Duben
ohodnotit

Akta X: Film

The X-Files: Movie

Další název:
Akta X - Film / Akty X - Film
Žánr:
Rok:
1998
Délka:
121 minut
Premiéra v ČR:
3.9.1998

Komentáře k filmu Akta X: Film

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 24
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.10.2009
Tento film o aktech X byl   primo skvele natoceny.
Samozrejme nase stara   znama dvojka agentu patra jako   obvykle.
Ale co me   hodne zaujalo,bylo to   ze.........my vyhodime velky   barak do vzduchu a tim   zakryjeme jiste veci a znicime   jiste stopy a dukazy.
Fakt supr.
rankinfitch
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.1.2009
AKTA X - pro mě osobně   srdcová záležitost číslo   1, kterou žeru fakt nejvíc.   Tenhle první celovečerní   film završuje prvních 5   sezón seriálu a nastoluje   další vývoj od sezóny 6.   Jde o opravdu výtečný   thriller s prvky sci-fi, tak   jak je u Akt X očekávané.   Fakt moc moc povedený film.
ancaz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.1.2012
Děj byl jako kříženec   reklamy na akční filmy a mix   toho nejlepšího z akt x.   Chyb tam bylo tolik, že jsem   je přestala po deseti   minutách počítat, ale...
Vím, zní to divně, ale   konečný efekt byl ten, že   mě to vážně chytilo. Hory   drsných hlášek, dobré   efekty, docela vypracované   příšerky, napjatá atmoška   a romantika. Na jednu stranu   neskutečná konina, na tu   druhou tohle všechno dává   dohromady překvapivě   skvělý film. Navíc mi   upřímně řečeno ti dva   chyběli a bylo fajn je   vidět. Ač ve večerních   hodinách na slabším   kanále, ale stejně...
Jednoznačná bomba.
kara.lol
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.10.2008
Typické Akta X. Spiknutí,   machinace, mimozemšťané,   staří známí lotři... Nic   jiného se ani od   celovečerního filmu myslím   čekat nedalo. Snad jen -   políbí se, nepolíbí se...
Angelitos
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.1.2008
Vynikající! Tento filmek   bych mohla vidět pořád.   Poprvé jsem jej viděla bez   návaznosti na seriál, a   vůbec to filmu neubralo. Teď   jsem již fanouškem seriálu   a filmík vidím i z jiného   úhlu. Jsou zde skvělé   akční scény, ale také   známé zatajování důkazů   vládou. Převoz virusu   cisternami, nakažení včel,   a černý olej, to vše je ve   filmu perfektně zpracováno!
Renie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.9.2007
Film super, nemohla jsem se   dočkat, když jsem se   dozvěděla, že se chystá   natočit film podle seriálu.   Nebyla jsem zklamaná a   líbilo se mi, že tam byli   věci, které se objevili i v   seriálu, aby si divák mohl   myslet, že se to tam   případně vyřeší.
Cyrda
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.11.2007
To, co nás byvilo v   jednotlivých seriálových   dílech, bylo vynikajícím   způsobem převedeno na   filmový pás. Opět nás   čeká geniální Mulder a   jeho Scullyová, zákeřní a   podlí agenti. I ten konec se   nese v hollywoodském duchu -   dobro vítězí nad zlem   (Scullyová je osvobozena z   hibernace), padouši však   zůstávají
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.6.2013
Upadající seriál bylo   potřeba nějak povzbudit a   jak jinak než Muldera a   Scullyovou hodit na   stříbrné plátno. Po   předlouhém odkládání a   nejistot se to nakonec   podařilo a ejhle: dopadlo to   na výbornou. Start filmu, kdy   se hledá nahlášená bomba,   což se Mulderovi podaří a   která nakonec stejně   exploduje následujícím   zhroucením části budovy   naznačuje, že to bude stát   za to. A stálo. Konspirace   opět vedou vládu k nekalým   činům, Mulder dělá co   může, aby všemu přišel na   kloub a Scullyová se opět   zodpovídá před   vyšetřující komisí.   Vlastně tohle všechno už   známe z onoho stejnojmenného   seriálu, ale vyšší   rozpočet tomu dává větší   punc. Nudné části jsou ty   tam, vyprávění příběhu   jde svým tempem kupředu a o   očekávané dramatické   scény není nouze.   Celovečerní film se povedl a   opět k sobě trochu přitáhl   divácký zájem. Tvůrci to   však zase zprasili tím, že   tento počin zařadili jako   takový mezičlánek mezi 5. a   6. sérií seriálu, což tomu   vůbec nepomohlo. Ba naopak.   Když ale onen seriál   přehlídneme, jako   samostatný film je prostě   skvělý.
T2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.12.2018
║Rozpočet   $66miliónov║Tržby USA   $83,898,313║Tržby   Celosvetovo $189,176,423║   Kino verzia nestratila nič z   lesku fenomenálneho seriálu   a len doplnila časti   tajomného príbehu o   mimozemšťanoch a záhadnej   čiernej tekutine, fungujúcej   ako nezadržateľný mor pre   ľudstvo pokiaľ by sa   rozšírila. Réžie sa ujal   Rob Bowman pre neho je to   zatiaľ najlepší počin v   ačkovej lige a samozrejme aj   v jeho tvorbe, od tohto filmu   nič poriadne už nedokázal   natočiť. Vo svojich   úlohách opäť excelujú   David Duchovny a Gillian   Anderson. ... už onedlho teda   po 10rokoch od vzniku tohto   filmu by mala prísť ďalšia   kinoverzia, stanovená   premiera v USA 25.07.08 /videl   v kine: 90%/
mikee
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.2.2008
Mulder , Scully , obrovská   vládní konspirace , pěkně   drsní , slizcí a smrtelně   nebezpeční mimozemšťani ,   velmi dobrý příběh ,   prostě a jednoduše něco pro   fanoušky Akt X , kteří   mají možnost znovu vidět ,   tentokrát ve dvouhodinové   sci-fi podívané svoje   oblíbené hrdiny , kterak   bojují o svůj holý život a   je to podívaná nad míru   skvělá!
FuriousG
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.7.2018
Akta X: Film
Film ke kultovnímu seriálu,   na který jsem jako malý   potají koukal a pak z něho   měl vždycky noční můry. A   film mě nezklamal. Splnil   většinu mých očekávání.   Jen škoda, že bych u Akta X   čekal víc mimozemšťanů   nebo podobných   "příšer".
pavelnop
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.7.2003
Včely, kukuřice, vládní spiknutí a samozřejmě Fox
Ti kdo znají seriál X-files   netřeba představovat dvojici   vládních agentů Foxe   Muldera s Danou Sculyovou.
Film začíná v pravěku   kdy naše prapředky přepadne   v jeskyni jakýsi tvor(na   99,9999 % mimozemský) který   se uchová do dnešní doby ve   formě jakési černé   tekutiny. Film končí odletem   Ufo. No a mezi tím jsou   honičky, geneticky   modifikovaná kukuřice a   včely, který z ní sbírají   pyl.

