Duben
ohodnotit

40 let panic

The 40 Year – Old Virgin

Další název:
Čtyřicetiletý panic; 40 rokov panic; Jungfrau
Rok:
2005
Délka:
116 minut
Premiéra v ČR:
13.10.2005
„Lepší pozdě než nikdy“

Komentáře k filmu 40 let panic

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 23
mat.ilda
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 6.4.2014
Moment vrhnutí zvratkovitého   slizu do obličeje   kapitálního přešlapu   současné vylučovací   komedie pokládám za osobní   urážku, která zároveň   pohřbila poslední naději,   že zavádějící by mohl   být snad název. R.I.P.
LetztesBiest
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.1.2014
Tenhle typ filmů zrovna   nevyhledávám, ale když už   to kámoš pustil, tak jsem si   řekl, že to zkusím. Nebylo   to úplně špatné, občas   jsem se pousmál - ale to je   tak vše. Na druhou stranu mě   ale celkem zajímalo, jak se   bude situace vyvíjet a tak   jsem to dokoukal do konce, i   když mi stopáž 116 minut   přišla trochu přehnaná.   Pro mě zkrátka ten typ   filmu, který bych si sám   nepustil, ale dokážu ho bez   větší újmy přežít a sem   tam se u něho i pobavit.
Duri86
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.7.2012
od filmu jsem čekal mnohem   víc , protože podobné   komedie mám rád , ale tohle   byla jedna velká nuda!!
decepticon
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.7.2012
Pohodova komedia s velmi   dobrym hereckym obsadenim. S   ceskym dabingom trochu horsie   nez original [Dawn of the Dead   = Usvit mrtvyho, Ugly as fuck   = hnusnej jak hovno...]

