Duben
ohodnotit

Tajemství Lesní země [TV film]

Žánr:
Rok:
2006
Délka:
70 minut
„Je půvabná a romantická, ale řádí v ní nevyzpytatelné bytosti. Kdo by se tam odvážil, když se pověsti o nástrahách stanou skutečností?“

Obsah filmu Tajemství Lesní země

 
V království lidí panuje král Jaroslav s královnou Annou, na první pohled je patrné, že se nevyvyšují nad jiné, jejich děti si hrají běžně s ostatními a dobré jsou i vztahy královských manželů k rodině štolby Petra. Prostorem, v němž panují zákony, které není radno překročit, je sousední Lesní země. Jeho panovnice zůstává tajemně v pozadí a lidé mohou potkat pouze správce země Pavučince. Král Jaroslav je potrestán za překročení léta tradovaného zákazu a svoji svobodu musí vyvážit darem pro Pavučince. Jakmile zjistí, že by se musel vzdát svého syna, snaží se jej zachránit. Ale něco za něco - Pavučinec si přece jen svou oběť vybere?

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Typ:
[TV film]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Tajemství Lesní země >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

CZMirek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.2.2017
Z pohádky jsem nadšený.
Mě se pohádka moc líbí a velice mě mrzí, že   ještě nevyšla na DVD. Určitě bych si ji ihned   koupil. Proč ještě nebyla vydána? :-(
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.1.2016
Nebyla to zas tak velkovýpravná pohádka, jak o   ní psali že bude - to vůbec ne. Ovšem zas tak   špatná taky nebyla, takový průměr.
Bylo   vidět, že se tvůrci zaměřili dost na   přírodu, což nebylo na škodu.A taky musím   uznat, že se jim velmi dobře podařil ten trik,   když princ Jarek přecházel vzduchem to údolí.   Je vidět, že to kameraman očividně s kamerou   uměl, protože se s tím vyloženě pohrál a   vyšlo to.
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 12.8.2012
Krásné exteriéry a vlastní téma příběhu by   šly, ale zpracování, chování některých   postav - Pavučinec je trapák až na dno, ten   tanec - co to má být?,   "vytrušování" při "emotivním   vypětí" či co - to jsou zhovadilosti,   které dílku spíš ubližují.
Frolíček
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.3.2012
Trošku slabší pohádková záležitost, kterou   zachraňuje vtipností Jan Vondráček v roli   Pavučince. Logika občas pokulhává, například   jsem vůbec nepochopila, proč Klára běhala   část filmu jen v košili, když kalhoty, které   z ní spadly na útěku, spadly přímo na prince   Jarka. Část, kdy byly děti ještě malé, byla   poměrně nudná, trochu to zachraňoval Dvořák,   Munzarová pro mě byla těžce nevýrazná, její   vyhrožování dětem mi docela vadilo.   Hladišové s Holičkem to slušelo, s tím co   mohli, hráli slušně. Jak už bylo zmíněno,   exteriéry jsou naopak u této pohádky   nadstandardní.
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.7.2011
Hezká a zajímavá pohádka
Suhlasím s curilem a dodávám -
Náhodou moc   hezká pohádka, která má vše co k správné   pohádce patří. Dobro a zlo, příběh ve   kterém o něco jde.

V téhle pohádce je   kouzelná studánka, velký les a v něm sídlí   vládce hub, který unese dívku z království   sousedícího s jeho lesem., aby si ji vzal proti   její vůli za ženu. Zachránit se jí vydá syn   krále. Hezké, ba dá se říci výborné jsou   záběry kamery na krajinu a les, to bych   obvzlášť vyzdvihl, že se povedlo velice dobře   zapojit děj filmu do přírodních, lesních   exteriérů.

