Duben
ohodnotit

Obsah filmu Terč

 
Walter Lloyd (Gene Hackman) je nenápadný chlapík z Texasu. Jeho život je, až na rozpory se synem (Matt Dillon), naprosto klidný. Ale jen do té doby, než je jeho žena unesena. Netuší kým, netuší proč. Společne se synem se vypraví do Paříže, kde byla jeho žena naposledy viděna, ale hned na letišti se ho někdo pokusí zabít. Nezbývá než přiznat synovi, že kdysi býval agentem CIA. Před lety na vlastní žádost odešel a získal pro sebe i svou rodinu novou identitu. Myslel, že minulost je definitivně pryč, ale teď po něm a jeho rodině někdo jde a je zřejmé,že je to někdo, koho jako agent znával.
(oficiální text distributora)

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.7.2015
Dramatický thriller staré filmové školy kde se   dával důraz převážně na příběh a hlavně   na dramatizaci. Gene Hackman měl v 70. - 80.   letech na takovéto snímky šťastnou ruku a dá   se říci, že byl jejich hlavní hvězdou. Motiv   odcestování manželky do Evropy kde byla záhy   unesena byl později ještě mnohokrát   zopakován. Hackman si velice bravurně zahrál   bývalého agenta CIA, kterého nečekaně   dostihla minulost. O žádnou akcí nabitou   žánrovku se tedy nejedná. Každá scéna   každého dějství je plně rozvinuta a   patřičně zdramatizována. Např. likvidace   výbušniny v takovém pojetí jaké je zde se   dnes už nevidí. Nikam se nespěchá a divák s   napětí čeká, jestli se to povede či ne. Jeden   z mnoha výborný snímků své doby.
Kuvik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.1.2010
S Genom Hackmanom som videl aj podstatne   zaujímavejšie filmy, tento je len taký   priemer, dej pomerne málo reálny, miestami až   nudný.
MARi0
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.5.2009
Terč
Pro mě klasický akční béčko, který nemůže   ničím překvapit. Děj velmi nepravděpodobný,   než se začalo něco dít málem jsem usnul. A i   pak bylo vše až moc roztahané... Navíc jsem   poslední dobou rozmazlen nejrůznějšími   speciálními efekty a nejrychlejšími   honičkami, proto mi prostě tyto z roku 1985   nemohli stačit...:-)


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10