Určitě   zhlédněte.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.2.2012
The X-Files: Movie
První Akta X film, který se   stal trhákem a já se na něj   ráda podívám i po tolika   letech. Filmu samozřejmě   nechybí záhady, kterým   Mulder podléhá nejvíc -   mimozemským tvorům, dále je   tam poměrně hodně vtipů,   které alespoň mě vždy   pobaví a filmu to dodává   šmrc. Ať jste fanouškem   Muldera či Scullyové nebo   dokonce obou, tak si přijdete   na své, ostatně jak je tomu   i u televizního seriálu. Já   samozřejmě podléhám kouzlu   Davida Duchovnyho v jeho roli   Muldera, a co ještě dodat   Mulder patřil a vždy bude   patřit k mým   nejoblíbenějším postavám   ve světe filmů či   seriálů.
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.6.2013
Stejně výborný jako   seriál.Napínavé sci-fi od   začátku do konce,výborné   vizuální efekty,výborné   masky a vynikající herecké   výkony dvou hlavních   představitelů.
superfilmar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.9.2012
To nejlepší z celých Akt X   v jednom celovečerním filmu,   který navazuje na pátou   řadu a předchází šesté,   která na tento film volně   navazuje. Dalo by se říct,   že je to několik epizod   spojených do jedné dlouhé.   Film zároveň rozšiřuje   mytologii a věnuje se   převážně Syndikátu.   Samozřejmě uvidíme   Kuřáka, Střelce i Skinnera,   film je napínavý, místy   vtipný, dramatický a hlavně   dost připomíná začátky   seriálu. Můj názor je   ovšem takovýto - mohlo to   být o něco lepší,   mytologie a epizody seriálu   mě baví přece jen poněkud   více. Pro fanoušky ale   samozřejmě povinnost, film   je plný záhad a hlavně   konspirací a tak by měla   Akta X vypadat. Pro mě 80%.   První film je opravdu kult,   ne tak jako dvojka.
Out-Of-Way
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.1.2010
Jako fanoušek seriálu jsem   film musel vidět. No, a   viděl jsem jen další díl   seriálu, pouze je mnohem   delší. A nebo taky můžu   napsat, že je to několik   epizod slepených dohromady. V   každém případě se to   docela povedlo, vzhledem k   tomu, že seríál v době,   kdy vznikl film, už ztrácel   svou kvalitu.
Vídžej
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.11.2003
Já měl seriál opravdu rád a mám dál
Zamiloval jsem si seriál už   od prvních dílů a ty jsem   viděl už před lety na   satelitu takže sem byl fakt   zvědavej o čom ten film   vlastně bude. Byl o všem, o   všem o čem by být   měl.akce, napětí,   nebezpečí, zrada spousta   jinejch skvělejch věcí v   tomhle filmu určitě   nechybí. A tak to má byt.
AlCapone
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.4.2007
Pro fanoušky serie Akt X   jednoznačná volba:) A pro ty   ostatní dobrý film u   kterého je se na co koukat:)
bouncer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.12.2003
Akta X
Tož pěkně se na to   kouká...ale přeci jenom si   nemůžu pomoci, že první   serie seriálu byla mnohem   lepší. Ono to tak často   dopadá - film vytvořený na   podkladě seriálu už   nebývá to pravé ořechové.   Aspoň, že zůstala   zachována tajemná atmosféra   a výborné hlavní postavy.
geojezek
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.8.2015
Bacha na cernej maglajs!
Par scen je docela povedenych,   ale proc vetsinou emzaci jsou   nahaty, rvou a snazi se   vsechny zabit? K cemu pak   potrebovali ty lidi? To vi   jenom autor scenare   :-)Nelogicka mista: K   zahlazeni stop je znicen   vybuchem cely dum i s agentem   FBI. Nasledne ty   "stopy" lezi   poklidne v bidne strezene   marnici FBI, kde si je   Scullyova v klidu muze pitvat.   Emzaci prezivali v podzemi ve   forme viru a cekali na sveho   nedobrovolneho hostitele   tisice let. Zrejme z nudy za   tu dobu v jeskyni postavili   obri UFO.
prvosenka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.4.2011
AKTA X (1998)

