Ahoj sídliště (1987) [TV inscenace]

Obrázek není k dispozici.
53.3 %
 
 
    Žánr: dětský
    Země: Československo
    Délka: 86 min., (3 x 30 minut)
„Skorodetektivní příběh o Boříkovi a Čendovi a jejich pátrání.“
Spisovatel Vojtěch Steklač už napsal několik knížek o Boříkovi a jeho přátelích a všechny rychle zmizely z knihkupeckých pultů, protože jsou plné legrace a dobrodružství. Proto se Vojtěch Steklač rozhodl představit své podnikavé hrdiny i na televizní obrazovce a napsal tuto třídílnou hru.

V prvním dílu se Bořík dozví, že se má rodina odstěhovat ze starých Holešovic, určených k demolici, na sídliště. Bořík nechce opustit domov, a proto si vymyslí ztřeštěný plán: napadne ho, že ve sklepích starého domu se mohou skrývat archeologické památky, a tak se svým kamarádem Čendou namluví dvěma pochybným individuím, že se ve sklepě skrývá poklad.

Dva zloději popletou Boříkův plán, vloupají se do sklepa souseda Gabriela a najdou tam bedny plné hodinek. K Boříkově údivu však soused Gabriel popře, že se mu cokoliv ztratilo. Zatím zlodějíčky přepadne banda neznámých pachatelů. Bořík se rozhodne tuto bandu vypátrat, v čemž mu pomáhají dva detektivové ve výslužbě - bratři Lorenzové.

Bořík s Čendou pokračují v pátrání a děj se soustřeďuje do hostince U námořníka a točí se kolem hostinského Jezera. Po mnoha dějových peripetiích a napínavých okamžicích jsou Bořík s Čendou zajati a poznávají, kdo je pravým pachatelem a zlodějem hodinek.

režie:
Libuše Koutná
 
 
hraje:
Jan Kehár (Bořík), Filip Blažek (Čenda), Josef Dvořák (Karel), Pavel Zedníček (Lojza), Jiří Hálek (detektiv Kvído Lorenc), Jiří Lír (detektiv Hugo Lorenc), Bronislav Poloczek (kapitán Jezer), Pavlína Mourková (Kateřina), Slávka Hozová (Boříkova matka), Břetislav Slováček (Boříkův otec), Věra Tichánková (sousedka Suchánková), Oldřich Vlach (Gabriel), Gabriela Wilhelmová (Gabrielová), Radan Rusev (muž z přístavu), Jan Kraus (muž v přístavu), Ladislav Lahoda (muž z přístavu), Soňa Dvořáková (učitelka), Ivan Trojan (Katčin přítel), Slávka Hamouzová (role neuvedena)
 
 
scénář:
Vojtěch Steklač
 
 
kamera:
Antonín Kovács
 
 
hudba:
Milan Svoboda
 
 
výprava-architekt:
Milan Starý, Jiří Veselý
 
 
kostýmy:
Božena Lesáková
 
 
střih:
Miloslav Liška
 
 
dramaturgie:
Helena Sýkorová
 
 
vedoucí výroby:
Miroslava Nováková
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.