Duben
ohodnotit

40 dnů a 40 nocí

40 Days and 40 Nights

Další název:
Čtyřicet dní a čtyřicet nocí (SK)
Žánr:
Rok:
2002
Délka:
96 minut
Premiéra v ČR:
4.7.2002
„– …bez sexu! Vsadili na něj. Kdo vyhraje?“

Komentáře k filmu 40 dnů a 40 nocí

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 39
Pixel116
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.9.2010
Josh Hartnett už má plné   zuby toho, jak se chová a   proto se rozhodne, že na 40   dnů a 40 nocí nebude mít   žádný sex. Je to pro něj   těžké a do toho se zamiluje   do holky, kterou potká v   prádelně. On to vydrží,   ale těsně před koncem ho   zneužije jeho bývalá   přítelkyně. Jak to asi   dopadne?
Necker3
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.10.2008
Jeden fakt podareny film a ece   aj s cool hercom. Podla mna by   si ho mali pozriet vsetci   chalani, bo apson by si   uvedomili.....proste super   skvely, romanticky a zaroven   komicky film:):):):)
veverka-zrzka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.7.2008
Překvapivě povedený film,   který je plný zápletek. S   Mattem se rozejde   přítelkyně a on se rozhodne   držet půst 40 dní a 40   nocí. Zda to vydrží se   musíte podívat sami.
killy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.3.2008
Vtipný film s kvalitním   scénářem a jemným   neurážejícím humorem. Film   je povedený a zábavný.   Pohlední herci a herečky   předvádějí slušné   herecké výkony.
sylwikk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.6.2009
Moc pěkná, pohodová komedie   s Joshem Hartnettem o tom, jak   může bejt těžký vydržet   40 dnů a 40 nocí bez sexu a   všeho, co k tomu patří.   Pohodovej, zábavnej film :)
Bartson
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.1.2015
:-)
Já jsem se u tohohle filmu   bavil od začátku až do   konce a to je u takového   filmu to nejdůležitější.   Pěkná oddychovka.
kadodinka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.12.2008
Jo..to je pěknej film...ale   ten herec byl v těch   policajtech z Halywoodu   hezčí....le měla sem radost   že tu hraje ta,co hrála v   příběh rytíře ,protože   to je taky moc pěknej   film....No tak film je   vlastně o sexuálním   maniakovi kterej se bude   snažit 40 dní vydržet bez   sexu..no a jestli to   vydrží...podívejte se   sami(blbka ta Nicole)
kamil.ice
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.8.2009
typický film pro teenegary.   Nenadchne a neurazí. Viděl   jsem jednou a stačilo
charlie
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.2.2005
Je to trochu jednoduché a   laciné,a le líbilo se mi to.   nemám zase tolik co chválit,   ale v podstatě ani yvtknout,   prostě film na volný večer.
Duri86
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.7.2012
Vcelku slušná ,mírně   nadprůměrná komedie, o   mladíkovi který je už   nespokojený s holkami na   jednu noc které ho už ani   nebaví. tak s erozhodne být   40 dní bez veškerého   osobního kontaktu s opačným   pohlavím
BinLADIN
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.7.2009
v celku velmi slušné a má   to i spád obsazení je na   skvělé
úrovni a to   zaručuje i vychutnání až   do konce
johnny-rk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.3.2009
jak uz tu bylo receno -   typicka teenegerovska komedie   se hlavnim tematem sex. On si   mysli, ze vydrzi, to co rekne,   a ony si mysli, ze mu to   prekazi. Vsichni ostatni maji   prilezitost vydelat si...   Zasmejete se a zabijete hodku   a pul casu
Vídžej
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.11.2003
Asi je to dost přitažený za vlasy