Pamatuji si, když se   začal vysílat seriál Akta   X, jaká to byla bomba na   tehdejší dobu. Dnes, když   jsem si obstarala tento film,   kouzlo z neznámých a   paranormálních dějů se   někam vytratilo. Filmu se dá   něco vytknout jen stěží,   ale ojedinělost tématu a   původní náboj tajemna je   nenávratně pryč. Sama   nevím proč, ale po letech   už to nějak není to pravé   ořechové. Prostě nebyl to   sice žádný propadák, ale   ani žádný velký trhák.
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.9.2013
Seriál měl úspěch
Seriál měl úspěch, což   se tak úplně nedá říct o   filmu. Dějově slabší,   hlavní hrdinové Mulder a   Scullyová se snažili.
mikee007
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.11.2010
nikdy jsem na seriál nekoukal   a po shlédnutí tohohle filmu   ani nebudu... ne,že by ten   film byl zas až tak   špatný,ale zas taková bomba   to taky není...
...a   jak si povšiml jeden kolega   ,maskovat průser tím,že   vyhodím do luftu budovu,to je   nápad hodný retardovaného   dítěte ze zvláštní školy   a ne všemocné státní   organizace...
rimmerova-motorka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.10.2018
Drobátko podivný film. I   když tedy o mnoho lepší,   než byl seriál. Nicméně mi   unikal důvod, proč se lidi   dobrovolně nechali   zotročovat a používat jako   kokony pro imbecilní   mimozemšťany. Proč   imbecilní? Chodí nazí, umí   jen řvát a zabíjet. Dále   mi uniká americká posedlost   kukuřicí. Všechno záhadné   je v kukuřičném poli :-)

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih48121minih48121Pozemšťan (2007) 
The Man From Earth n
minih147671minih147671Pasažéři (2016) 
Passengers n
minih2721minih2721Akta X 5: 82517 (1996) [Video] 
The X Files : File 5 - 82517 n
minih27903minih27903Třinácté patro (1999) 
The Thirteenth Floor n
minih53663minih53663Kletba Halloweenu (1995) 
Jack-O n
minih2392minih2392Dalších 48 hodin (1990) 
Another 48 hrs n
minih50657minih50657Mafstory (2006) [TV seriál] 
Mafstory n
minih46034minih46034Klub vyděračů (2007) 
Butterfly on a Wheel n
minih17212minih17212Přání smrti (1974) 
Death Wish n
minih12479minih12479Milostné pozdravy z kožených kalhot (1974) 
Auf der Alm da gibt's koa Sünď n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

The X-Files (2015) [TV minisérie]

 The X-Files (2015) [TV minisérie]
The X-Files n
 
Žánr: mysteriózní / sci-fi / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris Carter

(pokračování)

Akta X (1993) [TV seriál]

 Akta X (1993) [TV seriál]
Akta X n
The X Files
Žánr: sci-fi / drama / mysteriózní
Země: Spojené státy americké / Kanada
Režie: David Nutter, William A. Graham, Rob Bowman

(spin-off)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann