Duben
ohodnotit

Pánská jízda [TV film]

Žánr:
Rok:
1983
Délka:
65 minut
„Televizní komedie o tom, co způsobila dočasná nepřítomnost matky v rodině.“

Obsah filmu Pánská jízda

 
Pánská jízda je v podstatě konverzační hrou, v níž zásadní jsou rozhovory, mlčení i pouhé dorozumívání mezi otcem a jeho třináctiletým synem. Žijí spolu už třináct let, ale teprve teď se poprvé ocitli uprostřed všedních dní sami dva. Jejich rodinný katalyzátor - matka - odjela na několik dnů na služební cestu. A ti dva si najednou chtě nechtě jeden druhého nějak více uvědomují. S klady i nedostatky na obou stránkách. Každý žije jako dřív svůj soukromý život, ale i ten ve spektru vidění toho druhého nahlíží jinak. Do hlavních rolí - otce a syna - režisér Karel Smyczek obsadil Oldřicha Navrátila a Viktora Krále.

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

topipig
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.9.2021
"Víš, kdy začíná puberta? Když si   člověk myslí, jak tak blbí rodiče můžou   mít tak chytrý děti." Tenhle televizní   film žeru od dětství, je to mega sólo pro   "Adama Bernaua" (Jirka) a Oldy   Navrátila (to je snad jeho životní role), jako   syna a otce. Naprosto parádně a přirozeně   zahraný a těch hlášek! Suprovej je taky Karel   Heřmánek jako choreograf Erik, mladičká Monika   Kvasničková v roli Jirkovi spolužačky   Víškové, nebo její prababička Marie   Rosůlková. Ještě bych zmínil matku Ivu   Huttnerovou a spolužáka Rudlu Hrušínského   nejmladšího (Pinďa). Obsazení se opravdu   povedlo, Karel Smyczek tenkrát uměl!! Scéna z   rumu opilého Jirky, když jde za tatíkem do   baru, kde on sedí s mladou Janou Paulovou je   geniální! :D. Nebo když Olda Navrátil chce   vyhodit Erika z bytu a vykoktá slovy "ooo oo   okajdě okajděte!! okamžitě odejdětě!!",   to jdu dycky do kolen :D. Strašně pohodovej a   humornej filmík. Matka vypadne z baráku na   služební cestu a tóčo může začít, tohle je   fakt jízda!!!
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.6.2020
Poměrně veselé vyprávění, tedy hlavně   scénou v nočním podniku. Ale i tak je to   filmík na zlepšení nálady a pohledu na svět.
Susie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.9.2007
Na první pohled obyčejný film z rodinného   prostředí, ale herecké výkony všech   zúčastněných jej povyšují na skvělou   podívanou, která se neomrzí ani časem -   vyzdvihuji především bravurní představení   Ivy Hüttnerové ("Karle, to bude   průůůšvih") a Oldřicha Navrátila.   Nicméně i ostatní herci se překonávají,   včetně mladého Viktora Krále ("Tak mě   nech, když jsem roztomilej") Taktéž   taneční mistr Erik v podání Karla Heřmánka   je neodolatelný.


Hodnocení:n12345678910
Viktor Král a Monika KvasničkováIva Hüttnerová a Oldřich NavrátilKarel Heřmánek a Jaroslav Suchánek
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190566
Osobností: 697848
Fotografií: 763974
Plakátů: 376593
Obsahů a biografií: 178282

Poslední komentáře

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10