Duben
ohodnotit

88 minut

88 Minutes

Další název:
88 minút (SK)
Žánr:
Rok:
2007
Délka:
107 minut
Premiéra v ČR:
11.10.2007
„Má 88 minut na to, aby vyřešil vraždu. Svoji vlastní.“

Komentáře k filmu 88 minut

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 26
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.8.2015
No, vizuálně nic moc, ale   jinak to je dobrý film.   Objeví se i pár   překvapení, jak to má v   thrilleru být a vcelku se   podařil i dost napínavý   konec. Herci nehráli jak na   Oscara, ale nebyli nejhorší.   Jasně že něco plus bodů   přidávám Leelee. Mohlo to   být více do splatteru a bylo   by to hned lepší. Stopáž   mohla být klidně   kratší.2015080910055/10629
Erkul
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.2.2013
Takřka vždy, když čtu   nějaké zde vystavené   komentáře, mám pocit, že   začít vyprávěním hlavní   línie filmu je doslova   nadbytečné. Popiska je   zavěšená, tak ... U tohoto   filmu jsem se upnul na výkon   Al Pacina a mou pozornost   udržel po celou dobu. To mi z   mého hlediska diváka u   takových filmů, doslova   stačí.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.11.2010
88 Minutes
Je jasné, že hlavní lídr   celého filmu je Al Pacino.   Jinak je film celkem   obyčejný thriller, který na   konci nepřinese nic nového a   tak se může zařadit mezi   průměrné thrillery. Prkená   herečka Alicia Witt, která   tam nemusela být tak často,   protože ději nijak   nepomáhá, spíš mě   otravovala. Výborný byl Neal   McDonough který se na typy   takovýhle slizounů hodí   dokonale.
MARi0
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 22.5.2009
88 minut
Film nabitý akcí, ale to   hlavní co očekávám od   filmu, pořádný příběh,   trošku chybí. Jak čtu   ohlasy pode mnou, snímek asi   naplnil většiny   očekávání, ne ale moje.   Dávám pět bodů, střed,   průměr. Protože to pro mě   přesně 88 minut vystihuje.   Klidně by to mohl být jeden   z dílů Komisaře Rexe, jen   bez psa a s Al Pacinem místo   toho německého herce...
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.3.2010
Celkem zajímavá a napínavá   kriminálka s překvapujícím   koncem.Přiznám se,že jsem   taky neměl celou dobu ani   ponětí,kdo mu to sakra   pořád volá :-)
Líbil se mi Neal   McDonough.Ten má na takové   typy vrahů a záporáků   ksicht jak dělaný :-)
prvosenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.8.2012
88 MINUT

Thriller o hře psychopata   s psychologem. Psycholog má   88 minut na to, aby odhalil   skutečného pachatele vraždy   mladé dívky, ze které je   sám podezřelý. Jinak zemře   a jeho nevinu už nikdo nikdy   nedokáže. V hlavní roli   psychologa se představil Al   Pacino, ale tato role   osamělého, samotářského   člověka, který svou samotu   utápí v nočních klubech a   divokých pitkách, ta mu   příliš nesedla. Al Pacino   je vynikající jako vždy, z   jeho postavy čiší arogance   i rozhodnost zároveň, ale od   Pacina by člověk přeci jen   čekal něco památnějšího,   než takový snímek s levnou   vizáží. Al Pacino na sebe   strhnul veškerou pozornost,   vše ostatní je v podstatě   špatně. Vedlejší postavy   nemají čím zaujmout,   spousta sličných žen   funguje jen jako líbivá   kulisa pro oko diváka.