Tenhle film mě tak trochu   rozesmál ale taky vlstně   trochu urazil. Nejsem žádnej   bojovník za mužský práva   ale nejsem si vědom toho že   by to na mě mělo takovej   vliv kdyby mi holka 40 dní a   40 nocí nedala. Jestli je tu   nějakej normální kluk tak   určitě uzná, že sex je   výborná věc ale že by to   holky vydrželi a my ne to je   blbost. Proč v tom filmu teda   nehraje hlavní roli holka.   Protože holky nemaj erekci?   Fajn uznávám že s klukem v   halvní roli je to asi lepší   ale znám spoustu holek co by   to vzdali po dvou dnech   protože sou prostě strašný   nymfomanky.Čísla zašlu na   požádání. No ale já bych   se do toho taky radši   nepouštěl protože 40 dni a   nocí je dlouhá doba a já   mám slabou vůli:)
Myshitchka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.5.2006
pohoda
nenáročná podívaná,   typická americká komedie u   který se zasmějete...happy   end vás nemine:)
Ziidgaa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.11.2004
Po tomhle filmu jsem pouze   řešila, jestli je to s váma   chlapi tak špatné, že   někteří z vás fakt měsíc   a půl nevydrží…? =)
DeWitte
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.10.2007
No to bych asi nevydrzel,jeste   ze je to jen film:-)protoze   myslim ze by to nevydrzel   zadnej chlap :-)
Mackgyver
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.7.2005
Rěk bych, že utrpení,   které ve filmu hlavní hrdina   prožívá kvuli jedné holce   ja zajímavé a romantické.   Sic nedojde naplnění oné   40dení lhůty. Ale co v   závěru je vidět, že k   něčenu půst byl dobrý:)   Pokud se chce člověk večer   pěkně odreagovat je toto   vcelku dobrá volba.
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.3.2017
Jednoduchý děj s určitou   myšlenkou naprosto   nevyužitý. Námětově to   vypadá na další   ´prcičovský´ snímek, ale   není tomu tak. Lehká komedie   s romantickou šablonou se   snaží pobavit, ale moc to   nějak nejde. Humor je suchý   a děj jako takový postrádá   živost. Josh Hartnett se sice   snaží, ale své postavě   nedodal určité charisma a   přesvědčivost. A tak se   jedná o nenáročný film,   který moc nenadchne, ale pro   ty, co moc nechtějí u děje   přemýšlet by postačit   mohl.
dobes.pavel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.8.2015
40 dnů a 40 nocí
Jedná se o jeden z těch   filmů, které vesměs ničím   nepřekvapí a ani nenadchnou.   Nemyslím si, že vydržet 40   dní bez jakýkoliv   sexuálních praktik je pro   mladého zdravého chlapa   zrovna reálné. Na nedostatek   sexu navazuje také nedostatek   humoru a pouze plytká   romantika. Za zmínku jen   stojí vedlejší dějová   linie, kde kolegové z práce   uzavírají mezi sebou sázky,   kdy hlavní hrdina poruší   svůj slib, a kolegyně se ho   snaží svést.
Pardal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.10.2007
Teenagerovka s trochu lepším   nápadem, ale co se musí   nechat, je celkem zábavná a   neurazí, což se o většině   říct nedá...
Brikca
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.6.2009
Po odchodu z kina jsem si   říkala, jestli je fakt pro   někoho takový problém   vydržet to 40 dní :)) Jinak   pěkný nápad, ale dal se   využít lépe. Květinová   scéna byla moc pěkná.
monchu
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.11.2007
Dobrý film, postupně mu   však docházel dech i vtip.   Nelitovala sem toho, že sem   ho viděla, ale jednou mi to   stačilo.
LordPagi
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.5.2004
Je snad úplně posledním   člověkem, který se dozví,   že se Nicol zasnoubila a tak   je nutné jednat rychle. V   kostele, kam jde za bratrem -   který je knězem - na radu,   získá zvláštní inspiraci.   Rozhodne se zahájit půst,   který nemá být očistou   duše a těla skrze   odříkání, ale má být   vlastně určitou dohodou s   osudem. Když vydrží,   vrátí se Nicol zpět