Hezká pohádka, doporučuji ji   ke zhlédnutí :-)
curil
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.7.2011
Mně se naopak pohádka docela líbí. Pěkné   exteriéry, žádná nuda, děj plyne klidně. A   že je obsazena "méně" známými   herci? To naopak kvituji s povděkem, nelze se   dívat stále na stejné tváře, které právě   letí. Třeba Jan Vondráček odvádí prefektní   výkon a jeho taneční scéna v ložnici je   perfektní. Pohádka určitě patří k tomu   lepšímu, co bylo po roce 2000 v tomto žánru   natočeno.
hvezdyn
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 7.6.2007
Když opomenu poměrně pěkné externí záběry,   tak je tato televizní pohádka téměř k   nekoukání. Scénář a výkony protagonistů   dosti ubohé. Někdy to vypadalo, že nehrají a   napsaný scénář pouze odříkávají. Českým   a moravským pohádkám sluší důvtip a   nápaditost, i jistá originalita. Ty tu ovšem   chyběly.
AGAMEMNON
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 18.2.2007
Jen kvůli Jirkovi dvořákovi, je pořád   slyšet, že je od nás ze štatlu, jinak   naprostá ubohost.
hejtman
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.12.2006
Já mám trochu odličný názor a dovolím si   tvrdit,že se mi pohádka líbila.Sice velmi   jednoduchý příběh,jemné   zpracování,nenásilný a bez zbytečných   rušivých elementů, výkon herců jsem zvlášť   nesledoval a nepamatuji se na nějaký   extrém.Uznání zaslouží zvláště kameraman   za nádherné záběry panenské přírody okolí   Náchodska - Broumova a Adršpašských   skal,plynulé přechody mezi krajinami a   zajímavé výhledy.Tato pohádka si na nic   nehraje,určitě nechce konkurovat nějakým   bohatším konkurentům a klasickým dílům a je   spíše určena dětem a na nedělní   odpoledne,pro dospělé je zde hlavně příroda a   lidský příběh.

P.S. můj názor je trochu   zaujatý,jelikož pohádka je natáčena v mém   rodném kraji,otec,který pohádku též viděl   tvrdí,že je to blbost a matce se naopak líbila.
Hellish_Satanica
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 27.12.2006
Co se to stalo s českými pohádkami?
Větší ptákovinu už jsem dlouho neviděla a   přitom kdyby se to lépe zpracovalo, tak by to   mohlo být dobré, protože námět až tak   špatný není. Nevím, proč současní filmaři   nesáhnou po nějaké klasické, dosud   nezfilmované pohádce a pokud jí zvolí proč se   nedrží toho, jak byla napsána. Tento paskvil se   snad ani nedá nazvat pohádkou, herecké výkony   k smíchu, pokus o efekty které se moc nepovedly   a nejvíc mě dorazila "taneční   kreace" hlavního záporáka Pavučince..   Fakt se na to nedá koukat. A nechápu ještě   jednu věc, proč v každé nové pohádce   vystupují duševně nemocné postavy trpící   hysterií případně jinými podobnými   chorobami, protože neustálý křik, trhané   pohyby apod. normální nejsou a nikde v   pohádkách jsem nečetla že by nějaká kladná   či záporná postava něčím takovým trpěla.   Možná by si naši "umělci" měli   nějaké pohádky přečíst než je začnou   točit..

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih8457minih8457Hon na kočku (1979) 
Hon na kočku n
minih18698minih18698Sedm a víc (1973) 
The Seven-Ups n
minih5573minih5573Červená řeka (1988) [TV film] 
Red River n
minih42280minih42280Lady XXL (2006) 
Phat Girlz n
minih7732minih7732Francouzská spojka (1971) 
The French Connection n
minih64037minih64037Sůl země (1954) 
Salt of the Earth n
minih10211minih10211Kickboxer (1989) 
Kickboxer n
minih177782minih177782Vychováni vlky (2020) [TV seriál] 
Raised by Wolves n
minih156621minih156621Potvora (2017) 
En Frygtelig Kvinde n
minih40492minih40492Chyťte doktora! (2007) 
Chyťte doktora! n


Hodnocení:n12345678910
dopisovatelTajemství Lesní země (2006) [TV film]Tajemství Lesní země (2006) [TV film]dopisovatel
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10