomu či v animovaném hororovém komiksu. Vše   se jim prolíná a vše vypadá jako skutečné.   Řídí rozeznatelné auto, mají nekonečnou   zásobu munice, postupně se stávají slavnými.   Denně jsou na obrazovkách televizí, jsou na   obálkách novin a časopisů a přesto   zůstávají nepolapitelní. Jednoho dne je jejich   vražedná pouť přeci jen nakonec přerušena a   následně nastane něco, od čeho slabé povahy   odvrátí oči. Prostředí věznice, moderátor   se svou reality show využívajíc popularity   Mickeyho a vězeňská vzpoura, při kterém   nezůstane nic suchá. Psychedeličnost snímku   jako celku je cíleně zásadní ke správnému   uchopení stavu věci. Je to výkřik světa o   pomoc, který se zbláznil. Je to cílená kritika   médií oslavující svou mediální prezentací   takovéto činy v zájmu své popularity a hlavně   zisku. Film je tak drsnější než by se zdálo.   Gore je tu skutečně více než dost. K tomu   napomáhá technika flash editace crosscuttingu od   barvy k černobílé, od videa k celuloidu, od   virtuální reality k teroru. Oliver Stone se   opět tímto trefil do černého, čímž,   ostatně jako vždy, rozvířil veřejné vlny.   Tímto snímkem vydává prohlášení o americké   mysli a k přesvědčení si vypomáhá dvěma   hodinama kaleidoskopické brutality k dosažení   daného poselství. Na scénáři mimo jiné   spolupracoval i Quentin Tarantino a těžko   říct, jestli koncepce filmu je taková, jak si   on sám představoval. Je jasné, že v jeho   režii by byl film jiný i když o prezentaci   brutality v jeho filmech už víme také své.   Snímek je po divácké stránce těžko   uchopitelný, ale svojí výpovědí je skutečně   jak rána pěstí na solar. Oliver Stone je   takovými snímky pověstný. Vždy dokázal   každým svým počinem rozpoutat debatu. A tímto   rozpoutal debatu nemalou. Film pomalu stárne, ale   jeho výpověď je naopak stále živá. Známe to   všichni. Někde se něco stane, někde někdo   někoho přepadne, někde někdo někoho zabije a   media to den co den veřejnosti předhazuje a   spokojeně vydělává. V zájmu však není   oběť, ale právě ten pachatel. Slovo celebrita   se tímto dostalo na zcela jiný level. Film   vlivem podané filozofie skutečně k velkému   zamyšlení.
Barney94
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.2.2019
Tak nevím. Mě sice takové násilí ve filmech   nevadí, ale tohle mi přišlo už jako spíše   pohrdání lidmi. To je jedna věc. Druhá je styl   natočení. Vyloženě mi vadily tolikrát   opakující se černobílé záběry a smršť   střihů. Také dějově nic moc, začalo mě to   bavit až od druhé poloviny. Snad jediné klady   jsou postavy Mickeyho, Wayna, McCluskyho a   Scagnettiho. Proto za tyto postavy a druhou   polovinu filmy dávám pět bodů.
T2
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 12.7.2018
║Rozpočet $34miliónov║Tržby USA   $50,282,766║Tržby Celosvetovo   $62,300,000║Taký pokus o čo? /5%/______
Milhauzz18
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.9.2015
Všechno špatně
Vůbec se Quentinovi nedivím, že se pod tohle   nechtěl podepsat. Je pro mě smutné dívat se na   film a vědět, jak mohl být dobrý. Cítím tam   Tarantina všude a přitom tam není. Nestojí mi   ani za dokoukání. Škoda, těšil jsem se.
dobes.pavel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.8.2015
Takoví normální zabijáci
Pravdou je, že tenhle film je pořádně svižná   jízda od začátku až do konce. Na druhou stranu   se jedná dějově o jednu velkou slátaninu,   takže z filmu celkově až tak moc nemám.   Zároveň nejsem velkým milovníkem všelijakých   psychadelických scén a vyhulených výjevů.   Navzdory zběsilému tempu, nekompromisně   brutálním scénám je film obsahově poněkud   prázdný. A pro ty, kteří chtějí vidět   pořádnou satiru na USA, tak ať se raději   podívají na South Park.
hvezdyn
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 26.11.2014
Tenhle film považuji za nejhorší Stoneův film.   Nevydržel jsem to sledovat až do konce.   Kombinace šílené práce kamery, střihu,   násilí a amerických vulgarit nebyla dobrým   koktejlem pro mne. Od jeho natočení uplynulo už   dvacet let a měl jsem možnost je sledovat až   teď. Asi jsem nějak zestárlnul. :-)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.5.2013
Tento film řadím mezi ty   "šílené".
Takže, když mu dám   nálepku "šílený" film, tak se na   mně asi nikdo zlobit nebude - já se nebudu   zlobit určitě :-).
Mimochodem nejlepší, co   tvůrci mohli udělat, bylo že vybrali do hlavní   role W.Harrelsona.Jeho herecký projev se sem   naprosto hodil a řekl bych, že on ten chlapík   nemá problém zahrát podobné postavy.
enejčel
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 2.4.2013
Quentin Tarantino mě začíná s*át svými   přihlouplými nápady, jako je tahle blbost, Pulp   Fiction nebo Nespoutaný Django. Tenhle film je   nuda nesmysl dohromady. Četli jste si, jak   Tarantino nadával režisérovi Oliveru Stoneovi?   Jestli ne, tak jděte na CSFD a uvidíte sami.   Tarantino je pošahanej magor, kterej si vůbec   nezaslouží slávu, ani oskary. Za to, co   předvádí by měl hnít někde s bezdomovcema,   tohleto totiž není normální!
Snímek   některé lidi dokonce zblbnul, jako ty dva vrahy   na škole Columbine!
Stone mě tedy naštval   totálně, že bere režii do takovýdle kraviny a   o Tarantinovi jsem se již zmínil.