hledaseniki
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.9.2010
40 Days and 40 Nights
Dnes už poměrně letitá   záležitost, štítek   romantická komedie nesedí   ani k jednomu, ale budiž. 40   dní a 40 nocí je film ve   kterém v žádném případě   Hartnett nezáří. Role   sexuální mašiny, která se   rozhodne si dát 40 dní pokoj   od sexu mu nesedí ani   náhodou. Celý ten příběh   je hodně idiotský, ty   dialogy jsou na ránu a celý   ten koncept je naprosto   otřesný. Další vložka se   sázkou je jen dalším   příšerným nápadem, který   tam je aby zřejmě okořenil   příběh, ale můžu říct,   že to byl špatný výběr   koření.
Viděla jsem   ledacos, ale tohle byla   tragédie.
Karius
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.8.2012
U mě je trošku problém,že   mě Hartnett jako herec,   ještě v žádném snímku   nijak zvlášť o svých   kvalitách nepřesvědčil.   Působí na mě dost   toporně.Pearl Harbor docela   zvládnul,ale tady to zase byl   spíš průměrný výkon.   Mladej kluk,co se rozhodne k   nesmyslnýmu kroku,kterej jeho   problémy nikterak nevyřeší   ani bolest u srdíčka   neutiší. Příběh je   zajímavý,ale prostě mě to   moc nebavilo...takové   klasické, americké,   zfilmované problémy   dospívajících...Průměrná   komedie,která nikoho   neoslní,ale ani   neurazí--->50%
Cash89
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.1.2008
Průměrná teenagerovská   komedie,samozřejmě se točí   kolem sexu.Žádná   novinka,ničím   nepřekvapuje.Josh se tam   skvěle hodí už jen kvůli   svému zjevu.
mildaaxe
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.1.2013
Nemám nic proti teenagerským   komediím. Horší je to,   když komedie s dospělými   hrdiny = pracujícími,   využívá ty stejné ohrané   schémata a situace, jako   právě komedie teenagerská   (I když někde to funguje -   viz. letošní Prcičky,   ovšem to je trochu jiný   případ, jakési nostalgické   vzpomínání na pramáti   právě tohoto žánru. A   navíc jsou asi z jakéhokoliv   hlediska tak o dvě - tři   úrovně výše, než tohle   veledílo).
Základní   myšlenka působí možná   neotřele, ale je zpracována   mírně dementně. Taky jsem   chlap a čtyřicetidenní   absence rozhodně nevypadá   takhle. Věřím, že bych byl   možná ke konci už drobátko   nervózní, ale co tady   předvádí hlavní hrdina, to   degraduje chlapy na trotly, co   myslí opravdu jenom na sex   (asi film pro feministky, i   když...).
Těžko   také uvěřit tomu, že   náš, nepříliš sympatický   hrdina má tak výborného   kamaráda, který se na jeho   abstinenci rozhodne trochu   napakovat. Tahle vedlejší   linie se sázením je sice   dobrým nápadem, ale samotné   zpracování, opět nečekaně   značně pokulhává. ale   pokud se tu najdou nějaké   vtipné momenty, jsou spojeny   většinou právě s tímto.   Dalšími absurdními momenty   jsou potom pokusy kolegyní   Matta svést jenom proto, že   "chtějí být na   koni" či jak se to   vyjadřovali...Ach jo. A ta   erekce před vedením...ehm to   snad musel točit naprostý   idiot, to byl teda hoodně   levnej fór...Závěr je potom   značně debilní a stěží   uvěřitelný (obzvláště   když se náš milý Matt   chová jako sjetej po drogách   - a tohle že dokáže   abstinence jo?!).
K   obsazení jenom pár slov -   Shannyn Sossamon nemá chybu,   stejně jako Maggie Gyllenhaal   v malé roličce, na   Harnettovi nic nevidím a   Costanzo se mi více líbil v   (podobně mizerném, leč   zřejmě zábavnějším)   Bláznivém sejfu. Harnett mě   nechává naprosto chladným.   Co mě nakonec nutí dát   alespoň průměrné   hodnocení je fakt, že i   přes celkovou mdlost   zpracování se tu najde   několik situací, které se   mi líbily - totiž   sbližování hlavní dvojky v   prádelně, jejich následný   výlet autobusem a potom   scéna, která díky své   kouzelnosti v tomhe filmu asi   vůbec neměla být - totiž   onen "bezdotykový   sex".