Samotný scénář   je tradiční řadová   detektivka, přijatelné   kriminální béčko. Tempo je   příjemné, režie není   zrovna špatná. Přes   zajímavý průběh filmu je   samotný příběh posledních   cca 20 minut až moc   jednoznačných s   předvídatelným koncem. Děj   filmu byl na můj vkus velmi   překombinovaný,   nevěrohodný, i když místy   byl skutečně napínavý,   zejména zpočátku.   Jednoduše řečeno,   průměrný film, kterých je   dvanáct do tuctu.   Nepotěšil, neurazil ale ani   nenadchnul.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.1.2010
velmi slušní a hlavně dosti   dobře obsazení film jeto  
skvělá parádička   která Vás nemůže zklamati   téma jé také velmi   zajímavé.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.7.2009
Další rutinní thriller Jona   Avneta, který udržuje   divákovu pozornost jen díky   standardně velice dobrému   výkonu Ala Pacina, který   nebyl skvělý jen proto, že   mu to nedovoluje režie a   scénář. Film běží docela   rychle a idkyž má více než   88 minut diváka nenudí a to   hlavně díky tomu, že se   přavážnou část snímku   pořád něco děje. Škoda   podivné pointy, která   patří do skupiny těch   směšných a   nepromyšlených.
T2
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.8.2018
║Rozpočet   $30miliónov║Tržby USA   $17,213,467║Tržby   Celosvetovo $32,563,587▐   Tržby za predaj DVD v USA   $13,193,748 //počet   predaných kusov 630,489║   Tak Al Pacino sa zas upísal   ďalšiemu pásovému filmu,   kde nemá už čo zvláštne   povedať a pomaly zapadá do   zabudnutia svojími výkonmi -   dá sa povedať, že   tuctovými výkonmi, kde nemá   už absolútne čo ponúknuť,   lebo v takýchto hereckých   polohách už bol videný   nespočetne krát. Film má   našťastie ako taký spád   takže dá sa pozrieť, aj   keď občas trpí takou   klasickou nesúrodosťou a   prípadne aj tie postavy čo   nám ponúka nemajú až taký   zápal vo filme ako by mohli   mať, dosť často to príde   len také premávanie z miesta   na miesto a neustále z   mobilom v ruke, čo príde   časom už otravne. /40%/
goranchorvat
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.4.2008
5/10
Poměrně jsem byl zklamám po   shlédnutí tohoto filmu   jistá dávka napětí se sice   lineárně dějem filmu   proplétá ale film samotný   je poměrně nudný, s   otřepanými klišé a jak se   dalo čekat jediné   silnější místo má v Al   Pacinovi.
rankinfitch
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.11.2008
Vskutku až nečekaně   výtečně zpracovaný   thriller. Al Pacino je   klasicky a nedostižně   výbornej, ale i ostatní   herecké výkony tu nejsou až   tak blbý. Film drží dost   napínavé tempo, no a na   konci platí...kam čert   nemůže, nastrčí ženskou.   :-) Překvapilo mě to   příjemně, dám 8.
payo1555
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.4.2012
Skvělý a napínavý film se   skvělým Al Pacinem. Sledovat   ten zápas najít vraha, to je   výborná studie. Já se   díval bez dechu na celý   film, myslím že je to   jednička!
Tom_Hardy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.11.2008
Al Pacino je vynikající jako   vždy, vše ostatní je v   podstatě špatně. Vedlejší   postavy nemají čím   zaujmout, hra na vraha díky   tomu nefunguje, protože   studenti se od sebe těžko   odlišují. Nechávání stop   ve stylu "máš ještě   tolik a tolik času"   většinou spíše budí alarm   logiky k ostražitosti a   samotný scénář je   tradiční kriminální   béčko, kterému chybí   akorát logo nějaké   německé televize. Avnet   nicméně režíruje docela   svižně a co je   nejdůležitější, zvolený   "real time mode"   skutečně funguje a díky   tomu si člověk (minimálně   napoprvé) mnohé dějové   lapsy ani neuvědomí. Coby   řadová detektivka   přijatelné, od Pacina by   však člověk přeci jen   čekal něco   památnějšího...
killy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.2.2008