Film totiž   nemá děj a to je ten hlavní kámen úrazu.   Jenom se zde hloupě vraždí. Pak způsob, jakým   je film točený mě zaráží nejvíc.   Černobílých záběrů + barevných záběrů se   nezbavíte. Budete na film koukat barevně a   najednou se zabarví do černobíla a takhle to   jde celý film. Nejvíce z herců mi zde vadila   Lewisová, její role mi přišla trapná a dost   mi zde vadila a Harrelson je trošku magor, ale v   dobrým slova smyslu. Ten prostě ví, jak zahrát   lumpy, nebo pošahance.
cabalaci
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.6.2012
Film který dokáže udělat jen O.Stone a také   Q.Tarantino.Oba tyto režiséry miluju ale   Quentina mám rád přece jen radši.Jeho vraždy   nebo násilí má aspoň ňáký smysl.Skvělá   kamera jak už to u Richardsona bývá a hlavně   spousta "umělecky" podaného   násilí.Jen mě děsí jak moc je tehle film   motivací pro skutečné uchyly.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih60684minih60684Serie galante (1989) [TV seriál] 
n
minih39647minih39647Stopařův průvodce po Galaxii (2005) 
The Hitchhiker's Guide to the Galaxy n
minih60980minih60980Solomon Kane (2009) 
Solomon Kane n
minih39999minih39999Tajemný let (2005) 
Flightplan n
minih34138minih34138Valium, Prozac a Extáze (2001) 
Amor, curiosidad, prozac y dudas n
minih54604minih54604Já, padouch (2010) 
Despicable Me n
minih60998minih60998Nebojte se tmy (2010) 
Don't Be Afraid of the Dark n
minih36780minih36780Futurama (1999) [TV seriál] 
Futurama n
minih150133minih150133Běženky a kapři (2016) 
Sharkansas Women's Prison Massacre n
minih29507minih29507Final Fantasy: Esence života (2000) 
Final Fantasy: The Spirits Within n


Hodnocení:n12345678910
Takoví normální zabijáci (1994)Takoví normální zabijáci (1994)Takoví normální zabijáci (1994)Takoví normální zabijáci (1994)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178210

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10