bouncer
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.9.2003
40/40
Komedie o sexu bez   sexu...nebylo jich poslední   dobou nějak moc. Pár milých   momentů, ale jinak těžký   průměr
slajd
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.5.2011
No co jen říct. Trošičku   lepší průměr amerických   komedií. Naprosto nečekaná   zápletka (myšleno ironicky)   s naprosto neočekávatelným   koncem (ano opět ironie)
Melory_Nox
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.6.2006
Pro nás mladý je to dobrý   pobavení, jen bych někoho   takovýho ráda potkala v   reálu a někde jinde než v   klášteře.)
Nikotyna
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.12.2010
Nevim, ale tenhle film mě   velice zklamal, čekala jsem   od něj daleko víc. :/ Děj   nic moc. Film, který pokud   nepůjde v TV už si   nepustím, taková je pravda.
lucymat
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 9.7.2010
Typická snaha o komedii pro   nenáročné popcornové   teenagery. Námět by se mohl   považovat za originální,   ovšem to provedení fakt ne.   A o hereckých snahách se ani   rozepisovat nebudu.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 20.2.2011
už deset let stará ptákovina o neposedných ptácích
tak chlapi, kdo z vás   nevydrží 40 dní a nocí bez   sexu, hm? Pokud kolem vás   celý den poskakuje nahá   kopretinka, tak pochopím, že   se na ni vrhnete, tohle je ale   jak reklama na sex zadarmo.   Jakoby všichni herci byli   sexuální mašiny - bez   předehry, bez seznámení...   Všechny ženské určitě   budou tak hotové a nadržené   a budou vědět, že Josh   drží sexuální půst, že   ho budou pokoušet... To v   Americe musí být jenom   cou*y, protože tohle na   potkání střízlivá   ženská neudělá :)...   přetáčela jsem i po   kapitolách, protože jsem   očekávala - když téma sex,   tak i vtipné sexuální   trapasy, ale tohle   nedosahovalo ani po kotníky   "Prcičkám", kde   alespoň použili outsidery,   kteří se sexuálně   hledají... no prostě nuda,   žádná legrace, žádné   ponaučení, žádné rady do   vlastního sexuálního   života a hlavně vůbec   žáden děj... kdo jiný než   člověk, trpící nymfomanií   by se potřeboval omezovat v   sexu, odškrtávat si dny   výdrže v kalendáři? celé   to bylo nedůvěryhodné, na   hlavu postavené... nebo to   dnes v Americe chodí jinak?   :) to se tam s takovou   odstěhují všichni čeští   muži :D
huron
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 16.6.2006
Kdyby se film tvářil jako   teen komedie, snad by to šlo.   Ale v tomto podání to byla   příšerná kravina. Dodíval   jsem se jen díky skvělému   Harnettovi.
za8
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 27.3.2008
nic moc
Od tohoto filmu som cakala o   cosi viac...mam rada   romanticke filmy, ale tento ma   tolko nezaujal. Celkova   stavka, ze bez sexu vydrzi 40   dni...nooo...nehovorim, ze by   to tak nemuselo byt, ale je to   skor take pre nastrocnych...
MARi0
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 30.9.2009
40 dnů a 40 nocí
Větší kravinu už jsem   dlouho neviděl. Co to je   vůbec za příběh? Josh   Hartnett nevydrží 40 dnů   bez sexu?? To je to tak   nezvládnutelná doba? Za   celou hodinu a půl jsem se   ani jednou nezasmál, což mi   u komedie dost chybí.   Mezitím, co v jiných filmech   se rozcházejí i kvůli   jedné nevinné nevěrné   puse, v tomto vypadají   všichni jako úplní   sexuální maniaci co se   vyspí s kýmkoliv kdekoliv a   na počkání (jestli to tak   opravdu je, odjíždím na to   ono vysněné místo, kde se   stačí na holku jen usmát a   máte jí v posteli, a kde už   po týdnu vypuká láska, bez   které nelze žít).