/x2005/ cz sub   [FS]
/x2007/ cz dab   [FS] pro Universal Pictures   Tvůrčí skupina Josefa   Petráska, 2005
/x2009/   -=-
/10.7.12/ -=-
Krupe
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.6.2012
Tak prý komedie. A čemu se   zde smát? Nuda, když už   humor, tak laciný a   stupidní. Já tyto rádoby   komedie prostě nemusím...
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.11.2011
Příjemná komedie s trochu   drsnějším vyzněním.Panic   Steve Carell mě seděl i jeho   kolegové a hlášky i děj   mně bavil.Viděl jsem   titulkovanou a i   dabovanou.Titulky byly   lepší.
slajd
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 19.5.2011
Tento film mě donutil k   zamyšlení. Jsou opravdu   američani tak hloupý nebo   jim tento typ komedií   příjde aktuální a vtipný?
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.11.2010
Andy je zaměstnán jako   skladník v obchodě s   elektronikou. Je to nesmělý   samotář a nikdo z jeho   kolegů toho o něm moc neví.   Díky náhodnému pokerovému   dýchánku se ale dozvídají   šokující skutečnost –   tenhle čtyřicátník je   pořád ještě panic. Po   krátkém období utahování   si z něj se mu rozhodnou   pomoci odhodit to jeho   neuvěřitelné břímě…
Náměty Apatowo filmů   mají něco do sebe –   přestože je i tohle stejně   jako Zbouchnutá v první   řadě komedie, tak se opět   dotýká celkem reálného (i   když v tomto případě ne   asi zrovna nejčastějšího)   tématu. Opět je to film o   vztazích a přestože si   nehraje na žádnej   intelektuální flák,   skutečně o něčem   pojednává, není to jenom   prvoplánová oddechovka.   Celkový průběh je totiž   nečekaně civilní a i když   jsem se dočkal několika   skutečně vtipných scén,   celý to působí nezvykle   skutečným dojmem, jako že   při trochu přivřených   očích by se tomu dalo   věřit. Scénář je totiž   opravdu povedený a je tu i   další paralela se   Zbouchnutou – Apatow si   totiž nebere žádný   servítky (u americké komedie   nečekaná to věc) a v klidu   nám servíruje dialogy   téměř jenom o sexu, sice   trochu v odlehčené verzi,   ale poslouchat Rogenův   monolog o zoofilii byla docela   silná káva (ovšem v dobrém   slova smyslu). A většina   plánovaně vtipných situací   vážně funguje a nepůsobí   trapným dojmem, což v tomhle   žánru a při podobném   tématu není zrovna   pravidlem.Tahle komedie má   svý silný místa a jako   všechno i nějaký ty   slabší, těch však moc   není a můžu bez výčitek   říct, že ty dvě hodiny   utekly velmi příjemným   způsobem. Velkou měrou se na   tom podílí též herecké   obsazení – Steve Carrell se   na svojí roli hodí výborně   a k mému velkému   překvapení v sobě má něco   z Bena Stillera, což znamená   že kolikrát stačí jeho   výrazy abych se dobře bavil.   Jeho osudová Catherine Keener   se k němu hodí a zapomenout   nesmím rozhodně ani na jeho   kolegy z práce, jež tvoří   mimo jiné i osvědčené duo   ve složení Paul Rudd –   Seth Rogen - a i tady mě   opravdu moc pobavili. Za   pozornost stojí i příjemnej   soundtrack a občasný opravdu   výborný dialogy. Navíc je   dobře vybalancováno i   přepínání mezi humorem a   vážnější notou a celý to   působí velmi svěžím   dojmem a myslím že i   slušnou znovukoukatelností.   Přjemný překvapení, co   dodat.
Pixel116
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.9.2010
Hlavní hrdina Steve Carell   hraje se svými kolegy z   práce poker, a když přijde   debata o ženách, provalí   se, že 40 letý Steve je   stále panic, a tak se mu   budou snažit pomoct, aby se   toho konečně zbavil.   Začínají námluvy a různé   úpravy vzhledu. Nakonec se   zamileje do mladé ženy,   která mu s problémem   pomůže a nakonec jen řekne,   že oficiálně již není   panic!
hledaseniki
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 1.11.2009
The 40 Year – Old Virgin
40 let panic nepatří k mým   oblíbeným, spíš bych   řekla, že ten film nemám   ráda vůbec. Hlavní hrdina   je velmi zvláštní osoba a i   když v podání Steva Carella   neměl chybu, pořád jsem   nebyla přiliš zaujatá.   Režisérem filmu je Judd   Apatow no tak upřímně ho   příliš neznám a i když   jeho komedie Zbouchnutá je   fajn, tenhle snímek je dle   mého názoru naprostý omyl.
Anamorph
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.3.2009
1 film nudy
Téma bezesporu nahrává   vydařené komedii, ale   nakonec z toho vzešel jen   pokus o ni. Já se prostě   nebavil, stejně tak později   Zbouchnutá dopadla stejně.   Za posledních 20 let   takovéto tvorby můžu   doporučit snad jen Zack and   Miri makes a Porno.
kara.lol
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.10.2008
Tak tohle je taková docela   dobře ujetá odpočinková   komedie, která myslím nikoho   ani neurazí a člověk se u   ní opravdu zasměje.
Bulgarrito
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.3.2008
Ani nevím proč, ale tahle   komedie mě dokázala   rozesmát.. snad je to   hereckým výkonem Stevena   Carella, který je tak   roztomile roztržitý, že   bych mu to 40-leté panictví   i věřil. Na 8 z deseti tahle   komedie nemá, to jí ale   neubírá fakt, že se jedná   o jasný nadprůměr oproti   komediím, které téma sexu   neumí zpracovat lépe než   pouhými klišé vtipy ala   Prci, Prci, Prcičky _peace
brnvl2105
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.2.2008
Dobrá komedie. Proč až tak   pozdě přijít o panictví?   Ženský neví co chtějí a   nedokáží poznat ani to,že   někdy je lepší takový než   ten co má auto,prachy a v   hlavě prázdno. Dobrá   zápletka a herecké výkony   mě stejně pobavily.   Kamarádi jsou zlatí.
Maso_10
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.11.2007
Je to pekna komedia zo   zivota.Mne sa to celkom   pacilo.Urcite to stojji za   vzhliadnutie.Komedia romantika   a podobne.
Rendys
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.10.2007
Tahle komedie je tak trochu   jiná příjit o panictví po   40 letech,hlavní hrdina je   dobrák tělem i duší rozdal   by se pro každého všem   pomáhal,a stále hledá   partnerku ,ale má pořád   smůlu,a přitom naproti přes   ulici je jeho   vyvolená,samozřejmě jak to   tak bývá cesta kní není   jednoduchá
