Duben
ohodnotit

7 životů

Seven Sisters

Další název:
What Happened to Monday?; 7 sestier
Rok:
2017
Délka:
123 minut
Premiéra v ČR:
30.11.2017
Popis / Obsah / Info k filmu 7 životů



POZOR SPOILER

Přelidnění planety stoupá, a proto přichází opatření. Jedna rodina, jedno dítě. Přesto však jedna žena porodí sedm dětí a otec jim dá jména, jako dnům v týdnu.

Neděle
O třicet let později přichází domů Neděle. Ostatní sestry jsou si k nerozeznání podobny, proto má každá jinak upravené vlasy.

Vrátíme se na chvíli do dětství těchto slečen. Vidíme, jak je otec učí bleskurychle se ukrýt a jen jedna smí zůstat venku. Jak jim upravuje náramky a určuje vycházky. Ten den, který zrovna je, tak dívka se stejným jménem může jít ven. Doma můžou být, jaké chtějí, venku však musí být každá Karen Settmanová, po matce. Jednou uteče Čtvrtek mimo pořadí a vrátí se domů bez prstu. Otec udělá, co musí, jinak by to byl jejich konec.

Pondělí
Slečna Pondělí má drobný konflikt se spoluzaměstnancem Jerrym a nepřichází domů.

Úterý
Slečna Úterý se ihned vydává po stopě. Zjistí, že Podělí byla v baru s Jerrym. Když chce hledat dál, je zatčena. Končí v budově, kde je již očekávána samotnou šéfkou, doktorkou biologie Caymanovou. Všichni zde o ní vědí všechno, i to, kolik má sester. Proto k nim vpadne komando, které si otevře vyloupnutým okem Úterý. Ale akce se nesetká s úspěchem. Holky je všechny zlikvidují. Bohužel při tom přijde Neděle o život.

Středa
Jako další jde do terénu Středa, a ta vyhledá Jerryho. Moc jí toho neřekne, protože je zastřelen stejně jako Středa po chvíli na útěku. Mezitím se k nim k bytu přišel podívat jeden obyčejný strážný Adrian, který každé pondělí kontroloval Pondělí. Domnívá se, že se baví s ní, ale není tomu tak. Je to Sobota a ta jej odvádí pryč.

Čtvrtek
Holky už vědí, že Karen převedla na Nicolette Catmanovou obrovskou sumu peněz. Také našly Pondělí. Jenže jsou opět přepadeny komandem a při útěku se Pátek vrací zpět. Obětuje se, aby stihla nahrát důkazy na náramek slečně Čtvrtek. Ta přepadne Adriana a žádá od něj pomoc. Ten souhlasí. Vnikají až do jámy lvové, kde se podaří sestře Čtvrtek natočit velmi šokující záběry. Ty musí babici Caymanovou jako důkazy položit. Osvobodí jednookou sestru Úterý a boj pokračuje. Caymanová už slavnostně řeční a je třeba použít důkaz. Jenže holky netuší, že zrada je svinstvo, a tak to rozhodně nebudou mít jednoduché.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu 7 životů



Sedm životů, sedm sester, jedna společná identita. Originální akční sci-fi thriller o sedmi identických sestrách, které tají svou existenci před okolním světem. Dokud jedna z nich nezmizí.

Přelidněný svět roku 2073 se řídí drastickým zákonem jednoho dítěte na rodinu. Pokud úřady objeví přestupek, mladší sourozenec je nesmlouvavě odebrán. V jednom bytě se ale už třicet let skrývá a žije sedm sester. Vypadají stejně, přesto je každá jiná a každá je svá. Všechny dohromady pak mají jednu identitu pro pohyb venku, kde vystupují jako jedna osoba a žijí jeden společný oficiální život. Chodí do školy, do práce, s kolegy do baru, vztahy pouze na jednu noc. Každá ze sester chodí ven jeden den v týdnu . . Pondělí vychází v pondělí, Úterý v úterý a tak dále až je řada na Neděli. Jejich systém funguje po mnoho let skvěle. Až do toho dne, kdy se Pondělí nevrátí domů.

Šest zbylých sester musí opustit svůj úkryt a zjistit, co se stalo. Jakákoliv chyba je ale může prozradit a jejich život se z pevného klidného řádu mění v napínavou futuristickou akci plnou adrenalinu a nečekaných momentů.

Všech sedm sester má jednu jedinou hereckou identitu a tou je Noomi Rapace. Herečka, kterou proslavila role Lisbeth Salander ve filmové adaptaci detektivky Muži, kteří nenávidí ženy, se převtělila do sedmi různých životů a sedmi různých charakterů, které navíc často sedí u jednoho stolu. Odvážná, bázlivá, drsná, nervózní, chladná i vášnivá, blondýna, nakrátko, rozcuchaná i perfektně upravená, a ještě mnohem více je Noomi Rapace ve své sedmiroli. Ve filmu hraje i Willem Dafoe a tváří krutého režimu je Glenn Close.

Sci-fi thriller 7 životů natočil Tommy Wirkola, který nedávno zpracoval pohádku o Jeníčkovi a Mařence jako krvavou a zábavnou fantasy Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic. Nadsázka tentokrát ustupuje atmosféře a napětí, zůstávají ale drsně pojaté akční scény.

Zdroj: Bontonfilm


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190542
Osobností: 697820
Fotografií: 763956
Plakátů: 376533
Obsahů a biografií: 178269

Poslední komentáře

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Dračí princ (2015)

70%? To jako vážně? :-D

Dračí princ
Po dlouhé době bude mé   hodnocení úplně jinde, než   u zbytku uživatelů. Cca 70%,   tedy nadprůměr, je opravdu   velký přestřel. Ruská   verze více >

Autor: Karius | Hodnocení: 2 / 10