volam.sa.pistik
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 25.9.2020
Kiež by mal celý svet také problémy
Dosť blbý námet,   pochybujem, že pri takejto   abstinencii vznikajú také   abstinenčné príznaky, tiež   sa mi nezdá tá promiskuita,   hlavne tamojších dievčat.   Len sa na ňu pozriem a už ju   mám. To už aj v pečku   prebehne aspoň nejaká   konverzácia tipu "nejde   voda, mohli by ste to   spraviť?" alebo   "máte rozbitú   práčku". Tu nič také.   Totálna nuda a nezmysel,   jediné pozitívum ako robili   tie systematické stávky, to   bolo jediné zaujímavé
Ondra44
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 28.12.2008
Možná dobrý nápad na   námět, ale postupně se z   filmu stává běžná a   otřepaná, laciná   slátaninka. Druhá polovina   je jak psána z donucení, aby   se film dopracoval ke konci.
xCindy
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 24.5.2007
Nuda bez nápadu
Film byl nudný, bez   většího nápadu. Je fakt,   že jsem od tohoto tématu   víc nečekala, ale překvapit   mohl. No, nestalo se a film   jsem dokoukala pouze kvůli   Joshnovi Hartnettovi, který   sebevětší kravině umí   dodat nějaké to kouzlo.   Bohužel na to byl sám,   protože ostatní herce snad   našli někde na ulici.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih28537minih28537Zdivočelá země (1997) [TV seriál] 
n
minih37153minih37153Den poté (2004) 
The Day After Tomorrow n
minih51146minih51146Mariana, královna noci (2003) [TV seriál] 
Mariana de la Noche n
minih38751minih38751Kameňák 3 (2004) 
Kameňák 3 n
minih4405minih4405Bohové musí být šílení II (1988) 
The Gods Must Be Crazy II n
minih43086minih43086Piráti z Karibiku: Na konci světa (2007) 
Pirates of the Caribbean: At World´s End n
minih6602minih6602Dobrý voják Švejk (1956) 
Dobrý voják Švejk n
minih36786minih36786Vratné lahve (2007) 
Vratné lahve n
minih56292minih56292Tajuplná žena (1999) [TV seriál] 
Mujer secreta n
minih12567minih12567Mission: Impossible (1996) 
Mission: Impossible n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:05

5 minut již uběhlo
90 minut zbývá do konce

ČT2 - Hrdinové legend: Záhada krále ...

12:10 - 13:05

25 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:20 - 13:35

15 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

Prima - Closer (2005) [TV seriál]

12:30 - 13:25

5 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190497
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376364
Obsahů a biografií: 178202

Poslední komentáře

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10

Tomorrow (1972)

Tomorrow
Citlivě napsaný scénář   podle skvělé literární   předlohy Williama Faulknera,   výborně vybrané exteriéry,   precizně vedená kamera a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Čaroděj ze země Oz (1939)

Čaroděj ze země Oz
Skoukl jsem ze zvědavosti,   protože je tento snímek   často zmiňován jako   legendární počin. No na   jednu stranu hrozná   ptákovina, na druhou mě to   celkem chytlo a bavilo:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Lucy (2014) [2k digital]

Lucy
Koukatelné akční sci-fi.   Člověk o tom nesmí moc   přemýšlet a pak je to   rychle plynoucí sci-fi   příběh.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Patnácté léto (1994) [TV film]

Patnácté léto
Tak já mám asi zcela jiné   představy o humoru   všeobecně. A o komediích   také. Zde se hodinu a něco   koukáme na hádky a řev. To   je vše. více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 2 / 10