Dobrý a napínavý film s   kvalitním příběhem, sice   hned od začátku jsem věděl   kdo bude vrahem, ale i tak to   byl dobrý filmový zážitek.
cerfik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.10.2014
Upřímně vůbec nechápu,   proč herec takových kvalit,   jakým Al Pacino bezesporu je,   do tohohle vůbec šel. Na   druhou stranu právě on to   zachránil před utonutím ve   vodách nekoukatelných   hovadin.
davidek
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.12.2008
Zajímavá kriminálka s   psycho podtextem, jenž vás   nenechá chvíli v klidu, ale   přece jenom s Al Pacinem jsme   viděl daleko lepší filmy.
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.6.2009
Tak pobavení nechybělo   napětí od začátku až na   slabší konec.Od první   chvíle se neví kdo ským a   kdo pro ti komu a to udržuje   diváka na vážkách.
Sanchez
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.9.2007
Vcelku napínavý thriller s   charizmatickým Al Pacinem,   který přispíval svým   hereckým talentem a   viditelně dirigoval tempo   filmu. Faktem zůstává, že   valná část děje jakoby   lehce kopírovala seriál 24   hodin, hlavní myšlenka je   dobrá, tudíž se dá   očekávat, že pokud se   někomu líbíl seriál, bude   s tímto filmem spokojen. Po   všech stránkách nic   převratného, ale napětí a   akci zde člověk dostane v   líbívé dávce.
kockak1
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.4.2011
Nic moc. Na začátku jsem se   trochu bála a pak už to byl   jen sled nesmyslů. Takový   námět se dal napsat mnohem   lépe a konec je přihlouplý   zcela. Al Pacino to všechno   drží pohromadě.Takové   trochu lepší "B".
Faustka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.5.2010
Celkem průměrný thriller s   nadprůměrným Al Pacinem,   protože právě on byl tím   hlavním a asi jediným   tahounem celého filmu! :))   Hlas v telefonu soudnímu   psychiatrovi Jacku Grammovi   oznámí, že za 88 minut   zemře a než si uvědomí,   že to není žádný vtip,   tak nastává šílený závod   s časem. Minuty nemilosrdně   ubývají a hrozba blížící   se smrti je už na dosah.   Takže za těch 95 pořádně   nadupanejch minut si   "Al" těch 8*   zaslouží. :-)
Ondrus21
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.2.2012
Vrah sedící v cele smti ve   washingtonské státní   věznici odpočítává už   jen hodiny zbývající do   jeho popravy. Než ale zemře   chce se pomstít foreznímu   psychiatrovi a univerzitnímu   profesorovi Jacku Grammovi,   který ho pomohl usvědčit z   brutální vraždy. Ten se   při jednom telefonátu   dozvídá od neznámého   hlasu, že už mu zbývá jen   88 minut života. Závod s   časem začíná.
puol
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.1.2010
Oplatí sa pozrieť kvôli   presvedčivému Al Pacinovi,   slušnému tempu a peknému   ženskému backgroundu.   Záporák ako samotný dej   zaveľa nestoja, takto   vykonštruovaná zápletka   vzbudzuje skôr nechcený   úsmev.
panadero
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.12.2009
Parádní thriller
Al Pacino opět zahrál na   výbornou, zajímavý děj -   spousta podezřelých. Film   měl vše, co se od něj dalo   očekávat. Herecké výkony   ostatních sice nechaly Ala   vyniknout, ale i přesto   všichni zahráli tak, jak se   očekávalo. Napínavé,   strhující, skvělá   zápletka i rozuzlení :-)   Film, na ktrý bych se   určitě podíval s chutí   znovu.
fairgame
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.3.2010
Zajímavý a svižný   krimithriller, u kterého jsem   se dobře bavil, Al Pacino   odvedl svůj standard, a Neal   McDonough jako lehce uchýlný   vrah taky nebyl špatný...   Jen více podobných filmů.   Tento patří do nadprůměru.
vlado101
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.4.2010
88
tak taketo filmy mam rzd kde   sa clovek az na konci dozvie   ako to vlastne bolo.super   film.a vobec Al Pacino je   jednicka.
radella
Hodnocení:
Přidáno: 29.2.2008
Hallo, big fellow!
Můj kladný hrdina z filmu 88   minut