phorsky1
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.6.2007
steve je člověk z jiné   planety,asi?,smolař může   být smolařem sebevětším   ale mít smůlu 20 let,no nic   je to jenom film,ale   rozehrává tu legrační   příběh jednoho dobráka   který by se rozdal a pomohl   každému,zbírá postavičky   které jak se nakonec ukáže   mají velmi vysokou cenu,jak   to tak bývá v amerických   filmech jednou to prolomí a s   dívkou která prodává na   proti vytvoří po úvodních   neuvěřitelných   peripetijích jistý vztah
Sandwitch
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.5.2007
Komedie 40 let panic je   poměrně unikátní snímek,   málokterému člověku se   namane, aby u svého 40ti   letého kolegy z práce   zjistil, že ještě neměl   ženskou. Tenhle film má   poměrně originální   zápletku a herecké výkony   jsou podány s obdivuhodnou   brilancí. Trocha romantiky   zde rozhodně také   neschází. Pokud chcete na   chvíli vypnout a příjemně   se pobavit, pusťte si tenhle   film.
709112412
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.4.2007
opravdu komedie která je   povedená, není to způsob   puberty, ale je zde humor   trochu inteligentnější a   také se více přibližuje   všem skupinám lidí, není   zaměřen jen na   adoscelenty..
Andy je   před problémem jak se zbavit   panictví a kolegové, když   se to proflákne tak nasadí   "všechny své   nitky" aby mu pomohli. Ne   vždy je všechno jednoduché   a Andy si to opravdu   "užije".
Snad to jeho snažení a   snažejí jeho kamarádů   jenom o panictví ale o   přístupu k životu, snad   trošku více   asertivnějšímu ve vztahu k   ženám,,,se ukáže   úpěšným, nechejme se   překvapit finále   přichází.
lemurek80
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.4.2007
příjemná komedie
Příjemná komedie o   chlapovi,který se potřebuje   zbavit panictví..čekal sem   něco ve stilu Prciček...zde   je humor o něco   inteligentnější...a vtipy   propracovanější.Určitě   příjemný film na odpoledne.
B.Butch
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.1.2007
Konečně po dlouhé době   komedie, která ač   pojednává o ztrátě   panictví se neomezuje na   fekální humor. Suprové   dialogy i gagy. Do smíchu   jsem se nutit nemusel,   přišel sám. "Pěkný   svetr, to je véčko?"
Sanchez
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.12.2006
Opravdu povedená komedie, u   které se bude bavit veškerá   věková skupina. Není to   žádný z těch   ztřeštěných   teenagerovkých a ulítlých   filmů typu Prcičky, ale   spíše famózně pojatý   problém muže ve středním   věku. Tím problémem je jeho   panictví, vono už ve 40   letech je to trochu out, ale   Andy Stitzer ( bezvadný Steve   Carell ) to nedává znát.   Bohužel při jedné malinké   sešlosti chlapů z práce,   vyjde tento Andyho problém na   světlo a jeho kamarádi se mu   snaží za každou cenou   pomoct a poradit.
liko
Hodnocení:
Přidáno: 4.5.2006
Každý určitě rád   vzpomíná na to, jaké to   bylo poprvé. Existují jen   dvě výjimky. Lidé, kterým   jejich seznámení se sexem   tragicky nevyšlo, a Andy   Stitzer (Steve Carell). Andymu   je čtyřicet, pracuje ve   skladu prodejny   elektrospotřebičů, sbírá   komiksové postavičky, a co   se týče sexu, je naprosto   nepoznamenaný. Lechtivá   komedie 40 let panic vzešla   ze spolupráce nastupující   komické hvězdy Steva Carella   a úspěšného komediálního   scenáristy Judda Apatowa,   který tímto filmem debutuje   jako režisér.Přerostlý   panic Andy se nejprve stává   terčem posměchu svých   kolegů, záhy ale nastupuje   do jejich intenzivního   školícího kurzu, který ho   má přivést k jedinému   cíli – ke ztrátě   panictví. O některých   věcech je ale snazší   mluvit, než je realizovat,   což po sérii bláznivých a   vtipných erotických   selhání potvrdí i Andy a   jeho kolegové. I když   seznámení se sympatickou   Trish (Catherine Keener) by se   možná mohlo proměnit v   něco hlubšího. Jenže   zkuste své holce přiznat,   že jste ještě panic.   Těžko se to říká v   osmnácti, a co teprve ve   čtyřiceti…Nápad přivést   na filmové plátno roztomile   naivního panice středního   věku, který na stará kolena   absolvuje první výpravu do   neprobádaných končin sexu,   se zrodil v hlavě komika   Steva Carella. „Andy není   žádný zoufalec, ale   mimořádně plachý chlapík,   jemuž už tolikrát nevyšla   snaha o sexuální sblížení   s opačným pohlavím, že se   přestal snažit. Komedie 40   let panic není jen o jeho   touze zbavit se stigmata   panictví, ale také o   získání ztraceného   sebevědomí. Zpočátku ho   možná budete litovat, ale   nakonec se do něj určitě   zamilujete,“ říká   Carell.Lásku, nejen k   postavě Andyho, ale i k   celému filmu už projevili   američtí diváci, díky   nimž se první dva týdny po   premiéře v tamních   žebříčcích   návštěvnosti držel na   prvním místě, což je u   komedie s omezenou   přístupností velký   úspěch.„Díky omezení   přístupnosti jsme si   nemuseli lámat hlavu s tím,   co můžeme nebo nemůžeme   říct či ukázat. Náš film   kvůli tomu sice možná   balancuje na hraně, ale o to   víc se podobá opravdovému   životu,“ tvrdí režisér   Apatow, který tak i do   našich kin přivádí jeden z   nejodvážnějších a   nejodvázanějších filmů   letošního roku.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih24955minih24955Tajemství loňského léta (1997) 
I Know What You Did Last Summer n
minih28684minih28684Prci, prci, prcičky 2 (2001) 
American Pie 2 n
minih29697minih29697V červenci (2000) 
Im Juli n
minih70767minih70767Odsouzení (2010) 
Conviction n
minih76576minih76576The Bang Bang Club (2010) 
The Bang Bang Club n
minih13678minih13678Návštěvníci (1993) 
Les visiteurs n
minih40414minih4041440 let panic (2005) 
The 40 Year – Old Virgin n
minih48972minih48972Resident Evil: Rozklad (2008) 
Baiohazâdo: Dijenerêshon n
minih38810minih38810Žena pod vlivem (1974) 
A Woman Under the Influence n
minih7828minih7828Gándhí (1982) 
Gandhi n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190548
Osobností: 697848
Fotografií: 763972
Plakátů: 376575
Obsahů a biografií: 178276

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10