Jeden svět
ohodnotit

7 vteřin [Video]

7 seconds

Další název:
7 sekúnd (SK)
Žánr:
Rok:
2005
Délka:
96 minut
„Užij si každou vteřinu divoké akce!“
Popis / Obsah / Info k filmu 7 vteřin
Kapitán Jack Tulliver je bývalým členom oddielu Delta Force. Teraz vedie bandu lupičov, ktorá sa chystá prepadnúť obrnený voz prevážajúci vzácny náklad. Perfektný plán sa ale zmení a oni nakoniec ukoristia vzácny obraz Van Gogha. Okrem toho sa jeden z Jackových komlicov stane rukojemníkom sadistického ruského gangstra, ktorý sa do krádeže náhodou priplietol. Tulliverovi zostáva jediná možnosť - samovražedná záchranná misia, kde sa z protivníkov stávajú spojenci, z najlepších priateľov nočné mory a kde prežiť znamená prekonať sám seba.

Zdroj: Markíza


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu 7 vteřin
Rumunsko, Bukurešť:
Jack Tuliver (Wesley Snipes) naplánuje loupež tří vozidel Vanderbrinkovi (Adrian Lukis) bezpečnostní přepravní agentury, v nichž má být 20 milionů dolarů. Jenže selžou jim rozbužky a akce se ruší. Aspoň zdánlivě. Všechny vozy se vrací, kvůli bezpečnosti na základnu agentury. Tuliverův tým tam jede v jednom s ukořistěných aut také. Přepadnou a vykradou celou agenturu.Měli vevnitř spojence Kristínu - Suzu (Georgina Rylance), která tam vše připravila a vpustila je dovnitř.
V jednom z vozů zůstali dva muži pana Grapiniho (Adrina Pintea) s opancéřovaným kufrem. Tuliverovi lidé je uspí plynem a kufr seberou také. Tuliver má však ve svém týmu několik zrádců, kteří po odjezdu z agentury zabijí jeho přátele a peníze seberou. Přestřelku přežijí jenom Spanky (Deobia Oparei),který uteče,pak Suza - tu unesou a Tuliver,jenž prchne z místa zrady s tajemným kufrem.Náhodně potká seržantku Kelly Anders (Tamzin Outhwaite), zachrání jí život a pak spolu prchají jejím autem. Po zběsilé honičce s policií, které uniknou, ji Tuliver vysadí na opuštěném parkovišti. On odjede pryč, ale zůstane mu její mobil.
Kapitán Szabo (Toni Cristin) vyslýchá Kelly, kvůli podezření ze spolupráce s Tuliverem. Ten zatím schová kufr do trezoru na nádraží a jde do Spankyho bytu. Tam je oba napadnou Kučinovi lidé. Tuliver je přemůže, ale Spanky unikne. Unese ho však Aleksie Kučinov (Pete Lee Wilson). Ten se od Spankyho dozví jméno Mikhail Merce (Sergei Soric).

Tuliver ukradne auto a jede za svým přítelem Mikhailem,který mu řekne, že ho chtějí všichni vidět mrtvého. I on Mikhail, protože jeho bratr Bull (Andrei Ipnescu) byl zastřelen při té jejich loupeži. Potom se ale uklidní a poskytne Tuliverovi úkryt.....prozatím. Seržantka Kelly Anders hledá pod vedením poručíka Toola (Corey Johnson) záznamy o Tuliverovi. Zjistí o něm a jeho spolupachatelích zajímavé věci. Navštíví také pana Grapiniho, jemuž patří obraz v kufru. Je to originál od Van Gogha za 65 mil. dolarů. Telefonuje také Tuliverovi.

Mikhail podrazil Tulivera a odvezl ho ke Kučinovi, jehož muži jej začnou mlátit a mučit. Nepomáhá to, Tuliver mlčí. Tak přivedou Suzu a také ji začnou mučit. Tuliver povolí a slíbí kufr přinést. Kelly také navštíví dr. Gustava (Dan Badaru), který ji přesvědčivě tvrdí, že ukradený obraz je podvrh. Pak vyslechne Grapiniho muže, zbytečně. Navštíví také Bullovu manželku (Lisa Lovbrand). Od ní se dozví, proč byl Tuliver doopravdy ve vězení a také o Bullovu bratru Mikhailovi. Setká se i s ním a ten ji pošle ke Grapinimu,u nějž tajně v jeho kanceláři najde jméno Kučinov.

Tuliver se na nádraží zbaví obou strážců, kteří jej doprovází k trezoru. Poté se setká s Kelly a spolu jedou do Kučinovy vily, kde Tuliver zneškodní několik strážců a osvobodí Spankyho. Pak se ale objeví Kučin, který drží Suze pistoli u hlavy. Když Tuliver složí zbraně, tak Suza vezme pistoli a postřelí Kelly. Teprve teď Tuliverovi dojde, že je Suza zradila a že díky ní zemřeli jeho přátelé. V pravou chvíli se objeví Mikhail a zastřelí Suzu a Kučinova. Tuliver ho pak postřelí do nohy,Mikhail dobře ví za co. Potom odjede i s Kelly pryč. Policie marně vyslýchá Mikhaila, ten však nic neřekne.

Tuliver se s Kelly usadí v pěkné vilce u jezera. Kelly lituje, že ten jejich obraz je padělek. Na policii se objeví dr.Gustav a řekne kapitánu Szabovi, jenž má celé vyšetřování na starosti, že ten ztracený obraz je opravdu originál. Řekl by to dřív, ale strach ze smrti ho donutil předtím lhát. Mikhail sedí doma v křesle s ovázanou nohou, čte si noviny a najednou se začne hlasitě smát......u jezera řekne Tuliver Kelly, aby si šla přečíst noviny.

Poslední scéna filmu:
Kamera pomalu zabírá interiér domu (Tulevera a Kelly), až se zastaví na stěně. Na ní visí nenápadný, ale zaručeně pravý obraz od Van Gogha v hodnotě 65 mil. dolarů.

Pozn. aut: Popisek vznikl za spolupráce Hortensie.


Autor: M.A.G.

Popis / Obsah / Info k filmu 7 vteřin
Kapitán Jack Tulliver (Wesley Snipes) je bývalý člen oddílu Delta Force. Teď ale vede bandu lupičů, která se chystá přepadnout obrněný vůz převážející vzácný náklad. Perfektní plán se ale poněkud zvrtne a oni skončí s obrazem Van Gogha. Navíc se jeden z Jackových kompliců stává rukojmím sadistického ruského gangstera, který se k loupeži připletl. Tulliverovi zbývá jediná možnost: sebevražedná záchranná mise, kde se z protivníků stávají spojenci, z nejlepších přátel noční můry a kde přežít znamená překonat sám sebe.


Autor: ajaajena

Popis / Obsah / Info k filmu 7 vteřin
Akční megastar Wesley Snipes představuje v tomto výbušném akčním snímku profesionálního lupiče, kterému se věci vymykají z rukou. Když se chystá přepadnout náklad se vzácným zbožím, zůstane mu v rukou obraz Van Gogha ...
DVD Express


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

09:00 - 09:40

23 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

08:30 - 09:25

53 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:35 - 09:35

48 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:55 - 09:25

28 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190271
Osobností: 697371
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177913

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10