Pamatujete jak se po   českém internetu šířil   mail, ve kterém autor líčil   co všechno je možné JEN v   amerických akčních filmech?  
Tak sledujte toto   dílo zkázy a užijte si se   mnou:
Úvod vynechám.   Ačkoli – je tu jeden   moment: Nepřišly vám steny   oběti poněkud erotického   charakteru? Ne?   Mě ano.
Hned potom se   můj kladný hrdina probere v   posteli u studentky práv,   kterou sbalil nad ránem v   baru, kde oslavoval svůj   příspěvek k rozsudku smrti,   aby později zjistil, že se   jednalo o největší štětku   z přítomných a ještě ke   všemu předplacenou –   tudíž tam přišla sbalit   ona jeho a on jí to sežral i   s navijákem.Takový je to   muž – lovec. Jenže si   svůj trofejní kus ani   pořádně nevychutná,   protože se zboří do mrtva a   má okno. A aby toho nebylo   málo následně vykecá její   jméno málem i s adresou,   gentleman…
A jedeme   dál:
Při příchodu   na pracoviště (pozdním) si   můžeme všimnout, že ho   všechny ženy tajně milují   – ať jsou jakéhokoli věku   a orientace, nevraží na sebe   a elegantně si hází klacky   pod nohy. ( 2x volala - asi   neví co má dělat…)
Mužům je trnem v oku,   protože je atraktivnější   samec nebo ho nekriticky   obdivují. Závistivcům a   ostatním, kteří ho tak   nějak lidsky serou, se hrdina   odmění tím, že jim nechá   udělat doma šťáru nebo je   pošle po falešné stopě,   aby přišli na jiné   myšlenky.
O postavě,   která si tam přišla jen tak   podržet tašku, nevím co   bych řekla.
Všimněte   si, že můj kladný hrdina   pije mléko!
Asi aby   neutralizoval požité   jedy.
Ve scéně v   posluchárně jsem si   uvědomila jak člověk   (kupodivu i já) dokáže   neuvěřitelně nemožně   plkat o ničem, když k tomu   má dostatek času a   posluchačů, kteří mu to   žerou.
Pravda? Koho   zajímá? Hlavní je být   přesvědčivý a   přesvědčivost, tu můj   kladný hrdina školí už   hezky dlouho.
A teď to   přijde: Akce „čisté   ruce“ na americký způsob.   Nebylo vám podezřelé, že   starý policejní vlk se   nechá jen tak poslat na   parkoviště otravovat   kolemjdoucí?
Další   úžasná ukázka hrdinových   morálních kvalit přijde u   něj doma, když své   asistence řekne že je pro   něj moc mladá. Ale u   štětky mu to nevadilo! A to   nebudu komentovat jak si svůj   harém opečovává   neustálým   ochmatáváním…
Ale   jeden klad mu musím přiznat   – při evakuaci   zakouřeného domu pomáhá   stařenkám ze schodů.
Samostatnou položkou je   vozidlo mého kladného   hrdiny. Kdo si pořídí   kabriolet do města, kde   pořád prší? Jen totální   snob nebo vůl. Věřte mi,   jsem z města, kde je půl   roku zima a jeden z   nejvyšších srážkových   úhrnů v republice. Taky tu   jezdí, ale myslím, že   majitelé s nimi vyjedou tak   třikrát do roka…pro   benzín a s tchyní do   nemocnice.
Nejdojemnější je, když   muž s velkým M, který, jak   sám uvedl, pracuje na   případech 15ti sériových   vrahů, takže musí být za   ty roky řádně otrlý,   začne vyprávět o své malé   sestřičce a málem se u toho   i po letech rozpláče. ( Jo-   krev, to není voda) - a zase   je velmi přesvědčivý,   mizera…
Ach,   promiňte, to mi jen tak   ujelo…
A odtud film   začíná přidávat na tempu   a na blbostech.
V bytě   další oběti (té štětky)   ho najde sekretářka – jak?   Asi šla po čuchu a kromě   toho, že se mu přijde kát   ze svého sexuálního   prohřešku v místnosti co   připomíná nejspíš   průchoďák, mu předá k   identifikaci klobouk a kabát.   (nutno vidět).
A opět   příležitost k   ochmatávání…
A je   tady finále: Zde se můžeme   na vlastní oči   přesvědčit, že správný   chlap a hrdina zvládá nejen   řídit ženu po mobilu, ale i   běžet jako o život a brát   schody po dvou, když jde do   tuhého. ( běh: schody za 1,   rovina: 1-)
Konečně   máme všechny ovečky   pohromadě. Teď už jen   zbývá, aby kladný hrdina   chytře projevil   psychologickou převahu –   kopne zbraň jinam než chce   černá ovce a zařídí tak   nakládačku své   asistence.
A pak   přijdou dialogové perly   příběhu ( jestli jste už   během sledování filmu   pojali nějaké podezření,   tak tady jste už museli   mlátit hlavou o zeď, jak je   to blbý)
A na konec   pro mne finále na druhou:
Že všechno dobře   dopadne o tom není pochyb.   Můj kladný hrdina za pomoci   svého úhlavního přítele   policajta vytáhne do   bezpečí svou dávnou lásku,   která ho celou dobu   úpěnlivě volala a nechá ji   tam ležet v prachu, krvi a   slzách a obírá asistentku,   která má maximálně tak   odřené koutky od roubíku. (   Protože s tou ještě nespal.   Ale nezoufejme, jistě to co   nevidět napraví)
Co   říci na konec?
Klobouk dolů, všechna   čest a polní tráva,   podařilo se stvořit film   tak, že ze všeho nejvíc   připomíná budovatelská   díla socialistického   realizmu a na první pohled   není poznat, že je to od   začátku až do konce   naprosto precizně natočená   a zahraná hovadina s hezkou   hudbou a že můj kladný   hrdina je za totálního   vola.

A já ho   za to miluju
I love   you

Radka

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih67916minih6791630 minut nebo méně (2011) 
30 Minutes or Less n
minih41116minih41116Vodnická čertovina (1996) [TV inscenace] 
Vodnická čertovina n
minih12764minih12764Modrý Max (1966) 
The Blue Max n
minih12952minih12952Mravenci nesou smrt (1985) 
Mravenci nesou smrt n
minih6830minih6830Drakula (1979) 
Dracula n
minih48872minih48872Ďáblův bratr (1933) 
The Devil's Brother n
minih68592minih68592Historky z Ražické bašty (1979) [TV inscenace] 
Historky z Ražické bašty n
minih43377minih43377Michael Clayton (2007) 
Michael Clayton n
minih56748minih56748Opravdová kuráž (2010) 
True Grit n
minih33989minih33989Táta na plný úvazek (2004) 
Jersey Girl n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

11:30 - 12:00

17 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

ČT2 - Vládci třetí říše

11:15 - 12:05

32 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

NOVA - Tescoma s chutí (2009) [TV poř...

11:45 - 12:00

2 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

17 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10